Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz pinnacle #15170 üzenetére

    "Gondoltam, ha ezek használata garancia vesztéssel jár, akkor nem forgalmaznák, ..."
    A nyomtató gyártójánál kellene utána nézni, nem pedig elhinni azt a sok hazugságot, amit azok az online áruházak írnak. Mert néha szöges ellentétét állítják, mint amit a gyártó (forgalmazó) mond.
    Brother garancia, részlet az oldalról:
    4) Kizárás
    "Termék meghibásodása vagy nyomtatási minőségi hibák olyan kellékanyagok használata esetében melyek minőségi ellenőrzését nem a Brother végzi"
    .
    Ennek pont az ellenkezőjét állítja sok online üzlet. Meg hogy nem okoznak minőségromlást, meg ezek nem csíkoznak, "Minőségi utángyártott kellékanyagok", és a többi szélhámosság, csak hogy eladják az ügyfelüknek a cuccaikat.
    Én minden nyomtatónál és berendezésnél azon voltam, miként lehetne belőlük kihozni a maximumot, a legjobb minőséget. Hajlandó vagyok az átlagnál sokkal drágább papírt használni, ha azon jobb az eredmény, míg mások a rövidtávú (és rövidlátó) spórolásra állnak rá, ami hosszú távon költségnövekedést okozhat.

    A kérdés első részére rátérve, igen előfordulhat hogy a megadott oldalszámnál többet lehet egy tonerral nyomtatni. Nem tudom pontosan melyik gép miként méri a toneben lévő por mennyiségét (van amelyik optikai szenzorral), de az üres tonerek súlykülönbsége alapján állítom, hogy nem tudja a gép pontosan megállapítani, hogy mikor ürült ki. Megfelelő szenzorokkal telepakolni a rendszert pedig irreálisan megdrágítaná a költséget. Egyes nyomtatók menüjében bekapcsolható a folyamatos üzemmód, így akkor se tiltja le a tonert, ha számlálója alapján már biztosan üresnek kellene lennie a tonernak (pl. névleges érték 120%-a).
    Leírásokban, Youtube videókban nézz utána ennek.
    Kétlem, hogy megsérülne valami az üres tonertól. Inkább amiatt jelzi a nyomtató, hogy üres a toner, mert fikarcnyi műszaki érzékkel sem rendelkező titkárnőtől hiába várnák el, hogy magától felismerje a hibákat annak jelensége alapján.

Új hozzászólás Aktív témák