-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #37509 üzenetére
Na, lesz mit bogarásznom, kösz!
Viszont lapozgatva a PDF-et valami eszembe jutott: néhány hónapja próbálkoztam az alaplapi audio header megcsapolásán is (hogy ne a hátlap Jack csatiját nyúzzam), ami olyan elképesztő zajos volt, hogy az leírhatatlan (mindenféle hangerőn). Akkor úgy gondoltam, hogy a szintén 1000 Ft-os eBay-es header kábel árnyékolatlansága miatt van ez, de akkor lehet, hogy ez a két hiba összefügg.
De kíváncsi vagyok, Tomi mit mond az ő lapjáról Win10 alatt csutka hangerőn. Ha Win10 alatt a hiba nem jelentkezik, akkor lehet akár a Linuxos driver hibája is.
Az 1000 Ft-os hangkártyára: most egy teszt kedvéért leszedtem a gépről minden külső vezetéket (tápot, monitort, hálókábelt), csak a billentyűzet, a füles és az akksik maradtak rajta, de minimumra tekerve a hangerőt, továbbra is egyértelműen hallani az alacsony PCM jel "bitmélység hiánya" okozta zajt (ez most egy másik fajta zaj, nem az amire fent panaszkodtam). De ez a hangkártya már 7 éve is ugyanígy viselkedett mindenféle számítógépbe dugva.
Volt melóhelyen pedig teljesen megbarátkoztak a hozzá gyártott analóg hangerőszabályzómmal:
(#37510) tomi5244
Megteszed egy próba kedvéért, hogy felcsavarod 100%-ra az összes vonatkozó hangerőt (csak a gépen, a hangszórón nem szükséges) és meghallgatsz egy jó dübörgős zenét, hogy torzít-e? ... Mondjuk ez a példa talán pont rossz, mert ezt most én sem hallom annyira torznak (csak amennyire a kópiának sz@r a kódolása), de ugyanennek a számnak a 256 kbps-os MP3 változata nagyobb hangerejű és az berecseg. (De nem azért, mert a jel túl lenne vezérelve. Épp nem éri el a 100%-os jelszintet.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Formula-1
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gran Turismo
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest