- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topa00
tag
Üdv!
Ez szerintetek megéri ennyiért? Nem nagyon értek hozzá. -
jap
aktív tag
nem!
a linkelt hirdetésben az 50es obin kívül a másik 2 régi, még filmesre gyártották ez látszik az átfogásán is és minősége sem a nagyon használható kategória. 50es obi az rendben van, csak meg kell nézni milyen állapotban van, mert szegényke nagyon műanyag...
a vaku típusát nagy homály fedi - biztos manuális...
inkább:
használt 30-40D: 90-130
+ új 18-55IS kitobi - akik csomagban veszik géppel 1ütt, kb 20ért megválnak tőle
+ 50 1.8 használt vagy új: 25-35ha nagyon kell vaku + tele:
+ 430as vaku használt: 40 körül
+ 55-200is használt: 40''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
-
Chapel
addikt
Valakinek van elsőkézből tapasztalata a canon 60mm 2.8 USM makróval?
Főleg az érdekelne h a 100mm tesójához képest h produkál és h gyorsabb-e a fokusz motorja. Nagyon szimpatikus üvegFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Topa00
tag
Üdv! Németből akarok rendelni egy eos 500d-t. Ezeken van magyar nyelv? Vagy rá lehet tenni? És a garancia a magyar Canonhoz is jó lehet?
-
Ybron
senior tag
válasz johnjohn #3061 üzenetére
Miért intézzem el neki a garanciát ? Én csak a Magyar menüs dologra reagáltam.
Mindenki csak a garanciával jön(tehát mindenki abból indul ki hogy el fog romlani).
Nem nagy dolog legargarizálni(netán ha lenne valami gondja, amit kétlek), csak azért mert Németbe szól. Postaköltség max 10000ft oda vissza. Egyébként ha nem tudják megcsinálni itthon akkor hova küldik ? -
-
Chapel
addikt
válasz kiskornel #3065 üzenetére
Igen a 100mm Canon 2.8 macro, használtam pár hétig és a sigma 150mm 2.8 makrója lényegesen gyorsabb. Félre ne érts ha fókusz közelben van a céltárgy akkor gyors persze az usm,csak ha mellé lősz és elkezdi végig tekerni na az eltart egy ideig (nem sok persze) de mivel makró és itt kell igazán gyorsnak lenni így zavaró. Ha teheted próbáld ki egy ideig a sigmát és meglátod mire gondolok A teljes fókusztávot gyorsabban járja be!
Mégegyzer hangsúlyozom a 100-as sztem is egy k*** jó obiKlemice: nem le cseszés volt,de tesztet én is tudok olvasni Mondom engem az érdekelt h egymás mellé állítva vajon milyen a 100-ashoz képest.
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #3065 üzenetére
Chapel igazat mond, nekem is ugyanez a tapasztalatom vele. A pontos élességállítás miatt nagyon hosszú a fókuszútja és igaz, hogy van rajta 3 lépésben szabályozható limiter, ami behatárolja a fókusztartományt, de még azzal is művészet eltalálni valamit. Ha kimozdul a célpont az AF mezőből és mögötte egy mélyebb üres tér van, akkor teljesen elveszti a fonalat, csak keres ide-oda. Némi gyakorlással manuális fókuszálással jobb eredményt érhetsz el.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
PPeter
addikt
-
PPeter
addikt
Mindkettőt használtam, 100-asom most is van. Inkább a 100-ast javaslom, portrézáshoz is kiváló, croppos vázon egy decens jó fényerős telének is használható - ha nem a vakvilágba fókuszálsz vele, hanem manuálisan odasegíted az autofókusz előtt, akkor gyorsan megtalálja az élességet és nagyon-nagyon jó képminősége van. 40D és és 5D MKII vázzal használom.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
kiskornel
addikt
Hmm... Ez a huntolgatás (mikor keresi a fókuszt), csak akkor van, ha közben folyamatosan nyomod félig a gombot.
Ilyen témánál én féliglenyom, felenged, féliglenyom, felenged, féliglenyom, felenged (gyors nyomásokkal ismételgetem) egészen addig, amíg a képkivágás tökéletes, és csak akkor nyomom tovább. Ilyenkor nem megy el a pikulába a fókusz, mert addigra már rég felengedted...
Még látni is, hogy a gép rángatja a fókuszt, de rendesen... És ezt csak nagyon gyors fókuszú obiknál lehet megcsinálni.
Egyetlen hátránya, ha ezt megszokod túlságosan, akkor nehéz visszaállni a normál fényképezésre, és az biza más témáknál problémát jelenthet.
60-as obiról fingom sincs.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
szuzi80
tag
sziasztok
Canon 350D-n markolatcserét a Camera kft tudjátok mennyiért végzi el? Kezd lekopni és szeretném kicseréltetni.
köszi. -
szuzi80
tag
Mert csúnya.
[ Szerkesztve ]
-
Klemice
senior tag
430EX II-n lehet olyat csinálni hogy csak az af assist beam menjen és ne vakuzzon?
-
szuzi80
tag
Sziasztok
Még lenne egy kérdésem, a gyári KIT-obikkal kapcsolatban.
Canon 18-55mm -ös kitobi elég jó rajzolatú? vagy hasonló árszegmensben tudtok tőle jobbat?
A hagyományos és a képstabis 18-55mm obik között van-e rajzolatbeli eltérés, vagy nincs?kösz
-
Z0mbi
senior tag
En is gondolkodom hogy veszek egy masinat (valszeg 450d lesz a vege anyagi okok miatt)
Meg soha nem volt fix obim. (de talan akkor hasznaltam mikor 12 voltam es smena8 volt a kezemben de jo is volt az!)
Kicsit ezert tartok tole. (ebbol is gondolhatjatok hogy nem fotozassal keresem a kenyerem ) Viszont egy jo kis fenyeros obi mindig izgatott.. ezek az 50mm 1.8 ak eleg olcsok meg canon gyartmanyban is (~30k)
Sajnos van egy olyan berogzodesem hogy olcso husnak hig a leve . Ugye ez itt nem igaz..?
Mert ha veszek egy gepet kittobival par ezer expoval ~100k ert es eladom a kitobit 20 ert (IS eset) akkor 110 ben van egy jo obim egy 450d vel -
Z0mbi
senior tag
Az igazsag az hogy utobb 18-50 es 2.8 as sigma volt a 400D -en. Es azt imadtam. Megeri a 100k-t. Es most is az lesz. De amig nem jon ossze ra a suska addig az 50 es is megteszi... de ezert kerdeztem. Legtobszor az esetemben termeszet fotozasrol lenne szo. (ill makro de az a 50 es el felejtos)
-
PNP
őstag
Fényerején ront, de ennek mi köze a bukéhoz?
McGoat féle, ugyanez talán kicsit igényesebb formában, de a lényegen nem változtatva fut Soligor és Kenko márkanéven. -
Z0mbi
senior tag
-
kiskornel
addikt
Itt a milliméterek kemény nagyítási szorzókat jelentenek. Pl az én obimon:
25mm-en 1,71X-ös nagyítása van,
12mm-en ugyanez csak 0,45X
(forrás Canon.hu)21mm-en meg ki tudja... Azt tudom, hogy nem lineárisan növekszik a nagyítás a közgyűrű nagyságával.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest