Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! SSD vásárláson gondolkodom az alábbi gépembe, egyenlőre a sima és az M.2 csatoló közt őrlődöm
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 20-30k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 240-256GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép, vagy SATA3 vagy M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) lehetőleg 5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos, WIN10 aláAz elképzelés, hogy az új, feltehetőleg a mostani Adata SP920SS-hez képest gyorsabb SSD-re kerülne a WIN10, a régi Adata-ra a gyakoribban használt játékok, a HDD-kre meg fotók, videók és egyéb dolgok. Az alaplapon meglevő M.2 csatoló felé hajlok, valami belépő szintű NVME-s SSD-vel, bár az összefoglaló alapján sebességbeli különbséget nem tapasztalnák...Ha így van, akkor az M.2 felárát simán megspórolhatnám, nemigaz?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Emperor_ #44775 üzenetére
Szia!
Igen, én is néztem, hogy karcsú a felhozatal ezekből a feltételekből, de gondoltam, csak az általam felkeresett boltok ilyen szegényesek...
Amúgy ez a Kingston mennyire ajánlott? A sima SSD-éik annyira nem favoritok, ahogy a fórum ajánlóját olvasom.
Én most ezt néztem: [link] vajon milyen lehet?
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Sgt. Chris
aktív tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20.000 +- 2-3000 Ft, de mindenestül 25k...2. Mekkora SSD-re van szükség?
128GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
min. 5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos...OP rendszer alá[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Az jó, mert én beregiztem most, hogy írtad, de a warranty check szerint 3 év a garancia az én SP920-asomra (128GB)... A linkelt oldalon valóban 5 év van... Írtam a supportnak, csak válaszolnak valamit. :-D
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
SSD vásárlás előtt állok, egy sima op.rendszernek való minimum 3 év garis SSD-ben gondolkodok, de nem tudom, hogy a jelen alaplapomhoz melyik lenne optimális választás?
Egy ASUS M4A87TD Evo lapom van, ami AMD 870/SB850 chipsettel rendelkezik (nem mai darab).
A bizonytalanságom indokolt, mert pl az USB 3.0 szolgáltatás nemigazán működik rajta már a kezdetektől...hiába van USB3 pendrive vagy nem ismeri fel, vagy menet közben nyoma vész... Persze az USB2 portokkal simán megy minden. Félek, hogy a régi chipset jelentősen korlátozná az SSD működését.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Egy Asus M4A87TD EVO laphoz vennék 120-128GB-os SSD-t.
A alábbiakkal szemezek:
Edigital:
1.) [link]Kérdéseim:
-az alaplap SB850-es chipset-jéhez passzolna gondolom bármelyik, gondot nem okozhat?
-melyiket ajánlanátok? (Az olvasottak alapján a sorrendem: Intel-Samsung-Kingstone)
-a garancia mennyire tuti az emag-on? Mert cseszhetem az 5 évet, ha a cég olyan, amilyen...akkor inkább a biztos 3, mint a bizonytalan 5 év....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest