-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz #16939776 #19951 üzenetére
Nem is használom ki azt a "350W"-ot, max. kb. 100 W-ot eszik a gépem bekapcsoláskor, azt is csak pillanatokra. Utána elvan 40-50W-ból. Vagy még kevesebből. Ehhez meg bőven elég a 350-es táp.
(Amikor vettem csak ez volt éppen használtan, 4000-et megért nekem. )
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz #16939776 #19953 üzenetére
Még nem cseréltem a gyárit, egyelőre elvagyok vele.
Scythe Kozuti hűtő gyári ventije kb. pont ekkora. Még nem barkácsoltam át. Kozuti más (nagyobb) ventivel hűtődik. Addig pihen szépen a dobozban a gyári venti.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
mrbig25
őstag
Van pedig, csak éppen 5k az ára
Viszont ha van hely, akkor érdemesebb a tápegységen kívülre rakni egy 80x25mm-es ventit....
-
törölt tag
Yate loon-t vettem innen:[link] Nem vagyok elájulva tőle. 2-3 óra után felzajosodott, és még nem is a névleges 12V-al kergette a táp.
Van még "kicsit" drágábban:Noiseblocker
Vagy SilenX
Nagyon nevetséges statikus légnyomást tudnak.
Delta PWM-es 80x80x15-ös van az LGA 771-es toronyhűtőn 5-7000Rpm a 100%-on.
Hallgassa az akit 7x szültek!Lóbögyörőt a fenekébe annak, aki kitalálta hogy ilyet tegyen egy alkatrészekkel telezsúfolt sfx tápba
Befejeztem a fél-OFFolást
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Cooler Master Elite 110 bemutató - youtube
==================================
(#19942) Pista0001: Na igen, afelett átsiklott a figyelmem.
(#19958) Duracellm...: Ha igazán szörnyülködni akarsz, lesd meg milyen venti van az Xbox 360 adapterében! - [link]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
Az arányai az én szememnek furcsák, de van benne egy pár jó ötlet eldugva.
Mod:ATX táptartó kiemelt részére egy esztétikus fekete eloxált borda, belűre-rá valami 150W-os Slim AC-DC konverter+160XT-vel, így elférne mögötte egy toronyhűtő... valamint egy 750TI-t bele pattintva olcsó/csendes alternatíva lenne, a hőn áhított: "kompakt-mindentudó" szerkezetnek
Ilyet még nem szedtem szét, köszi a linket!
Az a pörgettyű nem olyan szörnyű. Jó a légszállítása és a statikus nyomása legalább 5X-öse egy sima 80 ventihez képest. De fogyóeszköznek van tervezve az biztos
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Patice #19949 üzenetére
csak ezt láttam én is itthon. 20% load-nál 20.7dB(A) a zaja. Garis terméknél nem szívesen kezdeném venti cserével a dolgot. Gari nélkül meg nem vásárolnék.
ATX-be van 40%-ig fanless, 70%-ig 10dB(A), ehhez képest kicsit sok a 20dB(A).(#19950) Duracellm...
Fractal Design Node 605 viszont 2013. december óta nem nagyon forgalmazzák itthon
A másik kettő nem tetszik, a silverstone-nál, inkább GD07. (csak az itthon 45K)Paneltápról van valamilyen cikk/leírás, még sose foglalkoztam ezzel. A következő csatlakozók kellenének nekem. (alaplaphoz 24tűs + 4tűs, még itx-hez is és min. 3 sata tápkábel)
Nem kell ODD. Nem lesz se DVD, se bluray.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv!
Vettem egy ilyen lapot gondolom többen is találkoztatok már vele.Hűtőt milyet tudtatok "rábarkácsolni"?
Minden ötletet meghallgatok.Üdv:Attila
-
pils00
tag
válasz mrbig25 #19904 üzenetére
Akit érdekel a még korrektebb Corsair 250d árazás.
-
őstag
válasz #16939776 #19965 üzenetére
Szia!
Így néz ki a gyári hűtője és 58x91mm (furat közepet próbáltam mérni)
Még az jutott eszembe,hogy régen az Intel rakott elég nagy chipset hűtőket a lapjaira.Például ez.Üdv:Attila
-
Sanyi.mTs
addikt
-
llacee
őstag
válasz #16939776 #19947 üzenetére
Sziasztok!
Végül aludtam rá egyet és szerintem nem ITX lap lesz, hanem microatx.
Tényleg túl kompromisszumos az itx az igényeimnek.
A Coolcube Maxi és az U3 is fogad ekkora lapot és a VGA-m is belefér valamint akkor a plusz hangkártyámat is be tudom tenni, de a méret nem sokkal növekszik.
Ami nem teszik, hogy nem lehet feketében itthon kapni és kissé drága.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Sanyi.mTs #19968 üzenetére
Lehet ezekhez rövidebb moduláris kábelt kapni?
Mert általában olyan b*szott hosszúak, hogy az ember csak mérgelődik mennyi helyet foglal a kábel.Seep: SFX tápot itthon nem igazán kapsz csendeset, sőt gyanítom a halkabb ATX-ekhez képest mindegyik zajos ami jelenleg megbízható és a piacon van.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz totya694 #19966 üzenetére
Találtam egy ígéreteset: 116,5mmx75mm a talpa, 50mm a teljes magassága:[link]
Ezt könnyen fel lehet furatolni+menetmetszeni M4-es csavarokra, mert 15mm vastag a talpa.
4db csavarral+távtartóval bombabiztos kötést lehet rá alkotni.Ha meg tudod oldani hogy legyen légáram "hosszában" a lapbank akkor ellesz magában is kisebb igények esetén.
Esetleg Socket 771/xeon: 38.1mm x 81.3mm-es fura távja is kecsegtető lehet mert ezek is téglalap alakúak, és van olyan amelyik nincs túlbonyolítva, egyszerűen megmunkálható/átalakítható.
-
hvb
tag
Sziasztok!
Egy mini itx-es konfigot szeretnék összeállítani, amit főként tv-re való streamelésre használnék. (Családi videók DVD formátumban, filmek Divx, 1080p, 3d nem nagyon, de mivel a tv tudja ez is lehetséges opció.) Egyedüi probléma a hely. Max 15cm helyem van egy fali zárható, de azért valamennyire szellőző szekrényben. A magasság szélesség nem probléma.
A kérdéseim:
- Tudtok olyan házról amibe belefér 2x3.5" hdd és esetleg 15cm-nél kisebb az egyik mérete?
Optika nem kell bele, tehát annak a helyére is lehetne tenni egyet, ha nem slimes.
- Mi az a minimum cpu/alaplap, amivel lehet egy 1080p esetleg 3D filmet streamelni tv-re?
Egy GIGABYTE GA-H87TN és egy INTEL Pentium G3420T 2.70GHz 1150 OEM elég erre a célra?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
zs.
-
llacee
őstag
nekem csak 190 hosszú van: Shuttle 300W 80+
-
Mercutio_
félisten
Ezt írtam, hogy máshol sincs úgy tudom, de majd a szakik írnak, ha szerintük van csöndes 450-es, az SG05-ben lévő 300W-os FSP szerintem nem az.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Sanyi.mTs #19976 üzenetére
Alap esetben "automatikus"
A legtöbbön egy határhőmérsékletet és egy határhőmérséklet alatt érvényes %-os kitöltési tényezőt lehet csak beállítani.
Komolyabb "gamer" alaplapokon be lehet állítani egy (CPU temp) és a (%-os kitöltési tényező) közti függvény "szerűséget". Némelyik még egérrel is tologatható a függvény sarokpontjai:[link]Gyári SFX táp szobahőmérsékleten sem csendes, 10 L dobozba egybeépítve 100-150W-nyi konfiggal meg legalább +20C hátránnyal indul.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Sanyi.mTs #19981 üzenetére
Előltétellenállás vagy fokozatosan állítható (szabályzónak álcázva), de kérdés, hogy a csökkentett feszt bírja-e majd a ventid.
-
Goose-T
veterán
Na, régen jártam már errefelé. Az év közepe felé valószínűleg be fogok ruházni egy asztali gépre, leváltom a több, mint három éves HP ProBook-omat. Persze a noti is megmarad, azzal fogok majd ügyfélhez járni meg ilyesmi, de a munkagépem újra desktop lesz, úgy néz ki. Egyrészt mert rákattantam az AMD-re (van már egy Trinitys kisgépem, ami maximálisan bevált), és itthon nem lehet kapni olyan AMD procis üzleti notit, ami megfelelne az igényeimnek (dokkolható, nagyfelbontású kijelző); másrészt pedig sokkal nagyobb teljesítményű gépet tudok összerakni ugyanannyi pénzből. Úgyis van két 24"-es monitorom, a laptopomat is az idő 90%-ában dokkolva használom.
Akkor a gépről: az APU nagy valószínűséggel valamelyik csúcs-Kaveri lesz, wifis Gigabyte alaplappal (a wifi alapfeltétel, és csak a Gigabyte-nál láttam ilyen FM2+-os alaplapot). Azért akarok mindenképpen APU-s gépet, mert nem akarok vastag házat, de a grafikus teljesítmény azért legyen használható. A Chieftec FI-01B nagyon bevált a kisgépemnél, és a tesóját (FI-02BC-U3) néztem ki az új gépemhez is, nagyon hasznosnak tűnik nekem a kártyaolvasó, bár nem létfontosságú. Ebbe a gépbe is 2,5"-es vinyó fog kerülni, optikai meghajtó nem kell.
Amire használnám a gépet: szoftverfejlesztés Visual Studio-ban. Mielőtt bárki Intelt kiáltana, elmondanám, hogy a részmunkaidős munkahelyemen Inteles gépek vannak, és a WPF eléggé megfekteti grafikailag őket, diszkrét VGA-t pedig nem akarok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Chieftec FI-02BC-U3 mellett milyen házat ajánlanátok? Legyen minél kisebb, minél vékonyabb, de a hűtés szempontjából ne legyen kompromisszumos (a mostani FI-01B-mnek nagyon jó a hűtése). Amiket néztem még:
* In-Win BP655 - ennek használható a tápegysége, vagy egyből dobjam ki?
* Thermaltake SD101 - itt riasztó az az egyedi tápegység
Van még ezeken kívül valami, amit javasolnátok? A ház álló helyzetben lesz használva, asztalon lesz, és jó lenne, ha emiatt minél kevesebb helyet foglalna.[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz Mercutio_ #19986 üzenetére
Köszi! Sajnos ez az Antec nem kifejezetten támogatja az élére állított használatot, mert főleg az oldalain vannak a szellőzők, a tetején elég vékonyka van. Az a 150W-os táp sem túlzottan bizalomgerjesztő, főleg ha 95W-os Kaverit rakok a gépbe.
Szerk.: most látom, hogy vannak talpak is a házhoz, csak ügyesen titkolják.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
Goose-T
veterán
Ha lesz 65W-os A10-7800, akkor természetesen inkább azt veszem, de szerintem a Chieftec Flyer a 95W-os verziót is hidegen tudná tartani.
-
HookR
addikt
válasz Goose-T #19985 üzenetére
"(a wifi alapfeltétel, és csak a Gigabyte-nál láttam ilyen FM2+-os alaplapot)"
ASRock FM2A88X-ITX+A Chieftec FI-02BC-U3-at megveheted kártyaolvasó nélkül, USB2.0-s előlappal Cooltek CT-M2 néven is 15e Ft-ért.
Hasonló felépítésű ház még a Silverstone ML06 is, bár ez szerintem gyárilag nincs felkészítve arra, hogy élére állítsd.
Esetleg érdemes fontolóra venni:
- Cooltek Coolcube Mini
- Cooltek U1 (Bár ez már 8,5l, de rakhatsz bele toronyhűtőt is)Ajánlani akartam még, de az árcéduláik miatt inkább mégsem:
- Lian Li PC-Q02
- In Win H-Frame Mini[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Mivel már maga a mini-ITX alaplap 17cm, ezért 15cm-ben csak keresztben fér el, úgyhogy vagy egészen vékony ház kell neked, mint pl. a Lian Li PC-Q02 (149mm széles), vagy alacsony, de élére állítható, mint amilyet Goose-T keres.
Az előző hsz.-ban ajánlottakon kívül jó lehet még például:
- Lian Li PC-Q12
- Lian Li PC-Q09F és PC-Q09FN (Utóbbi SFX tápot fogad.)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Goose-T
veterán
Nem is figyeltem, hogy az új ASRock lapon már van wifi. Nekem az elődje van, az FM2A85X-ITX, azzal meg vagyok elégedve.
-
shteer
titán
szerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
válasz shteer #19993 üzenetére
a topikban csak említve lett, de a Zanyaoldalon tegnap cikkeztek róla
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
mrbig25
őstag
válasz #22145024 #19996 üzenetére
Az egy GPU-s csúcskártyák PCB-je általában 26-28cm hosszúságú szokott lenni...szóval ha 30cm-el számolsz, akkor nem érhet meglepetés. Kivétel lehet csúcskártyák esetén a PCB-n túllógó hűtés, de az már az általad is említett extrém kategória szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
válasz mrbig25 #19997 üzenetére
Köszi a megerősítést, én is 11" hosszról olvastam mint egyfajta normál maximum, bár a combosabb példányoknál is inkább a 9-10" az elterjedtebb.
Némelyiknek ebből a hosszméretből áll még ki hátrafelé pluszban a tápcsatija, ugye?
shteer:
Ennek ha jól látom parallel és felelé álló tápcsatijai vannak. Ez általános?[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
törölt tag
válasz #22145024 #19996 üzenetére
NV 267mm-el dolgozik egy ideje, piros oldalon 280mm körüli a R9-290.
Ezekre figyelj (gondolom házat tervezel):
-a kártya és az oldalfal között maradjon legalább 20mm ha mókuskerekes a hűtő, hagyományos ventilátorosnál 40mm min.
-kártya lapról lelógó vége alatt is legyen szabad hely.
-kártya élén álljon vízszintesen/ függőlegesen.
-a vga takarólemeze és a hátső/felső venti között ne nagyon legyen rés ahol vissza tudja szívni a meleget a házba, befúvó venti légszállítása legyen nagyobb mint a hátsó és VGA légszállítása együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest