Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz k1csi #10009 üzenetére

    Valóságban több van ott, mint 1FÉ, tartalékban. Engem egyébként sokkal jobban izgat a képlet másik oldala, mert aki pontosan akar RAW-ban exponálni, helyből túlexponál (min. 0,5FÉ-vel) és visszahúzza. Így több részlet érhető el, mintha simán felhúznánk a RAW-ot a sötét részletekben. Az 5DmkII-nél kb. 2.5 FÉ, ami biztonságosan elérhető túlexpóban, bármely ISO-n.

    A képek alapján az 5DmkIII-nak kb. 1.5-2FÉ előnye van zajban az 5DmkII-höz képest.

    Az, hogy miért kap egyre többet a Canon 5D? egyszerű: van konkurencia, el kell tudni adni. A Nikon a D700-al, jelentős késéssel, de konkurenciát tudott állítani a Canon 5D számára.

    A szenzoruk még mindig nagyon jó, ezt ne felejtsük el. Csak időközben a Sony megtanulta lemásolni a zajcsökkentésüket... ennyi a dolog titka :), igaz közel 7 évébe került (mivel a CMOS a legzajosabb szenzor... a CCD sokkal jobb ilyen téren, alaphelyzetben - csak sokkal nehezebb szűrni a zaját).

    Ja és a linken valahogy sehol nem láttam az 5100-at, tekintve, hogy nem létezett, amikor ez a cikk felkerült... + a dinamika tartománynál remélem ezt is elolvastad: "Dynamic range is defined here to be the maximum signal divided by the noise floor at each ISO. The noise floor is a combination of the sensor read noise, analog-to-digital conversion limitations, and amplifier noise. These three parameters can not be separated when evaluating digital cameras, and is generally called the read noise."

    Megjegyzem, ma már minden szenzor jóval nagyobb dinamikával rendelkezik, mint a rendelkezésre álló megjelenítő technológiák...

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák