-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #45144 üzenetére
Ranezesre a Louqe-ba ez lehet magas lenne, de ez csak tipp.
Egy ideje mar torom a fejem h melyik 2060 legyen de szerintem maradok az elso tervenel es rendelek a nemeth NV-rol egy Founders-t. Shippingel egyutt 120k es ha hihetunk a guru3D-s teszteknek messze az egyik leghalkabb 2060 es szerintem a legszebben is.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Igen, gányolás az egész... de egy másik videóban elmagyarázza a dolog működési elvét.
Más:Mit gondoltok, hogy a képen látható átlagos custom VGA-ra rá lehetne tenni 2 darab NF-A12x15 slim fant? Most elsősorban nem rögzítés mikéntjére lennék kíváncsi hanem arra, hogy beférne-e az oldalfal és a heatsink közé
-
Archttila
veterán
Tudom, hogy senkit nem hasit a dolog
de valakinek sikerult a lehetetlen!
Belpaszirozta az L12s-t a Ghost-ba: [link] (1:22)
-
Archttila
veterán
Nyugi, én is fél herével írom-e sorokat.
Viccet félretéve nekem TÉNYLEG ez az utolsó itx házam, nem kell kisebb, és nem is lenne màr értelme méretbe ez alà menni.Egyébként nagyon sajnálom az NCASE-t mert szerintem ez az a minőségi ITX ház, amibe a legszínesebb konfigokat építheti az ember. Ilyet a ghost nem tud, cserébe pici és nagyon szép.
-
Archttila
veterán
Megrendeltem a Ghost-tot. Ha csak fele annyira fogom szeretni mimt az NCASE-t akkor már megérte!
-
Archttila
veterán
Egyelőre ennyit találtam:
Other option is IS-60 by ID Cooling. Quality is much lower though and is close to side panel.
Mondjuk érdekes, hogy a hivatalos CPU kompatibili list-be és a tesztbe nem rakták bele ezt a hűtőt.
Egyébként ez az ért is lenne így jó, mert olcsón megúsznám a CPU hűtőt, illetve a már meglévő 2xNF-A12X25 ventinek is lenne helye -
Archttila
veterán
Úgy, hogy bár a szívem csücske a ház az én konfigomhoz (hogy is mondjam) kicsit minidig is feleslegesen nagynak tartottam. Decemberbe leszállingóztam a középkategóriába
eladtam jó pénzért az Intelt és vettem egy 6/12-es Ryzen 2600-tot amit feltoltam 4GHz-re. Idén rájöttem, hogy már erre sincs szükségem így Január elsején deaktiváltam BIOS-ban az OC profilt, szóval most alapórajelen megy a CPU amivel teljesen elégedett vagyok.
(idle 300-400 RPM CPU-n a venti) Jövőhéten ha elviszik a 1070-et akkor beruházok egy új VGA-ba, történetesen egy 2060-ba de ennyi, utána évekig megint nyugi van...
Szóval úgy vagyok vele, hogy inkább a ház legyen pici és mutatós, na és és különben is, nekem mindig is nagyon tetszett ez az elrendezés. A design meg...
Köszönöm az ajánlást, utána fogok nézni!
szerk.: mondtam már, hogy anyámnak vettem egy Metis-t?
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #45012 üzenetére
Én mindenképpen kipróbálnám a gyári 92-essel, bordás ramokkal, hogy minden rendben legyen a konfiggal, beállításokkal, csak utána kellene elveszteni a memória garanciáját.
A hűtéssel biztosan nem lesz gond mert sokan használják így és nem panaszkodnak, sőt!
Én is úgy látom, hogy itt a gari az ami érdekes lehet. Szerinted már nem lehet úgy visszarakni a bordát, hogy az később észrevehetetlen legyen?
Közben eszembe jutott még valamiRáadásul ez az egyik legajánlottabb modul Ryzen mellé.
-
Archttila
veterán
Szóval a terv a következő!
NCASE megy (már ment is ha minden igaz) helyette a GHOST S1 jön. Értelemszerűen toronyról átállok top-flow hűtésre, viszont a ház adottságait tekintve nem sok lehetőségem van, pontosabban van, de ha már elmegy az U9S akkor annak az árából megveszem az ide leginkább passzoló Noctua L12-t. Ám van egy kis bibi.
A 2600-as rizsára bőven elég lenne ez a borda a gyárilag mellékelt 92mm-es ventivel de tegnap éjjel rábukkantam erre itt niSzóval a lényeg:
1, VLP modulok mellett használhatok 25mm-es 120-as normál ventit. Ezt inkább passzolnám mivel ezek a ramok (szinte csak) 2400-as kivitelben kaphatóak azok is aranyárban, és ugye a Ryzen az azért szereti ha gyors alatta a RAM szóval VLP kilőve, marad a 3333-as KIT-tem.2, Használhatok normál méretű DIMM-eket is de csak akkor, ha lefejtem a modulokról a bordát. Ebben az esetben (és a ramom speckója szerint is) éppen csak! de elférne a képen látható slim a12x15.
Na most szerintetek ebben az esetben van értelme ennek az egésznek vagy felejtsem el és elégedjek meg a gyári 92mm-es tekerővel, illetve (ezt is most olvastam) a Noctua a LOUQE srácokkal együttműködve tervezi kiadni az L12 egy rebrandelt változatát, amiben már az újabb 92-es venti, és (gondolom) némi a házhoz jobban illeszkedő optimalizálás is megtalálható lesz.
-
Archttila
veterán
Kicsit utananeztem es az van hogy:
LOUQE:
No, the new L12S will NOT fit inside Ghost, as max available height til the side panel is 68mm and thus max cooler height is 66mm. Only L12 will fit as shown in the photo above. Case closedViszont tegnap este talaltam valamit, de jobb lenne ha inkabb lebeszelnetek rola
Mindjart jovok a reszletekkel... -
Archttila
veterán
Egy kis érdekesség az NCASE alkotójának egy korai, Shuttle nevezetű projektjéről: [link] (Necere 2003-mas, Rhino-ban készített tervrajza)
-
Archttila
veterán
Louqe R.I.P.?
does anyone know what's happening with Louqe and Patrik? there was some talk in the Slack community that the company has went under
[link]
Elég sokan panaszkodtak az illesztés illetve felületkezelés minőségére, na és persze a sokszor nyomon követhetetlen szállításra. Létezne, hogy leléptek?
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #44933 üzenetére
Sokan próbáltuk már mind a kettőt!
de 2012 óta a létező összes verzióba megnézték már a srácok a ház külföldi topikjában.
Ha be fúvásra rakom a két alsó ventit akkor feleslegesen felfűti a procit/lapot, és a VGA lamelláira fújt levegő is csak egy újabb zajforrása lesz a gépnek. [link] -
Archttila
veterán
Nekem U9S hűt minden gond nélkül egy 2600-at all core 4GHz-en. Előtte egy 7700K tetején szolgált, ott is szépen tette a dolgát szóval én csak ajánlani tudom! Volt Atlas-om is amit most Duracellm használ.
elmondása szerint jó vétel volt.
Alp/Noc AM4 lefogatót küld a gyártó de meg is lehet venni, kb 2k az ára ha jól emlékszem.
-
Archttila
veterán
Louqe Ghost S1 - The Wait is OVER! (Optimum Tech review) | [link]
Újra csábítható állapotba kerültem...
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
Pete55555 #44127 üzenetére
Melegedni nem melegszik, mert terhelve atlag 55C
delidelt, a lapon meg minden alul van feszelve.
Nah kicsit kutakodom meg aztan majd meglatom...
De ertitek ez egy egi jel is lehetne, mert egyre dragabb a 7700K es most nagyon jo aron vinnek tolem mert az illeto nem akar kifogni egy antituning darabot. Akkor ott az Intel, az is szenved a 10 nanoval szoval ki tudja mi lesz, arrol nem is beszelve, hogy AM4-be elszalad majd az uj 7nm Ryzen is ami meg igen jo kis hosszutavu befektetesnek tunik.Shteer: mATX?
-
Archttila
veterán
Asrock X470 lappal van mar valakinek tapasztalata, memoriakkal mennyire valogatos?
Most jo aron vinnek a 7700k-t -
Archttila
veterán
Kicsit belekavarodtam már ebbe a socket/cpu mizériába, szóval ha most lecsapok mondjuk egy ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac alaplapba akkor abba (a legfrissebb hírek szerint) egy BIOS frissítés után menni fog a next-gen i7-9700k proci?
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43848 üzenetére
Csak működik a hőmérő az SSD-ben, ma kellemes langyos, 30C°-os szobában kemény 53C° kúszott fel két óra játék után!
Az valóban kellemes
Ha már szóba hoztad az SSD-t: nem tudom említettem-e már, de ha leveszem a gép hátlapját akkor is 56-59 fokos marad terhelés alatt az m.2, szóval majdhogy semmit sem változik a hőmérséklete. Ebből arra következtetek, hogy ez gyárilag így lett méretezve.
mármint a hőtermelést/teljesítményt szabályzó algoritmus.
mert ugye még közel 20 fokos emelkedésre lenne szükség, hogy visszavegyen a teljesítményből...
apropó, végül az ASPM beállításaid hogyan alakultak?
-
Archttila
veterán
Friss, ropogós GHOST S1 képek: [link]
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43791 üzenetére
Akkor szvsz bekavar az energiemanagement :
Currently, two low power modes are specified by the PCIe 2.0 specification; L0s and L1 mode. The first mode (L0) concerns setting low power mode for one direction of the serial link only, usually downstream of the PHY controller. The second mode (L1) is bidirectional and results in greater power reductions though with the penalty of greater exit latency.
Mélyebb anyag: [link] (pdf)
a másik dolog ami gyanakvásra adhat okot az az, hogy a Win 7 nem, vagy nem úgy kezeli ezt a funkciót mint a Win 10.
-
Archttila
veterán
Nekem egy Plextor-om van kezdetektől a legfrissebb firmware-el, felhővel, és rendszeres heti drive cloneozással.
Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy ha 5 évig húzza akkor már jó, utána meg valszeg már amúgy is nagyobbra váltok így felőlem melegedhet, de gyári spec szerint 75C felett kezd el visszavenni azt meg úgy sem éri el.gondolom a gyorsabb degradálódáshoz meg még ennél is magasabb hőmérséklet kell.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #43785 üzenetére
hmm akkor az más, mert ASPM moderate alatt már nekem is alacsonyabbak a hőfokok, viszont (nagyon picit) a drive elérése is nő.
Csak Win power plan, vagy BIOS-ba is belőtted? csak mert ott még van jó pár ASPM kapcsoló...A Clonezilla lényegében egy "dd" parancs kicsit felhasználóbaráttá hegesztve
szerk.: boot után közvetlen kb 5 fokkal hűvösebb mint tartós IDLE
-
Archttila
veterán
"Legfontosabb lenne a csend. Aggódom amiatt, hogy a "legenda" szerint, nevezett táp ventije már kis terhelés mellett is fel-fel pörög.
Ez az a típusú zaj, amit legkevésbbé szeretnék "élvezni"Részletesebb válasz:
Nekem OC 7700K/GTX1070 alatt sem kapcsol be úgy, hogy párhuzamosan fut egy IBT és egy Heaven
ez azért van, mert nem csak szimplán a terheléstől függ a ventilátorszabályozás, hanem a táp belső hőmérsékletének is el kell érnie egy bizonyos értéket, hogy felpörögjön a kis mocsok.
Zero RPM mode allows the fan to remain off during low to medium loads. This technology uses various temperatures from inside the PSU and the power output level to determine when active cooling is needed for the PSU.
-
Archttila
veterán
Friss GHOST S1 képek [link]
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Itt egy heatsink teszt. Úgy tűnik, hogy léghez a Noctua L12 lehet a legjobb választás. (az L12S má nem fér be)
Egyébként ennek apropójából a minap Twitteren jelezte a Noctua, hogy eBay-en és Amazon-on újra rendelhető státuszba helyezték a szóban forgó hűtőt. -
Archttila
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43680 üzenetére
Elnézésed kérem rosszul emlékeztem
m-atx
-
Archttila
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43676 üzenetére
Fogad ATX lapot és maga a ház elég picike nem?
akkor miért irreleváns?
-
Archttila
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43670 üzenetére
NCASE M1
-
Archttila
veterán
Akkor jól sejtem ez nem elég a 400-as HDPLEX DC-hez igaz?
-
Archttila
veterán
A DAN Case mióta jön Taiwan-rol? Én úgy tudtam amióta létrejött az SFF közvetlenül Európából küldik a termékeket így nincs rá vám, áfa, és a szállítási idő is tűrhetőbbre zsugorodik. Erre ott virít a from taiwan...
Az NCASE-nél szerencsém volt mert egy az egybe átcsúszott a vámon,de ez így most nekem nem buli90-95k az már nagyon nagyon nagyon nagy túlzás lenne érte. (még a 70 is súrolja az ingerküszöbömet)
Lehet marad az én kis 6 ventis (mindenhol) kéz-meleg néma gépem?
-
Archttila
veterán
(#43637) shteer
Akkor ez egy hihetetlen jó vásár volt! v1?
(#43638) Pete55555
Eddig én is csak jókat olvastam róla.
Ezeknek utána fogok nézni, köszönöm! Ha más nem veszek majd egy HDPLEX 400W AC-DC-t, csak ez ugye megint +25k amihez ha hozzászámolom a DC-DC-t plusz a kis hátlapi kiegészítőt, akkor máris 50k felett járunk, és ez még csak a táp.
(#43642) Duracellm...
Feltéve, hogy ez a konstrukció már "évekig" megmarad.
pedig hiába nevetsz...
tényleg marad.
Ha esetleg lenne a cicergéssel problémád, szívesen segítek és impregnálom a tekercseket.
Ezt külön köszönöm!
(#43644) mpierre
A 140-es tuti nem fér be.
mellesleg ennyi előnye? van ennek az AIO-nak, minden másban átlagos, vagy inkább alul marad a konkurencia termékeivel szemben.
Esetleg (még nem néztem meg a pontos méreteket) de az is eszembe jutott, hogy a radira rakok push-pull 2 ventit, így viszont csak egy mini VGA-nak maradna hely ami vélhetően egy kicsit be is fűtene de ki tudja, talán nem lenne anyira vészes és hatékonyabban működhetne mint normál VGA + slim fan/rad kombó. Erről mit gondoltok? (persze ha egyáltalán befér)brrr, nem férne be a táptol
-
Archttila
veterán
válasz
Pete55555 #43634 üzenetére
shteer
Menyibe fájt használtan a ház?
Pete55555
Más infóm nem nagyon mivel
egyelőre még csak ő tesztelte. De nem hiszem, hogy az alkotó hazudozna a hivatalos topikban a vásárlóinak.
Egy másik user hőmérsékleti adatai igaz nem pont a kérdéses alkatrészről, de sztem egész szépek:My temps across the board with the 120mm AIO have dropped from 43C Idle, 76C gaming load with an Asetek 92mm AIO, R7 1800X, EVGA FTW 1080, and Corsair SFX600 to 33C idle, 45C gaming load. Motherboard temps were hovering around 52 C idle, 71C gaming before and are now 40C idle, 54C gaming load. My previous setup even included an extra 92mm noctua fan blowing cool up from the bottom of the case directly over the motherboard, which I no longer use. My v3 performs so much better than my v2 it's actually ridiculous.
I've found that my 500GB Samsung 850 Evo hits about 39C under a half hour of prime95 in my v3 setup, with idle at 25C. The back-mounted Samsung 950 Pro 512GB sits around 50C max, 29C idle, and the front mounted samsung 960 evo 1 TB hits 60C, 26C idle. The front mounted SSD is honestly doing the best out of all the drives, because it's not sandwiched between as many hot components like the M.2 drives are.
-
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #43616 üzenetére
Igen
új ház, új elképzelés
(pontosabban egy korábbi újragondolva) Azt csak halkan jegyzem meg, hogy veszek egy Metis-t (is)
Apropó: a HDPLEX 400W HiFi DC-ATX táppal van valakinek tapasztalata?
-
Archttila
veterán
Adós voltam még pár (infra hőmérővel mért) hőmérsékleti adattal. (egyelőre minden konstans 50%-os GPU FAN mellett lett mérve)
Amihez most így este szétszedés nélkül hozzá tudtam férni az minden ponton 45-50C környékén mozog, a VRM 46-48C a GPU környéke szintén.
Szóval úgy fest igaz amit korábban mondtam: LOAD alatt minden temp 5-össel kezdődik.
(OC értékek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest