- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz sutyesz96 #5955 üzenetére
Akkor vegyél olyat amit ajánlottam, használtan megkapod ezeket a kártyákat 10-15 között, vagy valaki majd ír NV oldalról alternatívát, bár ha CF-es az alaplapod és szerencséd van akkor ATi-val crossba is lehet tenni az integrált VGA-dat úgy tudom, ha mégis hülyeséget írok akkor oltsatok le
-
PeL
addikt
válasz sutyesz96 #5950 üzenetére
Igazából 10-15K között nem tudom milyen alacsony fogyasztású kártyák vannak, attól félek hogy nem fogsz low end kártyánál jobbat találni annyi pénzért. Ha a táp nem lenne gond nyugodtan vehetnél bele egy HD4850-et, 4870-et, esetleg 5770-et annyi pénzért. Jobb sztem nem nagyon jönne ki :S
-
PeL
addikt
Még az új HP 2010 is elfut rajta, akkor azt is röhögve viszi
-
PeL
addikt
Na végül csak ilyet vettem
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11201_17_20g_hd7770_1gb_gddr5_ghz_edition_pcie/294489
(remélem annyira nem gagyi hogy ilyen olcsó)
26.000 lett volna a 7750, ez meg 28.000. Akkor már inkább hozzádobtam azt a 2000 forintot, aztán majd valamikor jövőre veszek alá normális CPU-t + MOBO-t De így is köszi mindenkinek aki segített vagy segíteni próbált
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Hogy on is legyen: tudom hogy már unjátok de akkor légyszi írjátok már le hogy a mostani configom mellé mekkora VGA-ra lenne érdemes maximum upgradelnem
- Dual-Core E6700 (2MB cache) 3.2GHz-en
- 4 GB DDR2-800
- ASUS EAH4850 1GB
- 400W FSP táp7770-re azt írták nem lenne érdemes. 7750 vagy alatta valami ami jobb mint a mostani? A mostani VGA-m elég hangos, 50%-on megy a venti állandóan, és nincs Powerplay (illetve az AIDA64 kijelzett 4 szintes Powerplayt de mindegyik a 4850 default órajelekre van állítva), ezt mondjuk nem értem hogy miért... Továbbá 3-án elvileg megjön az új monitorom, és kicsit jobban ki szeretném hajtani. És hát valljuk be a mostani VGA felett már eléggé eljárt az idő, szeretném kicsit korszerűsíteni
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Most erre írhatnám azt hogy én is hajtottam anno vagy 5-6 éve egy konfigot 400-as Codegen táppal több mint egy évig gond nélkül: 3800+ Athlon X2, 2GB RAM, Radeon X1950 Pro... Majd lecseréltem a tápot egy Chieftecre GPS-450AA -ra. Egyik nyári éjszakán jött egy vihar, lekapcsoltam a tápot de nem húztam ki a tápkábelt mert azt hittem az úgy elég lesz. Egyszer csak bevágott a panelház közelében a villám, hallottam is hogy a gépben valami kattant vagy pattant egyet a villámcsapással egyidőben, tudtam hogy valami baj lett, reggel meg már nem is tudtam bekapcsolni a gépet, meghalt az alaplapom... Szóval a minőségi táp sem életbiztosítás a katasztrófa ellen, csak ezt akartam leírni. Bár nem tudom hogy a Codegen táppal nem vágta volna e haza a komplett gépet, mindenesetre azóta mindig áramtalanítok ha vihar van.
-
PeL
addikt
Meg vna rendelve az LG IPS224V-PN monitor, csak gondolom FullHD-t elfelejthetem HD4850-essel... Még mindig nem találtam egyértelmű választ hogy lenne-e érdemi javulás ha lecserélném egy HD7770-re?. A CPU-t nem nagyon szeretném felhúzni mert gyári hűtés van rajta, így is 50 fokos alapjáraton. Nagyon max 3.6GHz-re fel tudom húzni, feljebb semmiképp nem mennék.
Előre is köszi
-
PeL
addikt
válasz illes.bence #3129 üzenetére
Amit linkeltél oldalt VGA vásárlás helyének nehogy vegyél ott 9000 alatti VGA-t újonnan, mind 64 bites, katasztrofálisan futnának a játékok rajta. Azok a VGA-k max irodai gépekbe alkalmasak, másra egyáltalán nem. Inkább nézz egyet használtan
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Amíg nincs 4GB memória a gépedben nincs túl sok értelme a 64 bites operációs rendszernek. Ha fejleszted a memóriát mindenképp válts 64-bitre mert nem fogja látni az összes memóriát. Mint írták előttem ATi fronton 6570-6670 jó választás, ha nVidia kell akkor pl. GT630 megfelel a célnak amire te használod
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Ja közben leesett de már nem tudtam javítani az időkorlát miatt De attól az ajánlásom helytáll 7770-et jobban megéri megvenni, ha később platformot cserélsz egyszer akkor a VGA ki lesz használva, inkább abban legyen tartalék minthogy limit legyen. Amúgy az árakat innen mondtam PH!-ról, ha kell privátban megmondom hol.
-
PeL
addikt
Az ilyen elvű upgradenek abszolút semmi értelme. Ha már upgradel az ember vagy sokkal jobbat vegyen vagy semmit... A kártyák új árait figyelembe véve nem igazán éri meg 15-20000 forintot kiadni egy ugyanolyan erősségű kártyára. Ráadásul ha nincs erős géped amúgy a HD4850 bőven elég bele, a mai játékok is szépen elfutnak rajta kisebb kompromisszumokkal. Ha mindenképp upgradelni akarsz akkor minimum ATi HD 7750-re (de inkább 7770 mert annak sokkal jobb az ár/teljesítmény mutatója), ha nVidia kell akkor GTX650. Mindkettő 25-26000 körül van, a 7770 picit feljebb, bruttó 32000 körül kapható (ASUS, Sapphire erősen ajánlott)
Szerk.: 7750 már van 24.000-ért, 7770 meg 30.000-ért. Helyet nem írok mert nem reklámozok
Csucsbicep.: Jogos, oké, nemrég keltem és nem fogtam fel teljesen a posztot
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz M-a-X-i #2477 üzenetére
Nekem HD4850-em van, ez alapból 45-46 fokos ha nem fut semmi 3D alkalmazás, terhelve 70 fok körül szokott üzemelni, de a hűtése nem egy pro darab, ASUS Glaciator... Amúgy azért sem költenék 5770-re mert már az is kezd kifutni, ha már upgradelsz célszerű a legfrissebb szériába mert annak biztos van még támogatottsága, 7750 valóban nem a legjobb vétel 25000-ért, bár itt valaki linkelt nemrég 18.000 körül is, viszont 7770-t már kapsz 32.000 körül, az ASUS 7770 DirectCU V2 verziója is ennyibe kerül, így jó vétel, ár/teljesítményben most az itteniek szerint is ez a legjobb kártya, így ezt ajánlja mindenki. Szerintem nem csalódnál te sem ha ezt vennéd
-
PeL
addikt
válasz honda 1993 #2473 üzenetére
tekintve hogy 57-58000 forint az új ára nyilván megéri
-
PeL
addikt
válasz Bableves000 #2147 üzenetére
7750-et kapsz 25 körül, de azzal nem lennél sokkal előrébb de lenne DX11-ed, sebességben nem hiszem hogy sokat nyernél. Vagy add el a mostanit és vegyél egy 7770-et. Nagyobbat nem érdemes a procid mellé
-
-
PeL
addikt
válasz #25712384 #2139 üzenetére
ha nem akarsz FullHD-ban játszani vagy 1360x768 felett akkor elég az 512MB, amúgy a legtöbb kártya minimum, 1GB RAM-al szerepel már, meg amúgy sem baj ha alapból van rajta ennyi RAM. GDDR5 biztos hogy jobb. Csak nem biztos hogy 15K környékén még kapsz olyan kártyát. Bár amit Alpachino kolléga említett 5750-et azon is GDDR5 RAM van, ha megkapod 15K-ért akkor jó fogásod lesz
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz #25712384 #2136 üzenetére
Le kell tesztelni, játszogatni kell vele, figyelni hogy csinál e hibákat, nézni hőfokokat. Olyan hiba nem nagyon van ami nem jelentkezik azonnal. Vagy legalábbis ha most működik de két hét után bedöglik netán az nem feltétlen azért lesz mert volt egy rejtett hibája. Még a vadi új cuccokkal is előfordulnak időnként hogy pár nap használat után kilehelik a lelküket, csak ott ugye még van gari. Használt cuccokra is szoktak adni pár nap próbagarit, olyat nagy ívben kerüld amire még ezt sem adnak ennyit tudok tanácsolni
-
PeL
addikt
válasz jaja1981 #2059 üzenetére
Nem érted? 30.000-es kategóriában nincs olyan NV kártya ami megéri az árát teljesítményben, 7770-t kapsz 32.000 környékén és sorra veri az ugyanebben az árszegmensben lévő NV kártyákat Látom hogy elvakult NV fan vagy (bár a configod ennek pont ellentmond: HD4850), de ha neked megéri kiadni gyengébb teljesítményért a 40000-t (vagy inkább közel 50.000?) amit a 32000-es ATi tud akkor nosza
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Sziasztok. Kérdezném hogy VTX3D márkáról mik az általános vélemények/tapasztalatok? Konkrétan egy VTX3D 6850 kártyát néztem ki de nem tudom hogy megér e 35000 forintot. HD4850-et váltanám le vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest