- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Szerintetek mostani áron mennyit érhet egy ST6-e?
-
uRSul
tag
Keresek eladó ST6-ost!
-
lorcsi
veterán
az st6-os meddigf kezeli a winyókat egy 160-assal még megbírkózik?
-
Gismo
addikt
már nemkell
megvan a megoldás! -
Gismo
addikt
most rádugtam 1 féle módon és ha beledugom az infrát az előlapiba akkor a ringyóze aszongya h nem lehet feltenni az eszközt!
ha átdugom másikba akkor már jó is! rossz lenne a kábelk sorrendje? -
Gismo
addikt
Nah hali!
Énis igénybe szeretném venni az ST6 tulajok tudását, előlapi USB bekötése ügyében!
Kérdés: Melyik tű
re mit kell dugni h +2USB porttal rendelkezhessek? A leírásában nincs benne!
Thanx! -
warezlord
tag
válasz
Alvin_ti4200 #38 üzenetére
de ott nem találom, ott hol kell?
de én winfos alatt akarom ha lehetne -
warezlord
tag
haljátok!!!
Nekem is Abit ST6-os alaplapom van 1 Ghz prockóval.
Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet tudni, hogy a proci hány fokos???
Erlőre is köszönettel:
warezlord -
Anteris
csendes tag
Bios-t frissítenék egy ABit ST6-raid lapon - talán
- és a sorrend elvileg ez lenne:
1. Identify your motherboard's model and version by examining the label on the last slot.
2. Check the current BIOS ID.
3. Download the appropriate BIOS file.
4. Self-extract the BIOS file by double clicking the downloaded file.
5. Make a bootable floppy disk and copy the necessary files onto it.
6. Boot from the floppy disk.
7. FLASH BIOS
8. CLEAR CMOS DATA
jó ez így? Az a baj, hogy eddig kimaradt az életemből a bios-upgrade de most meg kellene ejtenem egyet sajnos.
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
csak annyit akarok hozzátenni , hogy enkem több mint egy évég ment a gépemben egy st6 os lapocska és csak annyit tudok mondani hogy ez a létező legjobb és legmegbízhatóbb p3 as lapocska híggyétek el sokat kipróbáltam míg egyszer meguntam és annakidején rendeltem egyet , igaz jóval drágább volt mint a többi de szerencsére megérte nagyon nem szivesen váltam meg tőle.
Most egy sutyok amd vel nyomulok csak az ár miatt vettem amd-t .
Szerintem ha p3 ban variálsz ez lesz a legjobb választás.
Ami a memóriát illeti nagyon sok mindenre elég az 512 is
Csak ennyi -
Lordus
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat, én is úgy tudtam, hogy nincs hálókártyás változat, de valki így hirdette. Nekem a sima st6 volt, szerintem jobb mint a tusl2c (az is volt) és most hugomnak akarok egy ilyen lapra gépet tenni. Szal köszi!!!
-
wipes
senior tag
Van st6e is, szép fehér.
Volt sima és e-s lapom is, háló nem volt egyiken sem. -
jamye
csendes tag
-
Lordus
senior tag
Sziasztok! Hallottam olyanról, hogy hálókártyás változat is van ebből az st6-ból. Igaz ez? Valaki látott már ilyet?
-
Lordus
senior tag
Sziasztok! Hallottam olyanról, hogy hálókártyás változat is van ebből az st6-ból. Igaz ez? Valaki látott már ilyet?
-
LaBamba
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Okosság jellegű kérdés:
Az alaplap - mint tudjuk - 512MB memóriát kezel. Viszont az enyém egy elég régi darab és manulaban foglalatonként max 256MB-ot ír. Gyanús, hogy akkoriban nem volt nagyobb és azért írták, viszon vásárlás előtt állok és meg kellene győződnöm róla, hogy jól gondolom e. Szóval 512 belemegy egy slotba is? -
Sunzi
aktív tag
Nem tud senki valami módot a proci fesz. 1.825 fölé tornázásának? Coppermine cerkának 1280MHz felett ez már kevés
Üdv:
S. -
-
Bozz
tag
Én tegnap frissitettem a biost, nem volt vele gond. Érdekes módon ha húzom a procit, akkor sokszor nem tudok belépni a biosba... aztán csinálok egy cmos cleart és kapásbó jó. Nem tudjátok mitől lehet?
-
McJames
senior tag
Nem. A kezelhető memória maximumát nem a BIOS, hanem a chipset határozza meg. A i815 max. 512 MB (SD)RAM-ot kezel.
Más. Itt nem kell hinteni az igét. Ha kérdésed van, tegyed fel nyugodtan, kényelmesen - magyarul. Semmi ''keménycsávó''-szöveg, de ''pcguru''-szöveg sem kell..., bár sajnos a winchester néha itt is ''vincsi'', és a monitor ''moncsi'', bár tudnám miért? -
Usul
tag
Hali!
Azt mondta a readme, hogy indítsam újra a gépet csökkentett módban dos prompt-al. (mikor a sajátomat csináltam nem így kelett de ha ezt írja a tudomány akkor biztos így az ok...)
Megtörtént majd indít a runme.bat ekkor kiírja, hogy adjam meg a friss bios-t. Megadom neki majd közli, hogy ez nem jó neki... ---> elkeseredés és fórumba írás.
Kb. ez történt.
(más kérdés, hogy ha frissítem a biost tudok bele több ramot tenni mint 512 vagy nem mert ha nem akkor nem erősködök... kicserélem az alaplapot oszt passz)
Mi a normális bios frissítés menete?
várom a helpet!!
Üdv!
U. -
Bozz
tag
Mivan Usul? Nem értem miről beszélsz... Most hogy is csinálod, windows alól akarsz biost frissiteni?
Egyébként fiúk, kell biost frissiteni, hogy belemenjen a Tua celeron? Vagy alapból tudja?
A véleményem a lapról annyi, hogy végülis elmegy... Eddig nem volt vele problémám, és asszem egy jó ideig csakis Intel chipsetes alaplapot veszek.
A feszültségemelés tényleg kicsit kevéske, nekem a 900-as 1100-en megy de 1200-re sehogy sem tudom felerőszakolni, pedig csontig felnyomtam a feszt is...
De rosszul nem jár vele senki sztem... -
Usul
tag
Hali!
Gáz van de kemény! biost akarok frissíteni ezen a rohadáson (ST6) (a legfrissebb verziót) erre közli a hányadék, hogy jó de nem jó az update (win 2000) és sehol sem találok ehhez updatét valakinek lövése van hozzá, hogy miért?
Másik valakinek infója, hogy biosupdatéval sem kezel többet mint 512Mb???
help sürgős lenne!
THX
U. -
Incognito
senior tag
Jó estét, jó szurkolást (mondta az aszfaltozóknak a csoportvezető)
Nékem egy ST6R -es verzió van megfele. Egy 1100 Mhz-es tualatin ceruza vagyon bennefele. A rédet még nem igazán használtam ki de talán ha meglesz a tv tuner talán két vinyót összekötök és akkor gyorsabb lesz. Ha csak 1 vinyód van nem érdemes rédeset venni mert ahhoz drága.
A tuningolás szempontjából passzolok, vagy én vagyok marha béna vagy 130 Mhz-es FBS-nél többet kifacsarni nem tudtam belőle, pedig a memória meg a többi cucc többet is bírna (mivel előtte 145 Mhz-en ment egy 733 Mhz-es p III-al).
(Ja ha valaki tud tanácsot adin a tuningal kapcsolatban akkor szóljon má) -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mire jók az alaplapon lévő
DIP kapcsolók? Tudom, hogy a proci beállítást lehet vele állítani,
de ha teljesen kikapcsolom, magyarul mindegyik OFF állapotba kerül, az úgy jó?
Írjatok! Előre is köszike! Kepe! -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
A Meghajtókba nem fog beleütközni?
Remélem nem! Írjatok! Köszike! Kepe -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
A Köv lenne a kérdésem, hogy mekkora az ST6 Mérete?
Hányszor hány Cm-es?
ATX midi toronyba belefér?
Írjatok! Fontos lenne!!
Előre is köszike? Kepe -
CsendPenge
őstag
OFF
Te először veszel alaplapot, aztán procit, és csak azután nézed meg, hogy bele megy-e? Jó tanács: ha nem akarsz sok pénzt kidobni az ablakon, akkor változtass a sorrenden
ON
RAID: az alaplapra integrált raid vezérlők nem a legjobbak raid-es szempontból. Arra külön kari kell, az tud mindent, mi szemnek-szájnak ingere. Gyakorlati tapasztalatom nincs, de hozzáértő embertől hallottam eztNekem is raid-es lapom van, de ata bővítésnek fogom használni, mert az ide már tele van (1 cdrom, 1 cd-író, 1 rack). Így akár 4 vinyót is beletehetek, ha kevés lenne a 40G
Szerintem az integrált raid kb ennyire jó (mert valjuk be, mikor van szükségünk otthon a raid által nyújtott adatbiztonságra?)
-
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Unokatesóm megvette a lapot!A kérdésem, hogy az 1,2 Ghz-es p3-as belemegy e a lapba? Remélem igen, mert már azt is megrendeltem!
És a másik az lenne hogy igaz e hogy Összesen 512 Mb ramot tud lekezelni?
A válaszokat előre is köszi!
Sziasztok!
Kepe -
Mattyer
tag
A raid egy vinyóval felesleges, ha van mondjuk 4 sorba kötve akkor már hasznát lehet venni
-
Kepe
aktív tag
Sziasztok! Infót még please!!!!
Köszike!
KEpe -
mechanIQ
csendes tag
Hi! Az ST6 jó kis alaplap, megy benne a Tualatin, olcsó, nekem is volt 1. Kb 3 hétig
. De mivel én tuningolni is akartam a procit így visszavittem a boltba és kicseréltem 1 Asus TUSL2C-re. Ebben ugyanis a core feszültséget sokkal jobban lehet emelni. Megy is benne az 1.1-es cerka 1450-en (11*141).
-
sardna
csendes tag
A RAID felismerésre várni kell pár másodpercet bootnál 1kicsit idegesítö
nekem.... de cserébe 8eszközt tudok rádugni...! -
Xero
nagyúr
Hellóka!
Nekem egy sima ST6-osom van már fél éve és marha jó cucc!!Mivel a chip benne i815EP ezért simán megy benne minden Tualatin és Copermine is!!
Szerintem nem érdemes belőle RAID vezérlőset venni!!Nekem ez elég pedig tele van!!Meg lassan úgyis P4 lesz nem???De szerintem ezt olyan mondja meg akinek Raides!!De az biztos hogy betonbiztos és nekem nagyon bejött!!
Asusról jöttem át Abitra és az biztos hogy ezentúl csak Abit lesz!!
Na csak ennyi!!
Hellóka!! -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Véleményeket és javaslatokat szeretnék kérni az ST6-ról
Melyiket érdemes megvenni?
Mire jó pontosan a Raid?
Ha csak egy 40 Gb-os vinyom van, akkor is érdemes venni a Raid-os változatot?
Belemennek a tualatinos cerkák és p3-ok is?
Írjatok! Köszike!
Minden érdelkel!
Hibák, támogatás, inkompabilitás, stb....
Kepe! Sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest