-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #7883 üzenetére
Akkora hőnél talán már a lap is károsul és hiszem hogy nem véletlenül figyelmeztet a gyártó az értékekre ill. a megfelelő hűtés kialakítására már a 95W TDP-s procik esetében is.
Ezeknek a megjegyzéseknek jobban hiszek (mivel nekem is ilyenem van) mint a "min. 1000W tápegység" megjegyzéseikre. -
-
zodo
nagyúr
válasz
RootRulez #7875 üzenetére
Akkor az valamelyik Deneb magos lehet amit ugyan támogat a másik kiszemelt Sapphire lap
csak megjegyzéssel amit én nem tudok szóról szóra értelmezni.
"- 125W CPU’s at consistently more than 60% loading for extended periods of time will require appropriate attention to thecooling solutions and air flow in the case"
"- 95W CPU’s will require appropriate cooling / air flow for the CPU, Chipset and MOSFET to be run under significant load forextended periods of time"
Viszont ennél a Sapphire lapnál csak a DDR3 1333/1066 memóriák támogatottak!
Szóval drága mulatság lesz. -
zodo
nagyúr
válasz
RootRulez #7858 üzenetére
Szia!
Nem tudom nálad mi az "átlagos" de valóban azt írja az Asus cpu lista hogy a Phenom II X4 955-ös proci még támogatott (Bios frissítéssel 0901 kiadás) mivel ez a max. teljesítményű ami beletehető a mostani lapokba. (95W TDP)
Shuriken rev.B-t nem ismerem de az tuti hogy a Big típusú hűtő nem tartózik a jók közé csak muszáj-ból használjuk.
-
zodo
nagyúr
Tartom magam hogy ezek a házak nem erre a célra készültek.
Kíváncsi leszek hogy a többiek mire tippelnek.(#7808) ViZion
Ezt egy PIII-as 733mhz Ipaq is tudja vagy a hasonszőrű társai.
Nem úgy volt hogy ez a Via chipset simán játssza a 1080p-s HD videókat?
Kár érte de ennyiért simán jó lesz NAS-nak.(#7815) atom360
Ha nincs ott a vinyó akkor befér.
Anno toldi talált egy gépet amiben 5750-es lapult amin simán két slott helyett foglaló hűtés lapult. -
zodo
nagyúr
Inteles procikat és az int. vga megoldásik távol állnak tőlem de ha jól értem akkor mindkét esetben van egy visszahúzó erő (cpu vs gpu) de talán a Brazos lapok körítése és a fogyasztása miatt lehet hogy jobb választás?
Minden más esetre pedig az Asus M4A88T-I Deluxe vagy GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3 lapok valamelyike ha a teljesítmény centrikus gépre vagyunk?
-
zodo
nagyúr
kb egy kategória az Intel DH61DL-el.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #7794 üzenetére
Akkor csak a külföldi oldalak maradnak vagy megelégszel a 6cm típusokkal és leszabályzod a fordulatszámukat. Esetleg Artic Cooling Turbo Modul szárait levágva, pillanatragasztóval rögzítve.
(#7795) toldy
Az a lap már annyira csupasz hogy simán mehetett volna rá az integrált cpu-k valamelyike.
-
zodo
nagyúr
Jah én csak a hűtőre gondoltam a tudatosság alatt.
Amúgy pedig egyértelmű ha fejlesztés van akkor egyik hardver vonzza a másikat, jó esetben ha meg tudjuk fizetni.
Kár a kis via-ért bár kb. ennyit néztem ki belőle mert ők szerintem csak a "régi nevükből" élnek de reméljük hogy megoldják a linux driver kérdést.
Azért kíváncsi lennék egy számadatra hogy mennyi ilyen lapot adtak el.Blogod meg csak rajtad múlik majd elolvassuk ha kész lesz.
-
zodo
nagyúr
Ezen az Akasa Low Profile AMD AK-CC1101EP02 - 80 mm hűtőn is 10mm magas a venti de így drága mulatság csak a venti miatt.
Más:
Azt honnan lehet megtudni hogy milyen osztályba tartózik a lapom Bluetooth-ja ha nincs róla infó a kézikönyvben se? Próba alapján?
-
zodo
nagyúr
Gondolom a mostani CM Hyper TX2-re gondoltál.
Az tényleg necces de ott a megoldás HookR-nál az alacsony modulokkal vagy hűtő csere.
Nyilván nem volt még képbe a mini itx építése amikor azt a hűtőt vetted így nem lehettél "tudatos vásárló".
Nem ismerem azt a hűtőt de nem lehet levenni róla azt a "darth vader" maszkotés rátenni egy 12-es slim ventit, rögzítővel?
(#7778) kisza25
Jó esetben csak 15mm magasakat találni persze ez csak nálunk van így.
Anno a Gfx Chilla vga hűtőn voltak a jövőben pedig a Scythe Kozuti-n lesz és ahogy toldy írta, reménykedjünk. -
zodo
nagyúr
Értem és nem is a blokra gondoltam igazán mert azt láttam hogy igen lapos így kb. egy slott helyett foglal hanem a csövek felfogatására szolgáló csonkra de biztos elfér valahogy.
Kíváncsian várom a fejleményeket.Nálam is vannak tervek de már nem mini fronton ami a házat illeti.
-
zodo
nagyúr
Ahogy toldy is írta az nem fog menni mert max 2 vagy 4 magos procit tud fogadni max. 100W TDP-ig. Itt a Ph-s cikk.
-
zodo
nagyúr
Hamarosan boltokban az új "sláger" lapocska.
Asrock A75M-ITX
AMD új A75-ös chipset (aluminium hűtőbordával) és FM1 aljzattal.
2db DDR3 foglalat, 1866 MHz-ig
1db PCI Express 2.0 x16
4db SATA 6,0 Gbps
1db PS / 2 port
4db USB 3.0 port
2db USB 2.0 port + 4 a 2db alaplap csatlakozók bekötésével
1db eSATA port
1db D-sub
1db HDMI 1.4a
Gigabit Ethernet
3+1 fázisú PWM
7.1 audio, optikai S/PDIF (THX TruStudio)Nagyobb képen látható pár apróság (már amit én felfedeztem) pl. cpu hűtőnek 3 és 4 tűs csatlakozót is ill. a házhűtő 4 tűs foglalatot kapott.
kisza25
Reggeli, hírözön.
-
zodo
nagyúr
"Meglepve tapasztaltam, hogy ezt a házat alapvetően álló helyzetre tervezték, noha a képeken fektetve szerepel: a bal oldala nincs feketére festve, azon vannak a talpak, "alól" viszont nincsenek."
Nekem pont emiatt nem tetszett a ház pedig fektetve jobb lenne.
Igaz az elrendezés se annyira jó de elfogadható.Kár a fényképeződért de köszi a beszámolót!
-
zodo
nagyúr
válasz
atom360 #7694 üzenetére
Persze hogy kell vga, tudom.
Nem is azt mondtam hogy ne legyen a gépben vga csak hogy ebben a házban nincs megfelelően kialakítva a szükséges hely a kártyának.
Ami az alaplapokat illet tény hogy nincs nagy választék de amiket kínálnak szerintem épp elegendő teljesítményt, körítést nyújtanak.
Ma egyre inkább az alacsony fogyasztásra gyúrnak vagy próbálják meg terelni a gyártók a piacot ami nem is baj csak legyen mindig egy-egy köztük aki csak azért is teljesítmény centrikus lapot kínál.
Erőgépet minél kisebbre építeni, hát ez a legneccesebb. -
zodo
nagyúr
Tegnap én is ránéztem de elsőre nem jött be és ma is ezen a véleményen vagyok.
Alacsony géphez és fogyasztáshoz pl. 45W TDP-s procihoz még csak csak de ellenben hangos és nem hinném hogy annyira hatékony lenne ez a kialakítás.
Ez a "szívjuk le a hőt" életérzés valahogy nem jön át.
Akkor inkább a gyári hűtőt tenném fel ami ingyen van és kb. ugyanezt tudják.(#7688) toldy
Nagy Gratuláció érte!
Még emlékszem a napra amikor megnyitottad és jöttek észt osztani a "jó akarok" -
zodo
nagyúr
Ion-ok, Brazos lapok tudják a full hd játszást ha tudom.
Hamarosan kapható lesz (gondolom) a Zotac lapja ami passzív de biztos van több megoldás is ezen a téren de nem vagyok jártas a témában.pl. Asus AT3IONT-I Intel Atom 330 vagy ami tuti jó kis deszka ha htpc felé is hajlasz az a Deluxe változat. ASUS AT3IONT-I Deluxe
Wifi, külső adapter, távirányító és egy halk ventivel tökéletes kis gépet lehet belőle kihozni.
Sajna az ára nem nagyon esett mióta megjelent.
Itt találsz pár képet, urbanjozsi munkája nyomán. Valamelyik topikban (talán htpc) vannak főfok, stb adatok is róla. -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #7653 üzenetére
Én meg azt néztem hogy teljesen négyzet alakú-e a felfogató keret (furattávolság) mert mintha az egyik oldala (ami hátlappal párhuzamos) szélesebb lenne és akkor csak egyféleképpen tudod feltenni.
Ahogy én látom akkor a hűtő venti pont a vga hátlapjára fújná a levegőt. -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #7649 üzenetére
Gondolom a lamellák + venti szélessége miatt aggódsz hogy úgy nem fér majd el a vga mellett.
(necces)
Szerintem a felfogatás nem lehet gond. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Szia!
Nem megy el az int. vga-al?
Nem ismerem a wow-ot csak most néztem az ajánlott gépigényét!Low profile vga kártya.
Ha ez segít akkor rfactor-t dx9, full képernyő, 1650x1050 alacsony grafikai részletességgel már már elfogadhatónak találtam de szerintem szaggat az én gépemen persze nem a Hawk-al.
Szóval hosszútávon biztos nem játszanék vele.
Közepes ill. pláne Teljes graf mellett pedig simán fogja a gépet amivel talán már multizni se mernék felmenni.Most várok épp egy visszajelzést a Brazos topikba hogy megy azokkal a lapokkal az rfactor.
Ha menne akkor beruháznék egy olyan lapra.Nekem nincs jobb ötletem jó kis gép lesz és bővíthető.
Nem vagyok a téma értője de olyan procit is nézhetsz (lehet ez is olyan) amiben tiltva vannak a magok és addig letiltod amíg nincs rájuk szükség de később jól jöhet. -
zodo
nagyúr
Szia!
Talán a következő topikokban, több sikerrel jársz. Brazos klub vagy az Ubuntu linux
-
zodo
nagyúr
Az is egy megoldás de én arra gondoltam (pláne ha zavar a fénye) hogy pattintsd ki foglalatából a ledet (ha olyan kialakítású) és csak úgy lógasd oda valahogy az előlapra mint én tettem.
-
zodo
nagyúr
válasz
Petyb00 #7606 üzenetére
Szia!
Brazos klub + HD filmek lejátszása vagy kereső.
Ha jól tudom akkor a Vlc nem támogatja a GPU gyorsítást vagyis még gyerekcipőben jár.
Proci meg kevés hozzá ezek szerint. -
zodo
nagyúr
válasz
xEon1337 #7602 üzenetére
Na azért csak javult a helyzet.
Igaz elvesztetted a vinyó tartót cserébe ami azért nem túl szerencsés.csƵ
Már múltkor is mondtam hogy ha nem lesz a gépbe odd akkor tuti levágnám azt a belső tartólemezt a hdd mögött.
Így talán több levegőt kapna a proci is és elegendő lehet az oldalsó kis venti alkalmazása. -
zodo
nagyúr
Te még sosem gányoltál.
tthom-nak adott válaszom ill. a képi segítségem 2-es példáját próbálnám ki.
Azaz nagy/lassú venti egy új fedlapba építve akár szilikonlábakkal rögzítve vagy amivel csak akarod.
Ajánlott topikból a képen nem látszik igazán jól de kivehető az elgondolás.Én a befelé fújó nagy venti preferálom a cpu felett elhelyezve (akár a chipset borda is alá fér mint pl. Ipaq-om) és a ház oldalán kiszökken annak légáramlata.
Kis méretű, kifelé szívó oldalsó venti is elegendő lehet. Ki kell próbálni, sokat nem vesztesz. -
zodo
nagyúr
válasz
xEon1337 #7589 üzenetére
Procinak már necces az az érték, talán épp a még megengedett határérték ha jól néztem az adatlapját. Sajna igen béna tervezés az a ház még ha elsőre tetszetős is. Kis odafigyeléssel frankó kis ház lehetett volna.
kb. csak a hdd-k vannak hűtve de ha most azokat is felteszed az 5,25-ös helyre akkor már azok sem kapnak megfelelő hűtést.
Így kifelé fordítva a tápot már próbáltad, hogy váltózik-e a helyzet?
"mindig atomjaira kell szedni, ha valamit akarok cserélni, csinálni benne."
Gondold el, nálam mennyire kell szétkapni. Egyszerű vinyó csere sem egyszerű.
-
zodo
nagyúr
válasz
xEon1337 #7587 üzenetére
Értem.
Nálam nincs gond a szellőzéssel ill. a tied se vészes (igaz nem írtad hogy minek az értéke a 70 fok) de már én is nagyobb kuckóra vágyok.
Leginkább a hdd-k miatt amik nem férnek a mostani házba.
Sajna az Arc mini-ről még mindig semmi hír és ezért még mindig a Lian Li PC-A04B-t nézegetem de még kivárok a vásárlással. -
zodo
nagyúr
Szerintem nagyban venti függő is ill. a ház kialakítása sem mindegy ebben a témában.
Anno próbaképpen elvégeztem egy kisebb gányolást csak azért hogy némileg hűtve legyen a kissé forrófejű 780G chipset.
Viszont az Ipaq-nál bevált az elképzelésem hogy egyben hűthető legyen a proci és a chipset borda egyetlen ventivel.
Az ilyen alacsony házaknál többen is alkalmazták amit másodikként javasoltam ezért is mertem szóba hozni. pl. 26.hsz a topikbancsƵ esetében szerintem az a legfőbb probléma hogy az egyetlen proci hűtő sem kap "friss" levegőt hanem a házban keletkezett meleg levegőt kergeti.
Némi meleg ugyan távozik az ház oldalán de az édeskevés.
Egy próbát mindenképp megér hogy nála mi a helyzet mert egy "halk" (lassú fordulatszámú/nagy légszállítású) ventiből nem lehet gond.Nálad okozhatja pl. a rács is a zajt mint nálunk (SG05 tulajoknál) az előlapi venti porszűrője.
-
-
zodo
nagyúr
Nem láttam hogy oda lenne írva.
Szerintem alap hogy ha 4 pin-es akkor PWM-es is pl. Cpu viszont ha csak 2 vagy 3 pl. "system fan" akkor az már kétséges de nem szokás oda írni a gyártók részéről (esetleg a kézikönyvében vagy egyéb leírások közt) vagy csak eddig nem figyeltem. -
zodo
nagyúr
Gyáá
csak a kifogások.
Kösd be a floppy csatira. 5V-ról biztos halk lesz.
Nincs is csak egy (cpu) pwm-es csatid a lapon.
Kis Scythe venti csak 3 tűs és fix fordulatszámú.
Ha más nincs akkor kell egy venti hosszabbító kábel is. -
zodo
nagyúr
Piros jelölésre tippeltem volna hogy befér egy 4 centis.
Ha enyém lenne a konfig és marad(na) ez a kuckó akkor tuti új tetőt tennék rá kb. a zöld jelölésre egy 12-es ventit.
-
zodo
nagyúr
Nemrégiben napvilágot látott Silverstone SST-FT03B Fortress (fekete és ezüst) ház már nálunk is elérhető.
Csak az árát nem tudni ill. valamiért a tápegységek közé keveredett.
-
zodo
nagyúr
válasz
bozsozso #7540 üzenetére
Nem úgy értettem
hanem egy NAS feladatokat ellátó pc-be tenném a tv tunert.
Nem pedig a kész gyári NAS-t barkácsolnám.Ebben az írásban is van némi infó ez ügyben a hsz.-ban mivel hiányolták a tv rögzítés lehetőségét.
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Nem egyszerű, lehet csak kint kapnál megfelelő lapot.
Anno volt egy pár pl. de ezek lehet hogy soha nem is kerültek hazánkba vagy tényleg horror áron "mivel keveset fogyaszt"Anno a Senorg Kft. tartott hasonló lapokat de ma már szinte semmi nincs készleten és ők is frissítettek időközben pl. ion-ra.
Esetleg őket kérdez meg.
-
zodo
nagyúr
pff. nem vagyok jártas a témában de úgy gondolom (legalábbis régebben így volt amikor még nálunk nem lehetett kapni Itx méretű lapot vagy csak egy kettőt) hogy a mobil procis típusú lapok épp magasabb áron mennek.
Apró/ egyéb alaplapok.
-
zodo
nagyúr
válasz
bozsozso #7490 üzenetére
Nincs mit.
Igazából a brazos topikot azért linkeltem hogy a kereső segítségével megtaláld a válaszokat mivel ebben a topikban kevés int.procis lap tulajt találsz.
Amúgy brazos lap ventijét halknak mondják (nyilván kinek mi a halk) persze terhelten megjön a hangja de általában könnyen cserélhető.
Fogyasztás terén egy átlag konfighoz elegendő a 60-75W külső táp. pl. egy LCPOWER LC-1320mi 75W házikó már jó vétel lehet. Itt pedig az Asrock lap egyik tesztoldalon elért eredménye. -
zodo
nagyúr
Szerintem mivel minden lényegi specifikációban egyezik a testvérével csak külsőségekben van némi eltérés ezért a gyártó honlapjának / Download menüjében / PURE Fusion Mini E350-et választva tölthetőek a driverek, bios frissítések.
Leírás viszont tényleg nincs de biztosan csak a dobozába tesznek. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Szia!
Gratulálunk a géphez! Szép adatok!
, de a képeket is szeretjük.
Más:
Talán még nem voltak ezek a finomságok.
Acubic S10
Acubic M10
Acubic M20
vagy egy csöppet már már off az
Acubic T180 -
zodo
nagyúr
Ha olcsóság a fő szempont akkor jó alternatíva az M40 mert általába véve minden hardver elem drágább ebben a formátumban. M40 mellett pl. még az Antec NSK1380-as ház aminek a szellőzése nem túl baráti de sokan emlegették.
Ha viszont "nagyobb" méretű ház is szóba jött, netán drágábban akkor mindképp érdemes rávetni egy pillantást.
Ami itt be tudsz szerezni.
-
zodo
nagyúr
Igazad van, bocs.
Csak magamból indultam ki mert én nem tartóm szerencsésnek hogy a vga "le van fedve" hűtésileg.Neked kell választani mindkettő jó lehet de mindkettőnek vannak hátul ütői.
Talán a 08 szerencsésebb ha több vinyó hely kell ha nem akkor a 11-et választanám.Szerk:
Őszinte legyek soha nem is gondolkodtam ilyen házakba mert már tudom milyen a kis házban (SG05) matatni így nem is tudom hogy fér el rendesen pl. az ATX táp kábelezése ha még a vga kari is bent van a házban. pl. q11
-
zodo
nagyúr
válasz
teejay78 #7418 üzenetére
Akkor e szerint elegendőnek vélem de user137 is erre tévedt talán többet tud segíteni.
(#7419) Haart
Ezt választhatód: SilverStone SG07
Nincs más a lehetőséged.
user137
Az jó.
de megtanulhatnál egy hsz.-be írni, mégis csak egy szakmai topikban vagyunk.
-
zodo
nagyúr
válasz
teejay78 #7413 üzenetére
Pico kisebb helyet igényel és talán nem annyira fűti fel a házat mint a paneltáp de nem én vagyok a téma szakértője majd jönnek a hozzáértők.
Szerk: Lehet hogy arra nem lehet annyi eszközt csatlakoztatni a kevesebb kábelezés végett.
Nincs elegendő molex vagy sata ága.Paneltáp ügyben itt nézelődj vagy hirdetésekben.
(#7414) Duracellm...
Nincs mit.
-
zodo
nagyúr
válasz
#16939776 #7406 üzenetére
Szia!
Legolcsóbb, Dual Atom-os lap amin van Pci-e csati és gigabites vezérlő az a ASRock A330ION
viszont pár ezressel olcsóbb az új keletű Brazos lap, mint pl.: ASRock E350M1Atom-os lapról többet hallottam (akaratomon kívül) és bátran ajánlom ha zavarna az Asrock név mert eddig mindenki dicsérte akinek volt ilyen lapja.
Hogy Linux-al mi a helyzet azt inkább az Atom Klub topikba kérdezd vagy valamelyik (talán Ubuntus) Linux-os topikban.Ha nem sürgős akkor ha minden igaz hamarosan lesz egy élménybeszámoló az ASROCK PV530-ITX lap vs. Linux kérdéskörből, ViZion jóvoltából.
Olcsó lap, igaz nincs rajta csak Pci és max 100-as vezérlő de jó tudni mit nyújt ennyiért pláne a VIA VX900-as chipset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged