- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz qnadam #23499 üzenetére
felraktam 1.1.4-et..itt sincs semmi.
azt kezdem megemeszteni hogy nem dobja nekem vissza egyetlen gombbal sem kozepre...mint a joy kozepe 5d1-en. de az hogy pl. a bal szelso pontnal vagyok es balra nyomom tovabb a 8iranyut akkor bekapcsolja nekem az automata pontvalasztasat...ez komoly? nem lehet kikapcsolni?!
szeretnek one point af-en maradni, amiket en valogatok...ugy hogy veletlen se kapcsolja be az automata funkciot ha veletlen 1jobbra helyett 2ot nyomok...remelem lesz rajta 1 olyan tarcsa vagy akarmi amivel tudok ekozott a rengeteg fokuszpont kozott valogatni anelkul hogy elkezdene automatan dolgozni...
mert eosm-en ehhez kepest villamgyorsan tudok olyan fokuszpontot valasztani amit epp szeretnekhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Gondwana
addikt
Canonnak nagyon kellett vigyáznia (nem kellett, de azt hitték, ezért erőltették), nehogy a 6D kannibalizálja az 5DMk3-at. Ilyen ...ságokkal oldották meg. (Nekem mondjuk pár év 7D után a 70D sem tetszett)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
JohnyBlue
addikt
de figyuszkusz már
Én ha a vízszintes pontok között akarok navigálni akkor AF választó gomb és az első tárcsát megtekerem és prütty prütty ott vagyok pillanatok alatt, ha meg netalán az alsó vagy felsőt akkor Af választó utána SET és csak le vagy fel.
8iranyut akkor bekapcsolja nekem az automata pontvalasztasat...ez komoly? komoly
Na jól van akkor te is megvetted az éjjellátót
Amúgy megvétel után és is néha majd fődhöz vágtam a vázat de azóta "természetes" a használata Mondjuk az elején még a törlés meg visszanézés meg nagyítástól zokogtam fel mindig
most nézem nekem se ugrik egyből a középsőre csak az af választó után
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
zgospel
őstag
válasz JohnyBlue #23504 üzenetére
az a nagyítás iszonyat szar... nem tudom hogy mondjuk egy 70D-nél vagy egy 5D3-nál hogy van, de hogy az 550D-n egyszerűbb belenagyítani a képekbe mint a 6D-n az biztos
bár szerintem csak megszokás kérdése, csak kicsit tovább tart megszokni.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Damage
senior tag
válasz zgospel #23505 üzenetére
70D-n 2 ujjas gesztussal tudsz nagyítani/kicsinyíteni, 1 ujjal scrollozni, mint az iPhone-on (és persze lapozgatni a képek között is). Nagyon gyors és kényelmes, jól működik az érintőkijelző. Persze megmaradt a hagyományos jobb nagyujjas nagyítás/kicsinyítés is, mint a régebbi xxD és xxxD vázakon.
Surfym@n: ez mindig minden Canon váznál így volt. Azért nem is említettem, mert azt hittem, hogy ez evidens.
[ Szerkesztve ]
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
m3ss
veterán
válasz Surfym@n #23506 üzenetére
"sem az 5D pöcke sem a 6D SET gombja önmagában nem viszi vissza középre az AF-pontot. Előtte rá kell tenyerelni az AF-választóra "
5d1-en semmire nem kell ratenyerelni. joystickkal allitok fokuszpontot, es a joystick kozepevel ugrik kozepso fokuszpontra. nem kell hozza AF gomb, se semmi. csak a joy. es kb 10x gyorsabb mint ez a modszer.
nem is ertem hogy gondoltak ezt komolyan. ez egy ejjellato, nem fenykepezogep..."AF választó gomb és az első tárcsát megtekerem és prütty prütty ott vagyok pillanatok alatt, ha meg netalán az alsó vagy felsőt akkor Af választó utána SET és csak le vagy fel."
ja mert az egyik tarcsa horizontalisan allitja a pontokat, a masik meg fuggolegesen egeszen elkepeszto...ok hasznalhato, de pillanatok alatt? megnezed ezutan az 5d1 joyt, es elsirod magad. alsohangon 2x gyorsabb. de eosm is! mindjart visszaviszem es elhozok egy nikont basszus...(#23505) zgospel en azt nem ertem hogy tudok tovabbnagyitani, ha mondjuk 2x nagyitasra van allitva...de annyira ez nem zavar, atraktam 100% nagyitasra. viszont jo helyen van ez a gomb...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Damage
senior tag
válasz Alx.Mercer #23509 üzenetére
Gyakorlatilag pont egy mozdulat 2 ujjal 100%-ra nagyítani. Nekem is szokatlan volt, hiszen ez az első érintőkijelzős fényképezőm. Ugyanakkor egyre több előnyét látom (ahova bökök a kijelzőre, oda állítja egyből az élességet és ha akarom azzal az egy mozdulattal exponál is), nem beszélve a kihajtható kijelzőről. Felesleges hülyeségeknek gondoltam 1-2 funkciót, de bizonyos helyzetekben kiderült, hogy van értelme.
-
m3ss
veterán
hat igen, amugy az lesz...ujrakomponalgatok kozepso ponttal. csak kicsit idegesit hogy a kezelofeluletet igy lebutitjak...es akkor elgondolkodok hogy miert is nem vettem mondjuk egy 610-et. 2 kartya slot, dinamika es lehet meg fokuszpontokat is allitgathatok rajta manualisan...?
-
Monya78
veterán
6D-n a szélső fókuszpontok jóval gyengébbek mint a középső, ráadásul középre zsúfolva vannak elhelyezve...személy szerint feleslegesnek érzem elállítani a középső fókuszpontról...
6d nehézkes nagyításház már kezdtem hozzászokni de mióta megvan a 100d másodvázként, már előfordult hogy a 6d képernyőjét tapickolva akartam a képeket léptetni, ill. két ujjal nagyítani.
-
.DLL
veterán
"5d1-en semmire nem kell ratenyerelni. joystickkal allitok fokuszpontot, es a joystick kozepevel ugrik kozepso fokuszpontra. nem kell hozza AF gomb, se semmi."
20D-n is pont így volt (gyanítom 30D-n is) felvétel módban a Joynak nem sok szerepe volt ezen kívül, így ha erre tettük a fókuszpont kiválasztást akkor az nagyon használható volt. De sajnos a szélsők elég bizonytalanok voltak, mind mintázatra mint pontosságra, így akkor szoktam rá a komponál-fókuszál-visszaállít metódusra, pedig egy intelligens sokmezős fókuszrendszerrel jól lehetne AF pontozni.
(P.H.)
-
m3ss
veterán
válasz Damage #23512 üzenetére
(#23512) Damage hja, nem hulyeseg az az erintokepernyo. eosm kezelese meglepoen gyors miatta. sokan mondogattak itt a tobbi topicban hogy kompaktos a kezeles. nem annyira hianyoznak nekem a gombok rola az erintokijelzo miatt...es en is rogton elkezdtem nagyitasnal tapogatni a 6d kijelzot...
-
Damage
senior tag
"During metering, you can select an AF point directly with Quick dial button without pressing the Focus point selection button"
Gondolom ez esetben a set gomb középre fogja állítani a fókuszpontot.
C. Fn. III
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Damage #23518 üzenetére
"During metering, you can select an AF point directly with Quick dial button without pressing the Focus point selection button"
ez stimmel. meg jo hogy ilyet enged. csak ugye itt 2 dolog idegesit, nincs gyors kozepre ugras, es ha "tulmegyek" a szelen akkor bekapcsolja nekem magatol az automatikus fokuszpontvalasztasat...6d2-ben valszeg menubol lehet majd allitani a fokuszpontokat."Gondolom ez esetben a set gomb középre fogja állítani a fókuszpontot."
ugy gondoltak ilyen funkciot ne rendeljek a sethez. de talaltam egy hasznos funkciot a set-re is, offhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
miert nem a joystickot hagytak meg a 8 iranyu helyett azt sem ertem. kivancsi lennek aki hasznalta a joyt mit szol ehhez a 8 iranyuhoz...egyszeruen nem lehet olyan precizen iranyitani ezt. gyorsasagrol meg mar beszeltem eleget biztos csinaltak egy kimutatast hogy mindenki joyt hasznal, igy lesz kinek eladni az 5d3-at is
ha nem kellene hetvegen a gep azonnal elhoznek helyette egy d610-et. elallasnak mik a feltetelei? gondolom 2k expoval nem fog menni?
-
Damage
senior tag
Nekem van ilyen és olyan is és még mellé két másik megoldás is.
350D nincs quick dial, tárcsa és joy, helyette van 4 iránygomb (legkényelmetlenebb mind közül)
10D hátsó tárcsa van, nincs quick dial és joy
40D-n joy és tárcsa, 70D quick dial és tárcsa.
Nekem az utóbbi kettő teljesen használható. A 70D-s megoldást érzem pontosabbnak és kényelmesebbnek (Quick dial). Van olyan ember, aki használhatónak tartja (és nem vagyok mazochista).''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz Damage #23522 üzenetére
Nekem sincs bajom a 70D 8 irányú tárcsájával.
Tudom, hogy nem egy kategória, de anno Sony telefonokban pl (K750i) nagy divat volt a joystick... Nyilván nem volt olyan precíz, mint pl egy 5D-ben, de a funkciója ugynaz volt. Egyetlen emlékem róla az, hogy sokszor a földhoz vágtam volna úgy felidegesített! És nem a pontosságával volt baj, hanem, hogy megállás nélkül "pöckölgetni" kellett... Akkor megfogadtam, hogy joystick-ot soha többé, semmiben! Vagy gomb, vagy érintőkijelző. -
veterán
a 6d nagyítása a tárcsával szerintem teljesen jó, nekem jobban bejön, mintha gombokkal kellene. a joystick meg nem hiányzik, mert korábban nem canonom volt, így nem szoktam meg
hanyas vagy, te disznó?
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #23529 üzenetére
jo alexpos amugy a matrix fenymeres nekem minden obival...+0.3 az mehet ra alapbol de inkabb több.
aminek annyira nem orulok az M mod + auto iso miattmiert nem tudok ilyet amugy egyik kameran sem allitani? expo kompenzaciot manualban. elegge kellene. vagy csak nem talalom ezt sem?
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz *Ropi* #23531 üzenetére
de az az isot allitja. en azt akarom, hogy mondjuk M modban beallitom 1/160-ra, f/2.8-ra es auto iso 100-25600. es o allitgatja nekem az isot attol fuggoen h mennyi feny van...de ha ilyen alexpos a fenymerese, jo lenne ha tudnek allitani neki teszemazt +.7 fe-t. es akkor ahhoz probalna allitani...
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
vagy lehet spot meteringet kellene hasznalni?
6d-n hasznalhato ez az automatikus fokuszmod amugy? amit bekapcsol ha tovabbnyomom a 8 iranyut...es probalja kitalalni hova szeretnek fokuszalni. jo szazalekkal talal? vicces lenne ezzel rendezvenyfotozni...2.8-as zoomuveg, auto iso, vaku nelkul, automatikus fokusszal daralni a kepeket, sokezret. olyan doffal ha veletlen hasra mer akkor a fej is eles legyen.... nem biztos hogy hasznalhatatlan lenne
-
paye
tag
Valaki meg tudja mondani hogy a Canon Hungária pénzvisszatérítési akciója új gép vásárlása esetén meddig tart, mert a honlapon nem találtam semmi erre vonatkozó információt...
-
steveetm
őstag
-
paye
tag
Köszönöm a gyors válaszokat! / Természetesen a lap legalján apró betűs részben lelhető meg, valóban odáig nem olvastam el.../
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Egy dilettáns kérdést had ejtsek meg. Az az objektív ami az 5dmk3-hoz jó, az 60D,600D hez is minden esetben passzol?
-
vlevi
nagyúr
válasz Assdak #23540 üzenetére
Igen, így ebben a formában igaz, de visszafelé nem.
Az 5D ugyanis fullframe, és EF bajonettes objekítvek használhatók rajta, a 60D, 600D, satöbbi pedig EF-S bajonettes, amin használható az EF-S és az EF bajonett is. Valamilyen formai különbség is van a kettő között, ami miatt nem tehető fel EF vázra az EF-S ojjektív, de a legfontosabb az, hogy az EF-S objektívek speciálisan az APS-C érzékelőméretre készülnek, azaz kisebb bennük az üveg, és nem rajzolnak képet a teljes 24x36-os képkockára. -
amulet
senior tag
Sziasztok,
Termékfotózáshoz kellene nekem egy objektív, de ha már veszek akkor olyan kellene amit másra is tudok használni.
jelenleg egy Canon EF 50mm f/1.8 II van, az alap obit elfelejtetem mert semmire sem volt jó.
Néztem párat, melyiket ajánljátok?
max 40e a határTamron AF70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro 1:2
Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO
Tamron 55-200mm f/4-5,6 (A15 E) AF Di II LD Macro -
_seth_
veterán
600D-n egyedi FE-t hogyan lehet visszaállítani?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Végülis annyi a visszaállítás, hogy ismét autora raktam, ha pedig új egyedi van akkor új kép alapján be lehet lőni
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Wa2x_
veterán
40/2.8 STM megéri az árát (40 pénzt)? Szeressük?
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
vlevi
nagyúr
válasz _seth_ #23546 üzenetére
Igazából nem is tudom, mire lehetne visszaállítani az egyedit?
Ja, és, ha egy mód van rá, ne használd az automata fehéregyensúlyt. Mert akkor az egymás után lőtt 10 képnek mindegyiknek egy nagyon kicsit más lesz a fehéregyensúlya, ami nem jó.
Nekem az a véleményem, hogy jobb a napfény, árnyék, vaku, satöbbi alapbeállításokat használni mindíg, és csak akkor manuálisra váltani, ha az alapértékek nem jók. Például a mostanában divatos energiatakarékos fénycsövekkel a Canon nem bír mit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs