Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Hülyeség? Hát láttam én már olyan hibákat, hogy nehezen minősítenék bármilyen ötletet kimondott hülyeségnek... És ha egy RAM hibás, akkor az érvelésed semmis.
Na most mondok neked és Keldor papának egy X-aktát: Kísérletképpen játszogattam a bios-szal, mivel továbbra sem tetszett, hogy 1.669V kell neki alap órajelen. Gondoltam egyet, és levettem az időzítéseket 7-7-7-16-ra, a RAM feszt az 1.65V alatti maximumra, 1.639V-ra, és minden mást a minimumra. És mit látok? IBT teszt, ami eddig 7-7-7-20-on és 1.654-en is már hibázott (ill. egyéb fesz.-ek standard-on), hirtelen szépen, minden hiba nélkül lefut!
Beállítások:
CPU: 0.975V (gyakorlatban 0.96V)
RAM: 1.639V 7-7-7-16
IOH: 1.1V
IOH CSI: 1.12V
VTT: 1.2V
CPU PLL: 1.82V
QPI: 4800 (mint auto-n)
Uncore: 3200 (mint auto-n)Ugyanakkor az alacsonyabb időzítéshez elméletileg magasabb fesz kellett volna. Azt még megnézem holnapig, nem megy-e a proci is alacsonyabb feszültségen.
Keldor papa: Netbook?
Nem lehet amúgy, hogy rossz helyen van a géped? (Vízér, földsugárzás, stb?) Persze ez tudományosan nem bizonyítható (legalábbis ezen a bolygón ), de volt dolgom ilyen géppel, amelyben folyamatosan minden alkatrészt cserélgetni kellett néhány havonta, egészen addig, amíg át nem tettük a gépet az asztal másik oldalára (persze a tulajnak így ugrott az örök-gar ). Mivel a jelenség tudományosan nem létezik, nyilván a kivédésével sem törődnek. Legalábbis ha több géped is így járt, és hardver hibát továbbra sem sikerül találni...strebacom: A gyári Intel hűtőmmel, fél fordulaton sem melegszenek a magok 65°C fölé 3.4GHz-en 1.1V-tal. Szóval magas. Lnyx lefutása kvázi stabilitást jelent.
BR4D: Ez olybá tűnik, mintha a VGA-d makacskodna 2D módban.
Shkiz0: Ja, az atomstabil tuning bizonyítéka a kék halál, mondhatnánk...
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest