- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Analóg fényképezés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
Na, leesett , hogy miről beszélsz, nem is értem miért nem értettem
.
Gondoltam két dologra, az egyik ,hogy csinálok egy friendship táblát, lesz benne egy id oszlop, ami PK, a következő egy users_id lenne, ami nyilván minden usernek egyedi, és lenne két oszlop még az egyik az egyoldalu kapcsolatos userek id-ját tárolná a másik meg a kétoldalut . Ezzel csak az a gondom, hogy nem tudom hogyan kéne berakosgatni az id-kat egymás mögé, meg ha van mondjuk 50.000 id, és valakinek az utolsó 1000 benne van a táblájában, nem okoz gondot, hogy csak az id-k 5000 karaktert kitesznek az egyik kapcsolatnál?A másik amire gondoltam, hogy a usernek adok egy 2. id-t (amit te is írtál) , majd teszek még ugyanúgy két oszlopot a userhez és innentől ugyanaz a probléma mint az előzőnél .
Valaki kapcsolja fel a villanyt
-
Soak
veterán
Szia,
Köszi a segítséget. A kapcsolat két féle kell ,hogy legyen, vagyis inkább ugy mondom két fajta kapcsolatra van igény . 1. Mikor a user a másik usertől egyoldalúan kapja a contentot, 2. mikor a user szimplán kapcsolatban van és igény szerint látja/hozzáfér az általa megosztott fileokhoz .
Összetett kulcs esetén nem. Esetleg alkalmazol egy PK oszlopot is és az id1, id2 oszlopokat simán UNIQUE-ra rakod.
Ezt értem, meg is tudom csinalni
.
PRIMARY(id1, id2)/ kulcs esetén lehet 100 kapcsolat is
Ezt viszont nem tudom elképzelni, hogy miként működne.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple Watch series 4 GPS / 1 Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő