Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
mr_ricsi #6509 üzenetére
Szia!
" A ventilátor is(naggyából) ezt csinálja-tegyük hozzá- nemtúl jó hatásfokkal! " Akkor módosítom pocsék hatásfokra!
Igen,Itt is le van "ültetve" a ventri a bordák közé!
" Azért tapasztalhattatok a gyakorlatban eltérő hűtést szívó és fújó irányban például egy CPU cooleren, mert gyárilag fújt levegő áramlásához van kialakítva a bordák alakja. " Akkor Ez? Semmi máson nem változtattam és működik!
Undoroid
-
gery03
senior tag
válasz
mr_ricsi #6509 üzenetére
A képletből kb 3 fokos változás következtethető. Kelvinben kell beírni a hőmérsékletet ami 300 körüli..(30°C=303K) De ez a nyomásváltozásos dolog hülyeség.. A venti nem ezen az elven hűt.
Ettől függetlenül én, mint szintén vizes, a szívásra szavazok. A vízhűtés radiátora nem hasonlítható a processzorokon levő bordákhoz ilyen egyszerűen. Ott van fals levegőszívás ha fordítva van feltéve a venti, a radikon nincs, ha jól van felrakva.
Továbbá egy jó példa még, hogy miért is így használjuk: autókban a hűtőradiátorról is szívnak, nem fújatják azokat. A nagy vízhűtés radik hasonlók azokhoz. Sőt konkrétan én egy volvo hűtőradiátort használok. (megjegyezném, hogy ezzel a volvo radival nem tesztelgettem a ventilátorfelrakást, mivel passzívan használom)
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest