-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Mbazsika #13316 üzenetére
Ez a push-pin:
Mounting-hook-ról így hirtelen nem találtam képet, de biztos hogy neked nem az kell. Régebbi Inteles Asus lapokon használták előszeretettel.
Ha jól megszellőzteted a házat akkor lehet hogy elviszi rászerelt venti nélkül, kérdés hogy melyik megoldás a halkabb. Lehet hogy rászerelt ventivel jobb eredményt lehet elérni. Nekem van egy Porterem, esetlegesen Brazosra tettem félre (az alaplapomhoz vettem a P55-re eredetileg, de nem tudom felszerelni mert egy kondi útban van), de a teljesítményéről nem tudok mit mondani mert még nem próbáltam ki semmin. Eléggé ígéretesnek tűnik, a hőcsöve 8 mm-es és direkt kontaktos, a ventirögzítés gumis, 8 centis ventivel megfelelő fordulaton szerintem tuti elég és nem is hangos.
Most nézem hogy a ChipChilla kisebb, csak 6 centis a ventije, a hőcső sem direkt kontaktos, úgyhogy biztos gyöngébb.
Az Ötzi sem nagy darab, viszont 2 hőcsöve van, bár vékonyabbak mint a Porteré, és ez sem direkt kontakt.
Ötzi-ről találtam neked teszteredményt: [link]
caeser: Nem mondom hogy van neki, csak azt hogy nem zárnám ki a lehetőségét.
A zajszint szerintem is brutál lehet, de amikor játszik az ember (legalábbis én
) akkor (nekem) nem zavaró. Főleg egy LAN partin, ahová igazából egy ilyen gép való.
A cooler gyártók szerintem még egy jó darabig biztos nem fogynak kifejezetten olyan hűtőt gyártani ami a PCI-E slot melletti procifoglalathoz van optimalizálva és még nagy teljesítményű is. A házgyártók sem nagyon vették fel a fonalat, aki gyárt olyat amibe belefér egy normális VGA azok az alaplap fölé teszik a tápot. A Cooler MAsternél még érthető is, ők forgalmaznak kompakt vízhűtést is
. Amúgy más út nem nagyon van ha "brutál" ITX-et akarsz. Természetesen nem a kompakt vízre gondolok, hanem a normálisra. Elég kicsi pumpa és tartály van, a blokkok soha nem is voltak nagyok (itt jön a képbe az EVGA Z77, ugyanis a fethűtőjének vannak lyukak az alaplapon, tehát az is könnyedén vizezhető), ezek simán beférnek bármilyen házba, akár egyslotosba is, hiszen a VGA blokk vékony, a kártyákhoz meg létezik egyslotos hátlap (természetesen azokhoz amiknek csak egy sorban vannak csatlakozóik). A radiátor(ok) jelent(enek) csak problémát. Egy Prodigy-ben elfér elegendő egy teljes vízhűtéshez, a többi mellett meg még bőven sok is elfér egy (vagy több) állványon. Nem mellesleg vízhűtésnél (akár kompakt akár rendes) tök mindegy hogy hol van a procifoglalat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Bitcoin topic
- Óvodások homokozója
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Asus TUF B365M-PLUS GAMING + I9-9900K
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest