Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccy88
senior tag
a laptop-ot kábellel a routerre kötve(100mbs) kb 25MBs sebességgel tudok másolni(usb 2.0). ez már egészen elfogadható számomra, viszont az én netbook-om csak wifin tud csatlakozni, amivel szintén nem érek el többet 6-7MBs-nél. Szerencsére nem sűrűn van szükségem ilyen sok adat másolására, ezért az általad ismertetett megoldás(vagy alkalmanként a laptop hurcibálása) meg fog felelni a célnak.
Köszönöm az ismételt segítségnyújtást!!!
-
-
laccy88
senior tag
az első megoldás valóban nem célra vezető, ugyanolyan lassan másol, mintha az adathordozó a gép-re lenne dugva. A második megoldás érdekelne, de sajnos fogalmam sincs miről van szó Esetleg egy kicsit bővebb infót kérhetnék? ffp meg van már. ha esetleg emlékszel, én voltam, aki a minidlna-val is megszenvedett, és te segítettél.
[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
sziasztok! van arra bármilyen módszer, hogy egy a Nas-ra dugott usb-s tárra a nas-ról másoljak általam kijelölt fájlokat, mappákat, és ne csak konkrét megosztási mappákat? Zyxel nsa320s
-
laccy88
senior tag
Köszönöm, a TM-t meg is találtam minidlna-t megpróbálom.
tomi5244: maga a venti nem lenne hangos(bár azért hallható, de nem zavaró), viszont valami a venti miatt berezonál, és ezt folyamatosan lüktetésszerűen csinálja, hallható. Egy helyiségben alszok vele, első pár napban lefekvéskor mindig azt hallgattam, de már nem tűnik fel. Biztosan meg lehetne szüntetni kis barkácsolással, de ugyebár garanciás..
-
laccy88
senior tag
Zyxel NSA320S NAS-om van. Nem rég vettem, kezdő vagyok. Nincsenek nagy igényeim, szeretném telepíteni rá a transmission és a mindlna app-okat. Sajnos nem értek hozzá. Találtam ezt a leírást találtam(bár nekem elég meredek), de ez nem az én típusomhoz való. Ettől függetlenül működne?
-
laccy88
senior tag
sziasztok! vettem egy zyxel nsa320S-t 1TB WD Red hdd-vel. csatlakoztattam a helyi gigabit-es hálózatra. Működik rendesen. Viszont nem értek még annyira hozzá, sem a beállításokhoz, ezért nem is nagyon konfigoltam. Total Commanderrel hálózaton keresztül a nas-ra másolva a sebesség 4-7mbyte/s. Ez normális?
-
laccy88
senior tag
zyxel nsa 320s
Hálózaton keresztül nagyon lassan érem el a meghajtóját. Értem ez alatt, hogy ha intézőből belépek a megosztott meghajtójába, azon belül mappákba, másodperceket kell várni rá. Illetve, ha zenét játszok le róla, akkor is nagyon lassú a váltás. Teljesen kezdő vagyok elég sok fejtörést okoz a beállítása. Nem tudom jó módszerrel csináltam-e de windows-ból simán hálózati meghajtó csatlakoztatása funkcióval érem el.
300mbs hálózaton ha total commanderrel másolok rá, ~3MB/s a sebesség. Én ezt elég lassúnak gondolom. Normális? Esetleg van valami amit feltétlenül be kell állítanom?
Bocsi a hülye kérdésekért! -
laccy88
senior tag
hsz.12820 Senki?
-
laccy88
senior tag
sziasztok! korábban már érdeklődtem, a téma még mindig aktuális nálam. Szeretnék egy NAS-t. Nincs túl sok igényem, szeretném rajta tárolni a médiáimat, többek között zenéket, filmeket, melyeket elérhetek, lejátszhatok a hálózat más eszközein(TV-lan kábel-dlna, pc-wifi-megosztott meghajtóként írni olvasni), illetve torrentezni.
Kinéztem (talán a legolcsóbbat a kínálatban) a ZyXEL NSA310S típusút. Kérhetnék erről véleményeket, tapasztalatokat?
ui.: később tervezek egy médialejátszót, amelyen 3D BD iso-kat is le tudok játszani a nas-ról. Ez képes lenne ezt biztosítani?
Köszi!jaaa és még valami. Ha jól tudom az általam említett típust nem tudom nyomtatószerverként használni. Esetleg ebben a kategóriában van, aki tudja?
[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
válasz Ákinard #12721 üzenetére
a kérdésemre azért kapok választ? miért nem működik a dolog tv-vel?
-
laccy88
senior tag
-
laccy88
senior tag
sziasztok! szinte teljesen kezdő vagyok a témában
szükségem lenne egy NAS-ra, amely a következő feltételeknek megfelel:
-USB port(melyre pl egy tv-t dugva a tv le tudja játszani a meghajtón lévő médiafájlokat)
-nyomtatószerver funkció
-hálózati titkosítás(pl. a hálózat gépei, bizonyos tartalmakat csak jelszóval érjenek el rajta)
-használható torrent kliens
kb. ezek az igényeim. Nézegettem őket, de sajnos nem tudom, melyik márka vált már be gyakorlatban, és melyiktől kell óvakodni.
D-link DNS 320L tetszene, de sok rosszat írnak róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Androidos tablet topic
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!