- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz #16939776 #19900 üzenetére
Erről az írásodról lemaradtam akkor, de ismerem a funkciót. SB-n használtam is, de sajnos itt Haswellen (vagy ezen a lapon) valamiért nem működik. Bármit állítottam, semmi nem változott.
Sőt, még a Load Line Calibration sem csinál semmit, ami hiányzott is eléggé.
Fura egyébként, mert ebben a lapban kb. 5x annyi állítható power option van, mint SB/IB-n.A GPU feszt nem vettem le, de dvga mellett az teljesen inaktív, nem? Vagy számít?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A GPU feszt nem vettem le, de dvga mellett az teljesen inaktív, nem? Vagy számít?
Amíg nem kezeli a többi beállítási lehetőséget addig nem számíthat sokat.
Kell egy jó bios arra lapra...(#19881) prmcsk:
[link] Itt vesézik a lapodat: Well, after using this board in a server, I decided to buy another one to use in a small home theater PC. That was a huge mistake. The graphics performance is abysmal with absolutely no support from Intel (32-bit drivers suffer, no 64-bit drivers, and no Windows 8 drivers; all Metro apps crash). I really like this board otherwise, given how low power it is, but this is not suitable even for basic 1080p playback.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz #25954560 #19905 üzenetére
Ez nekem már nagy... Jelenleg van kisebbem.
(#19902) Duracellm... Azt mondod, hogy ezek szerint WinXP sp3/32bites oprendszerrel, MPC-HC alatt, az ilyen, DN2800MT lapok nem birkóznak meg az 1920x1080 HD videókkal ?
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
sirdond
őstag
válasz Honkydoo #19851 üzenetére
Helló!
Bocsi, de nem volt igazán időm foglalkozni vele, illetve nem sikerült olyan rendszert összeállítani, ami megfelelt volna, így többször is újrakezdtem a dolgot. Szóval sok adattal nem tudok szolgálni, annyit tudok most neked mondani, hogy a Node 304 házban 40 fokra melegedett a lap/processzor terhelés alatt.
-
HookR
addikt
válasz prmcsk #19875 üzenetére
Például az Akasa kínálatában találni Thin Mini-ITX házakat, de ezek közül a passzív hűtésűek nem kompatibilisek az általad linkelt alaplappal (nem a PCIe sín oldalán van a procifoglalat, ahogy az a külön procis Thin Mini-ITX-ekre jellemző). Az Akasa Cpyher ellenben megfelelő...
...ha letakarod az árcédulát. - [link]Vagy esetleg Silverstone PT-13 - [link]
De lehet érdemesebb lenne sima mini-ITX lapokat fogadó, de hasonlóan kompakt házakat megcélozni. Ha nem adnak hozzájuk teljes magas hátlapot, használhatod anélkül is. - #15452, #15468
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
mrbig25
őstag
válasz pils00 #19908 üzenetére
Egyébként megjelenés után egy-két napig külföldi boltokban is láttam 280-300€ körüli árral ezt a házikót, amit nem tudtam hova tenni...de minden bizonnyal csak valami elírás volt.
A linkelt bolt meg még biztos nem frissített azóta...de így "forintosítva" eléggé letaglózó az ár, az egyszer biztos...
-
HookR
addikt
A Computex 2013-on még MX1 néven illetett kuckót időközben átkeresztelték:
Jonsbo UMX1 - UMX1S / UMX1BK / UMX1R
=====================================
Jonsbo W1 bemutató - youtube.com
Már itthon is kapható - [link]
=====================================
Újabb kínai gyártóval(?) ismerkedhetünk meg. Kísértetiesen emlékeztetnek a Wesena, Jonsbo és Realan egyes termékeire, de nagyon úgy fest, hogy ez arrafelé már csak így megy.
--------------------------------------------------------
Cemo 1001 - [link]
Cemo 2400 és 2600 - [link]
Cemo 3006 - [link]
Cemo 7001 - [link]
Cemo 7003 - [link]
Cemo 9001 - [link]
-
HookR
addikt
Igazán kis térfogatú microATX kuckókat leginkább talán a HTPC házak soraiban érdemes keresni. Volt egy olyan, aminél vagy kettő bővítősín belógott a tápegység alá (kihasználhatatlanul), de annak most nem ugrik be a neve. Mindenesetre ehhez hasonló az is: Silverstone ML04.
Kompakt kocka például az Antec NSK1380, cserébe nem éppen ATX táp való bele. - hardverapro.hu
Vagy jól kihasználható és relatíve kompakt mondjuk a Silverstone SG09 és SG10.
Persze ezt a méretkategóriát nem követem annyira, úgyhogy biztos akad még számos relatíve töpörödött képviselője.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz prmcsk #19906 üzenetére
Amilyen kommentet olvastam az mind negatív volt ezen képességével kapcsolatban.
Persze nem próbáltam, így a tévedés jogát fenntartom_!Érheti az embert meglepetés, ha nincs éppen cpu erő, ami átvegye a decodolást.
A hardveres gyorsítás mentes, izomból történő lejátszást preferálom. E8400@1V simán vitt mindent max. 60%-os cpu használat mellett. Az Atomok még nincsenek ezen a szinten... -
Rick4
félisten
válasz #16939776 #19915 üzenetére
Az E8400 helyett érdemesebb egy G1610-esen gondolkodni, egyrészt a hűtővel együtt, újonnan, üzletben 9500Ft, normál állapotában is 20W körül eszik lappal, ssd-veel, másrészt tesztekben ronggyáveri az E8400-ast, 4GB ram-mal, meg egy SSD-vel igencsak pattogós W7-es rendszert lehet belőle építeni....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gabesz26
senior tag
Az új FM2+ ITX-es lapokkal kapcsolatban van már esetleg valakinek tapasztalata? Leginkább az Asrock FM2A78M-ITX+ érdekelne.
Kénytelen vagyok kisebb házba költöztetni a HTPC-t, emiatt váltanom kellene mini ITX-re, és ha már váltok akkor FM2+-t vennék a későbbiek miatt (ahogy néztem a CPU támogatást visszafelé is kompatibilis, így a jelenlegi A8-5500 mehetne bele).
Van valami ismert betegsége az új szériának (mint pl. anno az FM2A75M-ITX-nek voltak)? Ahogy a keresőt használtam, láttam h nincs még sok infó, de hátha van már tulaj, aki eddig még nem nyilatkozott .
-
prmcsk
addikt
Mondja meg nekem valaki, hogy a laptól mérve, hány mm egy "G" szériás celeron, vagy pentium proci teljes magassága, a hozzáadott stock hűtő tetejéig ?
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
HookR
addikt
válasz prmcsk #19922 üzenetére
83. oldal: "The maximum height of the reference thermal solution (in Figure 9-1) above the motherboard is 46.00 mm [1.81 inches]"
Van aki szerint ez a mondat nem azt jelenti, hogy a referenciahűtés maximális magassága az alaplap fölött 46mm? Ami azért érdekes, mert a 108. oldalon lévő méretezett ábra szerint önmagában a referenciahűtő magassága a 46 mm, az meg ugye a proci tetejétől kezdődik, nem az alaplaptól. Személy szerint a műszaki rajznak több bizalmat szavazok, mint a félreérthető megfogalmazásnak.A CPU tetejének pedig gyakorlatilag 8mm-t számolhatsz az alaplap nyákjának tetejétől. Már nem emlékszem melyik doksiból van az infó, de ha minden igaz ebben a 121. oldal A-val jelölt részletábráján a 3,4 (+/-0,2) mm-nek és a 126. oldal F2-vel jelölt méretének (4,142 - 4,516 mm) összege.
-
Mercutio_
félisten
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #19925 üzenetére
A listából az Evercool HPL 815 és attól lefele alacsonyabbak, mint 46mm. De ezen belül is az alsó 4 az, ami érdemben is alacsonyabb.
Bár ott van a Kozuti is a maga 40mm-ével, de az a gyári, lamellák alatti ventivel annyi, amivel meg nem igazán csendesebb a stock cooler-nél. Ha meg nagyobb ventit teszel rá felülről, akkor már nem alacsonyabb.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz rover45 #19927 üzenetére
Nálam is egy Kozuti teljesít szolgálatot. Csendesebb és hatékonyabban hűt, mint a gyári...
...Thermalright TY-147-es ventivel a tetején.
-
Mercutio_
félisten
Uhh, a TT Slim X3 kivételével mind drágább mint a proci, amire menne Ezzel a ventivel van valakinek tapasztalata, vagy túrjam a netet teszt után?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #19933 üzenetére
Igen, Rick4 mérése is arra utal, hogy a gyakorlatban a 7,5mm-hez van közelebb. Aztán a hűtő specifikált magassága is max 46mm. Nem lenne meglepő, ha annál is néhány tizeddel inkább alá lőnék be a méretet. Na meg az alaplap nyákja is hajlik valamennyit a hűtő lefogatása miatt rétegszámtól, vastagságtól és a leszorítóerőtől függően. Nem csoda, ha a ráhagyással számolt 54mm a mérésnél végül 53mm-re jön ki.
Mindenesetre házméretezésnél továbbra is 8mm-rel fogok számolni.
-
törölt tag
Mondjuk csak egyet mértem meg, így az nem tekinthető reprezentatív mintának, de örülök, hogy másnál is ez a helyzet.
A gyári intel hűtőm meg 45mm alatt van kicsivel. (proci tetejétől a hűtő legmagasabb pontjáig). Bár ez nálam annyira nem kritikus, mert amúgy is hagyok e felett még luftot, nem szeretném lefojtani a hűtést.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék összerakni egy gépet a régi nagy tornyom helyett a lehető legkisebb házba, a következők mellett:
A gép egy I7 4770S (65W) , mivel nagyon ritkán ,de játszom van hozzá egy Asus 6850DirectCu VGA-m ~26cm hosszú kártya is.Ezt csak alkalmanként teszem be.
Van egy 450W-os Chieftec tápom otthon, így olyan ház is szóba jöhet,amibe ezt be tudom tenni.
Sajnos egyenlőre a legkisebb az Antec ISK600, amit láttam, de valahogy ennél rövidebb lenne jó.
Hdd csak egy 2,5"-os van és ODD nem kell.
Van esetleg jobb ötletetek?
Köszönöm szépen!
Laci
-
törölt tag
válasz llacee #19936 üzenetére
Helyedben sima 4770-et vennék és visszavenném az alaplapon a max. felvett teljesítményt/szorzót, 5 év múlva könnyebb lesz eladni.
Bár szerintem "kis" túlzás ez a processzor néha játszani.Az ATX táp elhelyezése miatt ilyen "hosszú" az a ház, szerintem érdemes ekkora áldozatot hozni hogy normális léghűtőt bele tudj rakni.
Elég masszív és kifinomult kinézete van, rendes acél lemez a belseje, jó választás. -
HookR
addikt
válasz llacee #19936 üzenetére
Ha ragaszkodsz a dVGA-dhoz, akkor az ISK 600-ason kívül az alábbi házak jutnak hirtelen eszembe:
Cubitek Mini Cube - [link]
7cm-rel rövidebb, térfogatra nagyjából ugyanakkora (+0,5l), 280mm-es dVGA-t fogad. Kérdés, hogy megér-e neked +10e Ft-ot.Codegen MX-31 - [link]
4cm-rel rövidebb, 8l-rel kisebb, 6-8e Ft-tal olcsóbb. Potenciálisan problémás lehet a táp és a dVGA viszonya. Van a topikban, aki tapasztalatokkal is szolgálhat.Fractal Design Node 304 - [link_1], [link_2]
Ennek igazából csak az előlapja szebb, de 0,5cm-rel mélyebb, 1l-rel nagyobb és lehet, hogy drágább is 5-6e Ft-tal. Illetve itt is oda kell figyelni a tápkábelek és a dVGA viszonyára.Jonsbo U3 (alias Cooltek U3) - [link]
Kakukktojás, mert microATX házikó, 1,5l-rel nagyobb az ISK 600-nál és 3-6e Ft-tal drágább, de cserébe 10cm-rel rövidebb és 260mm-es dVGA-t fogad.Ha rövidebbre cserélnéd a dVGA-t, úgy máris lehetne érdemben kisebb térfogatú házakat ajánlani.
-
törölt tag
válasz llacee #19940 üzenetére
Így OK.
ITX kompromisszumokról szól, alaposan gondold át mire van tényleg szükséged.
Elég sokan nem teszik ezt meg, fél évente új házba költöznekMás:
80%-on van a project, ugyan azokat a maghőmérsékleteket értem el, mint asztalon összerakva a konfigot, pedig levettem a ventilátort a TX3-evo-ról, Hogy lehet ez!?!?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
htpc házat keresek (nappaliba lenne használva). ami idáig nyerő nálam: silverstone ML04 és ML06. De nem az igazi. ML06 sfx tápos, ML04 lehajtható előlap (USB hozzáférés) és félek, h "elkopik" a nyitogatásoktól. A kettőt összegyúrva lenne az igazi: Fix ML04 előlap, USB portok előlapon, vagy oldalt (ML06)
A paraméterek:
- 440mm széles, nem muszáj, h túl magas legyen, mivel AMD APU megy bele, így nem lesz külön VGA.
- fekete
- csupasz, egyszerű, elegáns előlap, pl ML04 és ML04, Camo 700x és 900x.
- ODD hely nem kell, megbontja az előlap összhangját
- atx táp fogadása (normál, csendes sfx-et nem találtam itthon)
- usb3-as, min. 3xHDD (2,5")
- könnyű beszerezhetőség (Mo-i lenne az igazi)
- ne legyen túl drága 30K még elmegy, ha nagyon tetszik, akkor még 45K belefér.
- ITX, mATXötletek?
-
-
törölt tag
válasz Sanyi.mTs #19948 üzenetére
Fractal Design Node 605
Cooltek AH-01
Silverstone GD06
Ezeket találtam ATX táppal, számomra viselhető előlappal. Jellemzően egyik sem itx-es.
"- ODD hely nem kell, megbontja az előlap összhangját" ezt gondolom az előlapra vonatkozik csak, és akarsz bele Blue-ray-t...
ITX-ben paneltápal tudsz ekkora teljesítmény mellett(<100W), csendben elevickélni. Csendes Hűtéshez meg egy darab 120mm-es ventilátor kell.
Ha mindenféle képen 440mm-e szélesség kell, akkor drága mulatság lesz a ház itx-ben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest