- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcgoat
aktív tag
A mai naptól rendelhető Phottix markolat 550D és Phottix LP-E8 utángyártott akkumulátor 550D hez
Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
Z0mbi
senior tag
Lehet hogy nem itt kellene feltegyem ezt a kerdest :d de megprobalom elvegre EOS rol van szo:
Valakinek esetleg van Canon SDK ja? Teljesen nonprofit celra szeretnem kiterjeszteni a tudasat az EOS utility nek. Ami nekem nagyon kellene az a fokusz allitasa. (igen focus stacing et akarok) Es nem akarok ehez egy Helicon Remote-ot venni hanem magam csinalnam.
Ha jol tudom az SDK ingyenes de ennek ellenere sokan panaszkodnak hogy regisztralas utan es tobbszori megkeresesre sem kuldik az SDKt
Valakinek tapasztalata?
Koszi -
máyköl
veterán
Nem feltétlenül makrózni kell, mostanában egyre többet portrézok is, bár a photostream -emben ez nem igazán látszik, nagyon ritkán töltök fel oda portrékat, bár van ott is azt hiszem 3 portré, amit nem olyan rég töltöttem fel.
Makrónál is kellhet, pl. az ilyen képeknél. Meg ha megnézed a Flickr-em, 50%-ban a makróim függőlegesen készültek, és pl. ennél a képemnél jól jött volna nagyon a markolat, mivel be kellett hasalnom a virágok alá, és még függőlegesen is fotózni-elég kényelmetlen volt, mindenképpen jó lett volna, ha lett volna kéznél egy markolat.
Ráadásul sokszor megmentett volna a markolat attól, hogy ne merüljön le az akku a fotózás kellős közepén. -
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok e segíteni,javasolni egy gépet a Canontól 150-200ezer forint között?
felhasználás többnyire természetfotózás esetleg baráti összejöveteleken pár kattintás,nem vagyok profi fotós,félprofi sem,de szeretném ha lenne egy komolyabb gépem...
Előre is köszönöm!Mr.Brightside
-
máyköl
veterán
Használt vagy új is szóba jöhet?
Ha természetet szeretnél fotózni, akkor egy hosszabb objektívre lesz szükséged. A kérdésem: Mennyire gondolod komolyan a természetfotózást? Csak néha besétálnál az erdőbe madarakat fotózni, vagy leshelyeket is alkalmaznál? Mert oda mindenképpen fog kelleni egy teleobjektív, csak azt nem tudom, hogy elég lenne neked egy 300mm, vagy kell mondjuk az 500mm. Egy erős állvány is mindenképpen fog kelleni.Üdv: Máyköl
-
Pocee
senior tag
Pontosítok,természetfotózás alatt többnyire annyit értek,hogy kiviszem a kutyáimat futni vagy hegyitúra közben kattintgatok,nem azért veszek ennyiért gépet mert profi vagyok,hanem mert van egy ilyen bogaram,hogy inkább veszek egy komolyat és tudom,hogy jó cuccom van,még ha nem is fogom mindenét kihasználni,persze lehet használt is de akkor hibátlannak és szinte karcmentesnek kell lennie,bekérdeztem a Nikon topicba is ott a D90 szimpatikus,nem tudom mennyire van rivalizálás a két topic között,engem ez nem is érdekel ott is módosítottam az értéket mert nem kalkuláltam bele objektívet,szóval Tőletek is kérnék két ajánlatot két fajta objektívvel azonos gépre 250ért és 270ért,mert nekem az objektívek nem mondanak sokat és ha bemegyek a boltba megvenni csak annyit kelljen mondanom,hogy ilyen gépet és ilyen objektívet szeretnék.
Látom hogy a Nikon D90 drágább mint 200ezer,de akkor Ti is mondjatok egy hasonló Canon gépet...Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Mr.Brightside
-
*Ropi*
félisten
Aki tükörreflexes gépet vesz, arról azért feltételezhető, hogy tud is valamennyire fotózni, tehát nem csak P módban használja a gépet...Ha meg még nem tudsz annyira, akkor kár ilyen drága gépet venned, tökéletes lesz egy jobb kompakt vagy bridge gép is, azokon is van P mód. A maradék pénzből meg évekig etetheted a kutyáidat. Másrészt mondhatunk mi neked akármit, ha a kezedbe fogod a boltban és nem tetszik. Szóval menj, próbáld ki az összes választási lehetőséget és úgy dönts, ne az adja a fő indokot, hogy "mert a fórumon azt mondták". Itt mindenki azt mondja, amit ő ("önző módon") preferál, bár igaz lehet, hogy többmillió légy nem téved...
A természetfotózás egy eléggé tág fogalom, szinte minden beletartozik: ha makrózni akarsz (bogarakat, lepkéket, stb.), ahoz makróobi kell, közgyűrűk, meg előtétlencse. Ha tájfotózni, ahoz nagylátó vagy ultranagylátó. Ha madarakat vagy vadakat szeretnél képelni, ahoz meg tele a combosabb fajtából...Szóval ha azt mondod, természetfotózni szeretnél, azzal kábé annyit mondtál, hogy bármit fotóznál, ami az ajtón kívül van.
A képfényezőgépet nem kilóra mérik, hogy "aggyá' má' 270-ér' gépet, me' a fórumon azt mondták": illik tudni, hogy mit veszel azért a pénzért. Ha így mész be a boltba, azonnal kiszúrják és rosszabb esetben rádumálnak valami olyanra, ami ugyan neked nem jó, de nekik elment a beragadt raktárkészletből...Szóval nagyon nem mindegy, hogy mit és hogy miért. Legyél tisztában legalább az alapokkal!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Klemice #3777 üzenetére
A helyedben ebben nem bíznék. Egyszer ugyanígy kerestem valamit, a net kidobta, hogy hova menjek megvenni. Elmentem az adott címre, de bolt sehol...Végül az egyik szomszéd boltban elárulták, hogy a keresett üzlet már 2 éve megszűnt. Én abban sem vagyok biztos, hogy a 450D-t még lehet újonnan kapni.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
eos30d
aktív tag
Sziasztok.
kezd döglődni a 30D-m , tanakodom másik váz vételén... Szerintetek 50Dre érdemes lenne e váltani? nem nagyon olvasgattam a vázakról mostanság. -
Cancer
senior tag
ITT speciel épp az árukészlettől szabadulnak! 0 THM!! Jaj de szerettem ezt a kis gépemet...
Ami hozzá tartozik, hogy anno az említett boltban szint így hirdették ugyanezt a gépet! Bementem nagy lelkesen, mire közölték, hogy a 0 THM-es gép elfogyott!! A "normál" fajtából tudnak hitelre adni...(combos kamatért)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
-
*Ropi*
félisten
-
johnjohn
addikt
válasz kiskornel #3791 üzenetére
Például innen.
Lehet, hogy hiba volt, hogy Neked külön nem szóltak.
Ha a hivatalos forgalmazónál nincs, akkor az rendszerint a termék forgalmazásának kifuttatását jelenti.Speciel lehetnek országok, ahol még van belőle raktáron egy csomó.
Nem Te lettél volna, ha ebbe nem kötsz bele ! -
D4rkm4n
őstag
Azért az érdekelne engem, hogy videózás közbeni fókuszváltozásnál hogy remekel az AF. Mozgóképkészítésnél is ugyanúgy van lehetőség gondolom AF-re, de a kérdés az, hogy pl. egy változó környezetű belső térben (pl. szoba) dinamikusan ugrál-e az AF pl. a háttérben lévő festményről egy egészen közeli állólámpára? Vagy itt is egyből korrigálja a mélységélességgel?
Nagyon nem értek ehhez, szóval várom a felhomályosítást.
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠