- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kontron KTQM87/mITX hűtés módosítás (Socket G2)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van egy asztali gépem amin szeretnék túladni és váltani notebook-ra.
Kaptam egy csere ajánlatot és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy érdemes-e bevállalnom vagy inkább kerüljem.Egy HP G62 amit ajánlottak érte a következő paraméterekkel:
Processzor: AMD Athlon II N330 2.3GHz 2 magos
Memória mérete: 3 GB ddr3
Képernyő átló: 15,6" Led 1366x768
Vga: Radeon HD 5470 512mb
Merevlemez: 640gb wd blue
Optikai meghajtó: DVD-RW, Lightscribe
Hálózat: 10/100 BASE-T Ethernet LAN
Wifi: 802.11 b/g/n
Kamera: Igen + mikrofon
Bluetooth: Igen
USB 2.0: 3 db
Kártyaolvasó: Igen, 5in1
HDMI: Igen
Billentyűzet angol
Sound: Altec Lansing speakers
Gyári töltő
Akkumulátor nincs3 hónap garanciát vállal rá az illető, sok pozitív értékelése van.
Néhány K-ért kapni hozzá egy működő akkut, meg van egy SSD-m amit a DVD meghajtó helyére betennék, az gyorsítana valamennyit a masinán.
A tanácsokat köszönöm szépen!Szerk.: Ja és igazából netezésre lenne a noti és maximum fullHD anyagok lejátszására, de azért nem szeretném, ha mindent gyök2-vel oldana meg.
[ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Ha minden jól megy, akkor sikerült eladni az asztali gépem.
Így viszont tervezem egy notebook vásárlását.
Mindenképpen használtban gondolkodom és maximum 60K lenne a keret.
Átlagos felhasználásra lenne, netezés és legfeljebb fullHD tartalmak megjelenítése (tv-re kötve hdmi-n keresztül).
Elég lenne 300Gb körüli HDD, meg van egy 32-es SSD-m, azt jó lenne belerakatni az odd helyére.
Ilyen áron azért találni régebbi i3, i5, esetleg i7-es gépeket is.
Mik az ajánlottak ebben a kategóriában?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom notebook vásárlásán.
Legfőképpen netezni kell meg office-ra.
Viszont ezeket teljesen akadásmentesen tegye. Falnak megyek amikor várni kell egy új ablak vagy fül megnyitására böngészőben.
Játékra nem igazán lenne használva, arra van asztali.
SSD mindenképpen kellene bele szerintem, az sem baj, ha HDD nincs.
Kijelző minél nagyobb, de nem kell fullHD.
Használt és új gépre is jöhetnek ötletek.
Saját véleményem szerint használtan 60-80K keret kellene, új gép esetében 130-150.
Nincsenek extra igényeim. Súly meg ilyesmi nem lényeg, mert úgyis autóval hozom-viszem.
Nem vagyok otthon az ilyen i3 meg i5 generációkban.
Ahogy nézegettem használtan a megjelölt keretbe belefér egy i3-i5, 4gb ram meg 120gb ssd, ujonnan meg kb 130-tól indít ez a szint.
Oprendszer nem szükséges, hogy legyen hozzá.
Remélem leírtam mindent.
Köszönöm előre is a tanácsokat!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
A legszimpatikusabb a 80 ezer környéke, de ha érdemesebb beruházni, 100-110K is belefér.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Legfőképpen irodai munka, böngészés, de ezt tényleg villámgyorsan lehessen vele.
Ha akár játékra is alkalmas, hab a tortán.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6" lenne az ideális szerintem, a többi meg amit érdemesebb.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Rendszeresen, de akkuról ritkán menne és kocsival lenne hordozva, szóval az sem baj, ha 10kg a gép.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi, azt megoldom magam. Amúgy Win 7 vagy Win 10 lenne rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
120Gb SDD mindenképpen a minimum.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI mindenképpen legyen rajta.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ILyen árkategóriában szerintem csak a használt játszik.
Lehetőleg Budapesten vagy környékén kellene találnom gépet, van egy DELL Vostro 3568 90-ért, de nagyon messze. Sok 4. generációs i5-ös gép van, de azoktól félek kicsit, mert nem mai csirkék.
Van egy DELL 5559 (115K) is (HDD helyett 120GB SSD) a közelben, ami játékokra is alkalmas lenne, de viszont akkor nagyobb SSD-t kell bele tenni vagy még plus HDD-t (már ha utóbbit lehet), ami plusz költség, stb...
Viszont a 115K is azért kicsit kilóg a keretből.[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kellene egy új notebook.
Legfőképpen irodai célra lenne használva, PDF-ek, szöveges dokumentumok szerkesztése, esetleg egy kis weboldal fejlesztés és hasonlók.
Erre a célra viszont villámgyors gépet szeretne, a keret 200K.Én amit gondoltam az i5, 8gb ram és legalább 256gb-os SSD, 15,6" és fullhd képernyő.
Hölgy az illető, így pozitív lenne valami csajosabb gép.
Én ezt a kettőt néztem neki:
1. HP 250 G6
2. Lenovo 330
Igen tudom, a felsorolásban kapásból 2 gép az i3, de már 8. generációs és van amelyik gép fehér, az Asus meg 17"-os.
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Csajszi ismerősöm szeretne venni notebookot.
Egyetemhez kell beadandókat szerkeszteni és hasonlók. Olykor filmnézés. Semmi extra nem szükséges.
A lélektani határ az a 200K.
Nem lenne rossz, ha azért időtálló lenne és sokáig kiszolgálná. Én emiatt néztem i5-ös gépeket.Bármi ötletet szívesen meghallgatok! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Formula-1
- Windows 11
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- BestBuy topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
- Új állapotú HP Pavilion 15 colos laptop, még 14 hónap garanciával
- Lenovo G505 alkatrészek - alkudni lehet
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest