- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Friss modell érkezett a Huawei MatePad 11.5-ből
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Dredge
Egy újabb érdekes gyöngy szeme a játékiparnak. Egy szokatlan, misztikumokkal teletűzdelt horgászós játék. Vagyis horgászós, kutatós játék. Ahogy a cím is mutatja, nem csak horgászni, halászni fogunk, hanem különböző dolgokat kell majd a felszínre emelnünk, ami segíti a hajónk fejlesztését.
A játék kezdetén megérkezünk a Marrows sziget együttesbe, ahol zátonyra futunk és hajónk elsüllyed. A közeli Greater Marrows lakosok segítenek nekünk partra kerülni, majd a polgármester felajánlja, hogy némi ellenjuttatásért cserébe legyünk a városka horgászai/halászai. Na most innentől nem szeretném leírni ugyan azt, amit más tesztekben is leírnak, így csak saját vélemény jön.
Nekem tetszett a játék, de ahogy máshol is leírták, egy idő után hajlamos unalomba fulladni. Mint egy Assassins Creed játék, ami elsőre kurva izgalmas, de pár óra után kifullad. Az utolsó pár küldetést (konkrétan az 5 szigetből az utolsó eseményeit) már csak azért toltam le, mert ha idáig eljöttem, csak be akartam fejezni a játékot. Mindegyik szigetegyüttesnek megvan a maga sajátossága, a maga egyedi halfajai, ami fenntartja az érdeklődést, a kutakodás utáni vágyat. Bár egy két hal elfogását illetően, ha nem nézek utána neten, lehet sose jövök rá, hogy és hol kell elfogni.
Grafika: Szokásos rajzolt megvalósítás, ami gondolom pénz hiányában lett kiválasztva. Ellenben a hajókázás közepette nem egyszer gondolkodtam el rajta, hogy azért ezt szívesen megnézném valami durvább kidolgozásban, mondjuk RT-el vagy nem tudom. Sokszor szerintem minőségibb lett volna, ha adnak a látványnak és a mélységérzetet jobban kidolgozzák. Belevihettem volna vele még több talasszofóbia érzést azzal, hogy látjuk, hogy van valami alattunk, de nem vesszük ki mi az.
Játékmenet: A játék célja nem a horgászás vagy hálóval halászás, esetleg rákcsapdával rákászás, de ez adja a játék gerincét, amivel pénzt gyűjthetünk a hajónk javítására, felszerelések megvásárlására esetleg alkatrészek megvásárlására, amit többnyire nem is venni fogunk, hanem a sekély tengerből fogunk a felszínre kampózni. Ezek lehetnek erősebb világítás, nagyobb hajó, több tárolórekesz (egység), erősebb motor, összetettebb/gyorsabb horgászbot/halászháló vagy vontatóháló, ami automatikusan elvégzi nekünk a halászást menet közben attól függően, hogy milyen víznek megfelelőt szereltünk a hajónkra. Na most itt jegyeznék meg két dolgot, ami nekem nem igazán tetszett a fejlesztésekben. Első, hogy bármilyen újabb hajót is fejlesztünk ki (ebből lesz 3), a hajó maga sajnos nagyobb nem lesz látványban, csak szerkezetében. Én jobban örültem volna, ha a megvalósítás ténylegesen növeli a hajónkat, nem csak "modernizálja és megnyitja a kaput újabb cuccok feloldásához. Ugyan ez volt a bajom az AC Black Flag-ben is, hogy bár fejlődött a hajónk, de lényegében ugyan olyan kis szar maradt, mint kezdetben, mert ennek kidolgozására már nem tellett a fejlesztőktől.
Másik dolog, hogy ha már fejlődés, akkor alkalmazhatták volna azt, hogy a játék végéig nem fogunk tudni mindent kifejleszteni vagy valami kiszorít más dolgokat, ezzel növelve az újrajátszást, de ez itt úgy van, hogy ha nem csak direktben a fő küldetést nyomod, hanem pár mellékbe is belefogsz, akkor a játék 3/4-e előtt már mindened meglesz, így a fejlődés, a hajóroncsok felkutatása is értelmét veszíti, hisz már nem lesz hova fejlődni, esetleg a felszerelésekben, mint halászháló, rákászháló, horgászbot, de ezek se annyira, mert a megfelelő összeállításban is már a hétből hat víz típushoz elegendő lesz 2-3 felszerelés, ha mégse, max lecseréled, de ez kb nem fog előfordulni. Tehát túl hamar elérhető a hajó fullra kifejlesztése, ami az utolsó pár órát eléggé unalomba fullaszthatja, ahogy nálam is volt, de ezt más tesztekben is említik emberek.
Valamint annyi még, hogy a meghajtások fejleszési fájában 6-ból 2 teljesen felesleges, mert a 2. kifejleszthető turbina, ami csak egy egységet vesz el a hajó tárolórekeszeiből, mindenre kiváló lesz. Ellenben a 2 tök felesleges motort is kénytelenek vagyunk kifejleszteni, hogy a maradék kettő elérhető legyen sajnos.No, de egyébként jó kis játék volt, élveztem amíg tudtam, nem szar ez. Arra mondjuk jó, hogy ha gyerkőc ismerkedik a PC játék világgal, akkor ez elé le lehet ültetni. Nincs lövöldözés, nincs gyilkolás, egyszerű horgászás, némi tengeri misztikummal fűszerezve, bár izgalmakat okozhat az éjszakai bóklászás közbeni tengeri rémek, anomáliák minket ijesztgetése és nekünk csapódása. Én tudom ajánlani mindenesetre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- ASUS ROG Strix Scsr 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest