- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Hiába kapcsolom be az Everestbe hogy mutassa az oldalsávon az értékeket, mégsem teszi azt. Rendszergazdaként futtatva is próbáltam de úgysem megy. Tud valaki esetleg valami tippet?!
(Vista Ultimate x64 --- ha lényeges)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
joshua7
veterán
Mester, a segítséged kérném!
Fölraktam e HD Sentinel progit, de a Samu vinyómra (SP1213N, 120gb, pata) nem ír ki semmi adatot. Illetve az 'Információk' és 'Teljesítmény' fül működik, de a 'SMART', 'Áttekintés' (minden 'ismeretlen') és 'Hőmérséklet' nem.
Megnéztem Everest-ben is aztán, ott a SMART: 'Támogatva, Letiltva'. Ez most miért? Bios-ban engedélyezve van a SMART, a WD vinyóm ugyanakkor teljesen jó. A másik dolog, h az Everest-nek sok gondja van a Samu hőm. kijelzésével. Van, amikor megfelelő értéket mutat, de olyan is, h '0'/.45645 vagy hasonló butaságokat.
Ötlet/segítség?
Semper Fi
-
Fiery
veterán
1) Nemtom a HD Sentinel-nek mi baja, nem mi irjuk azt a szoftvert
2) Sajnos fogalmam sincs, mi tilthatja le egy adott vinyonal a SMART-ot, esetleg nezd meg, az Active SMART tudja-e ujra engedelyezni (mar ha az tud ilyet egyaltalan).
3) Latni kellene, hogy pontosan mit ir ki olyankor az EVEREST az Erzekelo oldalon, valamint ha epp ilyen rossz hofokot ir ki, akkor a Hattertar / SMART oldal tartalmat is latni kene egyuttal (ott bovebb info van, pl. a "nyers" kiolvasott adatok is szerepelnek ott)
-
joshua7
veterán
-
Fiery
veterán
-
Thrawn
félisten
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
PowerBuldog
veterán
A CPU 1.-2.mag és a CPU (alaplap által mért) értékek közül melyiket kell nézni? (1. CPU 10 fokkal, a 2. CPU meg 26 fokkal melegebb, mint az alaplap által mért. )
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Fiery
veterán
válasz PowerBuldog #824 üzenetére
En szemely szerint a maghofokokat szoktam csak figyelni.
-
-
gtamate2
veterán
válasz PowerBuldog #824 üzenetére
én csak a CPU-t szokatm nézni, az 1.-2. mag nem érdekel különösebb képpen
*Sn0w
-
Fiery
veterán
Amennyiben az EVEREST inditasakor arra figyelmeztet, hogy az alaplapod (vagy barmi mas) ismeretlen es kuldj riportot, akkor mindenkepp jol jon, ha kuldesz
Mindenesetre ha P43/P45 chipsetes lapod van, akkor erdemes a legujabb betara frissiteni, azzal mar elvileg nem lesz semmi sem ismeretlen Itt talalod az uj betat --> [link]
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Thrawn félével küldtem, mivel ott valami AUX-ot látott, szerintem az lesz az északi híd hőmérséklete, de mindjárt meglesem biosban is, hogy az-e...nem nagyon fog változni a hőmérséklet, mivel vízzel hűtöm, azzal meg nem nagyon ingadozik a hőmérséklet.
Meglesem a linkelt betat és küldök ezzel is...ártani nem ártok vele. -
szacsee
nagyúr
Uraim!
Hasznos infót kaptam Fiery-től és engedélyével megosztanám veletek:
Penryn hőfokokról szól a felvilágosítás, ami sok homályos foltról lerántja a leplet. :"A Core 2 processzoroknal az EVEREST (es mas progik is) a proci belso hodiodaja altal szolgaltatott hofokot olvassa ki. Ezzel csupan az a gond, hogy nem abszolut hofokot mutat (pl. 35 Celsius), hanem egy ugynevezett TJMax ertektol valo elterest mutat. A TJMax az az elvi hofok maximum, amit a processzor me'g elvisel stabil mukodes mellett -- ebbol is kovetkezik, hogy a hodioda mindig negativ erteket mutat, hiszen a TJMaxot (mint elvi maximumot) sosem eri a CPU homerseklete, ergo mindig alatta lesz a mert hofok, es igy mindig negativ erteket mutat.
A TJMax erteke processzor generacionkent valtozik, es me'g egy adott generacion (pl. Penryn-csalad) belul sem egyforma minden verziora. Az asztali Core 2 prociknal a tipikus ertekek: 85, 90, 100, 105 Celsius. Sajnos mivel az Intel nem publikalja a TJMax ertekeket, igy eleg nehez osszeszedni, hogy pontosan melyik processzor verzio/stepping eseteben milyen erteket kellene hasznalnia a monitorozo szoftvereknek. Az EVEREST altal hasznalt TJMax atallithato a fomenu / Fajl / Beallitasok / Hardverfigyeles oldalon. Ha egy adott felhasznalo ugy erzi, hogy a kijelzett maghofokok nem megfeleloek, akkor a TJMax atallitasaval be tudja ugymond kalibralni maganak a mert ertekeket.
Megjegyzem, ez az egesz Intel-fele hodiodas marhasag jol el van tolva mar az elejetol fogva, kulonosen mivel a dioda altal mert ertekek a TJMaxtol valo tavolsag aranyaban egyre durvabb pontatlansagot szenvednek, pl. +30 Celsius fokos valos homerseklet eseten (tehat pl. a TJMaxtol lefele 50-60 Celsius fok tavolsagban) a dioda aka'r 10-20 Celsius fokos tevedesben is lehet (!) Eklatans pelda erre a problemara az Intel Atom "Silverthorne" procija, aminek ugyan elvileg 90 Celsius TJMaxszal kellene uzemelnie, de ha ezt hasznaljuk, akkor 25-26 Celsius fokos szobahomerseklet mellett a dioda 6-7 Celsius (!) fokot jelez a proci homersekletere (az Intel sajat monitorozo szoftvere is ezt mutatja). Az ilyen durva tevedesek elkerulesere az EVEREST nehol elter a gyarilag diktalt TJMax ertektol, es igy pl. az Atomnal is 90 helyett 125 fokot hasznal a TJMax-ra.
Osszegezve: ha az EVEREST altal mert maghofok nem szimpatikus, a Beallitasok panelen tessek atallitani nyugodtan a TJMaxot. Valamint, ha vizhutessel vagy "fagyasztassal" a CPU valos hofokat lenyomjuk +20 Celsius ala, akkor a maghofok szinte sosem fog pontos erteket jelezni, barhova is allitjuk a TJMaxot.
Ja, es me'g annyi, hogy tessek mindenkinek a legujabb EVEREST betat hasznalni --> [link]"
Köszönöm Fiery ezúton is a felvilágosítást!
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Kedves Fiery, remélem, nem gond, hogy itt teszem fel az igazából supportra tartozó kérdésemet. Ami az lenne, hogy ha vásárolok egy Ultimate licence-t, akkor az érvényes lesz-e az összes utána kijövő béta verzióra is, vagyis, a bétákat ugyanúgy használhatom vele, mint az utolsó aktuális nem béta verziót? Ugyanez az esetleges Corporate licence(-ek) esetében is érvényes?
The only real valuable thing is intuition.
-
Fiery
veterán
A vasarlast koveto 1 even at barmelyik beta vagy nem-beta verziora tudsz ingyenesen es korlatozas nelkul frissiteni. Amint letelik az 1 eves ingyenes frissitesi es ingyenes termektamogatasi periodus, a legutolso beta vagy hivatalos verziot tovabb hasznalhatod, de az 1 even tul megjeleno uj verziokra mar nem fogsz tudni frissiteni. Ha 1 even tul is szeretned tovabb frissiteni az EVEREST-et, akkor az 1 ev letelte utan barmikor tudsz upgrade licencet vasarolni, amellyel tovabbi 1 evvel meghosszabbithato az ingyenes frissitesi es termektamogatasi idoszak.
A leirt szabalyok az Ultimate es Corporate kiadasra egyarant ervenyesek.
-
Lenry
félisten
hali!
azt hiszem találtam egy kis bugot...
ha procituninggal egy bizonyos érték fölé megyek, akkor pl eltűnik a memóriasávszélességet író sor az Alaplap/Alaplap menüpontból, és az Alaplap/chipset/északi chipset résznél meg single channel mem.kezelést ír, holott biztosan aktív a DC (mert olvasok 7100-at, amit SC-ben nem lehetne (DDR2-800as RAM-mal)[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Fiery
veterán
Valami miatt ennel a tuning beallitasnal nem tudja az EVEREST kiolvasni az eszaki hidbol az MCHBAR regisztereket, azok nelkul pedig a chipset info igencsak hianyos lesz
Krealj kerlek egy riportot olyan beallitasnal is, amikor az Alaplap / Alaplap oldalon a memoria orajele rendesen latszik.
Koszi,
Fiery -
Lenry
félisten
sajna már nem vagyok otthon, és nem tudok új riportot készíteni, de ezen a gépen van egy alapórajeles régebbi riport arról a gépről... remélem ez is jó lesz (csúnya, crackelt Everesttel készült... sorry )
[link][ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Fiery
veterán
Koszi! Valoszinuleg valamelyik tuning szoftver (pl. MemSet) zarolja az MCHBAR-t, es ez okozza a problemat. A legjobb lenne, ha nem engedned, hogy ilyet tegyen, de mindenesetre beepitettunk egy MCHBAR visszakapcsolast az EVEREST-be, ami remelhetoleg megoldja a problemat Ime a legujabb EVEREST beta --> [link]
Ird meg, hogy jol mukodik-e most mar minden.
-
Lenry
félisten
okés, amint hazaértem este, kipróbálom.
viszont biztosan nem MemSet vagy hasonló szoftver okozza a problémát, mert nem használok semmi ilyet, ez egyszerű, BIOS-ból beállított tuningGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
localmester
csendes tag
Sziasztok !!!
Lenne egy Kérdésem az Everestel Kapcsolatban !
Letöltöttem a Béta Verziót azért, hogy megnézzem az új VGA Kártyám belső Bioszának az Információját.
A vga BFG GTX280 H2Oc ThermoIntelligence.
Nos meglepődve tapasztaltam, hogy teljesen más értékeket tüntetett fel az Everest.
Tudom, hogy ez csak a BÉTA verzió, de lehetne valamit kezdeni a programmal, hogy esetleg a gyári valós értékeket olvasná ki ?
Nagyon örülnék neki mert amit a gyártó a dobozzra irt fel az egy kicsit gyanus nekem mégha gyárilag is húzott kártyáról van szó, de sehol nem találok olyan programot ami a VGA Bioszába Égetett gyári Valos Értékeket olvasna KI még az új RivaTuner sem képes rá !!!
A Kértyám Adatai:
NVIDIAR GeForceR GTX 280
>> PCI Express 2.0
>> 1024MB GDDR3 Memória
>> Mag órajel 680MHz
>> Memória órajel: 2450 MHz
>> Shader órajel: 1458 MHz
>> Stream processzorok száma: 240
>> Microsoft DirectX 10.0, Shader Model 4.0
>> 2 Dual-Link DVI-I, HDTV, TV-Out S-Video,
>> HDCP enabled
>> 156,8 GB / mp memória sávszélességLink: http://www.bfgtech.hu/bfg_geforce.html
Itt az Everest Riport
[ EVEREST Ultimate Edition ]
Verzió EVEREST v4.50.1460 Beta/hu
Sebességmérő modul 2.3.225.0
Honlap http://www.lavalys.hu/
Riport típusa Gyors riport [ TRIAL VERSION ]
Számítógép MESI-PC
Riport készítő Mesi
Operációs rendszer Microsoft Windows Vista Ultimate 6.0.6001 (Vista Retail)
Dátum 2008-08-05
Idő 09:35[ GPU ]
[ PCI Express 2.0 x16: nVIDIA GeForce GTX 280 ]
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce GTX 280
BIOS verzió 62.00.0E.00.1A
GPU kódneve GT200
PCI eszköz 10DE-05E1 / 19F1-0A1A (Rev A1)
Tranzisztorok szám 1400 millió
Gyártási technológi 65 nm
Processzormag mérete 576 mm2
Busz típusa PCI Express 2.0 x16 @ x16
Memória mérete 1 GB
GPU órajele (Geometric Domain) 301 MHz (eredeti: 650 MHz)
GPU órajele (Shader Domain) 602 MHz (eredeti: 1404 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 32
TMU futószalagonként 1
Egységesített (unified) árnyalók 240 (v4.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v10
Pixel kitöltési sebesség 9632 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség [ TRIAL VERSION ]Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 512 bit
Valódi órajel 100 MHz (DDR) (eredeti: 1163 MHz)
Effektív órajel 200 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ]Köszönök mindent Előre is !!!
Ha netán felkeltettem az érdeklödést akkor keressetek meg forumon !!!
Üdvözlet Mindenkinek
Localmester.
Local Nightmare
-
Fiery
veterán
válasz localmester #841 üzenetére
Az orajeleknel az "eredeti" zarojeles ertekek szarmaznak a BIOS-bol. Vagyis a kartyad gyari parameterei az alabbiak:
Mag orajel: 650 MHz (680 helyett)
Memoria orajel: 2326 MHz (2450 helyett)
Shader orajel: 1404 MHz (1458 helyett)
Stream proc. szama: 240 db (ez stimmel)
Memoria merete es tipusa: 1 GB DDR3 (ez is stimmel)Ennel tobbet nem tudok mondani errol az esetrol Neked kell eldonteni, hogy a BIOS-ba irt ertekek es a kartya elvart adatai kozotti kulonbseg mennyire toleralhato.
-
Local
csendes tag
Szia !!!
Szerintem ez nem egészen igy van !!!
Nem azért kerül a kártya 150 Dollárba tobbe mint az eredeti gyárilag húzott legjobb nem vizhűtésre szerelt kártya, hanem a gyártó biztosan állitja , hogy ezeke az értékek már alapból élnek.
Nem hiába az a szlogenük ' No Compromissio '
Kérlek nézz utánna a dolognak jobban mert ez a kárty az eddigi legjobban teljesitő GTX280 Seria.
Local.
Localmester
-
Local
csendes tag
Még valami !
A Kártya Gyári Alapértelmezett Paraméterei III
NVIDIAR GeForceR GTX 280
>> PCI Express 2.0
>> 1024MB GDDR3 Memória
>> Mag órajel 680MHz
>> Memória órajel: 2450 MHz
>> Shader órajel: 1458 MHz
>> Stream processzorok száma: 240
>> Microsoft DirectX 10.0, Shader Model 4.0
>> 2 Dual-Link DVI-I, HDTV, TV-Out S-Video,
>> HDCP enabled
>> 156,8 GB / mp memória sávszélességLink: http://www.bfgtech.hu/bfg_geforce.html
Ez biztos mert a dobozra is ez van irva !!!
A 3DMark Vantage 11158 Points 2008-07-25 ért el és semmit nem állitottam csak kértya be Instal azt Teszt Ennyi, + 3DMark 2006 Points 16509 2008-07-24 Szintén és még tuningolhatnám , de nem fogom mert nekem ez igy is sokkal tobb amire vágytam és a Játékok is szépen futnak !!!
Local.
Localmester
-
Local
csendes tag
Amúgy meg semmi bajom a Kártyával csak tudni akartam azt, hogy valoban ugyan azon az értékeken fog maly mozogni alapból amiket a gyártó Állit.
Beszéltem Máté-val a PC Word Tesztlabor Tagjával és Ő ajánlotta az Everest Méréseket.
Nos ennyit akartam leirni mert Én Magyam is Tesztelő vagyok és csak meg akarom osztani a valóságot vagy is Nem minden Arany Ami Fénylik is, eddig ez a véleményem erről a kártyáról.Local.
Localmester
-
Local
csendes tag
Nos ujra itt.
A bajom még az, hogy eggyetlen külfödi oldalon még nem láttam Tesztett Ezzel a Kártyával.
Igy csak a magam tesztjeire tudok támaszkodni.
Ha valaki rá bukkanna egy tesztre akkor arra szeretném kérni, hogy dobjon nekem egy mailt vagy ide egy Linket.Local.
Localmester
-
Local
csendes tag
válasz Rover623 #849 üzenetére
Szia !!!
Ha Megbántottalak volna Akkor Sorry és eggyátalán nem felvágásbol irtam amit irtam !!!
De látom " Magyarországon a Helyzett Változatlan !! " Argo idézet.
De tudod most irtam a Cégnek Levelet, melyben kihagsulyoztam azt hogy az általu állitott dolog nem fedi pontosan a valoságot.
Majd irok még.
Szia és Bocs !!!
Local.
Localmester
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest