Keresés

Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz Murphistic #1888 üzenetére

Nem tudom, honnan veszik a fórumozók ezt a lecsupaszított koax. témát, de egy darab dróttal jobban jártok. Lehetőleg vastagabb fajta rézvezetékkel, lehet elemi szálas is.

A koax. kábel belső ere túl vékony, felülete kicsi, antennának nem való. Nagyfrekvenciás áramok ugyanis főleg a fémek felületén terjednek (skin-hatás). A folytatása pedig (ahol van rendes árnyékolás) már csak veszteséget okoz, az amúgy is gyenge jelből. Ezért, ha készülék közelében akarunk próbálkozni, legjobb közvetlen bedugni egy darab drótot 0,5-1 méter hosszban.

Én egyszerűen a műszerzsinórt szoktam bedugni, amikor helyszíni TV-javítás közben, bizonyos esetekben arra van szükség (gyorsteszt). Ez persze nem mindenhol működik, lakás fekvésétől függően.

Hosszabb vezeték már nem feltétlenül jobb, mert a hullámhossz is elég rövid, tehát attól nem fog jobban rezonálni, inkább rosszabbul.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

• _András_

tag

válasz Murphistic #1888 üzenetére

Köszi a választ
    Áhh nem a végén még elrontok vmit és akkor nem lesz tv-adás meg amúgy is a kábel a upc-é ha később jönnek és látják hogy hiányzik róla a szigetelés nem hiszem hogy ürülnek majd neki

Aktív témák