Hirdetés
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Használjuk ehhez a kérdéshez a meglévő gyűjtőtopikot: [link]. Ezt a témát zártam.
p -
KOre
tag
up
-
KOre
tag
----------------------
A jelenlegi konfigom el tudonám passzolni egy 600 euróért, és az új konfighoz lenne még 600 am, de nem tudom mit vegyek. Megéri e egyeltalán most venni gépet?
Ha igen akkor milyet?
Abszolút játékra kell a gép.
Tehát 1200, azaz kb 300000 ft ből kéne egy konfigot kihozni.
[Szerkesztve] -
Matt-OPT
aktív tag
A 120-as vinyó mellett még bent lesz a gépben a régi konfigból a 30 gigás is. Utánaolvasta m az Asus A7N8X-E Deluxe alaplapnak és meggyőztek a róla alkotott vélemények. 18-ért már hozzá lehet jutni ez még belefér. Köszi a tippet! A Sempron 3000+-es is tetszik, meglátjuk mennyibe fáj aztán majd döntök, mindenesetre tényleg jó döntés lenne, az alapján amiket olvastam róla.
A memóriával kapcsolatban: 2x256 vagy 1x512? Van lényeges különbség teljesítményben? -
Boxer001
veterán
Hali!
Mi legyen sztetek?
Intel P4 630 (64bit, 2mb cache) 3ghz-es proci+lap
v. A64 3200+ és lap hozzá... -
AMD!4ever
őstag
közbe látom h 120 GB!! akkor rosszul emlékeztem! sorry!

-
AMD!4ever
őstag
Amit összeirtál,azokra alapvetően ez a gép még joideig jo lesz.ALAPVETŐEN....
Aztán ha kicsit késöbb egy játék töri... akkor megejthetsz egy videokaricserét.
de ezek a dolgok nem tul erőforrás igényesek,erre tökéletes ez a konfi...
letöltés szempontjábol mondjuk a 80 gB játékokkal együtt megmindennel lehet h kevés lesz egy idö után... Dehát az embernek bármekkora vinyója van,az mindig kevés.. -
Matt-OPT
aktív tag
Hali! A segítségeteket szeretném kérni. 2 héten belül esedékes lesz a gépem fejlesztése. 100k van rá, ebből az összegből kellene kihozni a legjobb alkatrészeket. Amire szükségem van: alaplap, proci, memória, videókártya, winchester, DVD-író.
Az alábbi cuccokkal szemezek, de nem vagyok benne biztos, hogy mindegyikük jó választás lenne:
Asus A7N8X-X
AMD Sempron 2400+ 1,667 GHz
Kingston 512MB DDR RAM 400MHz CL3 vagy Kingston 2x256 MB DDR RAM Kit 400MHz CL3 ?
ASUS Radeon 9550 128MB Gamer Edition
Maxtor 740X 120GB (8MB cache)
LG GSA-4163B
Ezek kb. 100k-ra jönnek ki. Várom a véleményeket! -
AMD!4ever
őstag
válasz
fireman122
üzenetére
én pl teljesen uj konfiggal(csak a wincsi maradt ua,hát beraktam,hátha feláll az winxp) és láss csodát jóideig maradt is. azota már uj van de az másik történet.
Szóval egy sdramos 800mhzes k7-esröl átállt simán egy A64 3500+-re. teccet
-
Dilikutya
félisten
válasz
fireman122
üzenetére
Alaplapcserénél nem árt. Ha csak processzort cserélsz, teljesen szükségtelen.
-
fireman122
csendes tag
Sziasztok!
Ha alaplapot,processzort cserélek a gépemben akkor újra kell telepítenem a programokat(WinXP ...stb)?
-
AMD!4ever
őstag
Szerintem nyugodtan kezdj el fejlesztgetni 2 okbol is:
-2magos rendszereket kihasználo progik és játékok még soká lesznek tehát az még felesleges teljesen!
-Ha s939es Amd-lapot veszel abba belefognak majd menni a 2magos Amd procák is,ugyhogy ha majd mindenáron azt akarsz akkor már''csak'' procát kell venned akkor.
Agp-re akarsz fejleszteni ugylátom,nem baj vannak jo Agp-s s939es lapok.én az én Abitomat csak a jó ára miatt ajánlom(amugy nem rossz lap csak egy két bug van benne.habár lehet hogy csak én vagyok a béna...)
a ram elvileg jó bele,viszont eléggé visszahuzza majd a rendszered a 333-as,javaslom idövel cseréld.
A radi 9600osod is jó lesz(nekem is az volt elösször ebben a konfigomban)de ezek az A64es procik azokat a karikat teljesen kihajtják már.De alapvetően megfelel.és kaphatsz még később is erösebb Agp-s karit.
Hajrá!! -
Kicsii
csendes tag
Hy all!Segítség kéne hamarosan gépet szeretnék bővíteni egy A64 3000+ra gondoltam meg kéne ugye alaplapcsere itt nincs tippem.Mindenképp olyan kell ami jó a mostani ramhoz, vidkártyához stb..Illetve érdemes e még várni és hagyni hogy kijöjennek a 2magosak és majd abba berúházni?
-
AMD!4ever
őstag
-
ALI_G
veterán
válasz
AMD!4ever
üzenetére
Tuningolni akarok, de lassan kinövök a game-es korszakból, semmi új játékot nem tolok, csak CS 1.5 szokott menni...néha, talán még nyáron végigtolok vmit, amit ki kellett hagyjak a suli miatt (HL2
), de semmi komoly, hogy reggeltől - estig, még LAN party amin szoktunk sokat játszani, de ez egyértelmű
) Szóval nem elsődleges a játék a gépen, csak ha más gép igényes cuccokat akar futtatni az ember, akkor is kell az erős vas. Videót nem áll szándékomban kódolni (na ehhez csak Pentiumot vennék, kérdés nélkül Most ugye AMD-m van, és szeretném a jó ár/teljesítmény/tuning/fejleszthetőség vonalat követni. Sajnos a mostani AMD-met már nem lehet fejleszteni sokat. -
ALI_G
veterán
puuu
-
ALI_G
veterán
up2
-
ALI_G
veterán
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
yes, na ez egy korrekt válasz, köszönöm
. A pénz majd útközben alakul ki, de olyan 3000+ körül akarok, meg 1 giga ram alá nem adom (most is annyi van), tunning az meg rulez. Sajna ST ramot ritkán lehet kapni, akkor is elkapkodják, mert marha jók ár/teljesítmény/tuning-ban...
...alaplappal vagyok nagyon gondban, ha A64 akkor milyen deszka lenne jó alá tuningra (na nem über tunning, de vigye a ramot is rendesen), még az is egy nyitott kérdés, hogy milyen hűtő lenne jó rá 10k alatt, max 20-25db zaj körül, ami viseli a tuningot (azért nem szeretem látni a 68-70°C-ot CPU-nál
)
Ajánljatok mást is, ki mondja hogy legyen inkább P4 LGA775+DDR2 of corse PCI-E -
FlasH-BacK
senior tag
Én s939-es A64-et ajánlok. Az MSI, Chaintech, Asus, Gigabyte lapok jók abból főleg. (20-25ből kijön egy jobbfajta) Természetesen nforce4 chippel, mert az támogatja a pci-et. Bele mehet egy 3000+-os proci(ez most asszem 27-28k), ha tuningolni akarsz, és nem akarsz sokat költeni. Ha nem akarsz tuningolni, akkor 3400+-3500+ környéke, de ezek jóval drágábbak. Ramból 2x512 Samsung, Infineon, Hynix ha nincs sok pénzed( kb 20k az 1giga), ha van akkor javaslom az 500-as A-Datát (ez kb 40-45), ha még több pénzed van, akkor valami brutál OCZ/Twinmos/GEIL/KHX stb-t. Még jó alternatíva lehet a SuperTalent 466-os, 38k az 1giga.
Jó lenne, ha írnád mennyit szánsz rá mert úgy szűkíthető a kör
. -
ALI_G
veterán

-
ALI_G
veterán
na

-
ALI_G
veterán
most nyissak egy topicot ennek?

-
ALI_G
veterán

-
ALI_G
veterán

-
ALI_G
veterán

-
ALI_G
veterán
UP, mert nekem új kérdésem van és nem akartam új topicot nyitni
Nos, bonyolult dolgok fogalmazódtak meg bennem. Kellene otthonra is egy gép (még nem most, majd a nyári szünet végefelé), és a mostani gépem menne otthonra (klikk a nevemre, hogy most mim van), én meg vennék magamnak újat. Szándékosan nem a hardver fórumba raktam! Még nem most van itt az ideje, csak a terepet akarom felmérni a mai álláspontok szerint.
Vidkártyát majd nézek, azt sacc tom milyet akarok (evidenc h.csak PCI-E jöhet szóba)
Amiket szeretnék az új gépbe: legyen PCI-E képes, de SLI nem kell (ahogy láttam az SLI képes lapok mindig +10k legalább)
DDR2-vel nemtom most hogy áll a helyzet, de tuti azé a jövő, tehát az sem ártana, hogy DDR2 menne bele, mondjuk 1 GB. Gigabites Lan kártya se ártana. SATA az mindenképp kell. Egyenlőre ennyi fogalmazódott meg bennem. Lehet később még pontosítok, vagy teszek hozzá dolgokat.
Viszont elolvasván a giga-mega
CPU tesztet már nemtom, hogy A64, vagy LGA775. Tippeket várnék, hogy milyen proc+lap+ram (DDR2 vs DDR 400) lenne jó nekem.
hja, aki tud saccra árat it mondjon
[Szerkesztve] -
djwinyo
csendes tag
én is új procit, alaplapot, memóriát és videókarit akarok venni van rá 160.000-rem. Azt tanácsolták, hogy vegyek athlon 64 3400-at, ASUS NForce3 K8N-E Deluxe alaplapot, Ati Radeon 9600Pro-t 256DDR-rel, és 2db 512MB-os 400MHz-es Samsung DDR Ramot. Szerintetek ez így jó??!! Ha nem min változtassak???
-
Nedudgi
aktív tag
Celeron D320
ASUS P4S800D Ez nem -X-es herélt mer csak a FireWire hiányzik róla
Azt nem írtad hogy mennyi ramod van de ha DDR akkor egy darabig még tartható.
Meg egy R9550
Ez az eladott prociból meg lapból kijön. (Nekem egy eladott 1000-es tualatin+TUSL-2+512SD+30píz kijött videókártya nélkül, 512 400-as memóriával)
Ja és nehogy úgy járj mint én hogy beletettem a cuccot a régi házba aztán csak pillogtam hogy a FULL ATX-nek tartott TUSL-2C-nél is nagyobb volt az alaplap. -
Latyakos
aktív tag
Az abit honlapján megtekintve minden olyan p4 procit, ami max 400/533-as fsbvel rendelkezik. Bővebben: link
''Supports Inte. Pentium 4 Socket 478 processors with 400/533 MHz Front Side Bus'' -
abit22
csendes tag
Helló!
Van nekem egy Abit SR7-8X alaplapom, milyen processzort bír maximum kezelni????
Most egy Willamette 1,6Ghz-es van benne.
Ha lehet gyors választ. Előre is kösz. -
Gleatcher
aktív tag
30 rugóbol nem jön ki sok minden...
Elsőnek add el ezeket, ebből van még egy kevés pluszod.
Látom a lapod sem erős, ezért abból tuti új kell, meg kell egy procc is. VGA maradhat, ha később lesz rá della, cserélődhet az is.
Sztem vegyél egy ASUS P4P800-X-et 20k-ból és a régi lap meg proc árából (ez kb 10k ha jól adod el) meg a maradék 10k-ból próbálj venni egy igazi p4-et 2ghz felett. Érezhető lesz a különbség.
Amúgy ram is kelleni fog sztem, mert a lapod elvileg SDramos, az újak meg mind ddr-esek, nem? -
bazza
tag
Hali!
Gépem(amit fontosabbnak tarok, hogy kicseréljem):
asus p4s333
cerka 1.7
gef4mx440
Van 30 rugóm, abból kéne vmi értelmeset újítani. Ez kemény feladat, remélem tudtok tippet adni! -
twike
csendes tag
Processzor AMD Athlon 64 2800+ (1800MHz, 512K, Socket754) dobozos- 33,686
-
twike
csendes tag
Én is az athlon xp-re szavazok.
-
cafat
aktív tag
bocsi 65000ft-om van rá nem 60
-
cafat
aktív tag
új alaplapot,procit,memóriát akarok venni. van rá kb 60000ft-om. mit tanácsoltok mit vegyek.már tanácsoltak egy amd sempron 2600+ procit hozzá ASUS A7V880-EAYZ alaplapot és Kingston 512MB DDR RAM Kit 400MHz CL3 memóriát. ez 66000ft. szerintetek megéri ?vagy tudtok jobb konfigurációt?:
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), de semmi komoly, hogy reggeltől - estig, még LAN party amin szoktunk sokat játszani, de ez egyértelmű
) Szóval nem elsődleges a játék a gépen, csak ha más gép igényes cuccokat akar futtatni az ember, akkor is kell az erős vas. Videót nem áll szándékomban kódolni (na ehhez csak Pentiumot vennék, kérdés nélkül Most ugye AMD-m van, és szeretném a jó ár/teljesítmény/tuning/fejleszthetőség vonalat követni. Sajnos a mostani AMD-met már nem lehet fejleszteni sokat.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. A pénz majd útközben alakul ki, de olyan 3000+ körül akarok, meg 1 giga ram alá nem adom (most is annyi van), tunning az meg rulez. Sajna ST ramot ritkán lehet kapni, akkor is elkapkodják, mert marha jók ár/teljesítmény/tuning-ban...