- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
Aktív témák
-
SGC
tag
válasz
BaD-ass #4926 üzenetére
Szia, tavaly október óta használok LEGNAGYOBB MEGELÉGEDÉSEMRE egy Amilo D7830-at (Celeron 2,8 - 512 MB RAM - 40 GB HDD - Ati Mobility Radeon 9000 (64 MB) - CD író / DVD olvasó combodrive). Nincsenek vele kapcsolatban túl nagy igényeim. Az új játékok nem érdekelnek (nem is nagyon ismerem őket), amivel néha múlatom az időt, tökéletesen megy: Etherlords, Sacred, Heroes of Might & Magic IV. Netezésre-levelezésre-weboldalkarbantartásra-dokumentumkezelésre használom. Ezekre kiváló. Néztem már DVD-t is vele (pl. Ballistic), gyönyörűen lejátssza.
Annak, aki nem futtat komolyabb hw-igényű progikat, ideális választás.
Bár inkább hálózatról használom, CD/DVD-pörgetés nélkül simán megy akkuról 2,5 órát.
A display-t 1024x768-ban kukkolom. Nincs pixelhibája.
Napi 8-12 órát üzemel folyamatosan; nem melegszik annyira, ahogy a rosszakarói szeretnékés nem is annyira hangos.
-
SGC
tag
válasz
alorinc #4909 üzenetére
a CPU és a memória tesztelésére mindig tömörítek/kibontok
legalább 8-10 MB legyen, lehetőleg vegyes fájlokkal (kép, szöveg, stb.)
a tömörítés után legalább 3x tesztelni a végeredményt, majd kibontani, és amit lehet, elindítani (képet megnézni, egy DOS-os exe-t elindítani, stb)
igazából a HDD-t is vizsgálni kéne. ha nincs más, a Norton DOS-os Disk Doctorával v. Speed Disk-jével (bocs, de olyan rég volt)
-
SGC
tag
válasz
beautifulmin #4850 üzenetére
passz. az XP is elég ..., hát még a Longhorn
személy szerint nem vágyom rá.
-
SGC
tag
válasz
beautifulmin #4848 üzenetére
az 1. verzióra gondoltam.
-
SGC
tag
válasz
beautifulmin #4844 üzenetére
kisebb-nagyobb összegért igen
-
SGC
tag
válasz
beautifulmin #4839 üzenetére
hát RAMot és processzort lehet cserélni (ha mobil, akkor drágább, mint a desktop), a vid.kari szinte 100%-ban az alaplapra van integrálva, bár 1 barátomnak Acer-je van és abban van 1 szabad niniPCI slot, abba lehetne vid.karit is dugni a shared VGA-ja helyett, de qrva drága lenne.
-
SGC
tag
válasz
beautifulmin #4837 üzenetére
Nekem Fujitsu-Siemensem van (Amilo D7830). Nagyon szeretem, az igényeimet maximálisan kielégíti. Akárki akármit mond róla, nem igaz, hogy melegszik és hogy hangos. Nem voltam/vagyok márkabuzi, előtte egy Compaq-m volt; egyszerűen ez a gép tűnt a legjobb ár/érték arányúnak tavaly októberben ebben az árkategóriában. Szerintem nem a gyártó az elsődleges (bár biztos lesz, aki ad a pofámra itt ezért
), hanem a konfig: Intel v. AMD; valós P4 v. Celeron; mobil proci v. jó a desktop proci; kell-e VGA v. elég a shared; kell-e DVD-író (pláne DL); bővíthetőség (nekem könnyű dolgom van, mivel a procim és a memóriamoduljaim desktop méretűek: baromi olcsó az utóbbi fejlesztése); valóban hordozod-é v. csak a méret miatt vásárolod; és az ''apróságok'': adnak-é op.rendszert és ajándék programokat, ajándék egér/táska/floppy jár-e hozzá.
Hát most így hirtelenjében ennyi. -
SGC
tag
válasz
beautifulmin #4835 üzenetére
MM-ban és a Fukar-ban szvsz nem éri meg kutakodni, elég gyér a választék (tapasztalat).
Bővebben: link
Elsőre talán ennyi elég...
Nagyon fontos, hogy tisztában legyél az igényeiddel. Akkor jó kompromisszumot tudsz kötni a pénztárcáddalés később nem bánkódsz azon, hogy: ha várok 2 hónapot, sokkal jobb gépet vehettem volna ennyiért! Aki ilyesmivel stresszeli magát, nem örül annak, aminek kellene
és nem alakít ki bensőséges viszonyt a gépével
-
SGC
tag
válasz
zsoltee10 #4552 üzenetére
''nc4000, nc6000, nc8000, nw8000, TC1000 sorozatok. A többi a céllövöldébe való, közvetlenül a vizipisztoly mellől egyhurkapálcáról lelőhető modell..'' - d900t
Jó szöveg
Tavaly októberben, amikor az Amilomat vettem a notebook.hu-nál, épp zárva volt a céllövölde, az épen maradt gépeket pedig akciósan árultákHát így lett laptopom...
-
SGC
tag
-
SGC
tag
Az Amilok akkuja 14,4 V-on 4000 mAh. Innen már csak matek:
P=U x I x cos fi (Ez a valós teljesítmény; mértékegysége a Watt)
P=U x I (Ez a látszólagos teljesítmény; mértékegysége a VA [voltamper])
És még nem volt szó a meddő teljesítményről: VAr [voltamper reaktív] -
SGC
tag
Hogy meddig bírja akkuval? Nem csak a kapacitás számít.
Ha csak a memoárjaidat írogatod a WordPad segítségével, sokkal tovább, mint HDD és/vagy CD/DVD pörgetéssel, mint pl. filmnézés vagy diszkírás.
Ha még fiatal vagy, és jó a szemed, vissza tudsz venni a TFT fényerejéből isEz is növeli az üzemidőt...
-
SGC
tag
Ehhez mit szóltok?
http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20050509digitalis.html -
SGC
tag
Szerintem 1 kicsit túlmisztifikáljátok ezt a HDD-méret dolgot (1es esetekben valószínűleg tényleg számít a méret
, de talán nem most).
40 GB-s winyóm van az Amiloban (4200 RPM, 8 MB puffer); a vétel idején (tavaly október) tartottam attól, hogy kevés lesz az asztali gép 120 gigása után.
DE! Felpakoltam mindent, ami a munkámhoz kell; a kedvenc játékaimat (amikkel nincs is időm játszani: Diablo II [2 GB], Etherlords [1,5 GB], Heroes of Might and Magic IV [1 GB], Sacred [1,7 GB], stb.); az összes saját készítésű digifotót a családról, állatokról, tájakról, stb. ÉS még mindig van kb. 13 GB helyem!!!
A fordulatszám és a combodrive milyensége ismét 1-1 igen szubjektív kategória. Az olyan tökátlagfelhasználó fickóknak, mint én, ennyi is elég:
- aszittem, nagy DVD-zés lesz - nem lett. Sokkal kényelmesebb/kellemesebb összebújva az asztalin filmezni...
- aszittem, nagy ördögirtás lesz - nem lett. No time...
- DVD-t írni 1enlőre nem áll szándékomban; a CD maximálisan kielégíti adattárolási igényeimet
Ami maradt: szövegezés OpenOfficével, webezés/levelezés Mozillával (ez itt a reklám helye) és hurcibálás autóval. Ehhez elég a 4200 is
Igaza van Vangelis kollégának: 1 Amilo valóban nem kopik sehol.
Hááát, ez van.
Amilo rulez!
[Szerkesztve] -
SGC
tag
válasz
sziszegőII #3971 üzenetére
Imhol még 1:
http://www.notebook.hu/accessories/usb/usb-fdd-drive -
SGC
tag
Lehet, hogy nem PC, de kimásoltam Neked az oldalukról:
''Személyre szabott notebook konfigurációk építése
Gyári kapcsolatainknak köszönhetően, speciális szerződéssel vállaljuk CLEVO és DELL notebookok tetszőleges, személyre szabott konfigurációinak határidőre való leszállítását.
Kérjük, érdeklődjön a lehetőségek felől!''
http://www.notebook.hu/ceg/szolgaltatas/index
Mivel szervízként is működnek, ha ott cseréltetsz, nem garibukás:
[Szerkesztve] -
SGC
tag
Ha a kollégának van 400.000 Ft-ja gépre, inkább állíttasson össze 1et a notebook.hu csapatával. Válassza az olcsóbb LG-t, és rakasson bele plusz pénzért 1 bikább videókártyát, gyorsabb HDD-t... Ameddig a pénztárcája bírja
-
SGC
tag
-
SGC
tag
Tavaly októberben ezért a pénzért (akcióban) ezt kaptam:
http://www.italios.it/amilo/
Érdekes módon a gyártó oldalain már nincs fent, biztosan kellett a hely a szerveren...
Ahány ország, annyiféle HW volt benne. Az enyém:
2,8 GHz Celeron; 256 MB RAM; 40 GB Toshiba HDD; ATI mobility Radeon 9000 (64 MB RAM, 4xAGP); CD(RW) író, DVD olvasó; 15' TFT (2048x1536 pix); 5 x USB 2.0; sorosport; párhuzamos port; IEEE1394; S-Video; PS/2; 56k modem; 10/100 LAN; CRT; type I/II PCMCIA; touchpad; beép. hangszórók; beép. mic.; hangerőszab.; 4000 mAh Li-Ion akku; 3,5 kg; ajándék USB-s FDD; XP Home; Works 7.0; Word 2002; stb.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Reklámblokkolók topikja
- YouTube
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hamarosan kiderül, hogy a Trump-kormány szétdarabolja-e a Metát
- Milyen TV-t vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Láncfűrész topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 Advantage - Ryzen 9 - RX6800M 12gb - 32gb ram - gamer - gyári gari - beszámítás
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB DDR4 ,512GB NVMe SSD gar
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- MacBook Pro 2016 13" TouchBar 4TB i5 2.9GHz/8GB/512GB DOBOZOS
- Eladó Apple Thunderbolt kábel / eszköz kihasználatlanság miatt
- Kiválló állapotú, Magyar bill, HP Zbook 17 G5: I7-8850H - 32GB Ram - 512GB SSD FHD - Quadro P3200
- Jó állapotú Dell Latitude 5300 I5-8350U 16GB 256GB NVME FHD eladó
- Acer hiányos laptop
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest