Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Erről mi a vélemény? [link] Esetleg kategóriában melyik lehet jobb ennél?
-
új irodát tervezünk nyitni és nyomtató vásárlás előtt állunk ...
jelenleg van egy Epson WorkForce 4545-ös multifunkciós nyomtató ... és szükségünk lenne egy újra ... nem tudok dönteni, hogy
- WorkForce 45-ös szériából vegyek egy multifunkciós nyomtatót (ahogy nézem kicsit olcsóbb a tinta bele mint az új szériába... de lehet, hogy csak ahol néztem ... az újdonság miatt...)
- Új WorkForce szériából vegyek multifunkciós nyomtatót
- Egy L355-ös multifunkciós nyomtatót vegyek
- Vagy egy M200-as multifunkciós nyomtatót vegyek
- még az M105-ös is játszik, ha lemondok a scanner lapadagolóról... (ami néha nagyon jól tud jönni és nem akkora a különbség árban, hogy megérje szerintem az M200-as helyett az M105-ös)...Igazából színes nyomtatás nagyon ritkán kell ... (a 4545-ösben a gyári színes patron most kezd jelezni ... miközben fekete már elfogyott 2 szett is...) és hogy van a másik irodában színes így ha kell akkor meg a nyomtatást meg tudjuk oldani...
Illetve ha valakinek van tapasztalata akkor a nagyformátumú nyomtatók közül mi ajánlott? Főleg beltéri rollupok nyomtatásához (de érdekesek lehet a jövőben a kültéri plakátok is...)
-
kerekfej
őstag
A Wifis nyomtatót miért nem látja és listázza a windows 8.1 a kacsolódási menüben (a win 7 meg miért igen ugyanazzal a driverrel)
Egyébként meg a Canon Pixma 2555-ből (Pixma 2550) kb 10 lap kinyomtatása után kifogyott a fekete tinta (PG-545 8ml). Ez azért érdekes, mert a fej elvileg egybe van építve a tintapatronnal. A színes félig van a nyomtató szerint (CL-546 9ml).
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Kellene nekem itthonra egy multifunkciós nyomtató. Az elvárásom az lenne hogy tudjon vezeték nélkül nyomtatni, gazdaságos és hosszú élettartamú legyen. Na már most a kérdés az lenne hogy mennyit nyomtatok. Ez pedig nagyon változó. Van hogy 1-1,5 hónapig nem nyomtatok semmit, máskor pedig egy nap alatt 100 oldalt. Szabad nekem így fix fejes nyomtatót venni (pl egy Brother DCP-J105) vagy vegyek olyat amiben patronba épített nyomtatófej van (HP D2545)? Ennyi nyomtatásnál van értelme ezen gondolkodni vagy ez annyira kevés mennyiség, hogy az olcsóbb készülék jobban megéri? Mit ajánlatok?
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok, HP Deskjet F380-at használok már nem is tudom mióta, és elég drága hozzá a patron, meg már csinál hülyeségeket, így szeretném lecserélni.
Ezt a kettőt néztem ki:
Meg voltam elégedve azzal amit az öreg F380 nyújtott, de nem akarok horror áron 5 ml patronokat venni hozzá, ráadásul pazarló is a két patronos rendszer. Nemsokára kifogy, az utolsó 2 utángyártott/töltött szett is...khm...hagyott kívánnivalót maga után. Most elkezdte azt csinálni, hogy nyomtat egy tesztoldalt, és szkenneljem be, egymás után háromszor, úgy hogy előtte hozzá sem nyúltam, ez külön öröm amikor gyorsan kéne elindulni valahova, meg nem mellesleg pazarlás.
Szerk.:
Ha esetleg tudtok jobb alternatívát, hasonló árban azt is szívesen veszem. -
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra (...de hát hol van még karácsony?) szeretnék rokonnak venni egy új nyomtatót, szerintem maradnék a multifunkciós tintasugarasnál. Jelenleg egy Epson Stylus DX4450-ese van, aki ismeri, az tudja, miért akarok neki újat venni.
A keret mondjuk 15k rá, esetleg picit feljebb is lehet menni, erősen indokolt esetben egy huszasig. A fő szempont a gyors nyomtatás. Szokott színeset is időnként, de leginkább feketét, napi néhány oldalt. Szkennelni is szokott időnként, nem kell semmi extra. Nem kell wifi, kétoldalt sem, egyszerű íróasztali nyomtatónak lesz befogva. Azt persze nem bánná, ha a patronárak nem lennének az egekben, de egy közepesen drága még elfogadható szerintem.
Találtam párat, ami nekem tetszeget. Írnátok véleményt róluk, ha van?Ha van esetleg ilyen esetekre megszokott jobb darab, javasolnátok légyszi? Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
epzon
őstag
Szia
EPSON M4525DNF - ha nem kell színes nyomtatás
mindent tud, kivéve hogy a kezelő panelje nem tud magyarul, de a nyomtató driver magyarha esetleg színes is kell akkor EPSON WF-5690DWF
ennek magyar a panleje is, itt egy bemutató videófeketében mindkettő 2,5 Ft + ÁFA áron nyomtat, színesben pedig 13-15Ft a színes nyomat költség
akár 5 éves garancia bővítési lehetőség ami nyomtatófejre is vonatkozik oldalszám megkötés nélkül -
-
boogie84
veterán
válasz
sanyika007 #8230 üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes beszámolót!
Az egy lap nyomtatás ára nem nagyon érdekel, nem nyomtatok túl sokat. Inkább a wifi miatt nézek másikat a HP F4180 helyett. A HP színes, de egyszerűbb a lézer, még ha nem is színes. Nem tudom megmondani h mennyi színes oldalt nyomtattam vele.
A legutóbb megszívtam mikor elpasszoltam a vga-mat, nem tudtam nyomtatni... nagyon hasznos lett volna egy wifis nyomtató, mert telón megvolt a papír, de egy régi rossz, vacak laptopra 1,5 óra alatt sikerült feltelepítenem azt a k. drivert a nyomtatóhoz. Nagyon ideges voltam.Így inkább a váltok wifis lézerre, amit szintúgy nem gyakran fogok használni. Ha évente vagy 2 évente kell tonert vásárolnom az belefér.
Köszönöm a segítségeteket!
-
epzon
őstag
válasz
sanyika007 #8230 üzenetére
pontosítsunk az a brother egész pontosan samsung
-
QwErTy42
addikt
Ebben az esetben nem spórolásról beszélnénk, hanem szarrágásról.
A környezetvédelmi aggályokról nem is beszélve, amit a kiirtott fák tucatjai jelentik a szokásod miatt.Itt egy patron 70 ml és 4000! / négyezer! oldalra elegendő.... Oldalanként fél forintért nyomtatsz.
Ha veszel valami trágya, bóvli kínai festéket, akkor oldalanként akár 20-30 fillért!/ 0,2-0,3 forintot! is megspórolhatsz!
Bizony!
A papír többe fáj, mint a gyári festék amivel nyomtatsz rá.Akkor spórolsz igazán, ha nem nyomtatsz ilyen mennyiségben! Vagy veszel pl egy korrekt ebookot és arra áthúzod a cikkeket... vagy ... mitttomén.
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, nyomtatót szeretnék vásárolni, de nem tudom hogy milyet és mennyiért..
Valami olcsó lézernyomtatóra gondoltam, de ha mást ajánlanátok másfajta is szóba jöhet..
a legfontosabb hogy olcsó legyen bele a toner.
Mindenképpen használtat vásárolnék, de már azért is nagyon hálás lennék ha újról linket vagy csak egy nevet ajánlanátok, mert nem értek hozzá..
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!! -
mufi
senior tag
Az EPSON L120-al kapcsolatban szerettem volna még kérdezni valamit, mégpedig hogy a patronokat mennyire gazdaságos újratölteni? Mivel szeretek olvasni, de egész nap gép előtt ülök és este már nagyon nincs kedvem számítógépezni ezért amikor találok valami érdekes cikket a neten, azt máris nyomtatom, majd olvasom...van, hogy egy nap/este 100 oldalat is kilövök. Néztem, hogy nem vészesek a patron árak (kb 2000ft/db), de a tudat, amikor spórolok az mindenekfeletti
-
Lajkó
őstag
Nekem tudna valaki színesen és olcsón nyomtató olcsó, ugyanakkor megbízható multifunkcióst ajánlani?
-
sanyika007
csendes tag
Még annyit hozzátennék, hogy a gép vásárlásakor kapott tonerhez kell még egy kis műanyag cucc ahhoz, hogy nullázhasd a manuális számlálót (a később vásároltakban ez benne van).
-
sanyika007
csendes tag
válasz
boogie84 #8227 üzenetére
Szia Boogie84!
Szerintem ebben az árkategóriában inkább Brother márkájú nyomtatót vegyél! Itt találsz listát róluk, negyven körül már vannak multifunkciósok ebből is!
http://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/f:brother,nyomtato-tipusa-lezer/?orderby=1Nem rosszabb, mint a samsung, ugyanakkor egyszerűbb sok modellt újratölteni, ha esetleg szeretnél a nyomtatáson spórolni (a tonerben sok típusnál nincs csip, hanem mechanikus számláló van, amit vissza lehet tekerni)
Pl. ehhez:
http://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/brother/dcp-l2500d-p247441971/
ez a fajta utángyártott toner van (6900 ft/1200 oldal):
http://www.tonerkereso.hu/kompatk.php?printer=Brother%20DCP-7055&p_id=4830&osCsid=e91b88d87e65b47f8757098e7161979bviszont házilag is egyszerű utántölteni a tonert:
https://www.youtube.com/watch?v=WcxU9A6JpA4Ha rendszeresen tisztítod a "patront" (cartridge), minden újratöltésnél, akkor 3-10 alkalommal újratölthetsz egy vásárolt tonert. Port jelentősen olcsóbban tudsz venni ezekbe, a minőség ugyan eltérő lehet a vásárolt portól függően.
http://www.argep.hu/trend/TONE/TONERPOR-Brother.htmlEzzel a trükközéssel viszont elveszted a garanciát, szóval ha keveset nyomtatsz, akkor maradj az eredeti patronnál, amíg tart a garancia.
-
-
boogie84
veterán
Sziasztok!
Ezt a Samsung Xpress SL-M2070W multifunkciós wifi-s mono lézernyomtatót néztem ki magamnak:
Úgy láttam, hogy nem nagyon volt vele még tapasztalat, legalábbis a típusára keresve nem találtam túl sok infót.
Igazából azért néztem ki ezt, mert ez a legolcsóbb wifis multi szkenner 2 év garanciával.Mi a véleményetek róla?
-
epzon
őstag
Szia
színesben is 1 ft-ért nyomtat és feketében is, ha nem használod a színest, akkor soha az életben nem fog kifogyni a kezdő festéked.
-
mufi
senior tag
Sziasztok. A célom, hogy saját felhasználásra nyomtassak, fekete-fehér színben, nem fontos, hogy vízálló legyen, a fontos, hogy a lehető legolcsóbb legyen az utántltés. Előre is köszönöm!
-
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok,
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy otthoni, ritka használatra, esetleg fényképek nyomtatására (ez lenne az ami gyakrabban lenne használva egy ideig amíg el nem fogynak a képek) melyik márkát (HP,CANON...) ajánlanátok multifunkciós eszköz vásárlása céljából?
Ami fontos lenne, hálózati nyomtatás, fényképek élvezhető 10*15-ös nyomtatása.
Mennyire száradnak be manapság a tinták, ha nem nagyon vannak használva, van-e valamilyen minimum oldalszám/hó ami alatt már biztosan megadja magát a tinta.
Üzemeltetési szempontból is érdekes.
Üdv Zsolt
-
epzon
őstag
nem igazán. Színes lézer gyakorlatilag semmilyen körlümény között nem ajánlott, ugyanis a legdrágább nyomtatási megoldás.
Egy esetben éri meg ha tényleg csak nagyon ritkán kell (havonta 10-20 oldal) mert akkor a kezdő toner eltart 2-3 évig, utána meg kukázható a gép (a környezetvédelmi szempontokat most hagyjuk)
az általad linkelt epson tintásokokra 3 év garancia van regisztráció után (kivéve L110, L210) amibe a nyomtatófej is beletartozik. Azaz ha 1 évig nem használod a színes részt, és menthetetlenül beszáradna, garanciában INGYEN ki fogják nektek cserélni a nyomtatófejet.
Egyébként nincs értelme ezeknél a gépeknél a színes nyomtatást korlátozni, úgyanis színesben is 1 ft körül nyomtatnak, szóval nyugodtan lehet színest nyomtatni.
-
sziasztok!
irodába kellene egy olyan MFP, ami tudja a következőket:
- gyors fekete-fehér nyomtatás
- szkennelés / fénymásolás
- emailre szkennelés
- kétoldalas nyomtatás
- hálózati nyomtatás
nem baj, ha a menürendszere tud magyaruljelenleg egy Canon iR1024-et használunk, de nem mai darab már és egyre többször és drágábban romlik el, le szeretnénk cserélni egy ugyanilyen tudásúra.
köszi
-
bpatrik17
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jelenleg forgalomban lévő nyomtatót, amibe pár száz forintért kapok utángyártott patront? A minőség nem számít, feketével tételeket nyomtatnék.
-
zolnagy
őstag
válasz
BiriBum #8209 üzenetére
Köszi, még akkor elgondolkozok rajta, bár tény, hogy a patron drágább és ennek ellenére kevesebb tinta van benne, tehát drágább vele a nyomtatás. Bár én is viszonylag keveset fogok nyomtatni, de néha befigyel majd pár fénykép is, ha már van otthon nyomtató, az meg zabálja a tintát.
A kétoldalas nyomtatást én azt hiszem nem fogom használni. Mire kellhet az amúgy? -
QwErTy42
addikt
válasz
BiriBum #8211 üzenetére
Az a 10 rongy évek alatt se jönne be így Neked. Teljesen jogos.
Ha ilyen keveset nyomtatsz, akkor ne szenvedj a töltéssel, mert hamar beszáradhat, folyhat, csöpöghet... több vesződség van vele, mint amennyi hasznot hoz.
Inkább ezt nézd meg, hogy hol adják a legolcsóbban a patront. -
QwErTy42
addikt
válasz
zolnagy #8205 üzenetére
Szia!
Teljes értékűek a patronok benne.
Lézernél valóban az összes gyártó félig vagy addig se töltött tonereket ad. A tintásakhoz minden esetben az elérhető legkisebb kapacitást: ergo ha elérhető XS,S,M...XXL kapacitású patronok egy adott készülékhez, akkor a gyári csomagban az XS-ssssesss lesz benne.
Jelen esetben viszont csak egyféle kapacitást lehet kapni a patronból 550 fekete/ 600 színes oldal és ezzel is mellékelik.A Te nyomtatási igényed mellett a gyári szett bő fél évig elég lesz. (ha nem tovább)
-
boroskóla
csendes tag
válasz
sanyika007 #8204 üzenetére
Hali!
Köszi az infókat. Sajnos ritkán, de akkor nagyon szükséges a színes nyomtatás. Így utánanéztem a lézereknek. Pl. a Samu CLP-365-öt találtam viszonylag olcsón, kb 30k körül, de ami a lényeg a leírások szerint a start toner 700 fekete és 500 színes oldalra elég. És valóban, ez nekem tényleg egy jó ideig elég lenne. Ha esetleg vennék egy tintásat kb. 170-180 oldalra elég feltöltéssel, mire az elfogyna, lehet kuka lenne a nyomtató is. Ezért inkább a lézer mellett döntöttem.Ha esetleg lenne tapasztalat Neked, vagy bárki másnak a Samsung CLP-365-ről azt köszönettel venném.
-
zolnagy
őstag
Új multifunkciós nyomtatót szeretnék venni.
Tetszik az Epsonok innovatív tintatartályos technikája (L210, L335), de számolgattam, hogy a nálunk jellemző átlag havi 30-40 oldal nyomtatására elég sokára hozná be a drágább induló árat.
Ezért a HP 5525-re esett a választásom.
Van esetleg ezzel negatív tapasztalat (a kétoldalas nyomtatása az tudom, hogy rossz a 2. oldal margója miatt, de az nekem nem szempont)? Illetve van jobb ebben az árkategóriában?Az [edigitalban] jó árban van most. A kérés az, hogy vajon itt is jár hozzá az induló tintakészlet? [Itt] pl. igen, de az edigital oldalán nem írják.
Ill. ez az induló készlet vajon teljes értékű 655 patronok, vagy csak félig töltöttek? (csak azért mert a korábbi Samsung lézeremben csak félig töltött volt a gyári induló toner)
Előre is köszönöm a válaszokat. -
sanyika007
csendes tag
válasz
boroskóla #8199 üzenetére
Szia Boroskóla!
Én Samsung ML-2165-t vettem itt (akkor még ez az ár is akciós volt, 9000 ft-ba került):
KATTANJ IDE
1 év garancia van rá, a kezdő tonerben kb. 6-700 oldalra elegendő por van, utána egy új toner olyan 7000 forint körül van. Persze vehetsz utántöltőszettet is, akkor a kezdő toner is 1500 oldalig működhet, sőt a chipet is lehet egy egyszerű progival ingyenesen patchelni, így addig töltheted újra a tonert, míg el nem használódik, nincs oldallimit. Így 1-2000 forintból újra lehet tölteni, ha kicsit pepecselsz vele.Én is nézelődtem használt lézeres után, de olyan 5000 forint körül vannak üres/üresedő tonerrel (és ugye ki tudja, hogy mennyire van elhasználódva a többi alkatrész), tehát szerintem ilyen kevés nyomtatásnál (amennyit te is nyomtatsz) érdemes 10 000 körül venni egy új gépet. Amilyen iramban használod, a kezdő toner is évekig elég lesz...
Persze ha mégis használtat vennél, akkor pl. ezeket találtam olx-n, ami olcsó (5000 forint alatt) és a toner is olcsó hozzá:
OKI B410d (3500 oldal 2500-5000 ft /utángyártott toner/)
Hp laserjet 1000 (7000 forint körül van az utángyártott toner, kb. 2500 oldalra)Mást nem találtam, azért nem néztem 5000 forint felett, mert akkor már inkább 10 000 forintért vegyél egy újat, abban van kezdőtoner. A használtan árultak jelentős részében kifogyóban van.
u.i.:
Bocsi, csak utólag néztem a színes kitételt. Szerintem a színes, lézer és olcsó szavak még nem igen férnek össze. (persze relatív, hogy kinek mi az olcsó) -
w.miki
veterán
ha szineset is nyomtatna az ember, de csak ritkán, akkor is lézert kell nézni?
ezek a nagykapacitású "1Ft-os költségű" epsonok is beszáradnak, és utána javíthatatlanok lesznek, ha sokáig nem használják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest