- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Reeven Steropes hivatalos oldal - [link]
- 125 x 129 x 60 mm (120 x 120 x 12 mm-es ventilátorral együtt)
==============================================
Reeven Brontes hivatalos oldal - [link]
- 105 x 114 x 59 mm (100 x 100 x 12 mm-es ventilátorral együtt)
==============================================
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Szerintetek egy AsrockFM2A88x-ITX+,egy A10 7850k, Kingston HyperX Predator DDR3-2666 2x4GB,egy CM Gemini II M4,és egy CM Elite 120 Advenced szeretné egymást!?Itt arra szeretnék pontos választ kapni,hogy a ram és cpu cooler el e fér egymás mellett!!??Ha fontos még akkor a táp egy FSP Hexa 400W-os lenne!!
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
sanki85
csendes tag
Így már az ár is egész jó : http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/thermalright-axp-200-muscle/10231
-
sanki85
csendes tag
válasz viperabácsi #20259 üzenetére
Jó észrevétel,de minden másban külsőre egyformának tűnik.
-
sanki85
csendes tag
válasz viperabácsi #20261 üzenetére
Ezek aztán nem voltak szégyenlősek Ctrl+C, Ctrl+V és már meg is tervezték
-
Ruszki
senior tag
válasz viperabácsi #20265 üzenetére
Itt 53,9 mm ír!
Na most a hűtőre pedig 59 mm hát nem tudom!Jó lenne tudni hogy pontosan ki e nyúl a cooler a ramok főlé!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz sanki85 #20267 üzenetére
Hát akkor lehet le kell mondania házról!De még körül nézek.Ha valaki tud valami alternativát azt szivesen veszem!Akkor ha jól értem a ram a collerel nem férelés a cooler a házzal se.Ez pech!
Talán Bitfenix Prodigy lesz a nyertes!
Üdv![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
HookR
addikt
"The Kabini processors will be similar to their laptop counterparts – up to four Jaguar based CPU cores, a single memory controller supporting up to 1600 MHz memory" - anandtech.com
(#20256) Ruszki: "Szerintetek egy AsrockFM2A88x-ITX+,egy A10 7850k, Kingston HyperX Predator DDR3-2666 2x4GB,egy CM Gemini II M4,és egy CM Elite 120 Advenced szeretné egymást!?Itt arra szeretnék pontos választ kapni,hogy a ram és cpu cooler el e fér egymás mellett!!??"
Nem, ez így sajnos nem jó összeállítás. Hűtőből aszimmetrikus kell helyette (mert rátakar a RAM-okra ~12-13mm-t), például:
- Thermalright AXP-100
- Gelid SlimHero
- Xigmatek Janus
- Prolimatech Samuel 17 (Meg hozzá egy ~15mm magas venti)(#20268) Ruszki: Az Elite 120 Advanced honlapján 65mm van feltüntetve maximális CPU-hűtő magasságnak.
(#20258) sanki85: Igen, fekete-fehér ventivel és 3e-rel olcsóbban valóbban vonzóbb. A takarósipka elhagyása és az apróbb, a lamellák formáját és az alsó, hajlított tartópálcát érintő módosítások meg felhasználói szempontból nem számottevők. Azért az árból még így is lehetne faragni.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Köszönöm!
Akkor ha jül értelmezem,ezekkel a a coolerekkel jó a CM120 elite ház!!??
Igaz még nem néztem meg a magasságokat de utána nézek!Üdv,Ruszki!
-
nagyúr
pöpec. mondjuk kíváncsi lennék, kipróbálták-e azzal a 290x-szel, (és természetesen a kihajtásához való procival,) amivel vagiznak, hogy belefér, anélkül, hogy felfőzné magát a konfig.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
mrbig25
őstag
-
HookR
addikt
válasz Ruszki #20270 üzenetére
Igen, olyan hűtőket ajánlottam (ügyelve a magasságra is), melyekkel megfelel a konfig többi része.
Illetve a másik lehetőség, ahogy a többiek is írták, ha memóriából nézel alacsonyabbat. A #11378-as hozzászólásban a képen középső a 'low-profile' méret, annál max. ~8mm-rel lehet magasabb, hogy még elférjen a GeminII M4 lamellái alatt.
(Alaplap nyákjától a low-profile memória 35mm; a GeminII M4 52 magas. Utóbbiból lejön a felső, elvékonyodó lamellák magasság, ami ~8mm. A ~44 mínusz ~35 pedig inkább max. ~8, mint 9mm.)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Goose-T
veterán
válasz Ruszki #20270 üzenetére
Szerintem mindenképpen nézz alacsonyabb memóriákat, meg egyébként az a Cooler Master GeminII M4 nem egy nagy szám amúgy sem. Nekem volt egy rövid ideig, de nagyon csirke volt, ezért lecseréltem egy Scythe Big Shuriken 2-re, az viszont rendesen odaver.
Más:
Az ASRock is piacra dobott két AM1-es ITX lapot.
AM1H-ITX:
AM1B-ITX:
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Ruszki
senior tag
válasz Goose-T #20278 üzenetére
Ha jól értesültem akkor ez AM1-es foglalat a Kabinihez jön majd ill már van!Jelenleg FM2+ra gyúrtam de utánaolvasok ennek is!
Köszönöm!Scythe Big Shuriken 2
Jól néz ki az biztos!Árát még nem néztem!Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Ruszki #20280 üzenetére
Ja, az az AM1-es cucc nem neked szólt, hanem csak úgy általánosan mindenkinek. Szerintem úgyis gyenge lenne neked ahhoz a procifelhozatal.
A Big Shuriken 2-t 11-12 rugó körül lehet megkapni, nem kiugróan magas az ára szerintem.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Ruszki
senior tag
válasz kovsol #20281 üzenetére
Erről beszélek én is!Mert azért jó lenne néha játszani is ha nem fullon de azért szépen!HTPC jelleggel szeretném a gépet de azért duruzsoljon is egy kicsit ha kell!AMD vonalat meg tartani szeretném!
-
HookR
addikt
válasz mrbig25 #20279 üzenetére
Jaja, nagyon szimpatikus kis deszka, de nem pusztán csak a 19V-os DC csatlakozó miatt!
- 2 helyett 4db SATA csati (külön vezérlővel)
- mini-PCIe slot (Ez mondjuk az MSI AM1I-n is van)
- DisplayPort, HDMI, DVI, D-SUB csatlakozó ("In case you have to connect four different types of monitors all at once")
- USB3 csatlakozó a nyákon előlapi kivezetéshez (külön vezérlővel).[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Ruszki #20283 üzenetére
Nekem ez az AM1 felkeltette az érdeklődésemet. Olyan gépre lenne szükségem amivel tudok netezni, filmezni, youtube, mondjuk pár kis gépigényes játék elmegy rajta pl Age of Empires 2 HD, Hearthstone, warcraft3 akkor az már elég. Keveset fogyasszon, mert előfordulhat, hogy egész nap mennie kell.
May the Force be with you!
-
Ruszki
senior tag
válasz kovsol #20285 üzenetére
Persze jó lenne ha nekem is keveset enne de viszont akkor a komolyabb dolgokra meg nem tudnám használni!Meg aztán szeretném ha megint egy 5-7 évig nem kellene hozzányúlni és költeni rá!
-
Ruszki
senior tag
válasz Goose-T #20282 üzenetére
Talán ezek a ramok elférnek a Big Shuriken alatt!!
A modulok legmagasabb pontjukon 4,64 centiméteresek, ami néhány szélesebb CPU-hűtő esetében akár...
Már fáj,hogy ennyit agyalok ezen a dolgon de komolyan!!
-
Ruszki
senior tag
válasz kovsol #20289 üzenetére
Erről van szó kedves kolléga!Ha már veszek akkor legyen combos az órajel az APU-hoz!De lehet,lemondok az ITX-ről és akkor minden rendben lesz...
Vagy nem és szenvedek tovább.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Grave_444 #20291 üzenetére
Ha hiszed ha nem utólag most erre vetettem a szemem!Igazából nincs GEIL tapasztalatom azért mellőztem ezt e márkát!Most ahogy nézem az alaplap memória támogatottságot nem találok benne ilyet!
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz sanki85 #20293 üzenetére
Ezt pont olvastam én is 1mm kellett volna még!
Na majd holnaptól folytatjuk a keresést!
Köszi srácok én mentem aludni mert mindjárt hajnali 4 és kelni kell!Mindenkinek köszönöm az eddigieket!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Ruszki #20290 üzenetére
Vagy apu helyett x4 740-et raksz a lapba sima 1600 cl9 - es ramokkal és a spórolt pénzből vehetsz Hd7750/70/GTX 750 VGA-t ami fényévekkel lekorozi az apu igp-jét
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ruszki
senior tag
válasz Mercutio_ #20295 üzenetére
Hát ez is megfordult a fejemben, hogy hagyjuk ezt az APU-s vonalat és marad a normális CPU és a normális VGA.
Nem egyszerű az biztos.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
viperabácsi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest