- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz Szten Márs #3300 üzenetére
Valamiféle mattfényű ápolószerre gondolsz?
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Marky21
aktív tag
Milyen memória kártyát érdemes venni 350D-hez 2-4 gb közül???
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz Szten Márs #3302 üzenetére
Itt lehet csemegézni. Ezt az Armor All wipes-t írták külföldi fórumokon is.
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Doom
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Olvastam én a juza-t is, a photozone-t is, a fototipp-et is, a the-digital-picture-t is, meg még ki tudja miket, de sehol nem írják, hogy egyértelmű lenne az egyik előnye a másikkal szemben. Tokina nagyon jó, de CA és flare nagy, valamint ezek szerint nem szervizelik, Canon meg szimplán jó, kicsit nagyobb átfogás (bár ez tulképpen mindegy), és drágább. Canon-t mondjuk legalább használtan lehet kapni, Tokinát még sose láttam, hogy árultak volna.
Nem egyszerű döntés. -
kiskornel
addikt
El fog romlani a 16G kártya is... Meg elromlik a Tokina obi is... Ez a hozzáállás azért elég kemény. A Tokinának van QS-e, a kártyákra meg manapság lifetime garantee van nyomtatva (bár senki se él vele).
Szvsz a forgalmazói garikat, amíg tart, megoldja a forgalmazó. Ha utána meg beszarik mondjuk az autófókusz, azért a 11-16-nál nem kár, szinte felesleges is ezeken a gyújtótávokon. Esetleg nagyon közel fényképezésnél lehet gond. A beugró blende már hiányozna.Amúgy meg ha ÉN ránézek egy tök jó csajra, nekem NEM az jut eszembe, hogy a "ki*** ri**nc! Úgyis el fog hagyni! Fölösleges is odamenem hozzá, megszólítanom." Azzal nem árt tisztában lenni, hogy ÍGY senki se fogja megkefélni a legjobb nőket... csak a második vonalbelieket. Remélem érted az analógiát.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Klemice
senior tag
válasz Marky21 #3309 üzenetére
Extreme iii szerintem csak videózáshoz meg gyors sorozatfelvételhez hasznos, mivel a 350D nem videózik meg nem is lő gyors sorozatot ezért az ultra ii sebessége bőven elég kell hogy legyen
4-8 GB attól függően mekkorát akarsz, vagy ha tartalék akkor két kettes vagy két négyes esetleg egy kettes és egy négyes, ahogy gondolod, meg attól függ mennyit szánsz rá -
*Ropi*
félisten
válasz Marky21 #3309 üzenetére
Igazából ez nem csak írásnál számít a kártya sebessége, de olvasásnál is. Amikor kártyaolvasóba dugva gépre viszed a rawokat, nem mindegy hogy megőszülsz-e mellette... Ha direktben a 350D-ból másolsz, nem fog kijönni a sebességkülönbség, de próbáld meg egy külső olvasóval, csodát fogsz látni!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kutya.
csendes tag
Sziasztok,
kb 10000 exponál járok a 20D-vel. Ma reggeli fotózás, 7.31-kor...1, akksi, kártya betesz, ON, sem fél, sem teljes lenyomásra nem reagál semmit (kb. 4 napja használtam, akkor minden OK volt)
2, lcd kijelzőn megjelennek az értékek, de a keresőben már nem
3, akksi+kártya ki-be, ON-OFF újra
4, már a kijelzőn sem jelenik meg semmiNulla reakció, de az akksi minden egyes behelyezésekor (kikapcsolt állapotban is) egy-egy elsütő hang hallatszik. Másik akksival, másik kártyával ugyanez.
A sokadik próbálkozás után a szett legolcsóbb darabján (kártyaolvasó) sikeresen levezettem emelkedett vérnyomásom, így most visszanézni sem tudom, hogy valóban képet készít az akksi behelyezésekor, vagy csak a mechanikát működteti a gépben.Ha bárki tud megnyugtató (felzaklató?) magyarázatot, ne tartsa vissza... Köszönöm.
Rock n' Roll, or nothing !
-
PNP
őstag
válasz kiskornel #3307 üzenetére
1: hol említettem elromló memóriakártyát?
2: volt Tokina 12-24-em (ami ugyanolyan felépítésű mint a 11-16), gariidőn túl elszakadt benne a szalagkábel, nem lehetett leblendézni, fókusz maradt. Mint kiderült, elég sokan járnak így a típussal, én két másik fotóssal leveleztem ezügyben, szervíz is mondta, hogy nem egyet akartak beadni hozzájuk.
Amúgy meg miféle igénytelen hozzáállás már az, hogy nem kár egy 160 ezres objektívért, ha elromlik? Mennyiért, kinek adod el hibásan? -
killerjohn
addikt
Ti milyen külső kütyüt használtok a memóriakártya lementésére? Arra gondolok, hogy egyszer olvastam olyan külső 2.5"-os vinyóról, amit egybeépítettek egy SD olvasóval, és automatikusan leszedte róla a fájlokat. Mert ugyebár van erre notebookom, de azt nem mindig tudom magammal vinni...
-
PNP
őstag
válasz killerjohn #3318 üzenetére
Netbookot.
-
*Ropi*
félisten
Amiről beszélsz, azt "imagetank"-nek hívják, van nekem is. De nem használom, mert botrányosan lassú, notin 5x gyorsabb a másolás.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
PNP
őstag
Nekem is van imagetankom, még a legalapabb változat, usb portja kontakthibás, ha megjavítod, aprópénzért elviheted.
-
PNP
őstag
-
tag
foto bank a neve,tele van a net vannak jok es borzalmasak,olvass teszteket
-
kiskornel
addikt
Mindenki egyénileg eldöntheti, hogy számára mennyit érnek a hozzászólásaid. Elről szól az összes hszed: elromlott, elromlott, fos, szar....
Jelen esetben benyögöd, hogy hibás volt egy másik típusú Tokina obid. Nem győztél meg, hogy rohanjak és adjam el a 11-16-ot...Ráadásul saját magad égeted le saját magadat. Idézet tőled: "Szerinted meddig tart egy forrasztott szalagkábel? Persze akkor eladhattam volna, mint hibátlant. Így működik ez errefelé."
Tényleg... no comment!http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
PNP
őstag
A reflektálás jogát átadom másnak.
-
PNP
őstag
válasz kiskornel #3324 üzenetére
Nos, inkább válaszolok.
"Ráadásul saját magad égeted le saját magadat. Idézet tőled: "Szerinted meddig tart egy forrasztott szalagkábel? Persze akkor eladhattam volna, mint hibátlant. Így működik ez errefelé."
Tényleg... no comment!"1. Ezzel mit akartál mondani? Mivel égettem magam? Komolyan érdekel, mert nem hiszem el, hogy ennyire gyér agyműködése van valakinek.
2. Hol emlegettem hibás memóriakártyát? Erre nem sikerült válaszolnod.
3. Telibeszarom, hogy milyen objektíved van, nem mondtam hogy add el. Én viszont már elég sok kört futottam a hibás Tokinával. Másnak esetleg hasznos infó lehet még, ne gondold hogy neked írtam.
Unom a ferdítéseid, a demagóg baszakodásaidat. Kőkemény vagy, hogy kigyűjtötted a hozzászólásaimat. Én is rakjam be ide a szánalmas képeidet? Tényleg, azok alapján fotósnak tartod magad?
-
kiskornel
addikt
Csipkelődő szaros megjegyzéseid, kérdéseid vannak, melyek baszakodásnak tűnnek. Persze ha én teszem ugyanezt az áltad írtakra alapozva...
Úgy válaszolsz hsz-ekre, hogy nem tudod mire válaszolsz. Általánosítasz az obikkal kapcsolatban. A 11-16 2008-as modell, míg a 12-24 jóval öregebb. (és leszarom, hogy leszarod, hogy nem tudsz két 4 számjegyes csoportból álló jelzést megkülönböztetni egymástól).A memóriakarinál elnéztem egy sort, hogy mire válaszoltál.
Fennhangon hirdeted: szétküldtél egy tokina obit; buheráltan eladnád; megvételre ajánlasz egy kontakthibás imagetank-ot; és utána megkérdezed valakitől, hogy nem kell-e neki egy Asus EEE.
Az egészből 1 info lehet hasznos másnak: a 12-24-eddel szarul jártál, és nehéz szervízeltetni.
Bár ezek után nem vagyok meggyőződve, hogy nem a felhasználóval van probléma...
Maradj te csak a manuális obiknál. Az való neked. Abba nem szakadhat el a szalagkábel.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
PNP
őstag
válasz kiskornel #3327 üzenetére
Érdekes, hogy az foglalkozik fordítással, akinek ennyire nehezen megy a szövegértés. Nos, pont hogy azt írtam, hogy NEM forrasztgatnám a szalagkábelt, mert nem tartom sem műszakilag, sem emberileg korrektnek így kezelt obit eladni. (adtak el nekem ilyen módon gányolt - Sigma - objektívet, természetesen ezt elhallgatva; a legrosszabbkor, külföldön esett szét a forrasztás, én azt szakszervízben megcsináltattam gyári alkatrésszel, és úgy adtam tovább)
Image tank: szerintem leírtam mi a hibája.
Netbook: annyiért kínálom, amennyiért egy jobb image tankot se kap. Megint csak nem tudom hol az átbaszás.Szétküldtem egy obit? Az objektív belsejében futó szalagkábelt a saját belső mozgásától (zoom) megtörik egy bizonyos kor után (jellemzően ez 3 év, ahogy másik is alátámasztották, ők szintén "szétküldték", pont mint én).
Nincs olyan szervíz, amely Tokinát javít ma Magyarországon. Értsd: nincs az a pénz, amiért ezt neked megjavítják ezt a konstrukcióból fakadó hibát.
Képes vagy ezeket felfogni? Szerintem nem, de próbálkozz. -
killerjohn
addikt
köszi! úgy tűnik, hogy inkább 4x16GB memkártyába fektetek be, és majd a 15"-os notira töltöm át
szerk: pofátlanul drágák ezek a tankok... van bennük egy 15e Ft-os vinyó, meg egy SD olvasó, és 60e-be kerülnek... én nem akarok semmilyen kijelzőt + 1000 gombot, csak annyit, hogy bedugom, copy, format, kiveszem. De ilyet nem találtam
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
válasz killerjohn #3329 üzenetére
Nekem ilyen van, csak más márkenév és szín. Egyszerűbb nem is lehetne.
-
BLOODSHOT
senior tag
Tényleg 2500 USD lesz.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz killerjohn #3332 üzenetére
Aha. Mert ez csak feltételezés volt eddig.
Nyár végén szerintem veszem, addig egy 10%-ot biztos esik.
-
tothl
addikt
Sziasztok !
Van egy gyermeteg kérdésem, de lehet ti tudjátok rá a választ...
Egy EOS 400D -m van, és amikor a Kitobihoz vettem egy Tamron 28-75 F 2.8 -at, feltünt, hogy gyakorlatilag fixen alá kell lőnöm az expót 2 egységgel, különösen világos környezetben, hogy ne legyen túlexpozva a kapott kép. Ezt betudtam annak, hogy biztos a Tamronnal van a gond.
Nemrég vettem egy Canon EF70-210 F3.5-4.5 obit, és annál is megvan ugyanez a jelenség.
Az EF-S kitobival semmi hiba. Létezik, hogy az EF obikkal működik így a fénymérés ?
Vagy csak én vagyok láma ? -
máyköl
veterán
válasz killerjohn #3332 üzenetére
BLOOD ezeknek nagyon tud örülni.
Na, végre lesz egy teléd BLOOD. Én is örülnék egy 70-200-nak. -
tag
udv
Canon EF 135mm f/2.8 with Softfocus.
Ez mifele lencse akar lenni?soft focus.....?ez ma mar geppel megoldjak.Ez a filmes korszakbol maradt itt vagy mi?Eles kepet csinal,vagy elmosotatt,azt lattam.
135mm szimpatikus,de lehet csak annyival tud tobbet hogy soft??? -
BLOODSHOT
senior tag
70-200 2.8 II L USM tesztképek
-
hemaka
nagyúr
-
B.Reni
csendes tag
Sziasztok.
Eddig Nikon gepem volt, de megerett a valtasra es egy Canon-t neztem ki magamnak. Nos a fo problemam az, hogy nem tudom a Canon-nal is ugy vannak-e a vazak, mint Nikon-nal, hogy pl.: D5000-be nincs fokuszmotor, ezert csak AF-S obikkal megy az auto AF.
Vagy Canon-ba mindegyikben van fokuszmotor es barmely EF, EF-S objektivvel hasznalhato(es persze lesz auto AF is)?Koszonom szepen a segitseget. :3
♥iMac 21,5” 3,06GHz 1TB, iPhone 3Gs 32GB white♥
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs