Hirdetés
Aktív témák
-
Peethy
őstag
Na, lehet hogy nagy baj van, nyugtassatok meg...
Próbáltam fényképezni a 85-össel, és szorul a fókuszgyűrű. Fókuszálás közben csak nyekereg olykor a motor és alig akar mozdulni. Aztán van, hogy a következő pillanatban meg odaugrik már. Lehet ezen segíteni szervizen kívül?? Ha igen, akkor hogyan? Remélem nem ment tönkre benne semmi...
Szerk: a középső fókusztartományon szorul, a két végén normálisan megy, de ott "beakad"... kézzel is.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz spanyoll #28650 üzenetére
Egyszer szedtünk szét édesapámmal egy Quantaray 70-200-as hulladékot, első objektíveim egyikét. 3 nap volt újra összerakni... szóval ha bonyolult művelet, akkor inkább hagynám.
Szerintem nem érte semmilyen fizikai hatás, olyan 20-25 képet csináltam vele és akkor hirtelen elkezdett zúgni. Hát mondom, nemigaz. Írtam a szerviznek.Pontosan mit kellene olajozni, a fókuszgyűrűt?
-
Peethy
őstag
No, felhívtam Csurgó Lászlót, aki azt mondta, hogy valószínűleg kenőanyag-hiány lehet, és 5ezer forint körüli összegért meg tudja majd csinálni, ha ez a gond. Erősen megnyugodtam...
-
Peethy
őstag
válasz forceberg #28661 üzenetére
Akkor mostmár értem, amire gondoltál. Megnézi majd, remélem meg tudja csinálni, 10ezret szánok a javításra legfeljebb, amúgy meg várok. Nekem átviszi az AF, csak kegyetlenül hangosan és lassan. De most egész jól működik, csak néha szorul, tehát szerintem biztos, hogy kenőanyag, mert a megütődés szerintem nem változna egyik pillanatról a másikra. Főleg, hogy korábban rendesen működött...
Más, vidámabb dolog: megjött a Meike markolatom! Eredeti Nikont nem láttam még, tehát nincs viszonyítási alapom, kicsit fura még a fogása, talán egy picit lehetne stabilabb is, de egyáltalán nem vészes. 14ezerért kaptam 2 akksit, távkioldót meg egy markolatot, annyit bőven megér. Az ergonómiája álló helyzetben valóban jobb, ugyanakkor fekvőben eleinte kicsit fura volt, de pár kép után ez sem lett rossz. Sőt...
Rendeltem még egy ilyet is, pár fotó után ezt is bátran tudom ajánlani, nagyon szép szórt fényt ad, és 3,5$-t bármikor megér.
Amúgy vasárnap megveszek végre egy teleobjektívet, méghozzá egy ilyet. Persze Nikon bajonettel Nagyon-nagyon várom már...
Szerk: mit tudtok a Fotoplus weboldalról? Sok termék 30-35ezerrel olcsóbb náluk, amit nem tartok túl reálisnak. Főleg hogy a dolgok nagy része csak rendelésre van, legalábbis amiket eddig néztem... lehet, hogy ennek is megnő az ára, amint megrendelem?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz TayRol #28681 üzenetére
2.8-4 a stabilizátoros verzió, a stabilizátor nélküli az 2.8-4.5, és használtan feleannyiba kerül (olyan 50k körül), nem tudom melyiket szeretnéd. A beosztás azon ilyen:
f2.8 : 17 - 22mm
f3.5 : 23 - 35mm
f4.0 : 36 - 63mm
f4.5 : 64 - 70mmSzép képe van már 2.8-on is, 4-től felfele meg aztán főleg, a közelpontja is nagyon jó, bár az enyém back- vagy frontfókuszos volt úgy 40mm-től, így nagyrészt 17mm-en használtam.
(#28682) Inv1sus: én úgy 2 évig Kingstont használtam probléma nélkül (1 és 2Gb-os SD-ket), de tekintve, hogy többen adatvesztésre panaszkodtak a fórumról, nem tudom ajánlani. A Lexar olcsóbb, mint a Sandisk, de a Nikon által ajánlottak között van.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz madgie #28750 üzenetére
Hát én dolgozom olyan géppel, amiben E5200 + 2Gb RAM van, meg olyannal is, amiben P4 3.0GHz és 1Gb RAM... igazából utóbbival is el lehet lenni, mondjuk én "csak" 12MP-s fájlokat szoktam utómunkázni. A kétmagos konfignál is inkább a RAM fogy el, vagy a vinyó sebessége kicsi, mintsem a processzor, Adobe esetében a 4Gb RAM az tényleg nagyon jó volna. De jövőre egyetem, szóval oda meg laptop kell, abból viszont "erős proci + sok RAM + nagyon alap VGA" párosítással lenne jó valamit venni.
Hogy ON is legyek: milyen 1.4x/1.7x-ezőt ajánlanátok? Jól tudom, hogy 1.4x-es nagyításnál 1FÉ, 2x-esnél pedig 2FÉ a veszteség? Egy Sigma 180mm f/3.5 Macro-ra kellene, ahogy láttam, nagyon jól teljesít Tamron 1.4x előtétlencsével is.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Balinov #28758 üzenetére
Én is szeretnék majd egy ilyesmi rendszert összeállítani, de itthon csak DDR2-est fogadó gépek vannak, szóval addig nem nagyon csinálok semmit, ameddig egy teljes konfigot nem tudok összedobni. A használt sem lenne rossz, a mai PC-árakat nézve szerintem nem kell milliomosnak lenni egy amatőr munkára való gép összedobásához. Eizo 21" PVA-paneles monitort is láttam nemrég hirdetni 89ezerért...
-
Peethy
őstag
A Nikon 12-24 140-150 körül van a használtpiacon. Bár vicces, vannak akik az egyik legjobb ultranagylátónak tartják, mások meg eléggé lehúzzák (pl. photozone).
-
Peethy
őstag
válasz Real_Necro #28923 üzenetére
Az a jó az optikákban, hogy ha nem jön be annyira, akkor gyakorlatilag minimális veszteséggel (sőt, olykor még akár haszonnal) túl tudsz adni rajta.
-
Peethy
őstag
válasz flash- #28984 üzenetére
Így múlik el a világ dicsősége... 1620x1080-ra leméretezve szerinted mekkora képet fogsz abból előhívni? 10x6,6-osat? Komolyan, ha valaki vesz egy gépet, ami tudja a 14MP-t, ne vicceljen már azzal, hogy 1,5MP-re leméretezi a fotót, csak azért hogy fél megányi helyet spóroljon...
Ha rawban tárolnád az összes képedet, akkor is jópár évbe beletelne, míg megtelne egy 500gigás vinyó hobbista felhasználás mellett, ami tizenpárezer forintos kiadás 4-5 évente. A fényképezőgép meg százezer forint feletti tétel...
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz flash- #29014 üzenetére
Pont arról beszélek, hogy az ember az elköltött pénzét hogyan tudja értelmesen kvázi "befektetni", ha nincs eleresztve. 6MP-s JPEG-ek rosszabb minőségű konverzióval olyan 0,5 MB-sek, amiből 20ezer darab 1Gb. Én olyan 30-40ezer képet lövök évente, más hobbisták és gépüket családi célra használó személyek évi 10-12ezer képet készítenek. Ez a teljes termés 6MP-sen ráfér 1db DVD-re, és akkor ezekből a képekből egyet sem válogattál ki. Ez évi mondjuk 250forint, és akkor a felmatricázott, ultradrága DVD lemezt vetted meg. Persze ha 1,5MP-re méretezed le, akkor már van évi 200forint megtakarításod, cserébe a 150ezres géped képességeit jócskán leredukáltad. Persze mindenkinek saját dolga, hogy mit csinál.
(#29018) tobias40: Nagy NIKON DSLR topik. A Canon 1100D nem Nikon, hanem Canon, ahogy a neve is mondja. Vegyél helyette Nikon D3100-at, jobban jársz
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Mit jelent a leírásban az a squeak? Oké, nyikorog, de ez milyen hiba lehet?
-
Peethy
őstag
válasz Kleroo #29030 üzenetére
Egyelőre még nem vitték el, szóval még tart a kirándulás... Volt egy jó ajánlat és megvettem. A makró nem az én világom, valahogy nincs türelmem hozzá, de teleobjektívre már nagyon régóta vágyom. Ha csak hónapok múlva viszik el, azt se bánom, mert nagyon tetszik, csak eseményfotózásra, esetleg esküvőfotózásra egy zoom jobb befektetés.
-
Peethy
őstag
Erre kérnék javaslatot itt is...
-
Peethy
őstag
Kéne egy-két ármester fotós fórumra is...
-
Peethy
őstag
Hihetetlen, hogy egyes emberek hogy nem képesek válaszolni. Jelentkezik az objektívért, hogy számítsak be neki érte egy másikat, válaszolok hogy beszámolom, beszéljük meg az időpontot, stb, erre nem reagál már egy napja. Ráírtam most Gmail chaten is, mert fenn van, de szinte én érzem magam kellemetlenül, hogy nem képes odaírni, hogy "bocs, hagyjuk az üzletet", vagy hogy "oké, rendben, ekkor és ekkor találkozzunk", vagy hogy "átgondolom a dolgot, később tudok biztosat mondani". Az agyam eldobom, hogy elérhető, de nem képes válaszolni.
-
Peethy
őstag
válasz likeaRAINBOW #29104 üzenetére
Azóta még egyszer ráírtam az illetőre, fel-le lépked chatről, de nem hajlandó válaszolni, holott direkt kértem, hogy tegnap délutánra adjon választ.
-
Peethy
őstag
Hogyan csinálj AI vagy AI-S objektívből AF-est: [link]
Ha tényleg működik, akkor nagyon vagány... értem ezalatt, hogy pontosan, és jó képminőséggel.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Peethy #29185 üzenetére
Itt egy leírás, ami alapján elvileg meg lehet csinálni. Hát én nyáron nekivágok Ez nagyon jó.
-
Peethy
őstag
Nikon D200/D300/D7000, stb. AI objektívekkel is mér fényt, vagy csak az AI-S-sel?
-
Peethy
őstag
válasz t72killer #29360 üzenetére
Valóban, az tényleg elég gyenge, DX-en gondolom jobban teljesítene, egy olyan tesztet megnéznék majd. Az árcédulát nézve, Nikon 24-70-et nem hiszem, hogy váltani tudná, mert akkora különbség talán nincs köztük, bár Nikonban nincs VR.
eastsider: grat hozzá! A lehetséges objektíveid listája is bővült ezzel
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
VR nélküli 18-55 AF-S-t mennyire ajánlanátok? 13k-ért árulja valaki...
-
Peethy
őstag
válasz Real_Necro #29489 üzenetére
Itt érvényesül, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte. Én is örülnék, ha 80körül mennének a 80-200 tolózoomok, mert szerintem annyit érnek. Azonban ha az emberek halomra veszik meg 130ért, akkor én se vehetek 50-nel olcsóbban.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest