- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz brickm #39098 üzenetére
Szia!
Szintén zoom mániás vagyok Bridge gépről váltva.
Igaz nem pont az a két obi amit néztél de a 18-135 köztük van és itt megnézheted kb. a 18-55, 18-135 és 55-250 STM átfogásaikat.
Nem tesztképek csak az átfogás végett készültek.
Eredeti méretben is megnézheted ill. esetleg jobb fent infó ikonra pár paraméter hogyan lőttem őket. -
laslo.
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap este fotózás közben csak úgy magától kikapcsolt a 70D-m, azóta nem tudom újraéleszteni. Próbáltam 3 különböző akksival (1 gyári, 2 utángyártott), úgyis, hogy az objektívet levettem róla (Sigma 18-35mm) kártyákkal és anélkül is (2 Sandisk Extreme) bekapcsolni, de semmi.
Tudnátok valami ötletet vagy tanácsot adni esetleg, amivel visszatudnám hozni az élők közé? Vagy muszáj leszek szervizbe vinnem?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz laslo. #39102 üzenetére
Szia!
Sajnos nincs jó hírem (kis esély van rá, hogy a memóriakártya ajtó mikrokapcsolója): a topik összefoglalójában leírtam a típushibáknál, hogy ez az (egyébként belovary fórumtárs szintén így járt vele): túlmelegszik a processzora és meghal (főleg videózás közben szokott előjőnni). A rosszabb része az, hogy ebben az esetben gazdasági totálkár, mert 100.000 Ft felett cserélnek alaplapot benne (integrált) és kb. 135-ért lehet eladni.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz *Ropi* #39104 üzenetére
Úton voltam nem tudtam linkelni, itt olvashatod.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
brickm
őstag
Szia, köszi neked is a választ!
Meg hogy feltetted a képeket, totál hasznos, mert így szemmel láthatóbb a zoom mértéke. Elég is nekem a 135mm,. 12x-es optikai zoomos bridge-em volt előtte(finepix s2000hd), nagyon hasznos dolog, de azért az ritka hogy ki kell teljesen csavarni
A 135 még pont az a határ, ahol nem zavaró az alsó tartományban a crop, nem szűkül be nagyon a kép, ahogy nézem a házak fala se domborodik. Tökéletes lesz nekem -
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 7D és Canon 1D MKII N vázakkal ha egyfajta objektívet használok mindkét vázon nagy különbség van a két gép között az elkészített képek minőségén?
-
PuMbA
titán
1D Mark II szenzora körülbelül azt hozza, mint a 7D, szóval nem érdemes váltanod, mert nagyon régi gép és a 8 megapixel is baromi kevés, szóval nem is értem, hogy ebből hogy lett kérdés: [link], [link]. Full frame miatt ráadásul még vesztesz is a gyújtótávból, szóval madárfotóra rosszabb. Egy árszinten ugyanazt kapod a fotózásban, erről már volt szó. Ha láthatóan jobb képminőséget akarsz, akkor zsebbe kell nyúlni és nem az olcsó szinten nézegetni csurranó-cseppenő jó vételnek tűnő dolgokat, mert így várhatsz még 10 évet, mire találsz egy olyat, amire érdemes váltanod.
[ Szerkesztve ]
-
Surfym@n
senior tag
Pontosítanék: 1D mk2N nem Fullframe-es, hanem APS-H (1.3x)
Ettől függetlenül a 7D jóval előrébb tart tudásban (felbontás, zaj, érzékenység, képfeldolgozás, rawban rejlő tartalékok) és még croppos üvegeket is tekerhetsz rá :)28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
laslo.
csendes tag
Sziasztok!
Update-el jelentkezem a 70D-vel.
Legutóbb a elfelejtettem írni egy nagyon lényeges dolgot, mégpedig, hogy amikor lefagyott a kamera, akkor a felső LCD-n ERROR 80-as hibakódot kaptam, amivel nem is nagyon törődtem ott. Kivettem az akksit, vártam egy kicsit aztán visszaraktam. Gyakori művelet, párszor előfordult ez már. Majd miután másnap kétségbeesetten írtam ide a fórumba, azután kezdett el járni az agyam, és jutott eszembe, hogy basszus a hibakód! Mikor először megláttam akkor abszolút nem is realizálódott bennem, hogy az felbukkant. Aztán később az is eszembe jutott, hogy én nagyon régen elmentettem egy [EOS 70D tájékoztató linket], "jó lesz az majd később" címszóval. Még milyen jó hogy elmentettem! Elolvastam, utánajártam, majd hétfőn be is vittem a Camera kft.-hez a fényképezőt ezzel a hibával. Átvették, majd mondták, hogy egy hét lesz a bevizsgálás. Hatalmas mázlimra másnap kaptam az emailt, hogy a készülék díjmentes javítása befejeződött. Vezérlőpanelt cserélték benne, ami módosított, így ez a hiba elvileg nem jöhet elő újra.
Úgyhogy happy end-del zárult a sztori, a fényképező olyan mint régen.
-
törölt tag
válasz #44774144 #38973 üzenetére
Továbbra is kérdés a kérdésem, illetve másképp tenném fel most:
a jelenleg boltban, 0km-esen kapható Canon vázak közül mit érdemes választanom, ha Nikon Fx vázról (D750, egy üzletben már lebeszéltek a váltásról az 5dM4 alatt, mert visszalépés lenne...) pártolnék át hozzátok?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #44774144 #39115 üzenetére
Háááááát....
A D750 képminőségénél nem sok Canon váz tud jobbat (talán az 1 millió Ft-os 5Ds R igen, meg esetleg a 750 ezer Ft-os 5D MkIV), így azt mondanám, hogy ha a D750 helyett jobb gépet akarsz, akkor vegyél D850-et. A D850 is 1 millió Ft, de legalább a meglévő obiparkodat tudod használni.
A rendszerváltás az objektívek cseréje miatt anyagi csőd ezen a szinten
Egyébként miért akarsz váltani a D750-ről?
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
törölt tag
válasz SkyLine3000 #39118 üzenetére
A képminőséggel semmi gondom, a színeit nem szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz #44774144 #39119 üzenetére
nikonsárga/nikonződ, nekem rohadtul szokatlan volt elsőnek a nikon színvilága. mondták hogy ez normális...oh okké, hello canon!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
törölt tag
válasz Fotonhámozó #39126 üzenetére
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
A nyers fileokkal nincs gond, az Adobe Color profil auto WB-al szépen rendbe teszi a dolgokat.
De nincs mindig lehetőségem ezzel foglalkozni, a jpg színekkel gyűlik meg a bajom. -
kgergo89
tag
válasz #44774144 #39127 üzenetére
Sziasztok!
Van olyan akinek esetleg a gépváz keresőjébe por került?
Tisztitással vagy esetleg valamilyen úton ez orvosolható?
Garanciális javítás szóba jöhet?Tudtommal ez zárt része a gépnek, nem kellene por kerüljön be.
Köszi a válaszokat!
Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
antihero0112
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, nemrégiben találtam egy Canon 350D vázat, viszont nem tudom róla hogy működik-e.
Ki szeretném próbálni, de akkut nem szeretnék venni hozzá, amíg bizonytalan a dolog.
Esetleg valaki Veszprém környékéről 2 percre tudna adni egyet?
NB-2LH az akku típusa.Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
6dm2-höz kérek szépen objektív ajánlást, első számú prioritás a portrézás 80% beltér esetén, természetes fényekkel.
A Sigma 50mm 1.4 Art-ot néztem ki, viszont a DXO-n valamiért még nincs tesztelve a váz a különböző objektívekkel, szóval az alapján nem tudok hasonlítgatni.
Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz #53366784 #39133 üzenetére
Mivel manapság sokan már mindent portrézásnak hívnak, ha a képen van egy ember, csak óvatosan mondom, hogy jó irányba nézelődsz, az 50-es Sigma Art elég jó cucc, én is 6D2 vázon használom. Hagyd a teszteket, az élesség csak egy paraméter a sok közül! Inkább kérj kölcsön objektíveket és dönts a saját benyomásaid alapján! Pl. a fotós találkozók, workshopok jó lehetőséget adnak minderre.
-
törölt tag
válasz #92251648 #39134 üzenetére
A Sigmat már próbáltam, van egy kis bizonytalanság bennem, mivel nem volt következetes az élességállítása, nem mindig ott lett éles a kép, ahová én állítottam. Általában single point-ot használok, szemre fókuszálok, de gyakran inkább a szemöldök volt a sokkal élesebb.
Nem kalibrálási hiba volt, hanem ahogy írtam, következetlen volt. -
törölt tag
válasz #53366784 #39135 üzenetére
Ez most sokaknak nem fog tetszeni, de én azt gondolom, nem a szűk élességi tartomány tesz egy képet művészivé, értékessé. Ha egy portrén a szemöldök és a szem közül csak az egyik éles, akkor szerintem túl kicsi élességi tartományt, azaz túl tág rekeszt használtál. Ilyenkor már az is problémát okoz, ha a fotós és/vagy a modell 1-2 cm-t dől előre/hátra.
-
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Tervben van kezdő gépnek egy EOS 77D kitobival. Mit ajánlotok hozzá? EF-S lencséből ahogy láttam csak a canon gyárt, és mivel nem nagyon lenne tervben FF-re váltás, meg azok a lencsék olcsóbbak, azért választanám azt. Jelenleg telefonnal fotózok és általában elég jó képeket csinálok telefonhoz képest Akksi mi ajánlott hozzá? Gyári elég drágának tűnik
-
PuMbA
titán
válasz laskr99 #39139 üzenetére
10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, 24mm f/2.8 STM, 50mm f/1.8 STM, 55-250 f/4-5.6 IS STM Ez a híres olcsó, de árához képest kiváló sor. Akksi nem feltétlenül kell, ha csak fotózol. Én 2 napot is elvagyok egy töltéssel, ha sokat fényképezek (kb. 3-400 / nap), ha pedig kevesebbet, akkor 4-5 nap is. Még nem volt olyan, hogy lemerültem volna.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
EF-S obit nem csak a Canon gyárt, találhatsz jó EF-S obikat a Sigma, a Tamron és a Samyang kínálatában is. Természetesen ez már mélyvíz, először valóban a Canon gyártmányú obikat érdemes használni, csak ha valami speciális célra nem találnál megfelelő Canon obit, akkor érdemes az utángyártók kínálatában nézelődni.
Canon obiból az alap KIT objektív helyett a 18-135 IS USM NANO obi megvásárlását javaslom első nekifutásra, ezzel is árulják készletben a 77D gépet.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
brickm
őstag
Szia, én mindenképp egy 14-45 körüli max 5.6os másodfényerejű obit néznék, "túrista képeket" csinálni, meg videozni. Ennek elég széles a lótószöge, illetve zoom lehetőséget is biztosít bizonyos mértékig. Meg valami 30 vagy 50mm-est, 1.4 vagy 1.8-as rekesszel, portrézni, meg nagyobb kivágatokhoz, úgymond művészkedni.
Ha nem zavar a sötétebb kép nézhetsz nagyobb átfogást is elsőnek, de ha nagyon zoomolgatni akarsz később egy 18-135-re beruházhatsz.
Durapro akkut vettem a géphez, powerbankkal tölthető, lcd kijelzőstöltővel. Eddig kiváló. Vagy 10e ft körül van amazonon, meg ebayen.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Rendben köszönöm. Akksit mindenképp szeretnék, mert ha olyanom van, még telóval is össze jön a napi párszáz kép, és lenne mikor nem tudnám tölteni.
Donki Hóte: Kisebb obival fogom venni, később bevásárlok több obiból is. Kerestem az EF-S obikat az említett gyártóknál de mindenhol sima EF volt és eléggé húzós árral az EF-S obikhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz laskr99 #39145 üzenetére
Valószínűleg idővel lejjebb fog menni a képszám, hiszen ahogy fejlődsz, már nem fogod meglőni azt, amiről tudod, hogy nem működik. Én is kevesebbet csinálok a kezdet óta, mert már a fejemben látom, hogy milyen lesz a kép. Ahogy egy híres fotográfus mondta: ha 12 db jó képed van egy évben, akkor az már kiváló
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
De jó nektek, hogy ilyen kevés képből is akad jó. Nekem inkább ezer az egyhez az arány.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
copass
veterán
válasz Pelican #39148 üzenetére
jaja nagyon nem mindegy hogy mit fotózol!
pölö stúdiózásnál/beállított képnél fix témánál szerintem gáz ha csak 10% jó.
viszont egy kontrollálhatatlan eseménynél ez teljesen jó arány.
mert ott azért elég sok zavaró tényező van ami miatt kukázol egy képet.
tegyük fel hogy jó a kompód, de: eléd állnak, téma elé/mögé áll vki, belepislog, bamba fej,megfordul, változó fényviszonyok,füstgép,stbstb. gyakorlatilag minden ellened dolgozik!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen routert?
- Minden ami hőszivattyú
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Jogász topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest