-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz Deadzone41 #22552 üzenetére
Szerintem meg qrvára nem. Bár lehet, hogy csak én fogtam ki patent 17-50-et (meg TayRol, meg Aleister, meg Necro)...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
TayRol
nagyúr
de nem. nyugodtan megvehető a 18-105 helyett.
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #22553 üzenetére
Jó az a Tami. Focal-al gyakorlatilag kalibrálhatatlan, de fényt kap és tökéletesen működik.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
8nemesis8
veterán
válasz aleister #22546 üzenetére
Te most milyen vázzal nyomulsz?
FX? Mert ugyebárbár a Tamron 70-300 is FX-es obi.
Már megvan nyitva a photozone, meg az slrgear, aztán olvasom a teszteket, köszi!A bokeh nálam elsőbbséget élvez általában. Pénteken fogom elhozni úgy néz ki, nagyon várom már
Már csak abban a vaku, alapzoom témában kellene előrébb jutnom. -
8nemesis8
veterán
Erre gondoltam.
Te is?
Képek, tesztek alapján tetszene, de itt már több AF gondról olvastam, ami gondolom orvosolható, meg odafigyeléssel vásárlásnál kiszűrhető valamennyire. Utána viszont a 18-105 mehetne eladásra, mert 17-50, 50fix, 70-300 mellé nekem nem nagyon lenne másra szükségem. -
newbie_67
csendes tag
válasz Ed Parker #22522 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat!
A 24 MP-t olyan szempontból nem teljesen értem, mivel egy ugyanakkora területű szenzoron oszlik el, így egy pixel nagysága kisebb lesz, mint 18MP esetén, ami több zajt eredményez egy nem profi üveg esetén, vagy nincs igazam? Esetleg ha ez nem nagy mértékű vagy észrevehetetlen, akkor nincs ellenvetésem ellene, csak úgy sejtem, hogy ennek lehet hátránya.
Miért jobb az 5xxx széria, mint a 3xxx? A kihajtható LCD-n kívül, meg hogy nincs beépített expo bracketing (gondolom ez HDR-hez hasznos főleg). Nem meggondolandó egy D3300? Netes tesztek agyba főbe dicsérik (ahogy az 5100 és 5200-t is, csak a fényerős obit említik hátrányként, meg hogy nagy kéz nem boldogul vele, de ffi létemre elég kicsi kezem van, szóval ez nem hátrány ). Persze a hozzászólásom elejét figyelembe véve, tehát ha nem lesz zajosabb a kép a 24MP miatt, akkor egy 18-105-tel az nem lenne-e jobb?
Az egyik fotós boltban, amelyik főleg Nikonokat árul, azt mondta mindkét eladó, hogy egy aktuális 10 ezres tripod simán megtartja a 3200-at sima 18-55 kit obival. Az eredeti kérdésem az volt a hölgyhöz és az úrhoz, hogy ha lemegyek a Duna partjára, ami köztudottan szeles, akkor ez tényleg kibírja-e azt bemozdulás nélkül, hogy mondjuk 300mp-es long expo-t csinálok, és váltig állították, hogy igen. Ezt nem nagyon hiszem el egy olyan tripodtól, ami 3 kg-ot bír maximum, ráadásul valamiért ilyen olcsó... Szerintetek? Állványt tényleg azért szeretnék, mert kicsit bolondulok a hosszú expo-s képekért, és valószínűleg ez nem most fog megváltozni Telefonnál mióta van kis állványom és távkioldóm, sokkal jobb, de a támasztós téma nem annyira volt jó...
Olvastam, hogy a D5200-höz eléggé fényerős (gondolom ez inkább fixet jelent) obi kell. 18-105-tel ez mennyire lenne probléma?
Bármilyen hozzászólást, észrevételt, javaslatot szívesen fogadok továbbra is! Köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
válasz newbie_67 #22561 üzenetére
"A 24 MP-t olyan szempontból nem teljesen értem, mivel egy ugyanakkora területű szenzoron oszlik el, így egy pixel nagysága kisebb lesz, mint 18MP esetén, ami több zajt eredményez egy nem profi üveg esetén, vagy nincs igazam?"
Nem csak nem profi üveg esetén: minden üveg esetén. De mivel a nem profi üvegek (ha itt a fényerőtlenséget érted nem profi alatt) alapból kevesebb fényt képesek átengedni, ezért alapból magasabb ISO-t kell használni, amivel párhuzamosan nő a zaj és csökken a dinamika.
"Miért jobb az 5xxx széria, mint a 3xxx?"
Gondolom szenzor, ergonómia és kezelhetőség (dedikált funkciógombok) (Canon user lévén nem követem a Nikon termékeket).
"Az egyik fotós boltban, amelyik főleg Nikonokat árul, azt mondta mindkét eladó, hogy egy aktuális 10 ezres tripod simán megtartja a 3200-at sima 18-55 kit obival. "
Persze, ha ráakasztasz egy betontömböt kistabilizálni és éppen a szél sem fúj, meg a Föld sem forog.
(#22563) Eperkutyus: Tücsökp*csre nem lesz szükség: lesz elég a puszta közepén, ahol leszünk.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Ed Parker
nagyúr
Én a 16mp a 24 helyett nem a zaj miatt ajánlottam, sokkal a régebbi váz olcsobb ha még van valahol elfekvőben új és hogy a nagyobb mp-hez jobb üveg is dukál, ami azt ki is használja.
Olvasgasd el a teszteket mi a különbség a vázak között,most nem fogom ki gyűjteni helyetted az extrákat, minden teszt oldalon ott vannak a specifikációk.
Megtartja igen,de te fotózni is akarsz vele
Pláne 300s expokat.
Az ilyen előadónak komolyan mondom mikor gumishoz megy mankókerekeket ajánlanék a kocsijára, vékony kerék, kevesebbet fog fogyasztani, ez is megtartja a kocsit az úton, egy darabig...Ezt hol olvastad hogy eléggé fényerős obi kell hozzá? A d5100-hoz nem?
-
masterful87
senior tag
A 24 MP-t olyan szempontból nem teljesen értem, mivel egy ugyanakkora területű szenzoron oszlik el, így egy pixel nagysága kisebb lesz, mint 18MP esetén, ami több zajt eredményez egy nem profi üveg esetén, vagy nincs igazam? Esetleg ha ez nem nagy mértékű vagy észrevehetetlen, akkor nincs ellenvetésem ellene, csak úgy sejtem, hogy ennek lehet hátránya.
Teljesen jól gondolod, a D5100 esetén 22.9 µm² pixelméret adódik D3200 esetében meg 14.8 µm². De ennek ellenére a DxO mérésein egy picikét még el is veri a 24 megás a 16-ost! Persze az optika lesz a szűk keresztmetszet, ha kiakarod hozni a maximumot a 24 megából, akkor ahhoz bivaly lencse kell! (a D3300 meg még kevésbé allergiás az ISO-ra, a D3200-ra rápakolt még egy lapáttal)Miért jobb az 5xxx széria, mint a 3xxx?
D3200 vs. D5200, saját gyűjtés.Olvastam, hogy a D5200-höz eléggé fényerős (gondolom ez inkább fixet jelent) obi kell. 18-105-tel ez mennyire lenne probléma?
Ennek semmi értelme, mindegyik gép hálás a fényerős fixért, nincs olyan, hogy a D5200 minden mással használhatatlan. A 18-105 egy kiváló holmi! -
aleister
veterán
válasz 8nemesis8 #22571 üzenetére
Igen. Sajna sokan nem töltik ki, pedig nekik is érdekük lenne, hogy ha kérdésük van, akkor a válaszadó tisztában legyen, hogy milyen elemek vannak a rendszerben. Gondolok itt leginkább a pc-s problémákra.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz masterful87 #22572 üzenetére
Ja max dinamikában veri el, egyébként meg nem igazán.
70-200/2.8II-vel lőttem összehasonlító képeket és eléggé meggyőztek hogy a d5100 maradjon és az 5300 menjen melegében -
JohnyBlue
addikt
-
Ipadipad
tag
sziasztok
hol lehet megnézni hogy milyen állapotba van az akkumlátor?
d5100 csináltam ma 79db képet abbol 10 vakusat
+ 2x 40mp videot és már jelezte hogy lemerül,,,addig kell tölteni az aksit mig folyamatosan nem ég ügye ? csak mert mikor felrakom tölteni akkor vilog,,, aztán 1-1.5 óra után már csak folyamatosan ég
mikor az LV-t aktiválom
és szeretnék lefotozni valamit akkor az normális dolog hogy olyan mintha átváltana ,,, csinálna 1 képet,,, és vissza válthogy lehet beállitani a fényképezögépet ugy hogy amit a keresöbe látok ugyan azt a képet lássam fotozás után( szinek/fények )
csak mert kicsit zavaro hogy amit ép a keresöbe látok fotozok és a végeredmény nem ugyan azL26bKz
-
Throme
veterán
válasz Ipadipad #22580 üzenetére
Helló!
első bekezdés:
Nekem hasonló volt régebben egy utángyártott (ebayről vett) akksival.
Sokat nem szomorkodtam mert olcsó volt. Vettem egy másikat, az már okés...
Ha az eredeti vacakol és még garis a gép szvsz kérdezz rá a szerviznél...második:
Én nem vágom mire utalsz, de lehet a tükörcsapkodásra gondolsz. Akkor az normális.harmadik:
Hát ez az egyik -nevezzük hátránynak - tulajdonsága az optikai keresőnek, hogy nem az elkészítendő képet látod, hanem a valóságot és így a fotó eltérhet ettől . Beállítás kérdése, ebben nehéz segíteni, hogy mit hogy csinálj, hisz ez maga a fotózás.
Hogy példát is írjak, a fehéregyensúly rossz beállításával lehet teljesen eltérő kép a valóságtól színek terén....[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz imyourfriend #22576 üzenetére
Bezzeg te...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ipadipad
tag
válasz Throme #22581 üzenetére
Helló!
első bekezdés:
gyári akkumlátor , most felraktam tölteni és pislákol ( ez amugy normális ? )
plusz néztem ebay-en 2300mah-es aksit érdemes ilyet venni ? vagy eléggé "kamu" szaga van ?
[link]második:
tükörcsapkodásra gondoltam igen csak meglepödtem mert a sonynál nem volt ilyen + igy azért kicsit lassabb a fényképezés folyamata..harmadik:
kár hogy nem azt a képet csinálja amit látunk
igy akkor mindenképp igénybe kell venni az lcd kijelzötgombokat nem lehet esetleg modositani ? csak mert kicsit zavaró hogy iso álitásához bekel menni az (i)-be aztán fotozni,, és ha még mindig kevés akkor ujra be ,,, aztán mire ott vagyok hogy lefoltozzam amit szeretnék már nem abba a pozicioba van,,
L26bKz
-
Throme
veterán
válasz Ipadipad #22583 üzenetére
1
lemerült akksi töltőn: led villog (nekem van utángyártott töltőm is, az meg pirosledről vált zöldre ha kész )
feltöltődött akksi töltőn: led folyamatosan világít.2
Vannak olyan gépek, amiknél külön szenzort építenek be a LV érdekében. dslr-en lassú az LV. Ez kompaktoknál, milceknél gyorsabb, mint nálunk.3
Ha belépő vázad van (gyanítom igen) akkor ez ilyen. Nincs mindenre gomb. ISO-t theted Fn gombra, mert ez "programozható". Menüben be lehet állítani mit tudjon. Pl ISO-t sokan választják.
Haladó gépeken több a dedikált gomb. Vagy canon belépő érintőképernyővel (gyorsabb a gombos navigálásnál) -
kilozsul
aktív tag
Az összes ilyen kínai akksira ráhazudnak még párszáz mAh-t Attól még nem feltétlenül rossz, de amennyivel nagyobb érték van rajta a gyárihoz képest, kb annyival tud kevesebbet...
Tudomásom szerint egyedül a Mugen Power gyárt az eredeti akksiknál erősebbeket (ugyanakkora méretben), cserébe drággább is mint az eredeti, és csak telefonokhoz van asszem.
-
imyourfriend
őstag
Szia, ha a gyári akkumulátornál 10-15%-al több mAh-t írnak akkor az valószínű csak a külsején annyi. De belül ugyanúgy a gyári minőségű cellák vannak, vagy még rosszabbak.. Ez kb olyan mint az AA elemeknél ahol szerintem direkt írnak magas mAh értéket hogy a pojáca elvigye, holott a legnagyobb gyártók közel sem fejlesztettek ki olyan cellákat, amik azt a teljesítményt le tudják adni olyan kis méretben (lásd eneloop pl 2500mAh a legnagyobb tudtommal). Innentől írhatsz rá bármekkora adatot, ha nagyobb gyártók nem tudják letárolni egy AA elemben a 3200mAh-s teljesítményhez szükséges energiát akkor valószínű hogy egy noname gyártó nem fog tudni náluk többet tárolni benne, mivel Ő is ugyanolyan vagy rosszabb minőségű cellákkal dolgozik.
-
Ipadipad
tag
válasz Throme #22586 üzenetére
nikon d5100
sony a58 után kicsit még szokatlan
de igyekszem minél jobban összemelegedni a géppel
csak kár hogy napi szinten 1-2 órám van rá (köszönhető annak hogy 4 kor már korom sötét van itt a faluba ) fn gomb sajnos nincsnah kb 20 perce raktam fel az aksit,,, és már nem pislákol hanem csak folyamatosan ég,,, 20 perc alatt csak nem tölti fel 100%-ra... elvileg még van garancia a gépre érdemes bevinni a nikonhoz hátha kicserélik az aksit ? (csak mert fölöslegesen nem szeretnék ez miatt pestre utazni )
lehet hogy off:
jelenleg 18-55 kit obim van ,, melyik volna érdemes lecserélni ?
Tamron Nikon 18-200/F3.5-6.3 AF XR Di-II LD ASP (IF) Macro objektív
vagy
Nikon AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VRnagyábol 1 árba van csak kérdés hogy képminőségben melyik a jobb ?
vagy lehet jobban járnék inkább egy 70-300mm -rel? ( bár akkor igaz hogy mind2 obit cipelnem kellene de ha ez az ára jobb képminöségnek akkor elfogadom )L26bKz
-
Throme
veterán
válasz Ipadipad #22588 üzenetére
jah, hogy sony a58, akkor kezdem értei miért tartod most lassúnak az LV-t.
Az akksid beteg. Mielőtt utaznál telefonon érdeklődj a szerviznél szvsz.
Hogy milyn obit vegyél az nagy részt tőled függ. Miket fotózol, milyen körülmények közt és ehhez melyik obi passzol ár/érték arányban.
Pl ha sokat utazol és nem akarsz cserélgetni, akkor jó lehet egy 18-200, de én inkább kifizetném a nikkor felárat érte, szemben a tamronnal.
Általános célra 18-105VR.70-300 esetén én a tamron VC vagy nikkor VR megoldásokat javaslom. Igen, ezek nagy dögök (kb 750-800 g).
-
vrbst
tag
Kicsit off, de ti talan jaratosak vagytok ebben...
Szeretnek egy darab 25x25 cm-es kepet nyomtattatni. Bp-en hol tudnam ezt kivitelezni jo minosegben? A kepet mar elokeszitettem lightroomban. Milyen formaban kell atadnom a nyomtatashoz?
-
Byk01
őstag
-
Ipadipad
tag
hááát van benne valami csak hogy is fogalmazzak "lusta voltam "
18-300mm obit sajnos nem az én pénztárcámra szabták ezért is néztem a 18-200ast újonnan 45-50e
bár nincs benne képstabilizátor,, hmm szerintem akkor maradok a 18-105nél,,, ugyis csak közelben lévő tárgyakat és embereket(ismerösöket) fotoznék , csak néha jól jött volna azért a 150-200mmL26bKz
-
-
Throme
veterán
D5500 2015 január /nikon rumors
És végre a nikon is elkezd érintőképernyőt tenni a kevés gombos belépő vázakba...pár év késéssel...
Persze ez pletyka, semmi se biztos..
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
Állásajánlatok