Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #49 üzenetére
bocs, ez kimaradt: szóval ezt a fejhallgatót kérdezem:
http://www.ebolt.hu/product563.html
(bocs, hogy ezt linkeltem be, de a Sony weboldalán nem találom) -
Cathfaern
nagyúr
Lenne két kérdésem:
mennyire jó ez a fejhallgató:
Másik: a nyitott fejhallgatók mennyire hallatszanak ki? Szóval ha én normális hangerőn hallgatok valamit (nem hangosan), akkor azt egy 1,5-2 m-re lévő ember mennyire halja? -
inertia
csendes tag
Próbáljátok ki a Grado SR-60-ast, a maga (70$os) kategóriájában nem igazán verhető.
http://www.gradolabs.com
Annyi díjat kapott, hogy alig fér ki az oldalukra.
-
Dworkyll
tag
halix,
most egy kicsit ismételni fogom magam, de az pont az a topik
Szal a fülem kicsit nagyobb, viszont nam annyira ''vájt'' mint itt sokaknak. Ezért nálam a komfort is fontos mérlegelési tényező volt. Koss UR 30 nyert, miután _mindent_ kipróbáltam a budaörsi médiamarkecben. Abban a közegben, azzal a teszthanggal (Scorpions Unplugged) még egész jól is szólt, és azóta se bántam meg. Tizenpárezer péz. Kérem a HiFisták most ne döngöljenek a betonba -
BEE
addikt
Ha a hangkártyába akarod dugni, akkor nem kell túl drága!
Nekem most egy Sennheiser HD490 van az SB Livéban és az
jó oda, de Hi-Fi-re alkalmatlan, mert erősen ráemel a mélyre
és a magasra. Ezt bizony gagyihoz csinálták, hogy javítson rajta!
Sennheiser HD570 : ÉLETEM TÉVEDÉSE!!!!!!
Ilyet nehogy vegyen aki zenét hallgat!!!!
Mély-magas az égbe emelve, hangszínszabályozóval sem hozható
vissza! Ez is a gagyijavító vonal, PC-hez viszont jó lenne, de oda drága!
HD590 ua. mint 570 csak drágább (egyszer meghallgattam, de elég is volt!)
HD580 na ez már tuti! De az ára kegyetlen! Kb 60ezer!
Ezt zenére csinálták hozzáértő emberek.
Most ilyenem van és csak dícséhetem!
HD600 és fölötte nyilván jobb, de az ára is.
BEE -
Fisha
őstag
Ha raszansz 15000 forintot, akkor mindenkeppen nezzed meg az akg k301-est. Ezert a penzert ennel jobbat nem kaphatsz szerintem.
-
Sathia
csendes tag
Sziasztok!
Saját SZUBJEKITÍV vélemény:
Klasszikus zenét hallgatok, s volt egyszer alkalmam kiprobálni több fajtát (hegedűverseny, szimfónia, koncertek ...) 10-95e ft-os kategóriában
Máson NEM teszteltem.
DE: miért van az, hogy hogyha megnézek egy csomó grafikont, akkor azt látom hogy a Hz/dB skálán az összes fejlhallgató emeli a dB szintet?
Ezt úgy kell érteni, hogy megelégszenek ezek a fejhallgatók azzal, hogy mesterséges basszushatást zúgnak a fülembe, egy nagyon halovány magasfrekvenciás tisztasággal?
Mert az álltalam tesztelt fejhallgatók 60%-a ezt teszi. (Főleg a Sennheiser)
3 kivételt találtam.
1. SONY 60e Ft-ért (3. helyezett) túl drága ahhoz a minőséghez amit a 2. és 3. helyezett produkál, de lényegesen jobb mint a többi 60%...
2. beyerdynamic 990 pro. Soha nem hallottam ilyen tiszta hangzást és hankép összhangot, mint ebben a fejhallgatóban. Egyszerűen hisztérikus, hogy olyan hangzást képes produkálni, mintha egy színházteremben lennék... ez bizti a nagy öblös kugliknak is köszönhető . Túl drága, 60-70eFt
3. beyerdynamic DT 231. Na ilyet vettem.... Összességében a legtisztább hangképet produkálja. De tényleg, kiprobálva AKG, SONY,Sennheider társait, még a csúcskategóriában sem találtam olyat, ami ártól függetlenül tetszett volna. Ára 12eFt
Hihetelen.
Nem vagyok egy technikai lámlenge :-)), csupán hangzás után ítéltem meg a dolgot, s VÉLEMÉNYEM CSAK A KOMOLYZENÉRA vonatkozik.
Nem éreztem előtte elkötelezettnek magam egyetlen fejhallgatóhoz sem, csupán egy jó kis fülest akartam venni.....
Péter -
Panther78
csendes tag
Persze hogy miért nem inkább a saját eladó AKG topicomat hozom fel, azt nem tudom.
-
Panther78
csendes tag
Semmi célzás, most találtam a Sennheiser weblapján:
The audiophile-quality HD 590 Prestige open circumaural headphones ensure unadulterated listening pleasure with outstanding clarity. -
Panther78
csendes tag
Egyébként, amikor személyesen találkoztam a Sennheiser HD590-el, már a teljes neve gyanús volt, mintha nem nekem találták volna ki. (HD590 Prestige).
-
Bagoly
senior tag
válasz
Panther78 #38 üzenetére
Mondjuk a panter78 fülese egy átcimkézett sennheiser 690, úgyhogy nyugodtan meg lehet venni. Tudjátok az AKG ezt akkor követte el, amikor nem tudott elég fejhallgatót gyártani a rendeléseihez, ezért kénytelen volt a sennheisertől venni és átcimkézni.
(Remélem most már én is bevágódtam
)
-
Panther78
csendes tag
Utólag is köszönöm Tibisznek, hogy az eladó AKG topicomban dícsérte ezt a kiváló fülest!
-
Bagoly
senior tag
válasz
Panther78 #33 üzenetére
nyers adatok alapján nem lehet dönteni, mert sztem a legtöbb esetben enyhén szólva túlzás, kevésbbé enyhén kamu van a dobozra írva......A hangszín meg abszolút nem mérhető! Sajna egyátalán nem mindegy, hogy milyen zenéhez veszed a fülest.....Más kell komolyhoz, megint más jazzhez, vagy rockhoz. Nem azt mondom, hogy ha vesz valaki egy jó fülest azzal csak egy műfaj hallgatható, de mondjuk pl. nem érdemes egy sennheiser 570-et venni rockhoz, amikor a gyártó is symphony névvel jelzi finoman a basszus-hiányt.
-
Panther78
csendes tag
AKG, Sennheiser, Beyer Dynamic. Ők a 3 csúcsmárka, ez gondolom vitathatatlan.
És szerintem mindhárom gyártó kínál megoldást minden zenei ízlésű user számára. Felesleges azon vitázni, hogy vajon a 6xx sorozat jobb, vagy az 5xx, hiszen lehet, hogy alapvetően más felhasználói rétegnek szánták.
Feltétlenül meg kell hallgatni a fejhallgatót, mielőtt megveszed. A nyers teknikai adatok alapján piszok nehéz dönteni. -
WN31RD
addikt
Igen, de nekem nem jött be... tiszta hangzású volt, de túl erőtlen, kevés a mély. És furcsa módon kényelmetlen is volt, olyan laza, hogy mindig úgy éreztem, mindjárt leesik a fejemről (ami pedig elég nagy). A Beyerem jól rászorul a fejemre
Van, aki utálja az ilyet, de nekem tetszik.
-
Bagoly
senior tag
válasz
Panther78 #29 üzenetére
Mondjuk a koss portapro-mban kb az orrnyergem is megérez egy erős mélyt
(és ez nem vicc). Hallgatom a zenét és az orrnyergem berezonál a mélyre. Mondjuk ez a hordozható kategória csúcsa, van magas is mély is (rendesen), de a sennheiserben azért részletesebben szól a zene. Csak ki az a balfék aki olyat vesz fel utcára
-
Panther78
csendes tag
Nekem volt szerencsém meghallgatni a Seni 590-et. Valóban gyönyörűen szól. Csilingel a magas, kellemesen brummog a mély. Emberi hangerőn!
Csak azért nem vettem meg, mert én azt szeretem, ha robban , dübörög a mély. Ez a készülék egyszerűen nem bírta, ha az emberi hangerőnél magasabbra tekertem a potit, durvább mélykiemelést állítottam be. Puffogott, kattogott, recsegett, stb.
Szerintem a HD590 komolyzene, jazz kedvelőknek tökéletes (majdhogynem kötelező) választás. Emberi hangerőn! Sajna nem nekem találták ki. -
Bagoly
senior tag
-
Bagoly
senior tag
Az AKG sztem max stúdióba való..Semmi élet nincs a hangzásában.....
Utcára koss portapro, otthonra sennheiser 590 (ha nincs annyi rá akkor 500 ig lefele) -
Bagoly
senior tag
Sennheiser 500, cserélhető kábel 20k...
Ez alá nem érdemes sztem menni, mert ott minden fülessel kompromisszumot kell kötni (igazából az 500 is egy pici kompromisszum).
Az ilyen 6 hz is kijön belőle dolgokat meg el kell felejteni...6 hz még a 70k-s sennheiserből sem jön ki. (sorry akinek ''olyanja'' van, de ez az igazság) -
WN31RD
addikt
A K55 nem rossz a saját kategóriájában.
De mindenképpen azt ajánlom, hogy mielőtt megvennél bármilyen fejhallgatót is, nézz körül, hallgass meg lehetőleg minél többet, hogy képet kapj arról, milyenek is vannak. Elég nagy hangzásbeli és árbeli különbségek vannak, ráadásul ami drágább, az nem feltétlenül fog jobban tetszeni. Kinek ez jön be, kinek az.
Hogy ajánljak egy olyan gyártót is, amit eddig (ha jól láttam) még senki nem említett: Beyerdynamic. Nekem tetszenek a cuccaik. Az AKG olyan még, hogy rosszat nem nagyon gyártanak. A Sennheisernek vannak kiváló cuccai, és gyengébben sikerült fülesei is, a korábban említett 590-est pl. általában igen rossznak tartják (bár van, akinek tetszik), ellentétben pl. az 580-assal vagy a 600-assal, amik nagyon jók. A Sonyval vigyázni kell, van néhány igazán remek fülesük, de nagyon sok pocsék sorozat is kijön Sony név alatt.
Szóval a lényeg: hallgasd meg. -
Cane
őstag
Milyen minőségi zenéhez kell???
-
MELKOR
tag
Kinek mi a véleménye az AKG K55 fejhallagtóról 7000ft+ áfa ért láttam. Szerintetek megéri ?
-
Cane
őstag
http://www.avland.co.uk/sennheiser/orpheus/
De csak ha a legjobbat szeretnéd.
Ára: £7499.95 -
klumbik
tag
15-ért a technics még belefér (bár az inkább dj), 25 körüli akg-k is jók már
-
neduddki
nagyúr
HI!
Mindenkeppen a senheiser 670-eset ajanlom, az vmi csoda! Saknos az ara is! 75 folott!
De amit hanfzasban nyujt olyat eddig meg nem hallotam! DireStraits cd vmi amarikai csoda hallod ahogy a gitarhur peng, a cineknek a ;egkisebb rezdulesei, a sepruk mindenszalat kulon lehet meghallani! Fantorpikus! ha egyszer nagy leszek veszek en is egy ijjet!
udv
neduddki -
ManOwaR
tag
Technics HT700
15 ropi -
divot
veterán
Nemrég vettetm egy Philips SBC HP 800 fejhallgatót. 6-30000 tartományban szól, félig nyitott kifelé, szóval nagyon szép basszusokat produkál. Kényelmes, meg minden, 3 méter kábel, aranyozott csatlakozó, s mindez kifejezetten baráti, 7990 forintos áron. Csak ajánlani tudom.
-
up
senior tag
Nekem egy ilyenem van:
http://www.philips.com.ph/pdf/CE/T&A/Headphon/hp625.pdf
Nem tudom sajnos, hogy mennyibe kerül, mert ajándékba kaptam, de szerintem nem lehet 5-8k-nál drágább. Nagyon szépen szól és kényelmes is, 3m kábel, aranyozott csatlakozó, 6-29000 Hz... -
klumbik
tag
A Sennheiser HD-590-re ált. jót mondanak. Olyan 40 körül van.
-
MELKOR
tag
Milyen fejhallgatót ajánlotok ami tartós (nem szakad el benne vezeték ), és HIFI szintű hangzást tud biztosítani ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest