- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xalonna16pro
csendes újonc
Sziasztok!
Mini-ITX házat szeretnék venni
Föbb szempontok:
Normál ATX táp
Min. 155mm torony hűtő
Min. 280mm VGA
Jó szellőzés
Asrock h170m itx/ac alaplap menne bele
Egyenlőre a Bitfenix Prodigy-t és a Phanteks Enthoo Evolv ITX-et néztem.
Fontos lenne hogy egy( ikeás )íróasztal elbirjaElőre is köszönöm a válaszokat!
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #32129 üzenetére
Csifi klónok már itthon is kaphatóak
Mondjuk 1550mi-nél annak a kis toldásnak elég vastagon megkérik az árát, bár a legviccesebb, hogy az LCpower klón (1520mi) drágább mint az eredeti IX01/03 (14k vs. 8k)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lazydog
addikt
válasz MrDerekas #32450 üzenetére
Van erre egy szaktopik, ami az elnevezése ellenére, épített NAS témában is illetékes.
Egyébként, FreeNAS-hoz ZFS fájlrendszert érdemes használni. Ekkor kell neki a minimum 8GB RAM, és egy "igazi" Celeron proci. Nem az ennek csúfolt j1800, vagy J1900.[ Szerkesztve ]
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
MrDerekas
addikt
válasz lazydog #32453 üzenetére
Köszi az útbaigazítást! A kis fogyasztás (csendesség) is szempont lenne, ezért gondolkodom egy ilyen integrált procis dologban. Na meg persze a spórolás. (Tudom kis pénz, kis foci, de hátha összejön.) Akkor megyek oda is olvasni, meg a kérdésekkel is. Csak még épp nyálcsorgatok a fentebb részemre linkelt kínálatban )
(ZFS van használatban jelenleg is a mostani cerkával és 1.5 giga rammal, miután a 9.3 helyett felküzdöttem a 9.10-et. Persze minden adat elszállt és USF managger hiányában ZFS lett minden.)[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Mercutio_
félisten
A teljes széria adatlapját, ha megnézed a gyártónál a táp mindenhol ki van húzva.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
válasz Xalonna16pro #32451 üzenetére
Ha tetszenek a dizájnos, ám túlméretezett mini-ITX házak, akkor érdemes meglesni például ezeket is:
- Corsair Graphite 380T
- NZXT Manta
- Zalman M1Reális méretűeknek például ezeket mondanám:
- Antec ISK 600
- Fractal Design Core 500
- Fractal Design Node 304
- Sharkoon QB One (CPU-hűtő max. magasság csak 150mm)
- Silverstone SG08-Lite▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Lian Li PC-Q34 hivatalos oldal - [link]
- 228 x 330 x 250 mm (18,81l)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz Mercutio_ #32455 üzenetére
Szerintem van hozzá táp:
"incl. ventilation slots (lateral/top/bottom), ATX DC/DC converter with 1x 24-Pin, 1x 4-Pin 12V, 2x SATA, 1x PATA, VESA mount, suitable to PSU LC75ITX (optionally available)""Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Kompatibilitással kapcsolatban kérdeznék! (Rick4 esetleg?)
Használ valaki Alpine M1 hűtőt LCpower LC-1350mi házban?Csak mert 1mm-en múlik, hogy beférjen a cooler, 40mm vs 41mm...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #32464 üzenetére
Az bizony kellemetlen. Tegyél rá alacsonyabb ventilátort! (Pl. Scythe Kozuti-hoz 80x80x10mm-est adnak. Az enyém valahol a szekrényben van évek óta.)
Az Arctic ventije amúgy milyen magas? (Képek alapján 15,6mm jött ki. Tán 15,5mm-es lenne )
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
No jó, de ennek másmilyen a csatlakozója, mint a normál ventiknek.
Csak 2pin-es, és nem szeretnék forrasztgatni. Nem is tudok.(#32466) shteer
A ventit, vagy a fémlemezt?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz AxBattler #32473 üzenetére
HDD-t szeretnék még beletenni.
Akkor nézd meg hogy kb. hova esne a 80x80mm-es venti. Ahogy nézem, mindenhol(AM1-es lap) a lap közép-vonalába, az előlap felé tájolódik a CPU foglalat. A 10mm-es venti 4mm?? helyet jelent a tartó lemez alatt, lehetőleg férjen el mellette a HDD is.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Korábban többen keresték így jelzem, hogy most több helyen is kapható a Chieftex IX01 IX03-hoz való MK-35DV magasító kiegészítő!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mercutio_
félisten
Szakik, ugye jól gondolom, hogy atomnál izmosabb rendszer erre ne bízzak?
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #32479 üzenetére
12V-on 8A az ~96W-os maximális terhelhetőség. TDP-ből és egyéb fogyasztásokból pedig jól be lehet lőni, hogy mennyit fogyaszt a rákötendő géped. Nagyjából stimmelni szoktak a "gyártók" által megadott terhelhetőségi értékek az ilyen tápoknál (de ugye logikusan ennél kevesebbet érdemes csak rákötni, úgy maximum 80-90%-ot tartom én reálisnak, de ezzel úgyis tisztában vagy).
Ennek ellenére: az én paneltápom 12V-on 10A-t (csúcsban 12A-t) tud papíron ez ugye ~120W-os terhelhetőség (csúcsban rövid időre ~144W). Erre van kötve egy 54W TDP-jű Celeron G1820 egy 3,5-ös 7200-as HDD, egy SSD és egy csak alaplapról táplálkozó GTX 750 Ti, ami papíron 60W-ot fogyaszt csúcsban, ami így összesen elvi maximumban olyan 130W körüli fogyasztás.
A tápegységem ami a paneltápot hajtja 200W-os. Eddig még semmi bajom nem volt a géppel (sem a táppal) az elmúlt mondjuk 1 évben, pedig játszom is a géppel aktívan. Ja és ugye nálam minden passzív, mégsem volt még melegedési problémám sem.
Ma este lemérem majd, hogy mennyit vesz fel konnektorból a gép (ma jött meg a fogyasztásmérő kütyüm), utána majd jobban látjuk a "valós" helyzetet. De előre játék alatt a 90-110W környékét valószínűsítem/tippelem maximum felvételnek (ennél többet csak azért nem, mert még egyszer sem oldott le a gépem), míg alap használat mellett a kb. 35-50W-ot.
Ez lehet nem igazán válasz a kérdésedre, inkább csak úgy leírtam a saját tapasztalataimat.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Létezik passzív hűtésű miniITX deszka Core-M procival? 0-24h gépnek ideális lenne, és mégse Atom.
-
félisten
válasz Dr. Akula #32482 üzenetére
Tudtommal a Penyával szereltek a legerősebbek, például ez.
De ha egy normál ITX deszkában 35W-os i3-at raksz, és szerelsz rá egy bazinagy bordát, akkor normális házhűtéssel elmegy passzívan.
+ Alpine 11 Passive"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
válasz imibogyo #32481 üzenetére
OK, ez az elmélet, a kérdés a konkrét linkelt tápra vonatkozott. Ha ránézésre hulladék alulméretezettek rajta az alkatrészek és a megadott értékek se valósak és elszáll+viszi magával a fél konfigot hajamra kenhetem az elméletet
-
lajos75
senior tag
Megosztom itt a részben elkészült Nasomat hátha valakinek segít az építésben
Hogy is rakjunk egy Cooler Master Elite 110-be 6db. 3,5" + 1db. 2,5" HDD-t +Táp -
lajos75
senior tag
válasz viperabácsi #32487 üzenetére
Sajnos elég rosszak lettek a képek, de a lényeg pont a HDD tartó lenne mivel a házon semmiféle átalakítás nem történt és így nincs Garancia vesztés sem, és bármikor vissza tehető a gyári HDD tartó is.
-
lajos75
senior tag
válasz viperabácsi #32489 üzenetére
Pico-PSU-ra csak 2-3 lesz rákötve, a többit közvetlen a tápra lesz kötve egy 5v stabilizátor ic-re + egy relével párosítva, így nem lesz anyira terhelve a Pico-psu.
-
lajos75
senior tag
válasz viperabácsi #32491 üzenetére
Szerintem a tied is elbírna 4HDD-t, vagy is el kellene bírnia
Én 3HDD-val már próbáltam nem volt gond, viszont nekem a ház első 12cm ventilátora pont hűti a Pico-psu-t -
Grave_444
nagyúr
Szerintetek Cooltek U2 házba mennyire jó ötlet passzív táp?
Elöl, hátul jó minőségű venti lenne természetesen.
I7 4770 + TX3 + GTX 970 Mini lenne valószínű.
-
törölt tag
válasz Grave_444 #32495 üzenetére
A meleg, a ház tetejében áll meg, így Inkább fél-passzívat válaszd.
Ha elkezdi ontani a meleget a VGA, már nem fog zavarni hogy elindul a tápban a venti, mert nem ez fogja meghatározni a gép zaját és mégsem sül meg a táp.Passzív táp oda való, ahol lehet túlnyomást csinálni a bemenő ventilátorral(itt nem lehet).
Valamint a meleget adó alkatrészek alatt, vagy teljesen külön légtérben lenne elhelyezve.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lajos75 #32494 üzenetére
felpörgésnél jó nagy áramot szippant majd fel a 6db hdd, 120-150 Wpeak@12V csak a HDD-k! (5200 rpm típustól függően), 7200-asból ~200W körül jönne ki.
5V-os stab helyett ami melegedni fog: (3db hddx0,6A) x (12-5V)=12,6W hő, DC-DC konvertert nézz ami a pozitív ágon mér áramot, és összeföldelhető a 12V-al.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Sziasztok,
Volt már kérdés korábban, de nem érkezett válasz.Jól gondolom, hogy az MSI B85i Gaming és az MSI Z87i Gaming AC technikailag ugyanaz a lap?
Tudom, hogy vannak chipset besorolásnak megfelelő különbségek (Sata portok, ram támogatás, USB portok) plusz a Z87i-n van gyárilag wifi kártya, de a két lap gyakorlatilag ugyanazokból az alkatrészekből áll, még a modellszámuk is ugyanaz (MS-7887).
Jól gondolom, hogy ez gyakorlatilag egy Z87-es lap, 6 fázisú VRM-mel, bordákkal, stb.?
A sata portot és a Ram támogatás lehet szabályozni bios-szal? Úgy értem, ha a Z87i biosa rámenne a lapomra, menne rajta a gyorsabb ram, vagy a ram slot más lehet a lapon?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
törölt tag
válasz lajos75 #32499 üzenetére
A "power managment" sorban írja a Peak áram értéket, amit felpörgéskor kíván a diszk: WD RED Spec Sheet
Ha felszorzod a lemezek számával, kijön mit kell elviselnie a tápnak, ha egyszerre pörögnek fel a lemezek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest