-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hape60
aktív tag
Nem tudom, jó helyre írok-e? Érdeklődnék a szakiktól, hogy képfeldolgozáshoz (nagyrészt LR, de van filmszerkesztő program is) SSD-t érdemes-e használni? gépcsere előtt állok, 8GB RAM, WIN7 64bites, 120GB SSD és 250GB SATA HDD kerülne bele; i74770 procival. A rendszer mindenképpen SSD-n lesz, kérdés, érdemes-e a többit is rátenni?
(A kérdést feltettem az Indexex nikonos fórumán is, de nem nagyon kapok rá választ. A Nikonhoz annyi köze van, hogy egy D90 képeit kell bűvölni... ) -
*Ropi*
félisten
válasz hape60 #22805 üzenetére
A 8G RAM nagyon karcsú: legalább 16, de miél több annál jobb (főleg, ha filmet is akarsz vágni). Az SSD meg alap, viszont a 120 GB abból is karcsú lesz, ha a munkalemez is az.
Mondjuk a D90-nek nincsenek túl nagy nef-jei, de sok kicsi sokra megy: nem mindegy, hogy a családi nyaralás 1-200 képét akarod egyszerre feldolgozni, vagy egy esküvő 1-2000 képét.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
hape60
aktív tag
válasz *Ropi* #22806 üzenetére
Kösz a választ; a RAM-ot én is 16-ra akarom emelni majd, egyenlőre a leírt konfigra szedem össze a pénzt.
Amatőr felhasználás lenne, azaz 100 alatti kép egy-egy alkalommal. Az LR 3-as és a Magix Movie Edit pro 16-nak kéne futnia, digital8-as szalagokat kéne vágni, szerkeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
manokaj
tag
Sziasztok. Most lettem boldog tulajdonosa egy d5300-as gépnek, 18-140-es obival. Eddig nagyon tetszik a gép. A kérdésem az lenne, hogy érdemes e vennem fix 50/1.8-as obit, vagy ez is megteszi. Lakásban gyereket, állatot fotoznék, meg persze szabadban is. + szeretnék macrozni is, oda melyik obit ajánljátok?
-
Throme
veterán
válasz manokaj #22815 üzenetére
Azt, hogy kell-e 50mm fix azt félig már most ki tudod próbálni. Állítsd 50mm-re a zoom obit és ne is nyúlj hozzá.
Gyerekkel rendelkezők azt szokták írni, hogy fix obival nehéz követni, ha már jár és rohangál a csemete.
Fényerőben viszont sokkal jobb a kitobinál az 50-es. De pont beltérben ahol kevés a fény, nem nagyon tudod kihasználni, mert ahhoz szűk, hacsak nem 100nm-es szobáid vannak.
Portrézni viszont már jó ez a gyutáv.A kitobival vaku segítségével lehet lakásban is fotózni. A 18-35 szakasz erre még használható tartomány.
szvsz.
-
Throme
veterán
válasz Telomanikus #22741 üzenetére
Csöppet visszakanyarodva erre a témára, tegnap kattintgatva a N 70-300 telével már itt is érzem, hogy a zoom feszessége nem a régi.
Fórumokon sokat lehet olvasni, hogy vázat hamarabb cserél az ember, mint obikat az idő múlásával.
Kíváncsi lennék mennyiben fájna egy ilyen javíttatás, hogy ismét feszes legyen a zoom és minden helyzetben azon a gyutávon maradjon, amire állítom...
Erre van itt valakinek tapasztalata, vagy ez mást nem zavar?Gumicserére már nesa (#22742) adott alternatívát, de tubust házilag nem fogok 'hegeszteni'.
Fix obiparkkal meg a bajonettem kopna el a sok cserélgetés miatt és a témák kb feléről lemondhatnék, vagy cipelhetnék legalább 2 vázat.
-
manokaj
tag
Köszi a segítséget.Ezen a fixen akkor még gondolkodok.És a macro 40mm-esről valami vélemény,vagy megteszi a közgyűrű is?
-
dabgergo
őstag
Vki használ YONGNUO YN-560 IV vakut? Mik a tapasztalatok?
Minél olcsóbban kéne egy külső vaku, amit a már meglévő Yongnuo RF-603 rádiós kioldómmal tudok használni.
Itt 16k-ért van ez a YN-560 IV. Ebben már benne van a vevő is, így azt sem kell külön vennem. Ennél olcsóbban nem nagyon lehet megúszni nem? -
Throme
veterán
válasz manokaj #22819 üzenetére
A fix 40mm-es obi egy belépő a makróobik világába.
Hátránya, hogy nagyon közel kell menned a témához, mikor makrózol. Emiatt főleg statikus témákat tudsz csak fotózni.
Makrózást leszámítva szűkebb a 35mm fix-nél és "csak" f2.8, szemben az f1.8-cal. A 35mm fixobival meg nem fogsz makrózni.A 40-es fix képével sztem elégedett leszel
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
MB-D11 markolat első gumi csere mennyibe fájhat gari szervizben ? (persze nem garanciális cucc)
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
ssgt1981
senior tag
D330-ra szeretnék nagyfényerejű objektívet venni. A 35 f1.8 és az 50 f1.8 a két versenyző. Jobbára kivilágított épületeket szeretnék vele féyképezni. Melyiket ajánlanátok a kettő közül?
-
gab.m
senior tag
-
aleister
veterán
válasz ssgt1981 #22827 üzenetére
Szvsz a 35-öst.
Én azért nem ajánlom a nagylátókat erre, mert az épületek falait a perspekciós torzítás miatt nagyon megdönti. Persze ezzel nagyon jó kis effekteket is el lehet célzottan érni, de ha szeretnéd a természetes, emberi látásnak megfelelően ábrázolni őket, akkor az ekv 50 körülit tanácsolom. Tehát DX-en a 35-öst.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
chipi-85
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki van vevő a nagylátós obimra, és abból szeretném bővíteni a szettem a D7k mellé!
Főleg esemény, rendezvény fotózás lenne és mellé néha portré, táj, épület!
Vakut veszek, és véleményeket szeretnék kérni hogy melyik alternatívát válasszam:Van egy 18-105 VR és ez mellé vennék egy 50mm 1.8-as obit!
másik út: eladom a 18-105VR-t is és Tamron/Sigma 17-50 f2,8 (de akkor nem lenne 50mm 1,8)
Ezen a két lehetőségen gondolkodtam, de ha van más ötletetek, akkor szívesen fogadom!
Köszi előre is
-
torzo
őstag
válasz chipi-85 #22837 üzenetére
Ezt a Sigmát eladni??? Nagy hiba. Nem tenném. Igaz, nekem a változó fényerejű van, de az egy csodálatos optika, a 10-20 tartomány pedig nélkülözhetetlen. Szerintem.
A Tami/Sigma 17-50 amúgy jó döntés.
Ezzel a két optikával minden felsorolt vágyad teljesíthető.[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz chipi-85 #22842 üzenetére
A rendezvény számodra mit jelent? Nagylátóval lehet a legfrankóbban totálokat lőni és a legizgalmasabb perspektívákat. Ha nagylátóval képelsz, a nézőnek az az érzése, ő is ott van. Portréra természetesen nem jó, azért írtam, a 17-50 nagyon jól kiegészítené.
Amúgy csak tanácsot adtam, mármint, én mit tennék. Ha ennyire nem kell, válaszd a 17-50-et! A fényerő pótolhatatlan.
Jó a 18-105 (állítólag), de fényerőben karcsú szegény![ Szerkesztve ]
-
chipi-85
senior tag
Persze, én kértem tanácsot, mindent meghallgatok
Esküvők, bulik, szalagavatók, stb
Szerintem érdekes lenne, amikor a menyasszony és a vőlegény kér egy közös fotót, és benne van az egész násznép, zenekarral, pincérekkel együtt
Egyébként valóban nagyszerű objektív, de nem tudom kihasználni, azért meg hogy párszor jó lesz, azért ne álljon benne a pénzem! (ha nyerek a lottón, tuti vissza veszem )
tamron 17-50-ről olvastam hogy 50mm lágy a képe 2,8on (pixinfós teszt), ez mennyire igaz?
-
torzo
őstag
-
Larry303
addikt
nem akar vki megválni egy 85ös 1,8G től?
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
Állásajánlatok