Új hozzászólás Aktív témák
-
Supra
tag
Ez valóban így van, és BORZASZTÓAN idegesítő.
Régebben volt olyan böngésző, ahol ezt ki lehetett kapcsolni, de a technikai fejlődés következtében most már minden oldalt kétszer kell betölteni.
Gratulálok a nedves programozó kollégáknak, teljesen logikus, hogy egy 7-10 col méretű eszközön a mobil weboldal jön le. -
Supra
tag
Egyébként a rendes CWM-ben szokott lenni olyan, hogy "wipe battery stat", vagy hasonló - bár azt minél kisebb töltöttségi állapotban kell futtatni.
Mindazonáltal nem akarok negatív reklámot csinálni, de Jfox juttatta eszembe, hogy tavaly, a nagy rom keresések között találtam olyan, hasonló tudású eszközt, amire akkor (!) már a sokadik JB frissítés jött ki, és még Ubuntu rom-ot is lehet tölteni hozzá... (asszem smartq T20 volt a cucc neve).
Az a baj, hogy így már nem is olyan olcsó az eszköz: 65 bruttóért nexus 7 van, azonos paraméterekkel, csak tegra3 van benne 5 procival, meg egy igen jó IPS panel. Valamint 100 féle "főzőtt" rom, amiből ha egyet sem teszel fel, akkor is frankón megy a gyári...
De a root menü vezérelt alkalmazás formájában jön. Mondjuk a rom csere ott gari vesztéses, már persze ha rájönnek :-) -
Supra
tag
válasz
eckmester #2490 üzenetére
Ez a világ legprimitívebb megoldása: Belépsz a CWM-be, és úgy hagyod.
Mivel ilyenkor nincs android/más oprendszer, ami valamilyen (hibás) logika alapján elindítaná a shutdownt, addig fog menni a készülék, amíg maga a belső DC táp le nem kapcsol túl alacsony feszültség miatt.
Viszont ekkorra már biztos hogy fizikailag is lemerült az akku, ezért ha ezt ismétled, általában a szoftverben/oprendszerben is kijavítódik a kalibrálás - ez az elmélet.
Gyakorlatban:
használod, lemerül, kikapcsol:
töltö be, CWM, töltö ki, merül, kikapcsol.
töltö be, cucc elindít, feltölt.Ezt kell ismételni, amíg a merülési idő nem változik, illetve amíg 5-10 percnél tovább marad bekapcsolva CWM módban.
Fontos, hogy mindig mindig teljes ciklust kell csinálni: ha mér egyszer leállt az android, addig nem szabad hagyni elindulni, amíg tényleg nincs nullán az aksi.A kreténebb változat az, hogy valami fogyasztóval (pl. led) merítjük le az aksit, de ezen a módon többféleképpen is tönkremehet - élet és baleset veszélyes...
-
Supra
tag
Akkumulátor:
A LI-ion akkunak nincs memória effektusa, viszont élettartama van. Az első néhány tiz töltésig javul, aztán fokozatosan romlik.
Az említett hibákat az okozza, hogy általában van egy chip az akkuban, vagy a töltő áramkörben, ami megpróbálja előre jelezni a hátra lévő üzemidőt. Ezt az android csinálja softwaresen is.
Minden ilyen eszközhöz létezik kalibráló program, jobb esetben biosban. Jelen esetben ilyen chip az akkuban biztos nincs, de az alaplapon még lehet.
Általában az szokott lenni az idő előtti kikapcsolásra a megoldás, hogy oprendszer nélkül merítjük addig az eszközt, amíg a DC konverter kapcsol ki. Ez Android telefon esetén általában a bootloader vagy a CWM mód szokott lenni - ami itt alapból nincs...
A noteról portolt ROM felteszi a CWM-et, ott lehet meríteni, nekem ez a gadmei rom visszatétele is megmaradt: ez megérhet egy próbát...
-
Supra
tag
Gondolkozok ezeken a hibákon...
Jó lenne tudni, hogy ezek mennyire általánosak, illetve hány eszközre vetítve fordulnak elő... Az jutott eszembe, hogy nem lehet-e, hogy a kinaiak is a gagyit küldik hozzánk, úgy sem tudjuk/érdemes visszaküldeni...
Olyannal találkozott valaki, hogy maga a HW - kijelzőt, akkut és ROM cserét leszámítva - meghalt volna?
-
Supra
tag
válasz
Agent Orange #2401 üzenetére
Hát, akkor agyamra ment a sok firmware csere - elnézést az alaptalan izgalomkeltésért... :-(
-
Supra
tag
válasz
Agent Orange #2401 üzenetére
franc, bocsánat, mellényúltam: most már nem vagyok biztos benne, keresgélek...
-
Supra
tag
Csak hogy ne kelljen kínaiul hieroglifálni, feltettem ide:
http://www.sg-1.hu/E8-HD_1.5G_60.M6_E8HD-T3_gadmei_64pin_516MHZ_9662_20121128.zip
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAJÁTFELELŐSSÉGŰ ANYAG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kockázatok és téglák teringettében kérdezze meg keresőjét, hozzáértő sorstársait :-)Nekem ez fut, tök véletlenül találtam meg kb 2 nappal a kiadás után. KB ezen a néven volt fent, csak azt a pár karaktert vettem ki, aminek a gondolatától is fejjreállt az FTP :-)
-
Supra
tag
Csak szólok, hogy van 12. havi gadmei rom!
-
Supra
tag
Ééééééééééés, igen, SIKERÜLT!
Ennyire még nem örültem kínai nyelven induló tabletnek :-)
A 1011-es firmware hibáját javító megoldás itt is működik - gyakorlatilag ráveszi a tabletet, hogy az Sd kártyáról bootoljon, és ezen a módon már nem kavart be a note rom.
Ez volt a leírás:
http://translate.google.com/translate?depth=2&hl=nl&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&twu=1&u=http://bbs.gadmei.com/forum.php%3Fmod%3Dviewthread%26tid%3D18544%26extra%3Dpage%253D1%2526filter%253Dtypeid%2526typeid%253D6%2526typeid%253D6Rendkívül bonyolult, elavult hibás, és érthetetlen leírás - de a módszer működik :-)
Ha valaki nem boldogul vele, és szüksége van rá, szóljon, segítek :-) -
Supra
tag
válasz
Fritz Teufel #2330 üzenetére
Hát, akkor ugyanarról beszélünk :-)
Az, hogy ez most fordítási hiba, vagy valami más, az ebből a szempontból mind1: mind 1.2-n fut: én kipróbáltam az 1.5-öt, és úgy fagyott bele, hogy magában állt bekapcsolt képpel az aztalon.
Mivel nem akartam pákával nekimenni, hagytam lemerülni - de mivel csak a képernyő ment, délután hattól este 11-ig nem merült le: reggelre igen, akkor be lehetett kapcsolni.
Tehát én kiegészíteném, azzal, hogy akár 1.5-ön is mehetne, HA kifognád a megfelelő CPU-t, és megengednék neki :-)
-
Supra
tag
válasz
zsolt64555 #2327 üzenetére
Van valami checksum a zip-ben, emlékeim szerint, ezért dob hibát - módosított zip esetén és most is. Ez elvileg arra van, hogy csak a gyártó által kiadott cuccot engedje feltenni.
Közben kipróbáltam a rom managert, sajna úgy néz ki, hogy a CWM része rossz a romnak.
Hát, akkor jöhet a balta, aztán vagy jó, vagy megy szemétbe az egész. Veszek valami olyan modelt, ami fenntvan az XDA-n.
-
Supra
tag
válasz
this is life #2324 üzenetére
Erre már én is gondoltam, de most ki is próbáltam: sajna nem jó...
De azért köszi az 5letet!
-
Supra
tag
Ha azt mondom, hogy kicsomagolva, akkor kitiltatsz innen? :-) mert akkor megérdemelném...
De komolyan, persze, zipként...
Valami olyanra gyanakszom, hogy ez a galaxy note eredeti signature-jét várja :S
Ja, és vissza is ellenőriztem...Most ezt fogom kipróbálni: http://www.slatedroid.com/topic/40477-gadmei-e8-hd-12ghz-latest-fw-october-23/
-
Supra
tag
válasz
Fritz Teufel #2316 üzenetére
Hát,
Van valami ötleted?
ezeket próbáltam felmásolni rá, mindháromra azt mondja a CWM, hogy "signature verification failed" , :-(
808DCC_404_2012_09_23.zip
808DCC_4.0.4ROM Gadmei 20121026 (1).zip
E8-HD 1.5G主频_60.M6_E8HD-T3_gadmei_64pin_516MHZ_9662_20121128.zip -
Supra
tag
válasz
Fritz Teufel #2317 üzenetére
Hát, akkor akit érdekel, a fenti link újra él.
SAJÁTFELELŐSSÉGRE!!!!
-
Supra
tag
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már nem tudom törölni, de egyenlőre NE TEGYÉTEK FEL!úgy néz ki, hogy nem engedi visszatenni a gyári gadmei romot (sem)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úgy néz ki, hogy ennek rendes CWM-je van, menüvel, ami nem kompatibilis a régi rommal.
Szólok ha van megoldás! -
Supra
tag
válasz
greenmelon94 #2312 üzenetére
Persze, de csak saját felelősségre!!!
A rendes android beállítási folyamattal indul, és tud magyarul is. Alapból 1.2 Ghz-en van limitálva, de engedélyezhető az 1.5Ghz (én a CPU masterrel csináltam) - viszont nekem nem volt teljesen stabil.
Azt viszont most néztem, hogy nincs benne bluetooth - szóval sok mindenre nem jó.
http://www.sg-1.hu/Gadmei_E8-HD_20121011_N7000Custom.rar
Telepítés a szokásos módon.
ui: az elveszített garancia és működőképesség tekintetében kérdezze meg forgalmazóját és sorstársait :-)
-
-
Supra
tag
Nagyon vigyázni kell ezekkel a szintetikus tesztekkel (is)!!
Konkrétan a quadrantról írták, hogy nem veszi figyelembe, hogy a képkockák között mennyi idő telt el, csak azt, hogy x idő alatt x képet rajzolt - vagyis teljesen érzéketlen a lagra!
Egyébként a nagyobb lag általában működési hibát is jelez - de hogy fejlesztői oldalról is támogassam, a MyAudio rom és a Gadmei között - nem grafikus alkalmazás - futási idejében láttam 3x-os különbséget!!!
És egy szubjektív: szerintem NAGYON nem mindegy, hogy akad-e...
-
Supra
tag
Akárhogy is, android vagy IOS, mindkettő linux alapú, és mindkettő kicsontozható egy root után, úgy, ahogy egy windowst sajna nem lehet, vagy csak nehezen.
Az android előnye a java alapúság, illetve a rugalmasság: végső kétségbeesésben X86-on is futtatható (http://androidx86.org), de az IOS minőségű hardver is aránylag olcsón elérhető.
-
Supra
tag
Megfordult a fejemben... De valljuk be, irányítás technikába maga windows nem való. A windows HW úgy kerül 5x annyiba, hogy nem ad hozzá pluszt, sőt: nem nyitott rendszer, a windows8 meg béta, és drága, új, és ha bukik, írhatom újra a programot.
Ha meg nem válnak be ezek a cumók, akkor van még a piacon 10-20%-al drágábban is, és nem kell félni attól, hogy egy 150-250 ezres eszközről veszítem el a garit, illetve kell otthagynom a préri közepén, -20 vagy +45 fokban.
Így pl. betehetek kettőt a rendszerbe, egyszerre már csak nem döglenek meg - és akkor még mindig nincs annyiban, mint egy rendes telefon! :-) -
Supra
tag
Vannak szép dolgok, csak amikor egy Daikin hőszivattyú 3 milliós árából majd 1 millió a vezérlés, akkor úgy elgondolkodik az ember...
A teljes rendszer saját, a PIC-en saját program fut, saját tervezésű panelben. Az már szinte végleges állapotban van - a PIC softwaret a fenti probléma (és három halott BT adapter miatt) nem tudom véglegesíteni, és így az android alkalmazással is lassan haladok... Majd meglátjuk, a V2-nek már saját programnyelve is lesz.
Csak ez a hülye kernel...
-
-
Supra
tag
Nah, akkor csökkentsük a csendet :-)
Nekem továbbra is profi ember kellene, mégpedig:
Soros portot maceráló alkalmazást írok, ami egy slimrom-os galaxy note-on már működik. A probléma az, hogy a myaudio-n se soros portként, se USB eszközként nem érhető el az adapter (bár egy monitor program látja a linux kernelen keresztül de fogalmam sincs, hogyan.).Azt írták az okosok, hogy a drivert le kell fordítani az adott kernelhez (jelen esetben ez a pl2303.ko lesz) és be kell tenni a system/lib-be (ha már ugye nem tudok eleve olyan kernelt fordítani, amiben benne vannak a szükséges dolgok.
Viszont én egy windows-os ember vagyok, ezt meg sem akarom próbálni. tudtok valakit, aki ebben segíteni tud?
Köszi előre is!
-
Supra
tag
válasz
greenmelon94 #2264 üzenetére
az ok, de nekem a gadmei-en nem nagyon akarta...
Megvan viszont az N7000-es rom átírat, és arra már felment...
(Gadmei_E8-HD_20121011_N7000Custom.rar) -
Supra
tag
Sziasztok!
Nagyon-nagyon fontos lenne az eszközön egy rendes rootolt rom - fejlesztenék rajta.
Jelenleg a 20121128-as gadmei van rajta - ez erre a célra néha háromszor gyorsabb, mint az eredeti myaudio.
Viszont nem látja a soros adaptert, csak a linux kernel-en keresztül, amihez viszont root kellene. Szóval két nagy problémám van:- tudtok valami módszert, amivel ez a rom, vagy az előző root-olható? kipróbáltam több féle ADB alapú módszert, de már az első utasításra denied-ot ad...
- olvastam még régebben valahol, hogy valaki portolt egy galaxy note romot rá: nincs ez meg véletlenül valakinek?
Esetleg ha valaki elvállalná, hogy meghackeli, az is járható út: garancia már rég nem érdekel. Ami még külön bosszantó, hogy a galaxy note-om simán látja mind a két féle soros portot, pedig annak nem is kellene tudnia a host módot :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest