Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok (ismét)!
Valszeg noob kérdés lesz, de inkább kérdezek hülyeséget, minthogy pénzt dobjak ki.
Gondolkozom azon, hogy veszek még egy SSD-t a gépembe, de ezt M.2 slotba. Alaplapom ASUS Z170 Pro Gaming, leírás alapján M.2 Socket 3, with M Key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (both SATA & PCIE mode), kép alapján csak egyik oldalt van "pöcök" a csatlakozóban. Az SSD amit néztem egy (120 gigás) 850 EVO, aminek viszont két "kihagyás" van a csatlakozójában, szóval az most azt jelenti, hogy mindkétféle alaplapi "dugaszba" belemegy, vagy ez most egy harmadik variáció, és nézzek mást az alaplapomhoz?There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Crucial MX300 is egyike azon SSD-knek, amelyikről egyik helyen azt olvasod hogy nagyonüberfaszakirály, másikon meg hogy hát mégse annyira az, úgyhogy lutri az egész... Én és kb 2 hétig nézegettem olcsóbb kategóriás SSD-ket, de több ilyennél is ebbe futottam bele, de aztán végül meguntam a "fejkapodást", vettem egy nagy levegőt, majd berendeltem egyet a "drágább, de pár egyedi esettől eltekintve nem olvasni róla rosszat" fajták közül...
There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz #93794560 #39706 üzenetére
Szóval eljutottunk arra a szintre, hogyha valaki rászán 1200 forintot (kommentem írásának pillanatában AQUA-ban 120 gigás V300 16390 forint, HyperX Fury pedig 17590) arra, hogy kb. kétszer gyorsabb legyen az SSDje, akkor az sznob, értem.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Raymond #39699 üzenetére
Sokan túllihegik ezt a TBW dolgot szerintem... Csak ismételni tudom magam, a 2 éves SSD-m nem érte el még a 40 terrát, pedig Windows lett rá telepítve (meg utána frissítve) 2,5x, rendszeresen cserélgettem rajta a gammákat, és ShadowPlay temp folder is azon van (ami asszem szinte folyamatos írást produkál, de nem vagyok benne biztos)... Tehát hétköznapi és gémer felhasználás mellett előbb jár le az "idő alapú" garancia, minthogy elérd a TBW limitet.
De hangsúlyozom a szerintem szót.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz tpeter77 #39519 üzenetére
Boltok csinálnak pár vicces dolgot... Egy jó barátommal egyszerre akartunk VGA venni (Gainward Phoenix), konkrétan egy rendelésben adtuk le a kettőt, szépen bebattyogtunk AQUA-ba, srác előhozott egy kártyát, majd elvonult keresni a másikat. Nem írom le innentől hogy jöttek a fejlemények, mert kisregény lesz a kommentből (pedig amúgy elég kalandos volt, több mint egy órát bent töltöttünk), de a végén kiderült, igazából ebből már csak egy volt, és lévén egyszerre adtuk le 2 darabra a rendelést, a rendszer nem érzékelte a dolgot, szóval hivatalosan, a rendszerben az szerepelt, hogy mindkét kártya ott van, gyakorlatban fizikailag meg csak 1 volt... És így lett ismerősnek ASUS Strix-e.
(#39520) gainwardgs --- Ezt mondjuk vásárlás ELŐTT kellett volna megnézni, nem?
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Én a tesztekkel kapcsolatban már rég nem tudom mit higgyek... Olcsóbb kategóriás SSD-knél is egyik teszt azt mondta "tök jó", másik hogy "annyira azért mégse" (ezekre a típusokra kérdeztem rá korábban), meg a "faszább" modellek kapcsán is eltérő infókat olvasok... Itt pl teszt azt mondja hogy HyperX Savage "csak" 350MB/s-el tud írni, de láttam máshol 500MB/s közeli értékeket is, szóval...
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz tpeter77 #39394 üzenetére
A jelek szerint 850 Evo-ban nincs. De amúgy 2000 forint környékén tudsz ilyen keretet venni (sőt, olyat is amibe élből 2 2,5"-ös cuccot tudsz belerakni)
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz [CS]Blade2 #39368 üzenetére
Azért azt is számold bele, hogy sajna elszállt az USD árfolyama a picskuba... Szóval ez most nem (kizárólag?) a magyar viszonteladók faszsága. Nézzél fel iPonra, ott ugye van ilyen grafikonszerűség, azt fogod látni, hogy szinte mindennek zuhant egy nagyot az ára november 9-én vagy 10-én (amikor az USD árfolyama is zuhant egy nagyot), azóta meg ugyanúgy mennek fel árak, mint a dollár...
Persze ez most nem változtat azon, hogy jelenleg akciósan minden üzletben drágábbak a dolgok, mint 2-2,5 hete voltak "normálalakban", csak gondoltam (itt is) megosztom ezt az infómorzsát
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz tpeter77 #39323 üzenetére
Nekem személyes tapasztalat hogy kéz alatt nem vásárolok többet, ha csak nem muszáj... Jelenleg azt nyögöm, hogy jól megvettem egy fejhallgatót, bolti ár ~60%-áért tavaly nyáron, de kb kezd "leesni a fejemről" (najó ez így túlzás, a borítás kezdett szétjönni), és lévén kéz alatt vettem nincs rá gari meg semmi... Eladóval semmi gond nem volt (sőt), a termék is vadiúj bontatlan cucc volt, szóval nem átverve lettem, szimplán benyaltam egy gyártáshibás darabot... Namost azért, hogy alig egy évvel vásárlás után már "ezért visszavinném gariba" problémája legyen, még a bolti ár 60%-a is igen sok volt.
De persze ez csak személyes vélemény, biztos van itt olyan aki kismilliószor vásárolt kéz alatt és semmi problémája se lett belőle, szóval nem akarlak elijeszteni a dologtól, de ugyanakkor bele kell kalkulálni, hogy be lehet ilyeneket nyalni sajna.
Meg ha van gari akkor meg kell nézni hova szól, mert "Kis Pistához" szóló garancia kb annyit ér mintha nem is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Silicon Power S55 (vagy S60) kapcsán valakinek tapasztalat? Ajánlásban nem szerepel, de itt-ott láttam mint "budget kategóriában igen faintos" fajta.
-
xPraetoriaNx
senior tag
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz entoni1989 #39228 üzenetére
Nem letörni akarom a lelkesedésed, de extreme digitalt én már rég nem nézek pont azért mert az áraik is extreme-ek... 480-as HyperX Savage-et pl egy 10-essel olcsóbban kapsz AQUA-ban vagy iPon-ban... Mindezt úgy hogy ők pont most emeltek, iPon grafikonon láthatod is, hogy egy hete még 44 volt... Szóval egy ED-s "blackfriday" valszeg (de NE legyen igazam) egy szinten lesz, vagy minimálisan lesz az előbbi boltok árai alatt.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz entoni1989 #39226 üzenetére
A "sima" Kingston SSD-k kb mind eléggé inferiorok, a két HyperX Savage amit linkeltél igazából ugyanaz, csak egyikhez jár plusz pénzért egy kit... S innentől szerintem egyértelműen a 850 Pro.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Eugene Roe #39223 üzenetére
Hát a 830 az még MLC-s volt, szóval így nem csoda hogy nem félsz a TLC-től
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz entoni1989 #39198 üzenetére
Mint nemrég számomra is kiderült, HDD sebességénél többet számít a lemezek mérete, mint az RPM. Én a normál HDD-s topicban kérdeztem rá, de nemrég azt tapasztaltam, hogy (Crystal teszt alapján) az 5400-as 3TB WD Purple-öm konkrétan gyorsabb mint a 7200-as 500GB WD Blue-m. Szóval elsősorban kérdés, hogy mekkora maga a HDD, és hogy hány lemezre oszlik el benne a tárhely. Aztán a töredezettség se mindegy. Én pont a napokban átmásoltam az 500 gigás WD Blue-m tartalmát Purple-re, megformáztam Blue-t (mármint normál mód, nem "gyorsformázás"), visszamásoltam rá az adatokat, és töredezettségmentesítés nélkül 40-50 mb/s-el gyorsabb lett mind az írás mind az olvasás Crystal teszten.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Gondoltam "több software többet lát" alapon leszedem ezt az SSDLife progit, hát megijesztett, mert képet sima Kingston SSDNow kategóriás darabról dobott ki, pedig rákeresve a szériaszám is a HyperX 3K-ra mutat. Hirtelen azt hittem hogy szenilis vagyok és mégse olyan SSD-m van mint amire emlékeztem...
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz fi:zi'k #39148 üzenetére
Szerintem (megint kiemelve a szubjektív vélemény miatt, szóval kéretik NEM tényként kezelni) Savage egyetlen baja, hogy annyiba kerül mint a 850 EVO, ami tudtommal teljesítményben is kicsit jobb mint a Savage, valamint nagyobb a kapacitása is, szóval "sok értelme" nincs.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Hm, oké. Én mondjuk Fury-tól azért fázom, mert azok alapján amiket láttam teszteket meg összehasonlításokat, mintha szarabb lenne a jelenlegi 3K-mnál, sz'al ha már veszek második SSD-t akkor minimum azt a szintet üsse meg. Persze ha ez nem igaz akkor javíts ki kérlek. (nem kekeckedés, komolyan mondom, pályafutásom alatt futottam már bele "párszor" abba, hogy netes teszt hülyeséget mondott, szóval sose lehet tudni)
TBW meg olyan, hogy a jelenlegi, lassan 2 éve nyüstölt rendszermeghajtónak (is) használt drive-om 31 terránál jár (HD Sentinel szerint), pedig Windowst "2,5x" (felraktam W8.1-et, azt később upgrade-eltem W10-re, majd pár dolog nem volt teljesen oké, és csináltam egy clear W10 installt is) telepítettem és frissítgettem rajta, illetve sokgigás gammákat is szoktam néha cserélgetni SSD-HDD közt. Szóval lehet én csinálok valamit tudat alatt nagyon jól, de ez alapján kimatekozva még azzal a nevetségesen alacsonynak számító 120 terrával is 8 évig húzná nálam Főleg hogy arra nem telepítgetnék Windowst, meg 2 SSD-vel már a "játékmásolgatás" is megszűnne.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Csak hogy én is kérdezzek valamit, 2016-os Toshiba Q300 (HDTS848EZSTA) van valakinek? A tavalyi kiadás (HDTS748EZSTA, de amúgy ugyanúgy Q300, és ugyanúgy is néz ki) elég ergya lett, pár teszt alapján az idei viszont igen jónak tűnik, ugyanakkor gyanakvó fajta vagyok, sz'al furcsa számomra hogy egy elvileg ilyen jóféle árúért csak ~37k pengőt kérnek 480GB esetén.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz balintka #39064 üzenetére
Mintha olyasmit olvastam volna, hogy igazából 20%-on is pont ugyanúgy üzemel egy SSD mint 100-on, szóval addig nem feltétlen kell parázni.
Sentinel mondjuk érdekes állatfaj, nekem a napokban azt mondta hogy javult az SSD-m... 2-3 hete esett vissza 97-ről 96-ra, majd 4-5 napja visszament 97-re, szóval nem tudom mennyire lehet hinni.(#39062) Raymond --- Lehet én vagyok a hülye, szóval NEM beszólás, hanem "legit kérdés" - az, hogy saját NAND chipeket gyártanak, az hogy válasz a "minőségben/teljesítményben hol helyezkedik el az SSD-k között? " kérdésre? Saját chip lehet ugyanúgy hígfos mint überjó.
-
xPraetoriaNx
senior tag
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Raymond #38986 üzenetére
Hm, köszi, ezt nem tudtam, megmagyarázza a dolgokat.
(#38987) ló úr --- Hallottam már róla, csak személy szerint baromságnak tartom. Persze nekem is vannak márkák amiket preferálok, de ha adott konkurens cégtől "nem tétel" összeggel drágábban - akár több szempontból is - "jobb" (ide most mindenféle lehetséges pozitív faktor értendő) termék, akkor igen debil vagyok ha csakazértis a "szarabbat" veszem, azért mert "márkahűség".
-
xPraetoriaNx
senior tag
Ezt a kérdést lehet igazából az érintett gyártóknak kéne feltennem, de hátha itt is tudja valaki a választ erre a féligmeddig költői kérdésre...
Mi értelme van a 240-es meg 480-as SSD-knek, amikor lényegében egy árban vannak egyéb gyártók 250-es és 500-as darabjaival? Példa kedvéért, AQUA-ban az 500-as Samsung 850 Evo 2000 forinttal drágább, mint a 480-as HyperX Savage, iPon-ban meg 1400 forinttal... Innentől meg evidens hogy az 500-as kiadást veszi az ember, nem? Vagy én "maradtam le valamiről" ezzel kapcsolatban?
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Emperor_ #38643 üzenetére
Mondjuk az Összefoglalót elnézve én kicsit aggódom, hogy már outdated. Eleve májusban volt utoljára frissítve, és pl az első dolog ami nekem szemet szúrt, hogy HyperX 3K boltban már nem kapható (vagy csak elszigetelt esetekben, méregdrágán).. Szóval annak pl át kéne kerülnie a "már nem kapható de amúgy ajánlott ha tudsz jó állapotban szerezni" listába, (sidenote - nekem az van, nyúzom lassan 2 éve, nagyon pöpecül megy, pont a héten futtattam rajta tesztet, 500 fölött volt az olvasási sebesség még mindig, szóval ajánlani én is tudom) illetve innentől meg simán lehet, hogy jött ki azóta olyan ami beférne az ajánlott szekcióba, csak így "nem tudunk róla"...
Persze aztán lehet hogy csak paranoid "kekeckedés" ez a részemről, de na...
-
xPraetoriaNx
senior tag
Bájdövéj - bár ezt már felvetettem de konkrétan rá nem kérdeztem - "jól érzem", hogy tesztek, vélemények, stb alapján kijelenthető, általános felhasználásra és gammálásra, így kb 2 év távlatából még mindig a Samsung 850 EVO / Pro a numero uno választás?
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz mitisz #38450 üzenetére
Hm, akkor a jelek szerint egyedül vagyok a véleményemmel Nekem szerencsére minden fontosabb dolog le van mentve / fel van felhőbe szinkronizálva, szóval én változatlanul úgy vagyok vele, hogy a rendszer legyen a "szarabb" lemezen, mert egy Windowst "kicsit" gyorsabban telepítek újra, minthogy a többszáz gigányi játékot újra letöltsem.
Meg változatlanul csak azt tudom mondani, hogy villámgyors az 1 éves Winfos telepítésem a 2 éve nyüstölt, 750 EVO ekvivalens teljesítményt produkáló SSD-mmel, szóval nem sok értelmét látom annak hogy a "méggyorsabb" darabről ezzel raboljam a helyet, de ha mindenki az ellenkezőjét mondja mint én, akkor cselekedj úgyThere is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz mitisz #38438 üzenetére
Én úgy hallottam-olvastam pár helyütt (bár ettől még simán lehet hülyeség az egész), hogy jobb a teljesítménye SSD-nek is, ha nem arról fut az OS. Ergó én maradnék a "750-re a rendszer, 850-re a játékok" felállásnál. Nekem jelenleg a Windows is, meg a "főbb játékok" is egy 2 éve nyüstölt 240 gigás HyperX 3K-n vannak (a "kevésbé főbbek" meg egy 500-as HDD-n), ami ha jól tudom a 750 EVO-val van egy szinten teljesítmény terén, és nem érzem szarnak se a Windows, se a játékok töltési idejét. (Gép elindítása, újraindítása még mindig valahol 40 másodperc körül van, pedig az SSD-n lévő rendszertelepítés is több mint egy éves) Emellé akarok majd én is egy 480-500 gigásat is beszerválni (a fentebb említett HDD-t kiváltani), csak még az nem tuti, milyen lesz.
(#38437) Jonatán --- Na ez egy nagyon jó kérdés. Samsung 850 EVO nem tegnapi darab (pontos release date-et nem tudok, de 2014 decemberében már review-ok voltak róla), szóval "elég nehezen hiszem el", hogy azóta nem jött ki olyan SSD, ami ezzel lenne ugyanabban / kicsit olcsóbb árkategóriában, és teljesítményben ugyanazt / kicsit jobbat hozna... (Patriot Sparks-al kezdtem szemezni, bár itt az ajánlóban nincs egy Patriot termék se, máshol jókat olvasok róluk, de a Sparks annyira új széria hogy effektíve tesztet nem találtam még, szóval kicsit óckodok még tőle)
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok! 512 gigás Patriot Spark ahogy láttam még nem került elő egyszer sem a topicban, szóval lehet hogy meddő kérdés, de esetleg tud róla valaki valamit? Review-okban ahogy látom jót írnak róla, főleg ár/érték arány végett, de személyes tapasztalatra többet adok mint
az adott esetben megfizetett, egyáltalán nem objektívtesztekre... Alapvetően 500 gigás Samsung 850 Evo-t céloztam meg, de nem ragaszkodom körömszakadtáig hozzá, szóval ha teljesítményben kb ugyanaz (vagy minimálisan marad el mögötte) a Spark, akkor "váltanék" (Pláne hogy olcsóbb és nagyobb is)There is no war. Only the harvest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest