Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
Sziasztok. Ha valakit érdekel egy Intel 520 120Gb-s SSD szóljon. Emagos. De vettem egy V300 is és akkor nem mondanám le az Intelt.
-
abkm
csendes tag
Hali,
a Crucial M500 és az Adata Premier Pro SP900 és 920 között vacillálok. (#24564) abkm
A kérdésem az lenne, hogy mi az a 3-4-5K amivel kevesebbe kerülnek mint a többiek (Kingston HyperX Fury, V300 és Samsung 840 EVO)?Win7 64bit lenne rajta és egy 40GB-os PostgreSQL adatbázist kezelne, a mindennapi használaton túl.
Köszi
-
Viperator
őstag
Szia!
Megéri-e 42,5ezerért egy Samsung 850 Pro 256GB SSD? (10 év garival) - ok: kevés a 120GB, ami van nekem.
Köszönöm a vélaszt!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
kezdő
senior tag
Gáz, hogy Magyarországon semmi értelmes Black Friday akció sincs SSD-re.
Emagos amúgy se érdekelt volna, 200GB+ modellt keresek, V300 pedig nem érdekel, de hogy sehol egy lassan kifutónak számító Samsung 840 EVO akció.....
-
vzsryl
nagyúr
válasz BomiBoogie #24587 üzenetére
De nem csak az eMAG-on vannak olcsóságok.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Srácok, black friday-ben van valami jó akció?
Eddig ebbe futottam bele: [link]
Megéri, nem?megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
glaci
őstag
válasz Peter_ #24578 üzenetére
Nem kezdték 7 -kor!
Én 3/4 7 -től 4 - 5 percenként frisítettem és negyed 8 körül jött csak be az oldal.
Intel persze akkor már nem is volt.
Aztán nemsokkal rá a Kingston is elfogyott.
Gyakorlatilag az Intel 5 percen belül, a Kingston meg max. 15 perc alatt el is fogyott.
Azóta meg semmi új akció. (Pedig mintha azt írta volna, hogy figyeljük egész nap.)[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
MAC72
tag
Én 7:14-kor vettem egy Intelt. Szerintem pár perc alatt elfogyott. Szerencsém volt.
(Azért ki van ez találva. A jó áron kínált termékekkel nem halmozzák el a kedves vásárlókat.
Nem bukni, hanem keresni akarnak az ilyen akciós napokon.)[ Szerkesztve ]
-
XFishboneHUN
senior tag
-
morphin
tag
válasz joe999 #24574 üzenetére
Utóbbi: Garancia 37 hónap? Az hogy jött ki?
Szerintem mindenből volt akciós áron pár tíz darab aztán a maradékot meg adják normál áron. Én igazából Samsung 840 EVO-t akartam venni, de erre az Intel 520-ra 5 év gari van meg végül is lehet öregebb, mint a 840 EVO viszont jókat olvastam róla.
-
glaci
őstag
Hát a 120 Gb -os i520 -ról lemaradtam.
Szerintetek a 240 Gb -os V300 -at megéri megvenni?
(Csak mert nem tudható, hogy melyik típus, de gondolom nem az ajánlott.)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
Totis
aktív tag
Ezt nem hiszem el. Egész este ment a gép. Reggel 6:30-kor néztem rá utoljára. Akkor meg nem volt nyitva a webshop. Meg most melóba menet. De mostanra elfogyott az Intel. A többi meg drága nekem.
[ Szerkesztve ]
ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
ló úr
őstag
Van egy drága és jó lapid és az ssd-n akarsz spúroskodni? Az ssd az az alkatrész ami a használat során sokat veszíthet élettartamából. Használtan biztos nem vennék senkitől, max ilyen pár napos példányokat amik meg nem hiszem h számottevően olcsóbbak lesznek az újnál. Gari nélkülieket meg kerüld szerintem mivel azok valszeg már jó régiek, és most az h "Kis Béla ad neked 1 hónap próbagarit" aztán 5 hét múlva meghal az ssd-d annak mi értelme? Itt a pénteki Black Friday, nyúlj bele picit méllyebben abba a pénztárcába és vegyél újan egy 3-5 év garis cuccot vagy új garis bontatlan darabot ph-ról vmi megbízható árustól De persze ez csak az én véleményem nem szakértőként
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
abkm
csendes tag
Sziasztok,
van egy Asus K93SM-m, és szeretnék az egyik HDD helyére egy 256 vagy 240 GB-os SSD-t tenni.
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core i5-2450M, 2900 MHz (29 x 100)
Alaplap neve Asus K93SM Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge
Rendszermemória 16292 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Videokártya Intel(R) HD Graphics 3000 (2108 MB)
Videokártya NVIDIA GeForce GT 630M (1 GB)
Háttértár:
IDE vezérlő Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller
Lemezes meghajtó Kingston DT Rubber 3.0 USB Device (14 GB, USB)
Lemezes meghajtó ST950032 ST9500325AS SCSI Disk Device (500 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó ST950032 ST9500325AS SCSI Disk Device (500 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Optikai meghajtó MATSHITA DVD-RAM UJ8B0 SCSI CdRom Device
SMART merevlemezek állapota OK
A kérdésem, hogy kell-e valamit extrán tudnom hozzá? Bele lehet-e egyáltalán tenni ilyet, valamit át kell-e állítanom a BIOS-ban vagy bármi olyan, amiről egy átlag felhasználó esetleg megfeledkezne, vagy alapból nem is tudja az infót az SSD-kel kapcsolatban?Azért hogy olcsóbban jussak hozzá, a hardverapróról szerezném be, ezért még az is érdekelne, hogy hogyan tudom kinyomozni, hogy melyik a jó vétel. Senki nem fog több hetes próbagarit adni rá. Elég egy HD sentinel-es "bizonyíték", hogy jó amit veszek? Vagy van valami más tippetek?
Nagyon köszi
-
tilbury
csendes tag
Hali!
SSD vásárlása előtt állok.
120 GB-ban gondolkodom. Oprendszer: Win7
ház: [GIGABYTE GZ-X5 ]
alaplap: [MSI P55-CD53]Főleg munkára használnám: CAD-es cuccok, 3D max, Ps, ezeket as SSD-re szeretném telepíteni, illetve partícinálni és oda is menteni a file-at.
Olvastam, hogy a sok írás csökkenti az élettartamot, ennyire fontos ez a gar. idő, hogy mindenhol említik a lehetőleg 5 évet?
Jah meg, hogy vajon szükség lesz nekem ehhez a házhoz? vmi beépíthető keret vagy megy csak simán?
particionáláshoz visszatérve érdemes azt vagy rontja az élettartamot/sebességet?
20k körül gondoltam +-pár ezer nem gond. (hátha lesz vmi jó akció pénteken)
Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, mit ajánlotok?
Előre is kösz. -
Over567
aktív tag
18900 ról lesz 14900 az SSD
Xbox Tag: TheStevie / Origin: SirHedge / Uplay: Sir_Hedge / Steam: Sir_Hedge
-
gg72
veterán
Hátha valakit érdekel: 14990 Ft-ért lesz az emag-nál black friday keretében 120GB-os Intel SSD, itt feltűnik pár másodpercre a videóban: [link]
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Kettő SSD-t szeretnék vásárolni, mind a kettő egy-egy laptopba lesz, általános felhasználásra. Kb a Win7 meg a szokásos programok lennének rajta. 120 GB/db kellene a jelenleg a laptopban lévő satás vinyó helyére. Később szóba jöhet az optibay is. A két vezérlő típusa Intel(R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller illetve Intel(R)ICH9M/M-E 2 port Serial ATA Storage Conroller.
Holnap van black friday, szóval itt az idő, hogy meglépjük..!. 15k/db ár környékén már lehet Kingston-t kapni (ami pl pont nem feltétlen az ajánlott típusok közt van), szóval ilyen árkategóriában gondolkodom. Esetleg valakinek valami ötlet?
Előre is köszi!Szerk: az egyik laptop ThinkPad T400 a másik pedig egy Dell Inspiron xxxx nem tudom, nem az enyém, és nincs nálam a laptop. De valamelyik ezek közül 13R 14R 15R 17R N3010 N4010 N5010
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Egy i3-mas gépbe 4 DB DDR3-al? Még szép, hogy érdemes! Ennél régebbiekbe is érdemes, amik elmennek win7-el. Az enyém is öregebb gép a tiédnél kb. 1 évvel, ráadásul egy 1 magos Sempron és az is sokat profitált az SSD-vel. Hogy a konkrét kinézett típusok jók-e most nem tudnám megmondani, utána kéne nézni először annak, hogy milyen vastag SSD-t tudsz beleszerelni, majd megvenni bármelyik ajánlott típust márka szimpátia és minél több garanciaidő alapján.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
törölt tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni SSD vásárlásához, egy AMD A-6 6400K - Ashrock FM2A55M-HD konfighoz, 64-120 gb-os érdekelne 15k körüli áron, jó lenne minimum 450 olvasási írási sebesség. Windows 8.1 futna rajta, max egy játék + photoshop társaságában. Köszönöm előre is a segitséget! -
anrab
addikt
válasz spiritex #24545 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ. akkor holnap leszedem a takarót és megnézem hogy van e emelő vagy kell e. esetleg csak hét milkó hely van.
viszont erre a kérdésre még várom a választ. szerintetek megfelelő ez az ssd? [link]
és hogy ebbe a gépbe érdemes egyáltalán beépíteni?
köszi. -
atmoszat
csendes tag
válasz BomiBoogie #24536 üzenetére
Köszönöm!
Persze akad, csak összezavart a dolog Meg más a forgalmazó, ahogy írták azóta, azt nem láttam. -
kezdő
senior tag
válasz szricsi_0917 #24548 üzenetére
Amúgy látszik a termékkódon is, hogy azonos a 2 termék.
De máshol van olcsóbban is, 46e Ft-tól árgép -
kezdő
senior tag
válasz szricsi_0917 #24546 üzenetére
Egyiket az emag a másikat az ebolt forgalmazza.
Azt ne kérdezd miért éri meg az emagnak az ebolt termékeit is forgalmazni. (sok termék van duplikáltan)
-
spiritex
veterán
Teljesen mindegy, hogy Sata2-es vagy 3-as csatoló van benne. A lényeg inkább a vastagság, hogy ha 9.5mm-es SSD-t vennél, akkor az elférne-e benne. Mert ugye a 7mm-ből simán lehet 9.5mm-t csinálni, de fordítva nem nagyon megy... Egyébként pedig igen, lecsatolod a HDD-t, a helyére az SSD-t, és mehet is a telepítés. Én tuti kinyitnám a hátulját és megnézném, hogy hogy van rögzítve a HDD. Mert nekem pl. nagyon egyszerű volt a csere: [link]
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
anrab
addikt
sziasztok.
megtudnátok mondani hogy ebben a gépben milyen sata csatoló van? sata 2 vagy 3?
vagy esetleg hol nézhetem meg.
a másik kérdés hogy ez az ssdmegfelelő lenne? vagy 250-es, vagy 120-as lenne. és hogy érdemes e ebbe a gépbe belepakolni.
ha igen akkor kell még valami beépítő panelt vennem? ha cserélem akkor csak lehúzom a HDD-t és ezt pedig rácsatlakoztatom és vissza a fedél, majd mehet simán a telepítés.
előre is köszi a segítséget. -
66zio
aktív tag
Érdemes Sata || -es alaplaphoz SSD-t venni? Tudom, hogy Sata ||| is működik vele.
Ez ugye Sata || es lap? http://www.asus.com/hu/Motherboards/P7P55_LX/specifications/ -
kerekfej
addikt
-
-
atmoszat
csendes tag
Üdv!
Gigabyte b85m-d3h alaplaphoz szeretnék venni ~120gb ssd-t, 20e jmf körül. Garanciákat meg hozzászólásokat figyelembe véve: fury 3k-t nem nagyon találok 5 év garival, intel 520 tetszik és az van 5 évvel, viszont... [link]
itt mi a különbség a 3 féle között? Utánaolvasva az egyikhez kapok kábelt másikhoz nem, de a 3. (legolcsóbb) írási sebességben is eltér, viszont 520-on belül a gyártó honlapján sem találtam több félét... -
kezdő
senior tag
válasz FollowTheORI #24530 üzenetére
Köszi, én az árgépről tájékozódtam (33.187 Ft jelenleg)
[link]Most már kivárom a holnapi "fekete" napot.
[ Szerkesztve ]
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Többen azt ajánljátok, hogy Intel 520-as széria, A-Data SX900, Kingston Fury vagy 3K.
Nekem a tartósság lenne a szempont mert egy netbook-ba menne egy 12xGB-s SSD. Maga a sebesség ebből a szempontból nem lények. A lényeg, hogy kicsit gyorsuljon a háttértár kezelés.
A PCX-nél szeretném megvenni mert ez szemben van a munkahelyemmel.
- Intel 520\530-as szériát én nem látok a listában
- A-DATA SX900 van
- Kingston-ból több féle is van
- HyperX Fury
- HyperX 3k
- HyperX 3k FuryMi a különbség a sok Kingston közül? Ezek közül melyik az ajánlott?
Mondjuk eddig A-Data párti voltam uSD kártyák terén.Előre is köszi!
Üdv.:
TotisASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
kezdő
senior tag
Ezen a héten mi lett az árakkal?
Épp meg akartam rendelni egy M550 512GB-os modellt, erre felment az ára.
Mondom jó, úgyse való az SSD adattárolásra, jó lesz a 256-os MX100, erre annak is elszállt az ára.
Oké, hogy csak 5-5 ezer Ft-al nőttek az árak, de akkor is idegesítő. Pedig a napokban nem is táncolt olyan nagyon az árfolyam... -
Zoli83
tag
Sziasztok!
Oprendszernek keresek ssd-t, főleg játékra (CSGO) használom a gépet, filmnézésre és internetezésre. Árban olyan 20-22k-t szánnék rá. Méretben bőven elég egy 120-128 Gb-os és Windows 7 64 bit futna rajta. Asztali gépbe kellene, SATA3 csatlakozóval, az alaplapom egy Gigabyte P67A UD4 B3. Olvastam az ajánlást és sok hozzászólást elolvasva próbáltam leszűkíteni, de inkább elbizonytalanodtam, ti melyiket ajánlanátok?
- Samsung 840 EVO (igazából a 840 PRO felé húz a szívem, de az már túl megy a kereten)
- Intel 520 vagy 530
- HyperX 3K vagy Fury -
Bodor
veterán
válasz zed1983 #24518 üzenetére
Összefoglaló kinyitása: Ajánlás Windows 7 és 8-hoz
és még alatta ez is olvasható:
Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
3. Mekkora SSD-re van szükség?
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?Sokan szabadidejüket erre áldozva segítik a másikakat a fórumon, ezért jogos kérés, ha ezt a segítséget bárki igénybe szeretné venni, akkor tegye azt egy kicsit felkészülten. Köszönjük!
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Egymegbízható, tartós ssd-t keresek! 60-120GB környékén! Van most valami ajánlott? Természetesen rendszernek
[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Emperor_
addikt
válasz bonifa333 #24514 üzenetére
A win7 formázatlanul is kell, hogy lássa.
Számítógép jobb gomb / Kezelés / Tárolás / LemezkezelésHa a rendszernek akarod használni, akkor még át kell klónozni a mostani rendszer partíciódat. Ha csak adattárolásra, akkor csak meg kell formáznod, hogy megjelenjen meghajtóként, betűjellel.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Upo
addikt
-
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy intel 520, 250 gbos ssdt.
A gepbe betettem, a bios felismeri, s
De a win7 nem. Mit tegyek, milyen szoftvereket inditsak el, milyen sorrendben?
2 eves asus jo alaplapom van, talan v77 ha jol emlekszemKoszi
-
Hogen
tag
na megjött az SSD-m beszereltem felraktam mindent BRUTÁL GYORS A GÉP !! (hyper 3k)
ahogy ezt elmeséltem meg megmutattam haveromnak neki is insta vétel lesz egy ssd, csak neki kicsit régebbi a laposa ezért nem is akar ennyire komoly ssd-t venni. 120 giga körüli jó lenne neki 15 ezer környékén mit ajánlotok ?
-
dtamas99
csendes tag
válasz BomiBoogie #24504 üzenetére
Az ExtremeTech oldalán olvastam ezt, de mint később megnéztem az az ár/érték arányra vonatkozott. Egyébként max. 40.000 Ft-ig tényleg ezt látom a legjobb választásnak. Az eddigi kiszemelt HyperX 3K sokkal gyengébben teljesített a userbenchmark oldalán. Vagy tudtok valami jobbat? A Samsungot kivéve, az drága, és nem tetszik... Köszönöm
Tamás
-
Ice&Lime
veterán
válasz BomiBoogie #24504 üzenetére
Biztosan valami sebességteszt lehet.
-
dtamas99
csendes tag
Sziasztok! OCZ Vector 150 240Gb-ről vélemények? Ezt tervezek venni, a 850 Pro után ezt írták a 2. legjobbnak. Köszönöm.
Tamás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest