Aktív témák
-
Móci
addikt
válasz
Motion_Blur #43 üzenetére
Érezzük, mert kb. 2 perc monitornézéstől már folyik a szemünk...
Holnap, azaz ma még elszórakozunk vele... -
Móci
addikt
Üdv!
Havernak lenne egy nagy problémája:
adott egy régebbi 19''-os ViewSonic monitor, meg egy X800XT. A monitort 60Hz nél feljebb nem lehet vinni. Már szinte minden progit megnéztünk,de semmi javulás. -
rebi.
tag
Megcsináltam,működik rendesen,1024 ben 120Hz ..
Powerstripet leszedtem-regcleaner,powerstrip fel,és működik!
Lefixáltam a frekiket a különböző felbontásokhoz,és amikor vált a játék közben akkor a freki is az amit beállítottam! -
rebi.
tag
Megtaláltam a DDC-t!
DDC info
DDC nem támogatott.
Frissítési freki felűlírása 120Hz
Max felbontás 2048 *1536
Max fríssítési gykoriság. 160Hz -
-Jackson-
őstag
egyik rokonnak csinált ilyesmit ibm 21''-es monitor. 60hz-nél többet nemtudott. cserélni kellett. olyasmit még csinált nálam 6800gt, hogy ha nview klón és vsyync is ment, akkor 50hz-s limitet kapott a cucc úgy, hogy osd rendesen 120-nak jelezte. csak épp csébe fix 50fps-t produkált.
-
-Jackson-
őstag
refreshlock elsősorban (gugli magyarlapok és első találat ott a magyarnyelvű), vagy nvrefreshtool nvidiához, refresh fix atihoz. én a refreshlockot használom és sztem elég korrekt és egyszerű progi. a lényeg, hogy jobbfelül a mindig a legmagasabb értékeket... kikell kapcsolni.
-
rebi.
tag
Fel van rendesen telepítve a monitor is!
-
rebi.
tag
a pstrip-ben a ''csatolo alapértelmezésének visszaállítása''egyből beállítja 1024 szer 768-bvan 120Hz-re,de ha rányomok az ''alkalmaz''-ra akkor pirossal írja a kis ablakban,hogy 60hz!
-
rebi.
tag
Hi all.
Nekem a monitorom az tudna 1024...-ben 120hz-et
800/xxx-en 160Hz-et.
De az osd mindíg csak 60Hz-et mutat!
És ha a powerstrippel állítom,akkor ha az alkalmazásra nyomok,akkor pirossal írja a powerstripe azt,hogy 60Hz(abban a kis ablakban ami ott van mellette!!
Mi lehet a gond??
[Szerkesztve] -
cybercide
tag
A Powerstrip segített a probléma megoldásában, de azért az még mindig érdekelne, hogy a ME miért engedi a 100 Hz-et, az XP miért nem és Powerstrip nélkül hogyan lehetne rávenni az én konfigomon az XP-t a 100 Hz-re. Továbbra is várom az ötleteket. Ja és köszi mindenkinek az eddigi és a leendő segítséget!
-
cybercide
tag
Az LG oldalán ezt találtam:
- H-Frequency : 30~107KHz
- V-Frequency : 50~200Hz
Ezek alapján kell, hogy tudja a 100 Hz-et. A Powerstrip progival sikerült beállítani a 100 Hz-et 106.7 kHz-en. Tehát ez még nem haladja meg a gyárilag megadott 107 kHz-et, így talán még nem káros. Viszont a Win ME bizony 108.5 kHz-en nyomja a 100 Hz-et, ami ugye már több a megengedettnél. Ezeket az adatokat a monitoron néztem meg. Jó hogy leírtad a véleményedet, mert így odafigyeltem a dolgokra, amik magamtól nem jutottak volna eszembe és így talán nekem nem kell szervízbe cipelnem a monitoromat a túlhajtás miatt. -
VÁMpír
aktív tag
-
válasz
cybercide #18 üzenetére
Nem ott kell keresni, kell lenni egy másik fülnek is.
Nálam 14 különböző van, de ebből 9 az ATI driverje miatt van fenn. Gondolom az Nvidia is tesz fel plusz füleket, ahol a drivet lehet állítgatni. Azok között keresgélj.
Nálam így van a sorrend:
Attributes Adjustments Advanced Color OpenGL
Direct3D Options Overlay SMARTGART
General Adapter Monitor Troubleshoot Color Management.
Az alsó sor a Windowsé, a felső kettő az ATI-é. -
-
A napokban oldottam meg ugyanezt a problémát, a Windows XP kérdések és válaszok topicban olvashatsz róla.
Mondjuk nekem ATI kártyám van, de úgy látszik ez inkább az XP-vel függ össze.
Van a képernyőbeállításoknál/settings/advanced/attributes fülnél egy: ''Use DDC information'' című kék gomb, amit ha kikapcsolsz, máris megoldódik a gond.
Mondjuk nemtudom, hogy Nvidiánál is így hívják-e, de valami hasonlót keress. -
Sea Edge
tag
Hali!
Nekem is volt ilyen monitorom es nem tudja az 1280x1024x100-at mivel a sorfrissitese 106Khz ebben a felbontasban pedig kb 107.6Khz-en megy. En is hajtottam igy a monitort de kb 3 honap utan vihettem a szervizbe, mert elromlott.
Mivel 2 szervizbe cipeles utan is rossz volt megszabadultam tole.
En azt javaslom, hogy 1280x960x100-ban hasznald, mert igy pont 4:3 a keparany. -
cybercide
tag
válasz
hogyishívnak? #3 üzenetére
Igen, fent van. Ki is íja a windows a képernyő tulajdonságoknál.
-
boygo
aktív tag
Használd a 40.72 drivert ! Belehet állítani a frekit és úgy marad játék közben is.
-
cybercide
tag
A következő problémába ütköztem Windows XP alatt:
A videokártya driver és a windows képernyő tulajdonságok szerint is a monitorom frissítési frekvenciája 100 Hz, de ez sajnos nem így van, mert a monitor csak 85 Hz-en üzemel. Ki is írja OSD-n és látszik is, hogy vibrál a kép. Mit lehetne csinálni, hogy a monitor tényleg 100 Hz-en üzemeljen?
Eddig Windows ME-t használtam és ott nem jelentkezett ez a probláma. Szépen 100 Hz-en ment a monitor.
Monitor: LG Flatron 915 FT Plus (1280x1024)
Videokártya: ASUS AGP-V7700 GeForce2 GTS Deluxe (driver: v31.40H)
Ha tudtok, légyszi segítsetek a megoldásban!
Előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest