- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Murphistic #1888 üzenetére
Nem tudom, honnan veszik a fórumozók ezt a lecsupaszított koax. témát, de egy darab dróttal jobban jártok. Lehetőleg vastagabb fajta rézvezetékkel, lehet elemi szálas is.
A koax. kábel belső ere túl vékony, felülete kicsi, antennának nem való. Nagyfrekvenciás áramok ugyanis főleg a fémek felületén terjednek (skin-hatás). A folytatása pedig (ahol van rendes árnyékolás) már csak veszteséget okoz, az amúgy is gyenge jelből. Ezért, ha készülék közelében akarunk próbálkozni, legjobb közvetlen bedugni egy darab drótot 0,5-1 méter hosszban.
Én egyszerűen a műszerzsinórt szoktam bedugni, amikor helyszíni TV-javítás közben, bizonyos esetekben arra van szükség (gyorsteszt). Ez persze nem mindenhol működik, lakás fekvésétől függően.
Hosszabb vezeték már nem feltétlenül jobb, mert a hullámhossz is elég rövid, tehát attól nem fog jobban rezonálni, inkább rosszabbul.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
_András_
tag
válasz
Murphistic #1888 üzenetére
Köszi a választ
Áhh nem a végén még elrontok vmit és akkor nem lesz tv-adás meg amúgy is a kábel a upc-é ha később jönnek és látják hogy hiányzik róla a szigetelés nem hiszem hogy ürülnek majd neki
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nők, nőügyek (18+)
- Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest