Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peet91

    aktív tag

    válasz amulet #38990 üzenetére

    1. a Sigma a legjobb fényerejű és a legdrágább, képminőségre kiváló, viszont AF-a lassabb mint a Canon-nak. a 2x-es átfogás miatt inkább nagylátószöhű, mintsem általános célú obi, de nagyon frankó.
    2. a Canon 17-55 de facto a legjobb crop-os általános célú obija a gyártónak, én magam is egy évig használtam, aztán FF-re váltás miatt kellett megválnom tőle, fájó szívvel. Tapasztalatom szerint, bár sokan mondják, hogy járna rá a piros gyűrű (olyan a képminősége mint az L-es prémium Canon obiknak), azért én e mögé nem tudok teljes mellszélességgel beállni. Kiváló obi, fényerő, stabi, és átfogás mellette szól, viszont anyaghasználatban nem láttatja az árát (értsd, egy 24-105L f4 jobban össze van rakva péládul), valamint mivel nagy és neház a tubus, ami mozog, ezért az idő múlásával hajlamos a mozgató mechanika kikopni, és ha lefelé tartok a gépet az obival, akkor magától bezoomol 55-re (zoom creep) a jelenség neve, sajnos nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni szervízben, mert ha meg is csinálják, idővel újra előjöhet. Ez nem mindenkinek zavaró, engem is csak akkor nyugtalanított, amikor nyaralásra ezt vittem magammal, mint egyetlen obit, és ahogy mászkáltam Barcelonában, oda-odaekellett rá figyelnem, hogy a megnövekedő hatósugaram miatt bele ne verjem valamibe véletlenül.
    3. róla nincs tapasztalatom, de ha jól emlékszem, akkor mind árban, mind pedig tudásban alacsonyabb szintet képvisel az első kettőnél.

    Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!

Új hozzászólás Aktív témák