Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
butykos
csendes tag
Egyből megnéztem, amiket javasoltál. Országkódnak Magyarország van kijelölve, de PAL B/D nins. Van PAL- ból H, B és D külön. A PAL D nem jó, ott fekete-fehér a kép. PAL B és PAL H kiválasztásakor egyforma a minőség, különbséget nem látok. A PAL H-nál a H nem Hungary-t jelenti?
A finomangolásos csúszka mozgatásával jobb eredményt nem tudok elérni, nem is bántom azt.
Korábbi tapasztalatok alapján meg voltam elégedve a Pinnacle TV-kezelőjével, a PCTV Vision-nel. Abban is saját adatbázist használhatott, profin megtalált mindent. De ebben a Media Center Edition-ben már érződik egy erős Windows-os hatás (elbutulás irányába).Kár, hogy a HW és a driverek miatt nem megy ezzel a korábbi program.
Szal annyira nem nyúltam mellé a szabványok beállításánál. -
bzoley
veterán
Németországban PAL B-t használnak, nálunk pedig PAL-B/D, úgyhogy vagy máshol laksz, vagy rossz normát választottál.
Alapvető gond, hogy a windows-ban elavult, rossz táblázat van, a legtöbb program(ha ország van megadva) rossz normát olvas ki: Secam D
Ezért szoktak ''trükközni'' Németország, vagy Romania beállításokkal.
A rossz szokástól eltérően viszont a Leadtek szoftvere saját táblázatból dolgozik. Ezt nem rég frissítettük PAL-B-ről PAL B/D-re, mert néhány felhasználónak gondja adódott egy-egy csatorna hangjával. Ebből adódóan viszont ott a Hungary beállítás a megfelelő.
Az persze más, ha meg van mondva a programnak, hogy melyik normával dolgozzon. Az, hogy nem tökéletes, a program neve alapján talán nem meglepő. -
Cobi
csendes tag
Köszi az infókat.
Nekem Fusim van egy amd kétmagos (AMD Turion64 X2 TL50 (1,6GHz), és expresscard van benne, így az alábbiakon agyalok. (A sorrend is ez)
- AVerTV Hybrid Express Slim (18ezer a távirányítós (nem slimes) változat, de a slim nem lógna ki a gépből és van fm-rádió is)
- PCTV Hybrid Pro ExpressCard 320CX (29ezer a médiában, a neten láttam 23-ért is)
- Cinergy HT Express (ezt még nem találtam a magyar oldalakon, 100euró körül fut)
Úgy gondolom, hogy kihasználnám az express slotot és nem terhelném az usb-t, gondolom stabilabb is lenne. -
butykos
csendes tag
Először egy gyors reagálás:
''Keveseknek adatik meg egy ilyen cucc'' Gondolom, ha vki van olyan anyagi helyzetben, hogy beruház egy laptopra, annak nem túl nagy kihívás egy 20e-es kártya még. Én nyáron el szoktam járni dolgozni, megkeresem az árát.
Megérkezett a kiszemelt tunerkártya, és írnék pár kezdeti tapasztalatot.
A doboza igényes kinézetű (nem teszek képet, uolyan mint a külföldi oldalakon), a kártya szintén, és a csomagban megvan minden szükséges kellék:
* antenna és koaxkábel bemeneti átalakító;
* Composite, S-Video és RCA bemenetek;
* kis antenna a rádiócsatornák vételéhez;
* kézreálló kicsi távirányító (3x2x9 cm) elemekkel;
* még egy antenna és két telepítő lemez.
Telepítés:
Kártyát bedugva a gép felismeri, a telepítő lemezről pedig le is telepít minden szükséges () dolgot. Azt azért furcsálltam, hogy fent van a Divx 6.3-as verziója, erre feltette kérdés nélkül a 6.0-ás verziót, és a .Net 2.0 mellé a .Net 1.1-et. Ezek után restart, majd bejön a varázsló, ahol mindent be lehet állítani. Itt kezdődtek a problémák. Azt meg kell hagyni, hogy lekiismeretesen végigkérdez mindent, pl. nálunk mi a TV-szabvány (PAL H), meg hogy milyen eszközöm van (PC Card), ráadásul ezeket több alkalommal is, de a f.sz ki van vele, a végén mégis minden csatornát SECAM D-re (gondolom Németo.-é) tesz be. Egyesével (!) kellett minden csatornát visszaállítani a magyar szabványra. Hát elég
voltam már a végére, pedig nekem csak 18 csatornát talált, szal akinek van 40-50, az megszívja. Aztán kitaláltam, hogy ez így biztos nem jó, tehát kell egy egyszerűbb és értelmesebb módjának is lennie, ezért mindent leszedtem, és elölről kezdtem. Nagyon figyeltem mindenre, amit kérdezett, de ugyanaz lett a helyzet így is. Hát ez nem nagyon tetszik benne, mert a korábbi tunerkártyához mellékelt program simán megtalált és be is állított mindent. Ennél viszont több csatornán is enyhén serceg a kép, ráadásul 5 magyar csatornát egyként kezel (átnevezés, frekv. állítás). Ezeket megint csak manuálisan kellett Új csatorna-ként létrehoznom. Nem bonyolult (név létrehoz, korábbi frekvencia bemásol, létrehoz, örül), de azért ennyit magától is megcsinálhatna.
Nagyjából éjfélre (5 órányi szerencsétlenkedés árán) el is végeztem ezeket. Ma reggel már csak ki kellett válogatnom a Kedvenceket, és néztem a TV-t.
Felvétel.
A linken látható rendszertesztet még a varázsló csinálta, megnyugtató eredménnyel:
[link]
Rögzítés megy DVD minőségben, bár ahogy wassermann is megjegyezte, pár kockát kihagyott a felvétel alatti lejátszáskor, de a felvétel hibátlanra sikerült (MPEG 2, 720x576).A Timeshift abszolút kudarcba fulladt, majd egyszer lecserélem a 4200 rpm-es vinyót.
S-Video-t és Composite-ot (videómagnóból kijövő vezeték) még nem használtam felvételre, de valószínű ahogy az asztali gépen, úgy itt is ezeket fogom majd a koaxról jövő jel helyett használni. (Sokkal tisztább a videóból kijövő kép, mint amit simán a hálózatról kapok.) Csak előbb be kell szerezni a szükséges hosszabbítókat.
Távirányító
Ahogy már írtam, kicsi, kézreálló, nekem tetszik. Külön jó pont, hogy 5-féle távirányító közül enged választani a program, és ezek között van a régi távirányítóm is.
Rádióállomások
A rádiókkal még nem szüttyögtem, de ahogy elnéztem, hirtelenjében csak kettőt talált. Valószínű itt is sokat kell majd finomhangolni.
Interneteseket is talált (pl Radiosweden, meg vmi új-zélandi, meg hasonlók), de még ezekkel sem foglalkoztam.
Összegzés: (1-5)
Kivitelezés és tartozékok: 5 USB-vel ellentétben nem kér külön áramot, és a hangbevitellel sins gond;
Működés: 4 a zajosabb csatornákat a korábbi PCI-os tunerkártyával ellentétben nem tisztítja;
Hozzá adott program: 3 a távirányítóval tényleg mindent el lehet irányítgatni, de amíg minden sikeresen feltelepül...
Szakértelmemből ennyire futotta; remélem, lesz majd, aki hasznát veszi ezeknek a tapasztalatoknak. -
Cobi
csendes tag
Megjelent néhány tuner ExpressCard csatlakozással. Van valakinek valamilyen infója. Gondolom jobb megoldás, mint az usb.
Úgy néztem az Avermedia-nak és a Pinnacle-nak jelent meg ilyen hibridje. -
wassermann
addikt
Ritka a külső hardveres mint a fehér holló, mert nem tudják még elég kicsire megcsinálni.
Ha jól megnézed a méretét a WinTV PVR USB2 sem más mint egy bedobozolt PCI-os kártya, csak annyi lehet a különbség, hogy a PCI-os illesztő helyett valószínűleg egy USB-csatoló van benne. -
hati
addikt
Sziasztok!
Keresek hardveres mpeg2 encoder tartalmazó usb2-es tunert. Tud vki ilyet? -
wassermann
addikt
Keveseknek adatik meg egy ilyen cucc, illetve nyár van: ezért kicsi a mozgás itt.
Nekem tavaly tavasszal egy Pentiun-M-es notival volt egy USB-s hybrid Terratek-em. Azóta már eladtam, mert munkahelyváltás miatt vissza kellett adnom a gépet... amire emlékszem: a hardver pont határeset volt, ha felvétel közben fullscreen megjelenítésre kapcsoltam, már kihagyott kockákat. Ha ablakban néztem vagy kikapcsoltam felvétel közben a megjelenítést akkor gond nélkül rögzített 720*576-ban, asszem MPEG2-formátumot használtam. -
butykos
csendes tag
De jó, hogy senki hozzáértő nem olvassa ezt a topikot. Akkor meg minek van...
-
butykos
csendes tag
Az 1., 4. és 5. kérdésre már megvan a válasz.
1.: Pentium M processzorból elég a 1.3 GHz, míg asztali PC-be való processzorból 2,0 GHz kellene. A HDTV-hez 1,5 GHz kell (Pentium M-ből).
2.: mindegy.
3.: a probléma továbbra is áll. A boltos is megkérdezem, de verték már át a fejemet hasonló esetben, tehát nekik nem szívesen hiszek.
4.: a hangot elvileg elintézi maga, ezzel nekem nins gondom.
5.: mellékelnek hozzá átalakítót. Olyat is olvastam egy külföldi oldalon, hogy USB-t is rá lehet dugni. Elég érdekesen hangzik. ''Há' őttugyá''' - by Matisz I.
Lesz, ami lesz alapon meglépem a dolgot. Majd írok tapasztalatot. Meg akinek kérdése lenne, az írhat PM-et. -
butykos
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék vásárolni konkrétan egy Pinnacle PCTV Card Hybrid Pro (310c)-t, tehát egy PCMCIA-s tunerkártyát. Olyan apróságokra lennék kíváncsi, mint:
1.: elbírja-e a gép (IBM ThinkPad R50e, Pentium M 1,6 GHz, 1,2 GB RAM, Intel Extreme Graphics 2 max. 64 MB megosztott videomemóriával). Timeshiftet a másik gépben lévő Pinnacle PCTV Pro -s PCI-os tunerrel sem szoktam használni, tehát sztem elégnek kell lennie a procnak. A kártya PCMCIA II-es, a gépben is ilyen foglalat van, talán ez sem gond.
2.: olyan vásárlói tapasztalatokat is hallottam, hogy bizonyos laptopok alaplapi chip-jei ''nem működtek együtt'' a tunerkártyával, tehát az illetők teljesen feleslegesen dobtak ki nem kevés pénzt. Na most ha én neten rendelem meg, akkor kipróbálásra nins lehetőség, tehát lenne-e mód arra, hogy vmi módon előre megbizonyosodjam arról, hogy nekem nem lesz ilyen gondom.
3.: a lényeg, ami fullra megtévesztő az összes oldalon, mert úgy írják, hogy ''Mozgókép rögzítése AVI formátumban, MPEG I,II, IV max. 320x240 felbontásban, 25 kép/másodperc''. Na most a max. 320x240-os felbontás ugye CSAK az MPEG IV-re vonatkozik? Ez lehet, hogy hülye feltételezésnek tűnik elsőre, de nyelvtanilag teljesen kétértelmű. Tehát én MPEG II-ben 768x576-os felbontással szeretnék rögzíteni. Akkor végülis lehetséges, vagy az egész csak népámítás?
4.: az USB-s kütyüknél felbukkant a probléma, hogy a hangot ne külön kelljen bevinni a gépbe, hanem maga a tunerkártya intézze el. Nekem csak mikrofon bemenetem van, tehát itt akár el is bukhat a dolog. Logikusan gondolkodva egy PCMCIA kártya mégiscsak fejlettebb vmi mint egy USB csatoló, tehát akár tudnia is kellene, nem igaz?
5.: amíg más termékeknél láttam olyan, a kártyába bedugható kis kütyüt, ami sokféle vezetéket alakít eggyé (pl a Terratec Cinergy 400-nál http://www.edigital.hu/product.php?cat=865&bid=25&partner=33009&productid=27988 ), addig a Pinnacle termékeknél egyszer sem. De azért benne lesz a dobozban, amikor itthon kinyitom?
Tehát összegezve amit szeretnék vele:
- összekötni a falból kilógó kábeltévés koax kábellel és TV-csatornákat nézni (bárhol, nem csak otthon);
- pl MPEG II-ben 768x576-os felbontással rögzíteni;
- ha már van hozzá RCA-s csatlakozási lehetőség is, akkor a videoval is szeretném összekötni.
Hát röviden ennyire lennék kíváncsi. Gondolom, aki jártasabb a témában, annak ezek a kérdések rettenetesen nagy lámaságnak tűnnek. Ha lehet, ne nagyon ordítsátok le a fejemet!Két hónapja napi rendszerességgel olvasok minden fórumot, és sokmindenre már meg is találtam a választ. Csak erre az 5 kérdésre nem találtam kielégítő választ, pedig talán ezek lennének a legfontosabbak.
Ha vmire nem tudtok választadni, már az is nagy segítség, ha megmondjátok, megmutatjátok, hol hogyan tudom megtalálni a megoldást. (Google a barátom, Wiki a barátnőm...)
Előre is köszi mindenkinek! -
misi2096
csendes tag
Hát nemtom, nekem van egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330e-m, bontott állapotban, de full-ra működik, meg minden tartozék, és ugye karcmentes. Ha érdekel szólj!
Amúgy szerintem nem nagy különbség van a másik kettőhöz képest.
Viszont Pinnacle USB-s cuccot csak a saját programjukkal tudod használni. Mondjuk, nekem nem volt még vele problémám.
Ja, azért adom el a Pinnacle-t mert nem bírja a 800MHz gépem. Legalább 1GHz-et javasolnak hozzá. -
Cobi
csendes tag
Külső hibridben gondolkodom
, szerintetek melyiket érdemes ezek közül:
- AVerMedia AverTV HYBRID+FM Volar USB (19-20ezer)
- Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330e (24ezer)
- Cinergy Hybrid T USB XS (25ezer)
AMD kétmagos (1,6) procival rendelkező fujitsu laptophoz kellene. Tévénézésre, felvételre használnám. -
student
őstag
kéne nekem egy oan tv-tuner amin tudnék rtl-t meg tv2-t nézni hétkerbe laptopon usb-n vagy pcmica-n
semmi egyéb extra
persze nem baj ha több csat is bejön de ez a kettő mindenképp.
valami ajánlat? -
misi2096
csendes tag
Helló!
Látom hibáztam mikor nem tájékozódtam a pinnacle termékek körül forgó bajokról.
Ami van:
Laptop 800MHz, USB 1.1 native, USB 2.0 PCMCIA bővítőn keresztül, DirectX 9c, native grafikai egység - de nem DX9 kompatibilis mert elég régi
PCTV USB Hybrid Stick (tipus: 330e....erdekes, ez a tipus nem is letezik a honlapjukon...)
Probléma:
Mikor elkezdek csatornákat keresni, kialszik a tuner stick és a komplett USB-s bővítő. Semmire nem reagál (fizikai vagy szoftveres eltávolítás). Csak restart után működik újra....de csatornákat még mindig nem talált...
Kérdés:
Mi a megoldás hogy azért képet is lehessen látni itten? -
Thomas1
addikt
válasz
wassermann #29 üzenetére
ThanX, utána körbenéztem én is, és D-SUB-S-Video konvertert keresek.
-
-
Thomas1
addikt
Hello!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy laptopon nincs S-Video out. Ezért szeretnék olyan USB-s, vagy PCMCIA kártyát venni, amvel ki tudom rakni a képet tv-re. Tunereket nézegettem, de ezeken nincs kimenet, csak bemenet. Tud valaki ajánlani valami megoldást erre a problémára? Esetleg USB--Video átalakító, vagy RGB-S-Video átalakító? -
Attila79
tag
Hali!
Olyan tunert nem tudtok ajánlani, ami 1280x1024-ben képes rögzíteni?
Sajnos az én Leadtek TV USB II tunerem csak az 1024x768-at viszi. Viszont most bedöglött, egyszerűen nem ismeri fel a gép, de szerencsére még garis. Ha tudnátok olyan kártyát, vagy külső tunert ajánlani, ami felvesz a fentebb említett felbontásban akkor elkezdenék gondolkodni az áttérésen.
Üdv:Attila -
HW-Peter
aktív tag
Nagyon jó kis USB 2.0-ás tuner. Gyors a csatornaváltása (ez elég ritka...), szép a képe, pici de jól használható a távirányítója. S-vodeo-s bemeneti kábelt és DVB-T mágneses talpú antennát is adnak hozzá,
A tuner (mint mindegyik ilyen kicsi, külső tuner) eléggé melegszik, de ez normális, a netes fórumokon is olvasható, gondot nem okoz.
Itt a kezelőfelülete:
[link]
Nekem az egész így ahogy van, bevállt !!!
[Szerkesztve] -
Viktor X
tag
AVerMedia AverTV HYBRID+FM Volar USB
Ezt ismeri valaki? Főleg az érdekelne mennyire felhasználóbarát a software pl egy Leadtekhez képest? -
llamada
csendes tag
A Hauppage-ból van USB2-es, és hw.mpeg2 tömörítés van benne, tudja a NICAM sztereót, millió szoftver van hozzá, van benne FM vevő, és svideo/kompozit bemenet is van rajta. Az Avermedia-nak a pcmcia-sához van szerencsém, vagy mim, de azzal a felvétel erősen cpu intenzív, mert enkóder chip nincs benne, úgyhogy 3GHz alatt gyors géppel nem érdemes vele küzdeni. A másik, hogy eléggé fűt, és ez nem minden notinak jó. Az USB-s viszont nagyobb, tehát ha hordozni is akarod (mert erről nem volt szó, csak, hogy notihoz kell), akkor ezt is figyelembe kell venni. Valamint, hgoy saját tápja van, tehát a notival akkuról nem fog menni.
-
kale
csendes tag
Celeron M 390-es proci szerintetek elég a PC TV-hez? USB-ről?
-
hynia
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen Avermedia-s cuccot? Én vettem egyet, de az a bajom vele, hogy mind kábeles mind antennás tv-zés közben itt-ott csíkokat lehet látni. Pl egy foci közvetítés során az emberek korábbi helyein csikoz - majdnem mintha interlace lenne, de leginkább a gyorsan ''változó'' helyeken alakul ki. Mi lehet ez?
Baromi zavaró, most ilyen a tuner, vagy a pcmcia-s tuner sajátossága ez?
Ötletek?
Köszi előre is
Gbem -
wassermann
addikt
Az USB1 a korszerű TV-vevőknek már nem elég. Nézz körül és inkább Pccard (PCMCIA) formájút keress. Íme egy példa: Avermedia AverTV Cardbus Plus:
Bővebben: link
Ahhoz képest, hogy nem USB-s az ára sem olyan vészes. -
arni2004
csendes tag
Sziasztok,
A következőkben kérném a véleményeket, tapasztalatokat.
Adott egy PIII 650 MHZ laptop 256 MB rammal WINXP SP2-vel, csak USB 1.1 van rajta. Külső TV tunert szeretnék hozzá venni. Külföldön vagyok, s errefelé a hardver beszerzési lehetőségek elég korlátozottak. Csak TV nézésre kéne, nem hiszem hogy rögzítenék vele. KábelTV-t néznék.
Két versenyző van:
1. Hauppage WinTV USB TV+FM
ehhez a kérdéseim:
Lehet-e a képet full screenre állítani (keret nélkül)?
Elég-e neki az USB 1.1, megéri-e egy PCMCIA-s USB2 adapterre beruházni?
Az úgy jó-e, ha az egyszem USB 1.1 portomat elosztom egy minihubbal pl. négyfele és arra dugdosom rá pl. az egeret, néha webcamet, pendriveot, stb. Nem terheli le nagyon. Egyáltalán elbírja ez a gép csak a tv nézésre?
2. Pinnacle PCTV 50i
Elbírja-e a gépem csak a TV nézést. Ehhez már USB2 kell ha jól tudom. Akkor kell egy PCMCIA-s USB2 adapterre beruháznom?
Várom a véleményeket! Köszi a válaszokat!
Üdv,
Arnold
(bocsi, hogy ide is beírtam, hátha valaki itt olvassa nem a nagy topicban) -
wassermann
addikt
▲
-
pubwart
aktív tag
válasz
wassermann #15 üzenetére
-
wassermann
addikt
Csak a neten láttam ezt az USB-s vevőt. A digitális, DVB-T kisérleti adást Bp.-en és Kabhegy-en (Balatontól Északra) sugározzák (M1, M2 és DUNA).
-
pubwart
aktív tag
válasz
wassermann #13 üzenetére
nem a tömörítés a cél, hanem a mobilitás
ez a notiba lesz majd, meg, hogy lehessen vele UPCt fogni rendesen, ennyi
hol lehet fogni ezeket a csatornákat?
és hol és menniyért találkoztál ezzel a cuccal? -
wassermann
addikt
Találkoztam már vele! - de jelen pillanatban szerintem nem érdemes még foglalkozni a DVB-T-vel. Most még csak 3 csatornát sugároznak nálunk
digitálisan az analóggal megegyező méretben (sajnos nem HDTV méretben)
és eléggé túltömörítik, hogy elférjenek.
Szóval, ha kábelre csatlakozol vagy egy szuper antennád van egy jó analóg cuccal, szebben tudsz rögzíteni...
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
válasz
wassermann #11 üzenetére
Bővebben: link
Szeritned van nekik ilyen??? Ilyet akarok valahonnan szerezni.... -
wassermann
addikt
Hahó PUBWART! - Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megjön: Bővebben: link - Legalább nem kell már keresgélned!
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Hát akkor Terratec ügyben vagy vadásznod kell a külföldi fórumokon pl. goggle-val, vagy várjunk hátha idedugja az orrát valaki, aki nem csak papírról ismeri a TERRATEC Cinergy 400 USB -t...
-
pubwart
aktív tag
válasz
wassermann #8 üzenetére
Hmmm, azt nem tudtam, hogy ez a cucc nem sztereo, az aktiválás pedig ingyenes, nekem is aktiválva van és nem volt vele semmi gond
Azt viszont nem tudtam, hogy nem sztereo
Viszont én nem ismerem a Terratecet és nem tudom milyen a szoftverellátottsága, mert már jópár tunerrel szívtam emiatt, hogy nem volt hozzá semmi használható driver és akkor még progiról nem is beszéltem, tehát legfőképp ez lenne az elsődleges cél! -
wassermann
addikt
Na a kedvedért újból megnéztem ezt a Pinacle külsős cuccot:
részben jól emlékeztem, ami miatt nem tetszik: nem sztereó, és ami ennél még nagyobb baj, hogy a maximális felbontáshoz (720*576) további pénzért
aktiválni kell. Enélkül csak SVCD-t tud, az meg ''nudli''! -
pubwart
aktív tag
válasz
wassermann #6 üzenetére
és mit szólsz a Pinnacle-hoz?
-
wassermann
addikt
Ha ezzel arra gondolsz keresgéljek valamit helyetted, íme:
TERRATEC Cinergy 400 USB - nem tudom itthon lehet-e valahogy szerezni? -
pubwart
aktív tag
válasz
wassermann #4 üzenetére
na jó, de én mégsem maradhatok ennél a verziónál...
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Korábban én is gondoltam rá, mert talán a kevesebb villamos zaj miatt, jobb még egy sima PC-be is egy USB-s cucc, de egy kritériumnak asszem nem felelt a fentiek közül vagy talán csak mono volt? - már nem emlékszem.
Azóta is maradtam a jó öreg belső BT878 chippel szerelt PCI-os TV-kártyámnál. -
pubwart
aktív tag
válasz
wassermann #2 üzenetére
Aha....
Hmmm, hát nem hülyeség, amiket mondtál. Bár igen, a kettes kritérium eléggé szűkítit a cuccost...
Mondjuk én feltétlen USB2-re gondoltam, ez nem volt kétely számomra. A line-ines dolog is elég fontos. A áramforrás az felesleges szerintem, mert, ha valaki menet közben halad, annak nincs semmiféle olyan kábel a kezében (koax) amit tudja fogni az adást, tehát ha van neki tápkábelje az nem baj, mármint nálam, mert ezt szeretném ilyen gépben is használni, nem CSAK kifejezetten notiban
Én mondjuk a Pinnacle PCTV USB2-re gondoltam.
Bár a te javaslataidat is szívesen fogadom -
wassermann
addikt
Szóval röviden, az USB-s elterjedtebb (ilyen elég sok gyártónak van), de:
1. csak az USB2-esekkel érdemes foglalkozni, mert a régi USB1-nek nem elég nagy az átviteli sebessége. De az USB2-t a notinak is tudnia kell!
2. fontos, hogy ő maga bejuttassa a hangot a gépbe és ne kelljen hozzá külön audio-input amibe a hangot külön kábellel be kell dugni, mert a notebook-okon ált. nincs LINE IN!
3. a notebook-hoz csak akkor használható egy ilyen cucc, ha nem kell hozzá külön hálózati adapter, hanem megél az USB-porton kapott villanyból.
Ez a fenti három kritérium már jelentősen leszűkíti a választékot!
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy általános topic-ot nyiti a Mobil TV-Tunerekkel kapcsolatban... Szeretném, hogyha mindenki megírná a véleményét ezekkel az eszközökkel kapcsolatban, mert nekem már van egy Pinnacle PCTV sztereom és én nagyon megy vagyok vele elégedve, de szeretnék egy laptophoz egy Tv kártyát. És ez elég kényes dolog, mert van USBs meg van PCMCIA-s és és valahogy ezekeről én sosem hallok, ezért lenne jó egy kis segítség, hogy kinek mi van, hogy megy, mi a baj vele, és minden apróság...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest