Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gollum

tag

válasz Izland` #55040 üzenetére

Nyilván függ a körülményektől is a szerelés ára, de egy családi háznál olyan nagy problémák nem lehetnek.
    Ha számolsz egy daikin sensira FTXF35D-vel, amit bárhol megkapsz 280-körül, (Szereléssel együtt lehet kedvezményesebb, esetleg TeeJay fórumtárs tud kedvezőbb árat ajánlani. :) ), plusz egy magasabb szerelési költséggel, legyen 100, (Nálam 83 volt.), már akkor is jobban jártál, mint egy gree-vel, szerintem nem korrekt.
    A vezetékelés meg kérdéses, mint írták itt is, (Meg nálam is így szerelték.), már a kültérihez kell a táp, ha ott még a beltérihez van előkészítve, a vezetékek vastagságától, számától függhet, hogy megoldható, vagy nem, a rézcsőnél meg gondolom, ha nincsenek szakszerűen lezárva a végei, én sem raknám fel garisan, ha lehet benne dugulás. (Darázs, légy, stb.)

• Rommel6600

őstag

válasz abrax1 #55027 üzenetére

Én úgy tudom, hogy ökölszabályként légköbméterenként 40W nominális teljesítményt számolnak hűtésre (általánosságban). Ez a Te esetedben ugye 20×3,5×40=2800W névleges teljesítményigényt jelent.
    2kW és 2,5kW gépek között minimális árkülönbség szokott lenni, biztosan nem vennék 2kW-osat, inkább a 2,5kW-ra voksolnék. De a nagy belmagasság miatt lehet még a 3,5kW sem lenne annyira hülyeség (és jellemzően azok sem eszeveszetten drágábbak), kérdés, hogy mennyit menne magában (azaz csukott ajtó mellett)? Mert a kisebbek jobban vissza tudnak szabályozni, ha és amennyiben úgy adódik. Viszont az is igaz, hogy rendszerint a beltéri egységek ebben a kategóriában (<3,5kW) japán vonalon csendes/ultra csendes módban közel azonosan halkak (~20dB), a kérdés inkább az, hogy milyen fokozaton működne többet a klíma? Azaz:
    - csukott ajtó és homeoffice órák kevesek, ergó csak azt a mínusz két fokot kéne neki temperálni?
    vagy
    - inkább már akkor magadracsuknád az ajtót és menjen így állandóan nagyrészt?
    Előbbi esetében 2,5kW tuti elég, utóbbinál esetleg elgondolkodnék a 3,5kW-oson, de lehet még akkor is overkill.

Minimális zaj? Itt leginkább Daikin Sensirával és Panasonic-kal lesz tapasztalat, azok biztosan halkak a csendes/ultracsendes módban. (Szabányos, megismételhető mérés szerint is) Többinél már kicsit más a helyzet, mert vagy hangosabbak (pl Gree comfort X, a maga csendes módjában már 26dB) vagy egyáltalán nem adja meg a gyártó, hogy milyen szabvány szerint sikerült nekik kiméricskélnie azt az értéket (pl LG Silence Plus).

• benike123

tag

Sziasztok!

Egy 4. emeleti (legfelsőszint) lakás 15-20nm-es szobájába szeretnék klímát telepíttetni.
    (Pirossal jelölve a lehetséges helyek)

Mivel albérletről van szó nem high-end kategória a cél, hanem egy kb ár-értékben megfelelő készülék.

Körbe néztem milyen lehetőségek vannak, és a pénztárcát figyelembevéve a következő klímákra gondoltam. (nem vagyok képbe melyik márka milyen minőséget képvisel, ezért kérlek nézzétek el, ha lesznek nagyon gagyi tételek is :) )

Ezek a klímák beszereléssel kerülnének ennyibe:

HD Maximus - 199 900 Ft
    Bosch Climate 5000 RAC - 200 000 Ft
    Fisher FSAI-SU-93AE3 - 210 000 Ft
    Polar Lite - 210 000 Ft
    MDV RAG-026B-SP - 214 500 Ft
    Midea Blanc - 220 000 Ft
    R-cool Econic 2- 229 000 Ft
    Syen Bora Plus - 238 000 Ft
    Gree Lomo Plus - 245 000 Ft
    MDV Next NTA1-026B-SP - 248 990 Ft
    Midea Mission II - 250 000 Ft

Kb 250k Ft lenne a lélektani határ, de a fölött még ezeket néztem, hogyha nagyon nagyon megérné ár/értékben.

Fisher Summer 254 000 Ft
    AUX Gamma 2 Series 9 - 263 000 Ft
    Gree Home - 268 800 Ft
    Daikin FTX25J3/RX25K - 269 400 Ft
    Daikin FTXC25C / RXC25C - 331 000 Ft

Nem fillérbaszóskodni akarok, csak ár/értékben egy normális gépet találni.
    Mivel forgalmasabb út mellett található a lakás, ha nem iszonyat hangos gépről van szó, akkor nem hiszem, hogy hangos lenne.

Fontos szempont lenne, hogy a készülék típus várhatóan a jövőben is rendelkezzen tartalék alkatrésszel, és amennyire lehet ezért az árért megbízható legyen.
    Fűtésre egyáltalán nem lenne használva.

Illetve érdekelne, hogy mik a vélemények az alábbi webshopokról a beszerelést illetően (megbízható, korrekt munka, oda kell-e valamire figyelni náluk stb...)
    Mikre kell figyelni, miket tartalmazzon (csövezés elv 3m kell, vasbeton faláttörés biztos kelleni fog, de pl amiatt, hogy mivel 4. emeletről van szó nem tudom, hogy emiatt lesz-e plusz költség, erről sehol nem találtam infot)

ablakklima.hu
    helloklima.hu
    klima-legkondi.hu
    klima-erd.hu
    klimarendszerek.hu
    mindigklima.hu
    premiumcool.hu
    webklima.hu

Megéri klímát külön nézni és külön szerelőt?
    Ez esetben tudnátok megbízható szerelőket ajánlani?

Bármilyen véleményt, tanácsot, tippet szívesen fogadok.

• TeeJay

félisten

válasz Aryes #54895 üzenetére

Igen amíg nem tudod mi az igazán halk japán klíma addig azt hiszed hogy a gagyi klíma is halk pedig nem :D
    Daikin 20dB éjszakai módban a Gree meg leghalkabb módban ha jól emlékszem 25-26dB
    Annyit tudok neked mondani, hálószobában van 2éve a Sensira én nagyon rossz alvó vagyok, minden kis fény vagy zajra felébredek és alig tudok visszaaludni
    Daikin éjszakai mód mellett vígan alszom igaz a zöld és sárga LED lámpáját vastagon fekete filctollal leküldtem meg a kis ablakoscskát is így nem látom hangját meg éjszakai módban nem hallom :R

A Gree CX öcsémnek meg apámnak van, ott a minimum hangerő az a Daikinnál olyan 1-2-es ventilátor közötti hang lehet ami nappal tökéletes mert nem zavaró de aludni mellette hát irigylem azt aki tud :U

• TeeJay

félisten

válasz Aryes #54893 üzenetére

Fisher Comfortplusz = Gree ComfortX
    De ha halk kell akkor Daikin Sensira FTXF35C vagy D végű
    Gree és Fisher leghalkabb módban is jóval hangosabb lesz mint a Daikin

• TeeJay

félisten

válasz enginev3.0 #54877 üzenetére

Hűteni szeretnél vagy fűteni is egész télen?
    Daikin Sensira-ra tudok jó áron kontaktot, írj rám privátban ha érdekel :K
    Ha meg combosabb fűtős gép kell arra is van jó áron Fisher Nordic :R

Daikin Sensira fűtés téma:
    Télen -8 fokban én is teszteltem fűtésre a Sensira-t és bőven 58fokot fújt ki a beltéri és halkan tette a dolgát
    -8 fokban nem fog már annyit leolvasztani sem mert ott már kevés a pára, ha valami gyepálni fogja az pont a 0 fok körüli külső idő amikor van pára és rá is tud fagyni a kültérire
    -10fokig lazán merném vállalni vele a fűtést és ugye a mostani telekben amikor -15 fok van az is hajnali 4-6között jön csak össze, napközben -5 és 0 fok között van mindig a hideg tehát ott lazán tud fűteni és nem hül ki a lakás sem.
    Persze nem fűtésre való de átmenetire bátran ajánlom
    Akinek nincs más fűtés és tré a szigetelés annak meg tényleg fűtésre való gép kell
    dupla méretű kondenzátor, 0,8-1kg R32 legalább és bika kompresszor legyen benne.
    Fisher Nordic pl bátran vehető, volt szerencsém hallani, belül Midea Oasis és szépen leszabályoz meg halk a kültéri is. Mellette volt pont a Gree Amber Royal na az 500 watt alá nem nagyon akar lemenni és a kültéri is szinte ordít a Fisher/Midea mellett.
    Japán gépből ami meg fűtésre való mint az FTXM Daikin azoknak el is kérik az árát :K

• Rommel6600

őstag

válasz belgast #54623 üzenetére

Panasonic TZ25 és TZ35öm van, utóbbit próbálgattam eddig (meleg híján) fűtésre és gyakorlatilag hangtalan, nemcsak quiet hanem automata módban is. (Hűtés módban a beltéri még halkabb lesz)
    Ha manuálisan feltolom max-ra vagy powerful módra, akkor már persze hallható bőven, de szerintem egyik mód sem usecase, meg nyilván akkora légáramnál már bármilyen ilyen készüléknél közbeszól a fizika. (Esetleg majd akkor mennek ilyen üzemmódban amikor hazaérkezés előtt bekapcsolom őket az autópályáról, de akkor sem fogom hallani :D )
    Rázkódás, pattogás? A kérdést se értem, nincs ilyesmi. (Minőségi, és normálisan telepített készüléknél ilyen nem is lehet)

Ha fontos a hangja a beltérinek, a gree comfort x-et felejtsd el. Különösen ha már Panasonic vagy Daikin-on gondolkozol, akkor azok mellett nem rúg labdába. Én szerencsére tavaly nyáron havernál egyszer aludtam Comfort X mellett, annyira "jó" volt, hogy megkérdeztem reggel, hogy ez milyen típus, mert ilyet tuti nem fogok venni... Enélkül az élmény nélkül idén a lakásomba valszeg nem japán készüléket vettem volna, így viszont egyértelmű volt az irány.

• zacci

aktív tag

válasz windy #54659 üzenetére

Igen, sejtettem, hogy ez is csak egy kinai tucat marka.
    Valahogy mindig ez van. Megjelenik egy ceg a piacon es egeszen addig gyart jo minoseg/arerteku gepeket, mig fel nem fut, utana elkezd "optimalizalni" es lesz belole egy sokadik tucat marka.
    Gondolom ezert kedvelik a japcsi gepeket. Evek ota hozzak a szintet es latszolag nem engednek belole. Vagy tevednek ? Daikin esetbeen mi a tapasztalat ? Nekem is az van, de erdekelne, hogy az evek alatt melyik iranyba "fejlodtek".
    A Gree-vel mi a gond ? Marmint, miota magankezbe kerult. Emlietetted, hogy minosegben kezd alabbhagyni.

• MC Pite

veterán

válasz danna27 #54648 üzenetére

-Biztos, hogy kell 5kW-os? Nagyobb irodahelyiségbe kell? Vagy a fűtés végett? Ahhoz nem feltétlen kell nagy névleges teljesítmény (sőt - annál meg az a lényeg -10⁰ körül mit tud).
    -Amber Royal amúgy is túlméretezett (a 3,5-ös kb 4,2-es, és nem tud annyira visszaszabályozni mint a japánok.
    -Azol az értékek, khm, fennntartással kezelném
    -kül és beltéri sem túl halk

-Polart ki ajánlotta és hol? Tudod linkelni a gyártó honlapját, egy egy klímájuk rendes adatlapját? :R Én nem ajánlom a Polart.
    Daikin, Panasonic, Mitshu inkább. Olcsóbbak közül C&H Arctic vagy Fisher Nordic.

-Fűteni is: kiegészítő vagy fő fűtésnek, milyen szigeteltséghez?

yu4gi: Gree Pulse, Panasonic FZ, Daikin Sensira. Ezek alatt hangos, nem túl hatékony klímák vannak. Kis helyiségbe én TZ20-WKE -t vettem; eléggé vissza tud szabályozni, jó hatásfok, halk, wifi, stb; ahhoz képest korrekt árú.
    De ahogy többen írták vagy halk, vagy jó hatásfokú, vagy olcsó.

• danna27

csendes újonc

Sziasztok!
    Klíma vásárlás előtt állok 2 db 3,5 kW-ra és egy db 5 kW-ra lenne szükségem.
    Minél többet olvasok, annál jobban elbizonytalanodok.
    Eddig a Gree Amber Royal termékét néztem. Ami miatt tetszett az a SEER 8,5 és SCOP 5,1-es értékek voltak és az, hogy nagyon sok helyen látom ezt a márkát. Klímaszerelő is ajánlotta.
    VISZONT sok helyen olvastam, hogy a Daikin, Mitsubishi esetleg Polar termékeket is nagyon sokan ajánlják. Ezeknek rosszabb a SEER és SCOP értéke. Vagy ez nem olyan fontos, mint a zaj és a megbízhatóság? Ezek sokkal drágábbak?

Ja, azt elfelejtettem, hogy hűteni és fűteni is szeretnék vele.

• belgast

csendes tag

válasz MC Pite #54608 üzenetére

TZ20-at 235ezer ft találtam legolcsóbban,
    daikin 240+wifi

egyébként mennyire halk,rázkódás,pattogás?

van még más alternatíva? gree comf x van 210ért de elvileg hangos halószobába leszabályozásáról nem találtam semmit ahogy adaikinről sem.

Ahhoz képest hogy először 130-at polar vagy whirlpoolt nézegettem lassan már a dupla árnál járok :D végén még nekem kell felszerelni.

• TeeJay

félisten

válasz belgast #54517 üzenetére

180-ból számlával most elég fingilingi alap klímák jönnek ki most
    MDV és társai gondolom
    Még egy alap Gree vagy Midea is drágább nemde?
    Daikin Sensira hűtésre nagyon jó gép de számlával az is 260körül indul

• dzsefi

csendes tag

Sziasztok, leendő 3. emeleti lakásunk klimatizálásához szeretnék tanácsot kérni. A feltöltött képen [kép] látható az alaprajz és tájolás; adott három kisméretű (10-11-14 nm) hálószoba és egy kb 30 nm-es nappali, az épület BB besorolású, rendesen szigetelt lesz.

A hálókat multi rendszerrel szeretném megoldani, a nappaliba pedig egy 3,5kW-os splitet gondoltam. Szempont a hálószobáknál a hangerő, illetve az alapterületből fakadóan szerintem elég az adott típusból elérhető legkisebb kivitel, a nappaliban inkább a déli fekvésből következő körbenapozottság és az amerikai konyha miatt a hatékonyság/teljesítmény fontos. Fűtésre nem tervezzük használni, maximum átmeneti jelleggel évente néhány napot.

Szerintetek milyen összeállítást lenne érdemes választani, ha szempont a minél kedvezőbb ár? Nem feltétlenül ragaszkodom ugyanahhoz a márkához a nappali és a hálós multi esetében.
    Szívesen választanék Daikint, például 3 x FTXC-B 2 kW-os beltéri, 3MXM52N7 5,2 kW-os kültéri egységgel, ez így lehetséges egyáltalán? Vagy az FTXC nagyon hangos hálószobába?
    A nappaliba vajon elég egy Sensira FTXF35A (3,5 kW), vagy más kategóriában kéne gondolkoznom?

Ez így ha jól számolom, kb 1,2-1,3 millió lenne + szerelés, ennél többet nem költenék a dologra. Kb 1 millióból jönne ki egy hasonló összeállítású Gree Pulse csomag, ami szintén szimpatikus, csak egy kicsit tartok a kínaitól. Említettétek itt a topicban nemrég a Panasonic TZ szériát, azzal mi a helyzet?
    A lakásban van réz előcsövezés, abban is bizonytalan vagyok, hogy ez a telepítés árát mennyiben befolyásolja?
    Köszi! :R

• windy

tag

válasz TeeJay #54405 üzenetére

Mondjuk, ha akadozva lesz áram, akkor még mindig jobb, ha sokan klímával fűtenek, mintha olajradiátorral, hőlégfújóval, fűtőpanellel vagy bármi hasonló cekászos, COP<=1 szerkezettel. Harmad, negyedannyira terheli a hálózatot.

Nálunk van Daikin Sensira , mindkét tipus, hogy mit hoz a közeljövő, nem tudom, de Polar, Gree, Mitsubishi még van párszáz szett, úgyhogy ki tudjuk szolgálni a minket megkeresőket.

• TeeJay

félisten

válasz Klímaboy #54399 üzenetére

A Polar annyira magyar mint a Pepsi...
    Gépeik egyik fele Gree belül másik fele TCL
    Sensira alap fűtésre jó de Feco írta -10 fokig sem fog megijedni, teszi a dolgát
    Buda Klíma gyorsan felejtsd el :D Ha gondolod adok egy kontaktot de kb. ma fel kell hívnod mert most beszéltem vele nem lehet már most gépet szerezni, Polar teljesen kiürült, Gree Syen fogytán van, Daikin-ból meg másfél hónapig nem kap a forgalmazó sem. :Y
    Az hogy Sensira C vagy D olymindegy, jelenleg már annak örülni kell majd ha lesz Daikin Sensira nemhogy még válogatni hogy előző verzió vagy már 2022-es kell neked

• TeeJay

félisten

válasz zacci #54263 üzenetére

FTXF35C és D Sensira kültéri 26kilós 0,55kg R32-vel
    FTXF35A Sensira még 28kilós volt 0,7kg R32-vel
    FTXM35 Perfera 32kilós az tényleg fűtésre való bitang gép 0,76kg R32
    FTXP35 Comfora 28kilós 0,75kg R32

FTXC pedig majd windy megerősít de ha jól emlékszem Malajziában készül és Gree kompresszoros azért is olcsóbb, facebook csoportban legalábbis ezt az infót kaptam
    ezért is éri meg inkább a Cseh vagy Török Sensira-t venni mert az Daikin kompresszor és minőségibb termék

rmihaly:
    Szerencsére nem így működik a hűtőkör hogy "rátuningolsz" 20-30deka hűtőközeget és máris egy szériával nagyobb géped van :D ha túl sok van benne az sem jó amúgy :D
    Alapból a Daikin ezeket a hűtőközegeket 3,5kW-nál 10méter rézcsőre adja meg miközben Gree pl 6méterre ad ennyi hűtőközeget és 6méter felett rá kellene tölteni pedig ugyanaz a teljesítmény osztály. Vélhetően a japán gép ebben is jobb hogy +4métert még elintéz a kompresszor simán és csak utána kell rátölteni :K
    Az hogy pár év alatt 2kilóval tudták csökkenteni a kültéri tömegét és 0,15kg-al kevesebb hűtőközeg is elég 10méter csőig az hatékonyság növelést jelent. Amint fent lesz a C-s gép tesztelem az A végűvel és kiderül mennyi az annyi :K

• TeeJay

félisten

válasz mjani1172 #54130 üzenetére

Őszinte leszek, engem a garancia sem érdekelt
    Daikint vettem és takarítom magamnak ;)
    1 liter Deep Clean 17-18ezer boltban de én ismerem a fickót aki gyártja/értékesíti így tőle jobb áron kaptam.
    Ez 1:30 arányban hígítható így kapsz 31liter lötyit ami vagy 30-40beltéri full takarítására elég
    Veszel egy nyomás permetezőt és nem költöttél még 25ezret amiből örök életre tudod takarítani a klímádat. 10év garancia a szerelőknek sem jó amúgy Gree esetén csak még kevesen jöttek rá ugyanis ha 9éves korában lerottyan valami benne már bőven nem fogja fedezni a 9évvel ezelőtti kevéske haszon a gép árán azt amibe kerül majd javítani a gépet...
    Esetleg azzal nyernek ha becsületes tulaj (looser lesz) tényleg 10évig évi 2x hívja majd takarításra a szakit amivel keres potyára pénzt mert egyesek évente pár napot járatják a klímát.
    Sőt engem hívtak már nyugdíjas nénik klíma takarításra és nem volt szívem lehúzni mondtam neki hogy még csak nem is poros a gép, kár ezért 10-15ezret elkérni egy alapos mosásra

• lazsi

tag

válasz mjani1172 #54130 üzenetére

Szerintem is pofátlanság az évi 2x karbantartás, akkor is ha csak hűtésre vagy csak fűtésre használod. Én ezért döntöttem végül a Daikin mellett. A Gree egyszerűen drágább hosszabb távon.

• mohitook

tag

bedobok az előzőekhez még egy ilyet:
    HD HDWI-MAXIMUS-127A
    Ez volt a legalacsonyabb árú az ajánlatban ami elvileg ki tudja szolgálni a lakást (53nm kb)
    Őszintén nem tervezek ebben a lakásban megöregedni ezért nem tervezek Daikin-el vagy akár a Gree CX-el amik közel 300ezrek, helyettük belőném a Polar-t 240 körül és ha 5 évig elmuzsikál amíg itt lakom akkor már meg vagyok elégedve.
    Ilyen hozzáállással mit hoznátok ki a trióból?
    Gree Comfort - X
    Polar SDY
    Syen Bora plus

• TeeJay

félisten

válasz fanci #53982 üzenetére

Akkor előtte döntsd el fogsz-e vele fűteni mert csak hűtés miatt baromi nagy pénzkidobás felrakni olyan klímát amiben dupla soros kondenzátor van meg karter fűtés mivel azok fűtésre vannak tervezve, nyáron hűtés közben overkill lesz a teljesítményük.
    Hűtésre Daikin FTXF25C vagy 35C vagy az új széria D végű
    Halk, baromi hatékony és megbízható. Alap fűtést is tud úgy -10 fokig nem lesz vele gondod maximum leolvasztásban butácska de nem fűtésre tervezték

Ha mégis fűtenél és kell a bika gép akkor egyrészt jóval drágább lesz
    másrészt Fisher Nordic = Midea Oasis Plus érdemes elgondolkodni rajta
    A Gree ComfortX főleg az új kis kültéri egységes tele van szopással, nem akar fűteni rendesen és amúgy is hangos klíma még minimum módban is. Tudom mert apámnak meg öcsémnek CX van nekem meg FTXF35A Sensira és az én klímám halk az övék nem :D

• MadKet

tag

válasz MadKet #53535 üzenetére

Sziasztok,

Már korábban kérdeztem ajánlott típusokról, de nem sikerült még meghoznom a végső döntést. Hűtésre lenne használva, fűteni max akkor használnám ha nem megy a cirkó. A lényeg viszont, hogy a kültéri egység halk legyen.

Az itteni olvasgatás után ezeket irtam fel a listámra:

Amiket eddig összegyűjtöttem a listámra, azok a következők:
    Mitsubishi AP25
    Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira
    Gree Pulse

Ami még nagyon szimpi és ajánlotta aki szerelné a klímát, az a Fujitsu. Ebből esetleg tudtok konkrét típust mondani ami halk kültéri egységgel rendelkezik és jó választás lenne?

Bármilyen más ajánlatot szívesen fogadok, vagy a fenti listát is véleményezhetitek :)

Köszi előre is!

törölt tag

válasz DithenS #53547 üzenetére

Én éppen azért választottam a Daikint, mert a munkahelyemen olyan nem volt, csak gree-k, mideák, whirpoolok és valami noname kínainak a klónjai. Egyik sem sokat ér, már amelyik működik még, de kb. a fele már nem is hűt, csak hangot ad, de azt rendesen.
    Ehhez képest a 3 éves Daikin Comfortom, leszámítva az első őszi gyenge fűtését, ami a pipa és a műanyag dugok eltávolítása után meggyógyult, kifogástalanul megy, "comfort" állásban 3 méterről is alig hallani hangját a beltérinek, a kültérit is csak kint, ha közel megyek hozzá.
    Szóval nem tudok rosszat mondani rá, az utódjának kiválasztott Perferát is elengedtem átmenetileg, ha esetleg a Comfort feladná, akkor jönne az, vagy másik japán.

• Almos

aktív tag

Sziasztok,

Klíma telepítés előtt állok, 3db 10-15nm-es szobát és egy 35nm-es nappali-konyhát kellene nyáron hűteni, átmeneti időszakban pedig rásegíteni a klímával a gázkazános fűtésre (elfüstölni a napelemmel megtermelt energiát).
    Eddig 4 típusra kaptam ajánlatot:
    Cascade : VISION NORDIC CWH09VN 2,5KW + CWH12VN 3,5 kW
    Gree : LOMO PLUS GWH09QB 2,6kW + GWH12QB 3,2kW
    Daikin : Sensira FTXF25C-RXF25C 2,5kW + FTXF35C-RXF35C 3,5kW
    Fujitsu : ASYG09KMCC 2,5kW + ASYG12KMCC 3,5kW

Az adatlapok böngészése alapján nekem szimpatikusnak tűnik, hogy a Cascade tud 4 irányú légterelést (sajnos a sarokhoz közel lesz minden beltéri felszerelve), van rajta led kijelző, a távirányítóban beépített hőmérő, alapból van benne wifi, éjszakai üzemmód és ionizátor is. Viszont ahogyan nézem, talán ennek lenne az egyik leghangosabb beltéri egysége (25/29/34/38 db(A)) míg a Daikin és a Fuji esetében pont a csendes üzemmód az ami valóban csendesebb (20/26/33/40 dB(A)), a többi módban már nincs jelentős eltérés.
    Nem szeretem a legolcsóbbat választani, de a Cascade esetében elég jónak tűnnek a paraméterek, csak azt nem tudom, mennyire számít zajosnak (vagy csak a többihez képest), illetve általánosságban elég vegyes véleményeket láttam a kínai típusokról, nem tudom konkrétan ez a típus mennyire megbízható? Igazából garancia 3+2 év van rá, ami több, mint a Daikin 3 év garanciája, de kevesebb, mint a Fuji 3+7 év garija - persze kérdés hogy probléma esetén elhajt-e a szerviz, illetve a garancia idő lejárta uután mennyit megy még a készülék..
    Esetleg milyen más típus ajánlott még ebben a kategóriában?

• tsgkmr

csendes tag

Sziasztok! Egy kb 35 m2-es nappaliba szerelnénk fel klímát. Alapvetően hűteni + amíg nem kapcsoljuk be télen a gázt vagy már vége a nagy hidegeknek (szóval kb szeptember vége és április eleje) kicsit felmelegíteni az életteret. De a nagy mínuszokban nem lesz fűtésre használva vagy csak nagyon ritkán. A szerelő a Gree és a Fischer Comfort Plust javasolta (3,5), kiemelve, hogy van csepptálca fűtése. De utána olvasva nagyon megtetszett a Daikin Sensira is, amiben ez talán nincs, de nem vagyok biztos benne, hogy ehhez a használathoz egyáltalán kellene. Ti mit gondoltok? Köszi :)

• F.N.

tag

válasz falabu88 #52624 üzenetére

Igen, 0 fok alatt mindig megy.

Viszont.
    Én Saját Daikin Perferámba tettem csepptálcafűtést,
    és csak akkor kapott áramot, mikor leolvasztott.
    Volt 2 nap, mikor éjjel -10 alatti mínuszok voltak, és napközben sem volt
    0 fok feletti hőmérséklet. 1,5 cm vastag jég kialakult a tálcában.
    3. nap egész éjszaka járattam a 100W/2m fűtőszált, és
    80-90%-a olvadt csak ki a jégnek a 12 óra alatt.
    Kevésnek bizonyult a leolvasztás alatti tálca fűtés.
    1. nap még 2-3 óránként olvasztott a Perfera, 2. naptól már óránként egyszer,
    de volt 1-2 alkalommal, hogy fél óra múlva újra olvasztott, mivel
    elsőre nem sikerült teljesen leolvasztani, és észrevette.( Intelligens olvasztás )
    Nem minden esetben felesleges a 0 fok alatti folyamatos fűtés.
    Nagyon levegő hőmérséklet és páratartalom függő a dolog.
    -3 fok alatt, ha közel 100%-os a levegő páratartalma, akkor jól jöhet.
    Hozzáteszem, egy Kínai jobban hűti a környezetet mint egy Japán,
    ezért több vizet is termelhet.
    Perferám speciál max 3 fokkal. Gree Comfort X pld. 5-6 fokkal.
    Samsung akár 8-9 fokkal is.
    Ezért tartom Én jobbnak pld. a Daikint, mert kisebb deltaT-vel dolgozik,
    de több levegőt meg kell ezért mozgatnia, és a kültéri mégis halkabb
    tud maradni.

Szerkesztve.
    Ha csak hűtenek vele, és nincs átállítva fűtésre,
    akkor szerintem nem kapcsolja rá a fűtőszálat, ezért nem fogyaszt,
    Minthogy hűtés üzemmódban, olvasztania sem kell.
    Basszus ebben nem vagyok azért biztos, de így kell hogy legyen,
    mivel más algoritmus szerint dolgozik hűtés és fűtés üzemmódban.
    Külön program van a 2 üzemmódra.

• waveson

tag

válasz falabu88 #52397 üzenetére

Jaja, ez igaz, de figy, sokkal jobb a tudat, hogy tuti nem fagy szét a kültérid, napi ~100 forintért cserébe nagy hidegekben (ami most pl pesten kb 12 órán keresztül van ami még 40Ft sincs így). Szóval ez a "kis" többletköltség garantálja hogy nem fog szétfagyni a több százezres klímád, míg nálam a Daikinnál, hát most vagy befagy vagy nem. Kevés az esélye. De azért az a kevés ott van, tudod! :D Mert a vizet szerintem nem igazán érdekli hogy Daikin vagy Gree, -15ben odafagy azonnal bármihez, és csak idő kérdése hogy mikor fagy be annyira, hogy kész legyen a szép, sima korcsolyapálya, amiben már csak nőő és nőő a jég mennyisége minden egyes leovasztásnál... :(((
    Ezt így nem érzed át mint Arctic tulaj, te bekapcsolod a klímád, tudod hogy az fog menni biztonságosan és (teljesen jogosan) mérgelődsz hogy minek fűt egy cekasz benne. Én meg mint Daikin és Arctic tulaj úgy vagyok vele, hogy ha a Daikint kapcsolom be lehet tönkremegy, míg ha az Arcticot, annak ilyen baja legalább nem lehet.
    Kicsit túlragoztam a dolgot, csak annyit akartam ezzel mondani hogy ha már van benne egy ilyen fícsör, én inkább örülök neki személy szerint, mint azon agyalni, hogy kivágom meg kikötöm meg nem tudom én micsodák még! :DDD :DDD Csak akkor kerül havi 2000ft-ba ez a tálcafűtés ha 24/7-be minuszok vannak, ami szerintem sok évente 1x fordul elő 1 hónapban, ma itt pesten a nap felében plussz volt, most így estére már mondjuk lehűlt.

• waveson

tag

válasz Ferenczi Áko #52267 üzenetére

Szia! Ne haragudj nem tudok olyan tanácsot adni neked, amilyet szeretnél kapni, mert nincs Hisense gépem. Annyi ötletem van a dologgal kapcsolatban, hogy igazából bármi lehet jó, amiről még nem derült ki, hogy sz*r. Például a Whirlpool klíma stb. Itt a fórumon próbálunk egymásnak olyan infókat adni, hogy melyik klíma az ami jó, megbízható, stb. A klíma amit néztél nagyon kevés embernek van, árukeresőn 1 db véleményt írt egy másik Hisense-ről valaki, tudod az a gondom ezekkel nekem személyesen, hogy annyiba kerülnek ezek a klímák mint egy Daikin Sensira. Ami talán az egyik leg-alapabb gépe a Daikinnek, ami lényegében tökéletesen teszi a fűtést-hűtést és maximálisan megbízható. Ha nem akarsz kísérletezni, akkor minimum Gree-t, de inkább valami Japót vegyél.
    Ha akarsz kísérletezni, akkor meg kipróbálod a Hisense-t. Ennyi. Annyit elárulok még neked, hogy 4 db klímából 1-et én is "kísérleteztem", és vettem egy kínait, egy Cooper&Hunter-t (Arctic-ot), hozzá kell tennem a Cooper&Hunterről rosszat nem igazán hallottam még. Baromira megbízható, viszonylag csendes, értelmes működésű gépek. Azé nem egy Daikin, de nem is kell minden klímának egyformának lennie. A Daikin nem gyárt turmix gépet, sem gumiabroncsot, sem fékbetétet, mosógépet, stb, csak és kizárólag klímával foglalkozik, nagyban. Én azt mondom, ennek a cselekedetének meg is van az eredménye. Most érted, ha 500 lenne a Daikin legolcsóbb klímája, a Hisense meg 160, nem is gondolkoznék a dolgon. De így, hogy ugyanannyiba kerül, csak akkor állnék neki kísérletezgetni, ha lenne elég sok pénzem lóvéra, és ha tönkremegy, megvonom a vállam és veszek egy újat, egy más fajtát. De én ennyire nem vagyok tele, szóval a kísérletezgetést meghagynám másnak! :DDD
    Remélem érthetően leírtam amit szerettem volna, egy Daikin Sensirához is hozzájuthatsz szereléssel együtt 300ért (kb?! :D ha szerencséd van stb), és azzal remélhetőleg 20 évig nem lesz sok gondod. Míg a kínaiaknál azért a 20 éves életkor erősen kérdéses!
    Általában amúgy azért javasolnak (én is) Japán klímát sűrűn, mert amit egy klíma nyújt, minden tulajdonságában egy kicsit jobbak a Japók, kevesebbet fogyaszt, halkabb, értelmesebben működik, jobban modulál sokkal, hosszabb az élettartama. Tehát ha egy klíma tulajdonságait nézed, effektíve mindenben jobbak. De én véleményem szerint negyed milliónál sokkal többet költeni egy klímára, hát nem tudom annak mennyire van értelme. 250-300k a max, fölötte már nagy sok élvezetet nem nyújt a sok százezer plusszba...

• Orlin

addikt

Sziasztok!

Régebben ajánlottátok a Trotec TTK 66 E párátlanítót.
    Lehet beruházok rá majd..Télen nem valami jó a szellőztetés érzés.
    Kiszellőztetek le is megy a pára de nagyon kihűl a lakás és rá félórára szinte ugyanott vagyunk...
    Esetleg más márka?Látom a Gree is forgalmaz,sőt a Daikin is igaz elég borsós az ára.
    50 pár nm a házunk vertfal és tégla vegyesen.
    Régebben talán itt mondta valaki úgy oldja meg hogy résnyire nyitva vannak hagyva az ablakok.

Köszi.

• waveson

tag

válasz maroni #52099 üzenetére

Nem semmi! :) Akkor ott is van dolguk rendesen.
    Update a Sensirával kapcsolatban: most kipróbáltam valamit. Elsőre nem sikerült mert 3 mp késés van a Daikin Residential Controller és a klíma "reakciója" között, de sikerült beállítani a lapátot úgy, hogy teljesen fent van. A gyári beállítás valahol "középen" lehet, amivel gyönyörűen fújja a meleget a kb 240cm magas bútorra, a klíma kb 20-25centivel van fölötte. Nomost a gyári beállítással ráfúj a szekrénynek majdnem a végére, onnan megy egyenesen előre+felfele már a meleg levegő. Most, hogy teljesen felül van a lamella (még ebben az állásban is lefele fúj) a légáram kb háromnegyede már a bútor fölött jön el.
    Update2.0...: én h*lye...a bútor nem volt teljesen betolva a falhoz. Kb 15 centire volt a faltól, most ~3. Rengeteget változott a szitu a betolt bútorral + feljebb állított terelővel, mert ha 1 méterre állok a klímától, fújja az arcomba a meleget. Eddig semmit! :D Szóval indul a teszt: Comfora +1 fok, Sensira +1 fok (+ a bútor és lamella okosságok). Egyelőre ennyit tudok tenni! :P Szerintem sokkal több levegőt megkavar így. (igen azért azt se felejtsük el hogy ez nem egy Gree gép, ez nem 900m3 levegőt kavar meg Quiet-en 29dB-el, hanem sztem kb 400-at 20dB-el. Könnyű csökkenteni úgy a rétegződést ha az egész lakást odébbtolja a klíma már a legalsó fokozaton is, az Arctic legalább olyan erővel tolja a levegőt Quiet-en (22 dB ami jó lesz 25-nek is szerintem) mint a Comfora 1-es vagy kettes fokozaton (tehát a Quiet után még 1 vagy 2....). No mind1, a puding próbája az evés, meglátjuk egy gonosz bútor elhelyezése mennyire tud tenni annak érdekében, hogy megfagyjunk, vagy sem! :DDD

• tibibi

őstag

válasz sanzi89 #52001 üzenetére

Pont ezért kérdeztem megéri vajon a felárat vagy nem. A gree-t le fogom cserélni,de nem tudom még mire. Kipróbálnék valami mást fujitsu vagy mitsubishi ,de nekem elég az alap verzió. Ez a sensira kültéri messze hangosabb mint a másik három,viszont a gree elnyomja a hangját :DDD . Egyik daikin távirányítót sem használom éppen a háttérvilágítás hiánya miatt nekem kezelhetetlen :W

• tibibi

őstag

válasz PROTRON #51934 üzenetére

100l meleg vizet előállítani vagy 120m2 befűteni két különböző dolog ! Az első éves költsége 44978.- ha normál tarifával számolom 73316.- a fűtésé cirka félévre, CSAK ARRA használom! normál tarifával 104023.- H tarifa 63816.- Ha esetleg több meleg vízre lenne szükség már megugrik a fogyasztás.Nyilván a telek se egyformák lehet hidegebb akkor ott is megugrik.Tehát mint írtam nem igazán éri meg átváltanom H tarifára!
    "Most lett 3.klíma a tetőtérbe így 120nm2 már hatékonyabban fűti," Valószínű,hogy kevesebb lesz a fogyasztásom ha a gree nem 1kw zabál óránként! 1 hete lett felszerelve a daikin majd kiderül.... Jelenlegi állapot mind három 21 fokra állítva [kép] [kép] [kép] ne menjünk bele miért már nem érdekel ....

• waveson

tag

Ha nem is sokat, egy kicsit hadd segítsek. Először is fontos lenne tudni, hogy csak és kizárólag klímával tervezel fűteni, vagy ha -10 fok van épp, van-e alternatív megoldásod?
    Nem tudom hogy tisztában vagy-e vele, de a klímák fogyasztása és komfortja nagyban függ a kinti hőmérséklettől és a lakásod hőszigetelésétől, az átlag hőmérséklet télen +2 fok fölött van valamivel országosan. -20 foknál elég rossz a klímák hatásfoka, talán a 2 COP még megvan, de ekkor már hangosak és sokat esznek, nem feltétlenül érdemes használni őket.
    A Comfort X helyett akkor már inkább olyat ajánlanék ami nekem van (Cooper&Hunter S12FTXLA-Arctic-NG). Kb hasonló a Comfort X-hez, azzal a különbséggel hogy halk üzemmódban tényleg halk (22dB), míg a Comfort X 29dB, ami szerintem már nevezhető hangosnak.
    1000W-nál nagyobb teljesítményre nem igen van szükséged óránként, amit látsz az általad linkelt weboldalon, ahol egyébként viszonylag nagy mennyiségű hülyeség van szerintem. Például az általam birtokolt klímához (Daikin Comfora) odaírják hogy -6 fok: korlátozottan alkalmas. A Comfora COP-je -7 fokon 3.2, tehát 500W elektromos áramból 1600W hőt szipkáz be a lakásba, amivel egy 100nm-es lakást felfűtesz szerintem kb az egyetlen klímával (elméletben, -7 fokban 1 fűtőeszköz használata nem komfortos).
    A linkelt oldal legalján lévő klímák (a Mideát állítólag jobb elfelejteni..) mindenféle kiegészítő fűtés nélkül a legnagyobb hidegben is ontják a meleget, némelyik még jó hatásfokkal is.
    A két Gree átmeneti időben nem a legjobb (nem tudja 500-600W alá szabályozni a kompresszort, ki-be kapcsol...), tartós hidegben nem hinném hogy lehet rájuk panasz. Nem csendesek, talán a U-Crown. A linkelt Daikinek a legjobbak a listádban, de azok nagyon drágák, a normál változatok helyett azok a nagyon fűtősek. Ha van sok pénzed lóvéra, válaszd azokat.
    Ha van alternatív fűtésed, inkább válassz valami közepes Japán klímát (én saját tapasztalatom miatt a Daikin Comforát tudom ajánlani mert egy nagyon kellemes és értelmes darab, keveset is fogyaszt nagyon és halk) , és ha beüt a durva fagy, vagy csak aznap ilyen -10-15ök vannak, akkor irány a gáz.
    Nekem pl Daikin Sensirám és Comforám van, meg egy c&h arcticom, mindegyikkel lehet fűteni szerintem szépen, a Daikinek csendben, szinte folyamatosan mennek átmeneti időben is minimális teljesítményen, az Arctic néha bekapcsol, belefűt a szobába egyet, majd kikapcsol. Ez utóbbit kevésbé preferálom emiatt.
    Ha nincs más fűtésed, akkor a Gree Amber Royal jó lehet, mert nem túl drága, viszont tényleg a legnagyobb hidegekben is állja a sarat. Kínai klímákkal egyébként érdemes vigyázni olyan téren, hogy egész biztosan kamu egy csomó adat amit megadnak. :DDD
    Egyébként meg ha beszélsz windy-vel biztosan tud neked ajánlani valamit, mert ő ért is hozzá, hiába fűtenek itt sokan klímával, leginkább mindenki a sajátját tudja értékelni, hogy ajánlja-e, stb, mert lakva ismered meg a klímát, attól hogy átmész haverhoz megnézni fél órára mit csinál, hát az édeskevés.

• waveson

tag

válasz Virág et. #50849 üzenetére

Szia! Semmit nem tudok erről a Supreme-s Cooperről. Nekem Arcticom van, árban az is hasonló, nekem tetszik mint klíma meg mint eszköz, de ha lehet vegyél inkább bármilyen Japánt, nemes egyszerűségből azért, mert minden egyes tulajdonsága amit megadnak ezeknek a kínai klímáknak szemenszedett hazugság. Még a nevük is, hiszen mind Gree kb! :DDD
    Mindegyik hangosabb mint ami rá van írva, mindegyiknek a modulációja 3x annyi mint ami rá van írva, a fogyasztása 30%-kal kb több, mint ami rá van írva, és még sorolhatnám.
    Nekem ami a legjobban bevált (ár értékben) az a Daikin Comfora volt, kicsit többe kerül mint a tied, de biztosan van olyan klímás aki értelmes áron beszerzi (~350k-ért szerintem).
    A Sensirát azért nem merem nyugodt szívvel ajánlani, mert bár van nekem és maximálisan elégedett vagyok vele, azt mondják rá, hogy hidegebb időben sokat olvaszt, bután, értelmetlenül. A Comfora meg nem. Más gyártótól nincs sok tapasztalatom (otthoni felhasználásra), de a nagy 5kW-os Panasonic-ok meg Toshibák is teljesen hangtalanul működnek mind a kültéri mind a beltérik.
    Szóval, ha pár évnél hosszabb távon gondolkodsz, fontold meg a kicsit márkásabbakat, a saját érdekedben, mert mindenben jobbak, halkabbak, sokkal jobb a modulációjuk, kevesebbet fogyasztanak és tovább működőképesek. És ezt úgy mondom hogy nekem van mindkettő (Japán meg Kínai is), mind a kettő jó és tetszik, de ha választani kéne, erősen a Japán felé hajlok, mert mindenben kellemesebbek/jobbak egy kicsivel, ami az összképet jelentősen megerősíti.
    Hangban pl ha bemegyek a 2 hálószobába, ahol a Daikin van, azt sem tudom hogy megy-e, ahol az Arctic van, már az ajtónál állva biztosra tudom mindig, ha megy. Azért mert az egyik 200W-on megy a legalacsonyabb ventifordulattal amit csak tud, a másik meg 650W-on megy mert az a minimumja, ehhez a jóval magasabb teljesítményhez párosulva jóval magasabb ventifordulatszám, szintén csendes üzemmódban. Papíron a kínai 180W-on képes menni minimum fűtés üzemmódban. Aha, persze, hát a fogyasztásmérő, és a befújt levegő hőmérséklete/mennyisége alapján ez 100%-osan kizárt!

• waveson

tag

válasz DithenS #50682 üzenetére

Ja-ja, így van. A magas modulációnak meg amúgy fogyasztásban is van manifesztációja szerintem, hisz az hogy egy klima inverteres tök jó dolog, de nem mindegy hogy mekkora határok között tud működni az adott gépezet. Azért ahogy látom, sokunknak itt a fórumon nem állt meg ott az élet, hogy hő, klíma, bekapcsolod hűtésre hűt, bekapcsolod fűtésre fűt. Ott van még a hangszintek,hatékonyság(villanyszámlád..), élettartam, komfort(moduláció és hőmérséklet tartása stbstb).
    Tök jo egy ilyen kínai gép, szeretem, tényleg, de hülyeség nem beismerni, hogy mindenben veri a daikin. Kivéve árban, de az visszajön a kisebb fogyasztása miatt(és szerintem itt inkább 30%-ról beszélünk egy sensirához képest, nem 10-15%). Ez az én véleményem, észrevételem, lehet szubjektívnek nevezni a dolgot, de sem én nem vagyok süket, sema fogysztásmérő, sem a hőmérő nem hazudik. Feleségem és gyerekeim is ezt tapasztalják, hisz ők is ezekkel a masinákkal élnek egy lakásban.
    Hangsúlyozom, ez egy fórum, itt mindenki leírhatja saját véleményét, akit érdekel elolvassa, akit nem, az skippeli az adott felhasználót. Nem hiszem, hogy nekem totál unreális, használhatatlan infóim vannak. Ha valaki így gondolja, szimplán ne olvasson. Ennyiannyi.
    Más: ha valakinek van valami infója erről a ch-s12ftxla-ng arcticrol, hogy mi ez a gép, ne tartsa magában, érdekelne. Mert más paraméterekkel rendelkezik mint egy gree Comfort X (kulonosen nagy hidegben), a kompresszora elvileg ugyanaz youtube videon látottak alapján.

• waveson

tag

válasz rmihaly #50503 üzenetére

Érdekes amiket írsz, most tapasztalgatom ki ezeket én is. Annyit tudok mondani, hogy a Daikineket ha automatára rakom, halkan, észrevehetetlenül, tökéletesen és kis fogyasztás mellett befűtik az egész lakást. Pár nap tesztelés kell hőmérővel, hogy mire állítsd ahhoz, hogy a kívánt hőmérsékletet tartsa, ez gondolom nem meglepő.
    Arcticnál automata ventinél és leszabályozásnál már vannak érdekességek, de tudtommal a Gree fűtős klímái nem remekelnek leszabályozásban, sokan írták hogy a Gree Amber Royal 500W alatt nemigen volt még. Ez nincs másképp a jelenlegi beállításokkal a C&H Arcticnál (S12FTXLA-NG) sem.
    Viszont, amit írtál, az (talán!) nem ok-okozati összefüggés: attól, hogy a gép átmeneti időben ON/OFF üzemmódban üzemel, egyébként mindegyik, csak kérdés hogy mennyire, attól még nem feltétlenül van több fokos hőmérséklet ingadozás. Arctic 22 fokra állítva 22.4 és 22.6 között láttam eddig Computhermes hőmérővel kb 150cm magasságban. Daikin meg gyönyörűséges modulációval 20.5fokra beállítva simán lemegy 21.8-ra (kint 0 fok), és felmegy 23.2-re is (kint 12 fok). Pedig a moduláció igencsak rendben van itt. Az is lehet, hogy a helyiség elrendezése is rengeteget számít, hiszen a klíma általában csak a beltéri hőmérsékletmérése alapján tud tájékozódni. Biztosan számít, hogy milyen a helyiség geometriája, szigetelése, a fal, amin van a beltéri, egy jól szigetelt fal, vagy rosszul szigetelt, mennyi helyiséggel van összenyitva, tehát mekkora "automatikus légmozgás" van...ki tudja mennyi más egyéb tényező van még amik baromira befolyásolják adott klímánál adott helyiségben a működést. Engem ez nagyon érdekel, jópofa megtapasztalni hol-mit művel a fizika, az elektronika, a kémia... :) Klímás fűtésnél sokmindenre rájön az ember (lehet hogy sok hülyeségre, de az is lehet hogy sok hasznos dologra).
    De az is lehet hogy az ember csak vesz valamit, benyomja egy hőfokra, automatára, vagy csendesre, és utána tojik rá, lesz ami lesz! :D Azért sok klíma képes nagyjából tartani azt amire beállítják.
    (Megjegyezném, hogy nekem 20 éves Regal klímáim voltak, 99,999%-ban csak hűtöttem velük, de 24 fokra beállítva 24.2 fokot tartott mint a cövek hűtésnél. Erre a Daikin SEM képes, inverter ide-vagy oda, nem ettől függ ez teljesen srácok...)

• waveson

tag

Megjött a Cooper&Hunter S12-FTXLA-NG Arctic WIFI klímám, beüzemelték a Pannonklímás srácok.
    Annak, akit érdekelne, így pár órányi használat után leírnám mit gondolok róla 2 Daikin (Comfora, Sensira) után.
    1. Pofás kis gép! :) Jól néz ki, minden ott van ahol kényelmes, ahol lennie kell, formatervezése teljesen rendben van. Kijelző jó hogy van.
    2. Elég nagy és nehéz beltéri egység, kültéri egység. Jó minőség látszatra, igényes.
    3. Működés, fogyasztás, moduláció: hőmérséklet tartás tesztelés alatt. Nem fűtött túl, nem hagyta kihűlni a helyiséget a beállítotthoz képest, 21 fokra állítva kb 21.7 és 22.4 között volt. Fogyasztás: normál, 4-5 SCOP-hez mérten kajolt, ma kb 2kWh-t de úgy hogy be volt lőve 16 fokra hűtésre meg 30 fokra fűtésre, nézegettük mit tud + bekötés után teszt hogy megy-e.
    Moduláció: itt érkezünk a kényes területre, 450-500W a legalacsonyabb teljesítményfelvétel, amivel fűtés közben üzemel a gép, tehát átmeneti időben megy 5 percet, pihen fél órát, órát, stb! :D Ez jellemző a Gree Amber Royalra is például, hasonló/ugyanaz a kompresszor lehet bennük talán. Itt csak fűtésről van szó, hűtést nem tudom, 1 fokban nehéz értelmes tapasztalatot írni erről. Modulációban a Daikinek egyértelműen jobbak. Nagy területre alkalmas ez a klíma, bivaly erős egy darab.
    4. Hang: csendes üzemmódban 22dB, szerintem elég halk. Csendes automatában (ilyen fokozata is van) nem áll neki ezerrel fújni, nem ébreszt fel (talán) ha éjjel megy. És ezeken kívül van 5 fokozat, ötösben szerintem ha megy 5 percet, az összes létező port felkavarja a helyiségben, és a porszűrőn megragad, tehát egy portalanításon túl vagy amíg kimész a konyhába csinálni egy kv-t...
    5. WIFI: beépített WIFI modullal rendelkezik. Elég érdekes, az app (Ewpe Smart) minden létező dologhoz engedélyt kér a mobilodon kb, majd a wifi ap-d/routered nevét, jelszavát. Hát ez van! :D Eddig bármikor próbáltam az appot, egyből elindult, látja a klímát, 1 másodpercen belül veszi a parancsokat mobilnetről.
    6. 8 fokos temperálás: nyaralóba kiváló energiatakarékos fagyvédelem lehet. Daikinnél 10 fokra lehet állítani a fűtést minimum, szóval a Japán is tudja ezt a dolgot csak nem említi külön fícsörként.

Összességében egy kellemes, teljesen jól használható fűtő/hűtő eszköz, nagyon jó ár/érték arányban. Később még ha érdekel valakit, szívesen írok egy kis szösszenetet pár hetes tapasztalat után! :)

• waveson

tag

válasz szricsi_0917 #50316 üzenetére

Szia! Valszeg megéri, igen. 1 héten belül lesz elég tapasztalatom egy kínai klímával is (c&h arctic) szóval tudok róla majd írni egy leheletnyit.
    Más tapasztalatára tudok hagyatkozni aki sok klímát telepíttet cégekhez és látja, hogy mennyi nyűgjük van utána, ennyit mondott röviden: a japán klímáknak jóval kisebb a karbantartási igénye, megéri megvenni a drágább gépeket, ő otthonra Daikin-t vett. Mivel később ráköltöd javításra azt a plusz költséget, plusz amikor épp nem működik a klímád, megsülsz/megfagysz, szóval nem érdemek viccelni vele.
    Más: a Gree-t nagyon megbízhatónak tartják ettől függetlenül sokan. Cégeknél állítólag sokan azért nem használják, mert még a japán gépek kültéri egységeinek a hangja miatt is jönnek a feljelentések (40-50kW teljesítményű VRF-ek miatt), a kínai meg még hangosabb, meg sem próbálkoznak velük.
    Egy mondatban összefoglalva a sok blablát: ha nem akarsz kockáztatni, japánt veszel többnyire, ha akarsz egy géppel kockáztatni (4-ből nálam1 lesz kínai csak), akkor veszel egy kínait is. De ha csak egy gépet veszel, akkor inkább menj biztosra az elkövetkezendő 10+ évben, és Japán. Most kb 30-40 Toshibát és Panasonicot, 10+ Japán VRF-et látok működni minden nap, meghibásodás 0. 10+ év alatt. Hűtenek, és fűtenek is mind, bár van radiátoros fűtés, elzárták a kazánból, tehát esélyed sincs radiátorozni az irodákban. Egyre kevésbé díjazzák mostanában cégeknél a gáz használatát fűtésre, és előnyben részesítik a hőcserélős megoldásokat. Inkább "kötelezik" az embereket a használatra.
    A klímákra visszatérve, 1 db kínai van, nagy teljesítményű, csak a baj van vele, rengetegszer kiáll hibával, ha süti a nap, ha hideg van, ha meleg van, egyszerűen megáll. Vagy tönkremegy benne valami, amit cserélni kell, ki tudja mennyiért.

• szricsi_0917

tag

Sziasztok. Fűtésre melyek az ajánlott klímák? Gree márkát nézegettem ami esetleg megfelelő lehet, de ahogy olvasgattam a fórumot akkor inkább a Daikin és Panasonic az ajánlottabb. Megéri ezeknek a típusoknak a nagyobb költsége vagy van amivel többet tudnak mint pl a Gree klímái?

• lazsi

tag

Sziasztok!

Szüleimnél adott egy 45m^2-es nappali vele egy légteret alkotó 12m^2-es folyosóval, a belmagasság 2,86. A szoba két oldalán van külső fal, a folyosónak csak az egyik falán. Falazat 30NF, és egyik oldalt van rajta 10centi EPS. Ide szeretnénk egy klímát ami átmeneti időben kifűti a nappalit. Van gázkazán és cserépkályha is, szóval a klímát -5 fok alatt nem használnánk, illetve a többi szobában menne a gázfűtés valamennyire. Hűtésre nem igazán van szükség. Elsődleges cél a napelem által megtermelt többlet energia értelmes hasznosítása.
    Olvasgattam a topicot és kicsit körbenéztem a neten, hogy mi a klímás választék. A következő kérdések merültek fel bennem:
    Ekkora helyiségbe az átmeneti időszakos fűtéshez elég egy 3,5kw-os klíma vagy mindenképpen 5kwos kell?
    Átmeneti időben vajon a 3,5kw-os vagy 5kw-os klíma hangosabb fűtés közben?
    Mennyire vállalható mondjuk egy 5kw-os klíma hangja fűtés közben ha nappal kb 80%-ban az adott helyiségben tartózkodnak?
    Nézegettem konkrét típusokat is és hallottam hogy a téliesített gree klímák folyamatosan zabálják az áramot az állandó csepptálca fűtés miatt.
    Ezek közül valamelyik esetleg a megadott célra jó lehet?
    Gree pulse 4,6[link]
    Gree pulse 3,2[link]
    Daikin Sensiera 5 [link]
    Daikin Sensiera 3,5[link]
    Vagy mindenképpen inkább téliesített klímát nézzek és mondjuk gree amber royal?

• waveson

tag

válasz SomiZolee #50048 üzenetére

A legolcsóbb tudtommal a Cooper&Hunter S12-FTXLA-NG Arctic, majd Gree Ambe Royal, komfort szempontjából nem a legjobbak (hang, moduláció), de ennyiért ez van, az elsőből nekem is lesz ez.
    Panából van az etherea nordic, Daikinből a Sensira/Comfora/Pefera, fűtésre talán a középsőtől (Comfora), érdemes utólagos vezérelt "okos" csepptálcafűtést beleapplikálni, hogy tuti ne fagyjon el.
    Van még Mitsubishi és Fujitsu is, ezeket annyira nem ismerem. Én Daikin Comforával és Sensirával fűtök (alapjába véve hűtésre vettem, ezt fontos megjegyeznem azért), 0 fokig észre sem veszem hogy mennek, 2 db fűt 120nm-es lakást, szigetelés gáz, sok helyen nincs, vagy szakszerűtlenül van megcsinálva.
    Van aki Gree Comfort X-el/Fisher hasonló árkategóriájú gépével fűt, van aki elégedetten, van aki nem, ezek már nem fűtésre optimalizáltak, de téliesítettek, nem fagynak el stb. Kiindulásnak talán tudtam valamit segíteni.

• waveson

tag

válasz tibibi #49937 üzenetére

A mi szigetelésünkkel semmiképp! :D Bár idén egy két helyet szigeteltem plusszba, főleg ott ahol nem volt semmi még a kartonon sem! :((( -5-10 foknál nem hűtők egyelőre klímával, amíg nincs automata csepptálcafűtés a daikinekben, nem kockáztatok, annak ellenére, hogy még nem hallottam volna egyről sem, ami elfagyott volna. De ha megjön az arctic, az menni fog, nagy segítség lesz szerintem arra a pár órára, amíg ki lesz kapcsolva a cirkó.
    Amíg a gyerekek sportolni voltak, és sétáltam, láttam pár vicces kültéri "megoldást" !Fisher klíma, fűtik vele a boltot. A kültéri eléggé kilóg, alatta ott figyelt a tócsa. Elvezetés nulla! :D
    A másik, Gree, ez szépen elvezetve az utcára, amikor mehetne a fűre is a semmi közepére.
    Viszont, láttam egy olyat amit nem tudtam értelmezni, Gree, alul a kültériből nagy fekete cső, ami átmegy vékony csőbe, ami van vagy 5 méter hosszú. Mi lehetett az a vastagabb fekete cső?

• Tony21

tag

Egy felmérésen túl vagyok ...
    Csövezés hossza 7-8 méter, mondja a szerelő, ha fűteni is akarunk, ne legyen hosszabb 5 méternél. Megcsinálja így is, de nem lesz túl hatékony, ahhoz kevés a gáz bennük.
    :U
    Mondom egy rátöltés segítene? Ő olyat nem, leterheli a kompresszort.

Kérdezi, milyen típus lenne, mondom még nincs konkrétum, de vagy Fuji, vagy Mitsu, vagy Pana, vagy Daikin.
    Azt a rémült ilyedt tekintet látni kellett volna :C
    Gyorsan kontrázott, hogy a Gree-t tudja javasolni, az a csúcs.

Élni fogok windy felajánlásával, amint lesz rá alkalmam ...

• waveson

tag

válasz nesa #49553 üzenetére

Idővel kiderül. Nyilván. Figy nekem a kocsim (p3) nem tudom mennyire valódi, azt tudom hogy 50e km-t belevertem úgy hogy egy használt taxi volt, ezt tudtam megvenni mert nem vagyok milliárdos, eddig olajcseréken kívül egy darab 500ft-os tűzkarika nyekkent meg benne, azt is csak valami hangjelenség kísérte onnan tudtam meg. Egy jóval drágább és magasabb kaliberű bmw-re ennyi km alatt milliókat kellett költeni. És itt nem ez a fő gond, amikor az embernek több gyereke van, netán külföldre jár nyaralni, nem szívesen állnék 2000km-re a hazámtól 40 fokban az út szélén. :((( Nem tartom magam amúgy elvakultnak, szeretem a csúcsminőséget és a kevésbé jó dolgokat is, tisztában vagyok a pro és kontra dolgokkal, bmw pl szép és erős csajozós autó( :D), de tele van több oldalnyi hibalistával mindegyik modell, elég dúrvákkal, toyota egy antipuncimágnes nem valami szép nem valami erős, de az szinte 100% hogyha beleülök, elindul, és nem kell anyáznom az út szélén és hívogatnom a főnökömet, hogy hát őőő, izé, megint nem megy a 20 millás autó :DDD :DDD . Mert ez sokszor megtörtént a bmw-vel, ráadásul volt amikor elég rosszkor adta be az unalmast.
    Én is fogok kínai klímát venni, mert érdekel milyen saját használatra, meg a tudása és funkciói kiemelkedőek az árához képest. Bár már azok sem olcsóak. Amúgy ez volt az egyik indok hogy japánt vettem, az ár. Hát b :) sszus, annyiba került egy Daikin FTXF35C, mint egy Gree G-Tech. Sőt, olcsóbb is.

• tarat

tag

Sziasztok!

Klíma szerelésben és választásban szeretnék segítséget kérni. 52m2 lakás. 2 szoba + nappali. Végig ablakok mind a három helyiségen. A nappali középen helyezkedik el: 1 szoba - nappali - 2. szoba. A klíma kiállás a nappali és a 2. szoba falán. Egy klímának kéne hűtenie a komplett lakást. A három helyiség ajtókkal elválasztva.
    A klíma be van csövezve. Van kiállás a teraszon a kinti egységnek és a cső illetve az áram megvan a falon. Szóval szerintem csak fel kell tenni a helyükre az egységeket...

Olvastam, hogy Daikin illetve Gree Pulse klímában érdemes gondolkodni...
    Találtam ezt a klímát : Gree GWH12AGB Pulse Inverteres Split klíma.
    Ez elvileg 45 m2 ig képes hűteni/fűteni. Elég lesz ez nekem vagy nagyobbat kéne választanom?
    Tudtok ajánlani olyat aki megbízható és nem extra felárral dolgozik?

Köszi a segítséget...

• Arenastag

csendes tag

Sziasztok!

Tetőtéri lakásunkba szeretnék 2 db kb. 10m2-es hálószobába két klímát szereltetni. Úgy gondolom, elég lenne egy 2.5 kW-os teljesítményű is, viszont némely típusból a 3.5-ös egy árban van vele, extrém esetben olcsóbb is. Érdemes mégis a kisebb teljesítményű mellett dönteni?

Ha sikerül találni Mitsubishi vagy Daikin gyártmányt ami belefér a keretbe azt választanánk. Ami még szóbajöhet a Gree. Ebből van olyan típus amit ajánlanátok, bevált? Legfontosabb szempont a halk működés, és jó ha van hozzá wifi. Fűtésre egyáltalán nem használnánk.

Üdv.

• Taknyoshal

tag

válasz windy #49473 üzenetére

Először is köszönöm a hozzászólásod!

"Azért azt is vedd figyelembe, hogy az FTXF25A/RXF25A és a B tipus is már kifutott szériák, azért lehet olyan olcsó, mert beragadt készlete lehet a cégnek. Jelenleg már a C széria fut, és több apróbb javítást is eszközölt a gyártó az előző szériákhoz képest."

Erre az A, B, C jelölésre még nem találtam érdemi információt, hiába kerestem, de akkor figyelembe fogom venni.

"Az általad kinézett cég idén április óta "prosperál". Tényleg érdemes kockáztatni, és egy esetlegesen egynyári cégtől vásárolni többszázezres terméket? Hogy lesz erre garancia? Ki fogja telepíteni, karbantartani? Nem érdemes egy megbízhatóbb, némi múlttal rendelkező céggel felvenni a kapcsolatot?"

Nem szeretnék kockáztatni. Mostanra találtam ki, hogy milyen klímát szeretnék(Gree Pulse vagy ez a Daikin FTFX, ha tényleg ilyen jó árban lenne), azt meg, hogy ki szerelje fel még fogalmam sincs, addig még nem jutottam el. Nem tudom, hogy a garanciát ki biztosítja, a gyártó vagy a beüzemelő cég? Mindenképpen megbízható céggel, szakemberrel szeretném beüzemeltetni.

Köszönöm, hogy így utánanéztél a cég dolgainak.
    Olvastam, hogy Te is telepítesz klímákat és bátran ajánlanak, így, ha van kapacitásod, Veled is szívesen beszélnék.

• waveson

tag

válasz Vladislav #49464 üzenetére

Figyu, én is Whirpoolt néztem ki elsőre. Jó adatok, jó ár, jöhet. Mondtam is klímás haveromnak, aki kiröhögött. Azt mondta konkrétan, ha szivatni akarod magad, vedd meg.
    Az a baj ezekkel az "olcsó" gépekkel, hogy valójában nem olcsóak. Te is belinkeltél most egy 160-170 ezres klímát, ami azért nem kevés, de ér kb 50 ezer forintot. Ha 50 ezerbe kerülne, azt mondanám rohanj vedd meg, de több mint 150....
    Itt van az a pont, ahol azt mondom neked, ne gondolkodj többet, vegyél 200ért egy gree alap modellt és kalap kabát. Vagy ha kevesebbet költenél rá akkor egy gree deriváltat. Belinkelek neked egy fishert-t és egy hasonló tudásút ami olcsóbb.
    https://www.arukereso.hu/klima-c3172/syen/soh12bo-e32da4a-bora-plus-p406123369/# < ez 180e HUF, kb 20-al drágább mint a tied, de még mindig biztosan sokkal jobb.
    https://www.arukereso.hu/klima-c3172/fisher/fsai-su-124be3-fsoai-su-124be3-summer-p460255590/ < több ilyet láttam működés közben, teljesen rendben van. Hűteni és fűteni is kulturáltan tud, és eléggé halk ha már elérte a kívánt hőmérsékletet.
    Ezek alá szerintem ne add, legalábbis én nem tenném.
    Én munkámból adódóan sok klímát látok, bár mind nagy teljesítményű általában (5, 10, 20,40,50 kW-osak), elvétve pár 3,5 és 2,5-es Panasonic. Mind Toshiba, Panasonic, és Daikin. Ami mégsem az, az tönkre szokott menni, és "milyen érdekes", kiegészítő klímának ott van mindenhol egy Daikin. Ha tönkremenne a másik. A Daikin még egyszer sem állt le, pedig igazából a többi csak akkor megy tönkre, ha nyár van és meleg van, ilyenkor hidegben egész jól üzemelnek. Nem bírja a sok noname szirsz*r a meleget, napsütést.
    Egy szó mint száz. Ha jót akarsz magadnak, minimum egy minőségibb kínai klímát választasz, és nem a gagyi kínait! :D Ha nagyon jót akarsz magadnak, akkor legalább egy alap japánt. Csúnyán felmentek most az árak, de van egy ilyen amit ha még kis pénzt rádobsz, tuti elégedettl eszel:
    https://www.klimadepo.hu/panasonic-fz-standard-kit-fz35-uke-oldalfali-inverteres-klima-2396?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
    Látok pár ilyet működni, a kültérije alig pörög, 0 hangja van, a beltéri is nagyon kulturált ezért az árért. Ez 200e ft alatt volt nemrég :(((
    Az olcsó klímában sem a kompresszor szokott megállni, hanem inkább vezérlőpanelek, vagy az olyanban amit te linkeltél, a rézvezetékekkel is gond lehet, és elszökik a gáz. Aztán repülnek a 10 ezresek mire megtalálják hol szökik a gáz, majd a 30 ezer az újratöltés, ki tudja meddig lesz jó, és már annyit fizettél érte mint egy normálisabbért, sajnos. Ha az olcsók jók lennének, mi is azokat vennénk! :D De nem jók.

• rígel

őstag

válasz Vladislav #49464 üzenetére

Az általad linkelt cuccot biztosan nem merném megvenni.
    Egy dolog a garancia, és a más az érvényesíthetőség, illetve a feltételei.
    Igyekeznek kitűnni kamu adatokkal, ami olyan messze van a valóságtól mint Makó Jeruzsálemtől. Vagy egy másik , párhuzamos valóságban létezik :)
    És szépnek sem nevezném, nem design kategóriában egyik klíma se szép, de ezek az ocsmány műanyagból készült zongoralakk fényű förmedvények pláne. Bár ízlések és pofonok ugye...
    Kínában is tudnak jó cuccot gyártani, nem erről van szó, és Daikinek is készülnek Törökországban és Csehországban is. Nem ez a lényeg, hanem a minőségbiztosítás. Az általad linkelt cuccról semmit nem tudunk
    Inkább Gree, ha Daikinre, Panára, Mitsubishire nem futja, vagy nem akarsz rá többet költeni. Hidd el hosszabb távon mindig a drágább az olcsóbb!

• waveson

tag

válasz Vladislav #49454 üzenetére

Bár nem tőlem kérdezted, de a Midea és a Gree rengeteg klímát gyárt, saját márkanevében is és sok más klímát gyárt / gyárt hozzájuk alkatrészt. Tudtommal átlagos minőségűek, azon belül is nagy szórással, hogy meddig fogja bírni, az eléggé a szerencse kérdése, van akinél sokáig hibátlanul üzemel, van ahol köhög / zörög / panelhibás lesz. Az olvasottak alapján.
    Ha tudsz, vegyél Daikint. Én személy szerint azért javaslom a daikin-t, mert bár elégedett vagyok sok Toshibával és Panasonic-kal, Toshiba baromi drága, Panasonic minősége állítólag hol lent hol fent, ára meg ugyanannyi mint egy Daikin, aminek jó a beszállítja és csúcsminőségű.
    Én azért nem kultiválom a kétséges minőségű klímákat, mert rossz dolog nyáron a 40 fokban megsülögetni, ha fűtésre használod akkor hasonlóan cink hogy szétfagysz, inkább költök még kicsit rá, és amit nyerek:
    - sokkal hosszabb élettartam
    - megbízhatóbb
    - halkabb
    - erősebb
    - kevesebbet fogyaszt (előbb-utóbb kevesebb lesz az olcsó és a drágább közötti árkülönbség)
    - ha meghibásodik, lesz hozzá alkatrész.
    Ilyenek.
    Én is fogok venni egy kínai klímát a 4-ből egy olyan lesz, muszáj kipróbálnom hogy véleményt tudjak formálni, mert érdekel ennyire a téma azért.

• Sraff

tag

Sziasztok!

[kép]

Adott egy vályog/Porotherm vegyes falazatú ház, amelynek a jelzett szobájába (27 m2, 2,6 belmagasság) a jelzett helyre tervezek egy klímát telepíteni, elsődlegesen fűtésre.
    A padló és a födém szigetelt, az oldalfalak nem, a szoba ablaka hőszigetelt.
    Mivel a ház többi része egyelőre nem fűtött (de a szoba átellenes sarkában van egy 8 kW-os csempekandalló áramkimaradás és/vagy nagy hideg esetére), ezért a cél az, hogy a fűtött szoba melletti előtérben és a fürdőszobában (ezek még nem szigeteltek) is viszonylag elfogadható hőmérséklet legyen (a fürdőben lesz egyébként egy olajradiátor is).
    A rétegrendeket figyelembe véve a szoba legnagyobb fűtési teljesítményigénye 1,6-2 kW, az előtéré kb. 2,6-3 kW (a szigeteletlenségből adódóan, de ez változni fog).

Mindezek után a kérdéseim a következőek:
    Ha a jelzett helyre lesz rakva a beltéri egység, akkor nyitott ajtónál lesz-e értékelhető hatása az előtérben/fürdőszobában?

Mekkora teljesítményű klímát válasszak? 5 kW vagy 3,5 kW?

A kinézett 5 kW-os klímák:
    Panasonic KIT-Z50-XKE Etherea (fehér)
    Daikin FTXF50A / RXF50A Sensira
    Fujitsu ASYG18KLCA / AOYG18KLTA
    Gree GWH18UC-K6DNA4A U-Crown Silver

A kinézett 3,5 kW-os klímák:
    Panasonic KIT-Z35-XKE Etherea (fehér)
    Fujitsu ASYG12KGTB / AOYG12KGCA
    Fujitsu ASYG12LTCA / AOYG12LTC
    Daikin FTXP35M / RXP35M Comfora

Ti melyiket választanátok?

• waveson

tag

válasz fesii #49070 üzenetére

Szia! Hát, az a baj, hogy ha valami tonkremegy benne, javitani nem hinnem hogy fogjak tudni. Elég bonyi egy inverteres klima vezerlese, az ilyen hiper olcsó cuccokban gondolom nagyobb esellyel is fingik ki. És akkor megint vehetsz 100ért egyet.
    Énbse szeretem szorni a penzt, megis 350ert vettem daikin comforat. Szerintem a minimum amit klimara forditasz az 170-200e kell legyen (gree illetve klonjai, polar, nord, syen, sinclair). Ezek már elmennek. Ez alatt ne próbálkozz, lehet 1-2 évig fogja birni, de lehet 5-10 akár. Fene tudja... fogyasztás, és minden megadott muszaki adat kama altalaban, hangos, és nem pontos mukodes jellemzi ezeket a termekeket. Beprobalkozhatsz vele, vagy szerencsed lesz vagy nem. Az a baj, majdnem annyi a telepites mint a klima, ez igy nem tul jo buli.

• Dictator^

veterán

Várható szerintetek, hogy októberben a mostani szériák (pl.: Daikin FTXF35C) ára lejjebb megy?

Illetve ennél, illetve a Gree GWH12ACC-K6DNA1D Comfort X-nél mennyire számít, hogy a Gree-nek van csepptálca fűtése a Daikinnak viszont nincs? (Vagy nincs feltüntetve)
    Téli kisegítőfűtésként is lenne használva, de még mindig nem találtam ki, hogy melyik legyen, viszont már nincs sűrgös a beszerelése és a beszerzése.

• Gyöször

senior tag

válasz DithenS #48664 üzenetére

Mikor idejöttem olvasgatni, akkor nekem is ez jött le, hogy a midea egy ipari hulladék. Viszont zörgős daikint se akartam, a greesek azt mondták, hogy na mideát ne, a mideás azt mondta samsungot ne, midea, gree jó, de greenek nincs windfree. Mondott egy olyan árat, cirka egy századdal kevesebb mint más és gyorsan jöttek szezonban. Bevállaltam, és ennyi, tetszik, kifejezetten valami windfree megoldást akartam. 30ból kifűtöttem vele a múlt telet nappali díjszabáson, úgy gondolom nem lepődöm meg ha nem bír többet 5 évnél, akkor évente 60+30 a fűtés. 5 év a gari egyébként, persze azt érvényesíteni is tudni kell. Évi 150-200 volt a gázszámla, tehát egész jó vagyok. De 5 év múlva talán már lehet venni még jobb energiahatékonyságút, és lehet úgy is lecserélem, ha semmi baja, kiviszem a garázsba és hidegbe hegesztek amíg bírja :-)

• gyuszos

tag

válasz MC Pite #48438 üzenetére

Köszi, megnéztem mindkettőt.
    Mármint a "sima" Z35XKE verziót és az NZ35VKE típust.

KIT-NZ35VKE : 408ezer (árukereső)
    KIT-Z35-XKE : 352ezer (árukereső)

Perfera 3.5-es: 550.000 (esetleg 500, de ez még ?)

2.5-es verziók esetében is ugyan ez az arány...

Tehát 2 db "Z" vásárlása esetén a különbség 400ezer forint a Panasonic javára.
    Még a Nordic NZ esetében is több, mint 300ezer....
    Ez így már azért átgondolandó.

Írtad, hogy május óta használod....
    Mi a helyzet a zajjal?
    Mobil alkakmazás? Megy rendesen? Távolról is?
    (Daikin úgy oldotta meg, hogy ha otthon vagy saját hálózaton akkor viszonylag gyorsan megtalálja az egységeket, de az out of home bejelentkezés nem is 100%-os és meglehetősen lassú is)

A Gree-t elengedtem, ahogy az összes többit is.
    Daikin vagy Pana lesz.

Köszi!

• gyuszos

tag

Sziasztok!
    Tanácsot kérnék.
    Jelenlegi Daikin klímákat szeretnénk cserélni.
    2.5 ill. 3.5-es méretűek, az egyik 13 a másik 14 éves.
    Kb. 3 éve használjuk őket -5°C-ig fűtésre is, tartósan hidegebb időben padlófűtésre váltunk.
    Hiba nélkül üzemelnek, de az otthonfelújítás fut nálunk is, így hosszabb távon gondolkodva talán érdemes lenne újakat feltenni.

Amire jutottam eddig: nyilván sokkal gyengébb márkára nem váltanánk.
    Fontos a fűtési hatékonyság, a wifis elérés.
    Perferára kértem - kaptam ajánlatot, szerelés nélküli bruttó árak: 2.5 = 492.000,- , a 3.5 = 550.000,-Ft

Néztem Gree Amber Royalt, a kettő együtt 300.000,-Ft-tal lenne olcsóbb, ami azért komoly pénz. +10 év a gari, ami Daikinnál 3+2....
    Viszont olvasom többfelől, hogy zajos....
    Nem volt még garanciális ügyem, gőzöm sincs melyikből mennyi az ígéret, és melyik segít is valójában?

Tehát mit javasoltok? 20-50ezer különbségért nyilván nem váltanék márkát, a jelenlegivel elégedettek vagyunk, de piszok sok pénz a kettőért több mint 1 milliót adni....

Köszönök minden építő jellegű véleményt :R

• MC Pite

veterán

válasz flash- #48334 üzenetére

1, Biztos kell-e a 3,5-es?
    2, 200e alatt nem nagyon van japán, 250 körül is relatív az alja.
    3, Miket vársz tőle? (nemrég felmerült pl háttérvilágításos távirányító, fűtési képesség, wifis app, wifis app fogyasztásmérésel, stb).
    Pl #48313. A 3,5es változatnál a második ventilépcső jóval hangosabb int a 2,5-es modellnél. [link]. Ha nem kell hirtelen sokat hűteni, vagy nem pocsékul szigetelt a ház és a zaj nagyon fontos, akár a Z20-XKE vagy Z25-XKE.

Majd lehet lassan megköveznek, hogy megint Panasonicozok, de amennyire átfutottam a kínai, koreai és japán piacot; nekem főként a Pana volt szimpatikus. Fűtésre optimalizáltban (amire szükségem volt) meg a legolcsóbb japán kb.
    Olcsóbb klímák közül Gree Pulse-ot vennék (esetleges vészfűtésre relatív olcsón Midea Mission-t), G-Tech ára körül viszont már LG, Fujitsu, Pana, Daikin stb modellek is elérhetőek, érdemes meggondolni mire van inkább szükségünk.
    Gree deriváltak nem szimpatikusak, max ha olcsón kell fűtési kapacitás, C&H jöhet még szóba.
    Daikinnál nekem a beltéri design nagyon nem jön be a legtöbb/olcsóbb modellnél, és a honlapjukon található káosz sem szimpatikus, de alap funkciókra jó, és sokan elégedettek velük (mármint most főként az olcsóbb modellekről van szó amik ebben az ársávban vannak). LG-t szerelők nem annyira csípik a nagyker miatt. Azonos árban (2-300 között) pedig picit előrébb van általában a Pana mint a Fujitsu (wifi, táv). Micuk nem nagyon zavartak be az előző halmazba.

• Thusor

őstag

válasz feco70 #48229 üzenetére

Én személy szerint a Gree Comfort X-et szereltettem fel pár hete Samsung helyére. Kétlaki vagyok. Nyíregyházához és Budapesthez köt a munkám. Budapesten egy Daikin FTXF35A klímát használok. Így van rálátásom kínai és japán márkákra is. Régi lakásban pedig Mitsubishi volt.

• Thusor

őstag

válasz tibibi #48200 üzenetére

Ha nem vársz választ és reakciót egy fórumra saját magad által vezérelve beírt kommentedre, akkor ezt a kommentek kár volt ide beírnod. Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mit szeretne venni. Függetlenül attól, hogy mit írnak vadidegenek egy fórumon. Ha vette a fárdtságot is ide jött segítséget kérni és ennek ellenére elromlott egy klíma akkor nehogy már az legyen a felelős aki ajánlotta a márkát. Mert mások meg használják megelégedéssel a Gree márkát. Általában egy fórumba a problémák szoktak előjönni. Én Daikin, Mitsubishi és Gree felhasználó is vagyok. Ugyanakkor a Daikin az első néhány hónapban kegyetlen rossz volt a pocsék szerelés miatt amit a Buda klímának köszönhetek. Itt javasolták őket és a márkát is. De ettől függetlenül eszembe nem jutna a fórumozókat szapulni ezért. Erről a Daikin Magyarország és egyben a Buda klíma tehet hogy nem tudnak megfelelően klímát telepíteni és feltölteni hűtőközeggel.

• b.

félisten

válasz DithenS #47782 üzenetére

Részemről ez az utolsó hozzászólás ebben a témában, szerintem elengedem ezt a topikot is mostantól, mert értelmetlen, gyerekes és minden szakmaiságat nélkülözővé tettétek ezzel a vergődéssel.

Én nem láttam hogy le lett volna itt szólva csak mert kínai... Bárki ajánlhat bármit. Tapasztaltok lettek megosztva szerelőktől és szakemberektől akik több ezer gépet szerelnek , raknak fel és évek óta járnak vissza szervizelni... Windy is és F.N is leírta többször hogy több a probléma velük silányabb anyagokat használnak, sok a marketing kamu és a legfőbb probléma, hogy annyival nem olcsóbb jelenleg mint egy belépő Fujitsu, Daikin , Mitsu...

Feco és tibibib , LanyUs mind használtak Gree-t majd/ és japán, Daikint, Fujitsut utána, Feco ha jól tudom konkrétan levetette 2 hét után az Ambert mert volt elötte már japán gépe és tudja mi az ami halk vagy halkabb, vagy kulturáltabb és felkerült egy Fujitsu a helyére amit azóta is szeret.
    Itt is és egyikőtök sem ajánlott még egy Sensirával szemben egy Comfort X vagy egyéb kínai gépet?
    Miért nem teszitek meg, vállaltok felelőséget azzal szemben aki idejön és pénzén felrakat egy gépet és ha probléma van akkor néztek szembe vele ti?
    A japánokkal is van gond ez egyértelmű ,leírtuk, vállaltuk próbáltunk segíteni. Volt telepítési gond, volt műszaki gond is.
    Nincs hibátlan klíma és gyártó ami 1000 / 1000 hibátlan géppel dolgozik főleg belépőben+ soha nem az lett ajánlva egy ide tévedőnek, ha csak nem kifejezetten korlátlan keretben gondolkozott hogy egy 700 ezres ururut vegyen,de a japánok belépői is megbízhatóak jók és halkak, bár a csillogást villogást nélkülözik de cserébe sokszor csak 20-50 ezer forinttal kerülnek többe.

A Sensira nem 1.5 kW ot ad le A Daikin áttért az új energetikai szabványra az értékek megadásánál...
    A Sensinra és a Comfora folyamatosan fejlesztve vannak. Az én tavalyi Comforám a régebbivel szemben kapott új ezüstszűrőt, oldalra legyezést és halkabb üzemmódot azonos legszállítási értékeknél. Attól hogy a név ugyan az, a fejlesztést kapják az adott típusok.
    A sensirát több helyen gyártják ezért vannak eltérések a távolkeleti piacra szánt verziók és az EU verziók között.

A hangerőben a gyári megadott értékek alapján is halkabb pl mint a Comfort X és Nagya a saját elmondása szerint kis túlzással egy repülő mellett is alszik L Én egy szúnyog hangjára felébredek... Kinek a véleményere ad az, aki egy hálószobába keres halk klímát.
    Én halottam mindkettőt, te valószínűleg nem. A kültéri a Comfort X esetén nagyságrendekkel hangosabb a beltéri mindkettőnél jó volt, de nem tudom a Comfort X légszállítási mennyiségét a leghalkabb üzemódban. Mindkettő biztos hogy jó gép csak éppen fűtésnél jönnek elő a problémák, mikor a nagy adatok mellett elmarad a fűtő érték és a hangerő és a zajok megduplázódnak egyes márkáknál, míg egy Fujitsu/ Mitsubishi vidáman és halkan leadja a maga kis fűtőértékét akár 10 éven át. Részemről ennyi,kiszálltam.

• Atomgeszi

nagyúr

válasz DithenS #47782 üzenetére

"Ezaz, hogy nem fejleszt egyetlen japán sem. Ugyan azokat a modelleket látom évek óta, csak a bennük lévő gáz milyensége változik… "

Azért, mert te ugyanazt látod(vagy akarod látni), az nem azt jelenti, hogy nem fejleszt.
    Mert nem dobnak piacra minden évben valami új néven kb ugyanazt, hanem ugyanazt a nevet viszik tovább, az nem jelenti azt, hogy nem fejlesztenek. :U Rengeteget fejlesztenek pl. a kompresszorokon, a hatásfokon, a csendességen, a dizájnt is átdolgozzák.

Azért, mert nem dobnak minden évben piacra új modellt új néven, az még nem azt jelenti, hogy az adott modell szar.

Az Ururu Sarara is ugyanazon a néven van 10 éve már, de minden évben fejlesztenek rajta.

Kb azt tudom mondani, hogy ugyanazt csinálják, mint a kínai telefonok esetén. Évente több készüléket dobnak piacra, lassan már a gyártó sem tudja követni ott sem, hogy melyik típus micsoda és mit tud, szemben azzal, amikor a gyártó egy betonbiztos alapon csiszol egy kicsit, egy kicsit mást dizájnt ad, és évente 1 új verziót kiadnak, ugyanazon a néven, családon belül, csak a típus végi számot/betűt megváltoztatják.

Mindenki eldöntheti magának, hogy mit tart fontosabbnak.

Amikor 3 éve itt volt a Gree-s fickó, és konkrétan saját magát is le****a volna csak adja el ezt a szart, persze akkor a csillagokat is lehazudta az égről, amit ide felrakott Comfort Plus néven, na idén januárban kihívtam, kiváncsiságból.. mondtam neki, hogy ne haragudj, de a Gree-vel nem vagyunk megelégedve, ajánlj valami mást, mert ez se nem tartja a hőfokot, se nem csendes, soha nem kapcsol le, nem állítja meg a beltérit, vagy jéghideget fúj(mindkettő!) vagy langyosat, de még éjszakai mód sincsen rajta, az automatikus fokozat egyesen is baromi hangos.. akkor konkrétan saját magát köpte arcon, amikor azt mondta, hogy persze azok még nagyon szarok voltak, azóta ezek már jobbak, de azért ezek mellett sem kell aludni, kapcsoljam ki éjszaka. meg tőlem kérdezi, hogy miért vagyok ilyen hülye, hogy klímázok éjjel? Meg örüljek neki, hogy hangos, legalább elnyomja a kinti zajokat. Ok mondom.

"Amúgy már nem azért, de a japán szerinted nem kamuzik a 19dBa-el? "

Akkor a Gree meg kamuzik a 24 meg 25 meg 26 decibellel?
    Csak mindegyik Gree a leghalkabb ezek szerint itt az elmondások alapján, halkabbak, mint a japán 19 db-el.
    Egy két embert olvastam csak, aki lemerte írni máshol, hogy az ottani ajánlásokra vett comfort x-et, mert, hogy mindenki milyen halknak mondta, most meg verné le kalapáccsal, mert nem tudnak mellette aludni.

Szóval nyilván azért van ajánlva sokszor japán, akinek belefér a büdzsébe, mert azzal nem lő mellé.

Ha valaki fűteni akar, akkor úgyis jobban utána jár bármelyik klíma bármelyik gyártójának, mert mint írtad, a Daikin saját maga sem ajánlja a Sensirát fűtésre, tehát nem hazudik semmit, aki fűteni akar Daikinnel az válasszon másikat márkán belül.

• DithenS

senior tag

válasz b. #47780 üzenetére

Ja, de mikor Nagya írta, milyen halk a 2021-es Gree Pulse, akkor szinte lehülyéztétek már, meg biztos süket vagy nagyot hall, meg különben is mit akar…. Milyen csodás szakmai topik ez?
    Pont hogy valami rajongói csoport ez, ha az ember valami jót ír valamelyik nem japán klímáról, egyből le lesz szólva. Ha meg írom hogy a Sensira nem való fűtésre (Daikin sem kifejezetten ajánlja) akkor meg egyből jön a bezzeg kínai….Pedig milyen jó a Sensira csapágyazása is nem? 1 szezon után már nyikorog meg olajozni kell, mert a hőtől kiszárad…
    Nyomjátok a full általános kínai klíma ellenes dumát, ha valaki meg ír valami pozitívat egyből rossz a fogadtatás. Például nem követi le jól a beállított hőfokot holott az idei modellek már szépen lekövetik, akkor miért kell általános szöveget nyomatni? Persze nyílván vannak hibáik, ez tény, de olcsóbbak.
    Nálam anno az albiban a Panasonic például csodálatos szörcsögő hangot adott ki ha hűtött, és halk sem volt.

• csibor

addikt

Ismerősömnek 2 választási lehetőség van Japánból
    Fujitsu ASYG 12 KPCA / AOYG 12 KPCA
    Daikin FTXC35B
    és pár
    GREE GWH 12 QB Lomo
    GREE GWH 12 AGB Pulse
    GREE GWH 12 ACC Comfort X
    GREE GWH 12 YC A

Elsősorban Fuji vagy Daikin ?

• waveson

tag

válasz F.N. #47704 üzenetére

Na az nagyon jó. A 200W az nagyon jó. Fűtésnél mennyi a minimum? Ja, hogy átmeneti időszakban könnyen ki-bekapcsolgat. Fűtésnél nem tudom elképzelni hogy a klíma hogy lehet gazdaságos, mondjuk egy Comfort X.10E huf a fűtésszámlám 120nm-es nem valami jó szigetelésű tetőtéri lakás kifűtésére. Ha csak egyetlen klíma megy 500W-ot fogyaszt (akkor azon kívül hogy megfagynánk kb 10 fok lenne az egész lakásban :D) az napi 12kW, havi 12E ft. És kb 0 fűtés. No idén majd próbálgatom, ha meglesz a sensirám átmeneti időszakban próbálgatom. Sokkal nehezebb klímát választani mint gondoltam, jesszus... :Y Főleg ha nem tudja az ember hogy mit akar. A hűtés az 100% hogy fontos. A fűtés az csak 30%...hogy egyáltalán átmeneti időszakban fog-e menni. De nagyon tetszik, hogy ennyi rendes, segítőkész ember van itt, válaszolnak a kérdésekre, tapasztalatokat megosztjátok. Nagyon jó!! Amint nekem is lesz, próbálom megosztani amit tapasztalok, mérek, stb.
    Nekem az van hogy van 1 szoba, ahol nincs most semmi. Oda kell valami, ami tud hűteni, valamennyit fűteni. Oda egy Daikin FTXF35 Sensira.
    Van egy nappali, ami kb az egész lakással össze van kötve, tehát ha ott megy hideg vagy meleg, az eljut valamilyen szinten mindenhova. Tehát ide most vagy választok egy atom biztos megbízható Daikin Sensirát, vagy veszek egy Amber Royalt vagy Gree G-Techet...
    Harmadik szoba jelenleg 20nm de sajnos kisebb lesz átalakítás miatt, most ide is vagy egy Sensirát veszek vagy ide valamelyik Kínai csodát "kíváncsiságból", annyira rossz csak nem lehet.. :D
    A negyedik lesz majd a mi hálónk, oda meg a másik 3 klíma tapasztalataiból kiindulva lesz az utsó, valszeg egy daikin sensira mert jó lenne egy 2x dB-es csendes csodagép.
    Szóval így állok én. Comfort X-en is gondolkozok, G-Tech-en és Gree Amberen / Gree Amber Royalon is. Nagyon tetszik a Midea Breezeless+ is. Annyi jó féle-fajta van, wááá :C

• waveson

tag

válasz Atomgeszi #47544 üzenetére

Igen hát én is a tapasztalataimat tudom csak megírni, én kimondottan örülnék ha lenne a környezetemben "kínai klíma" is, de nincs, zéró, csak a szüleimnél van kínai, mindenhol daikin pana toshiba fujitsu mitsubishi..... :DDD az utcán persze ezrével látok greet meg mideat meg boltokban is, de azzal mit kezdjek, 60dB az alap hangnyomás a gyrozozóban, van ott egy fujitsu, persze h nem hallom a hangját így, vagy a kisboltban az 5.2kW-os gree, a hűtők minimum ott is vagy 50-60dB-t szórnak, a klímát esélytelen hogy meghalljam. Szerencsére :DDD

• waveson

tag

válasz Hauptmann #47521 üzenetére

Nem egy munkahelyet ismerek, amelyek próbálnak spórolni minden sz*ron, de klímából csak daikint, panasonicot és toshibát látok. Nekem még nincs japán klímám, 1 biztosan lesz (a 4-ből), de az nem lehet véletlen azért, hogy a komolyabb munkahelyek, üzemek, boltok (benzinkutak, lidl, rossman(vagy dm, nem tudom), aldi...stb) mind japánt használnak. CBA-ban már láttam Gree-t meg más kis boltoknál is. Szóval azért ez érdekes, a nagyobb, komolyabb cégeknek biztosan van valami infója, hogy ha például egy daikint választ egy, teszemazt gree helyett, akkor úgy átlagban mennyivel kap nagyobb rendelkezésre állást (kisebb meghibásodást), és általában úgy döntenek, ha X milliós infrastruktúrát kell hűteni, akkor az 1% meghibásodás helyett a 0,2%-0,3% már megéri azt a kis pluszt.

• Jenne

őstag

válasz Nagya21 #47428 üzenetére

["...mennyire halk...Mert nekem nem hiszik el hogy az..."
    Ez nagyon egyén függő, hogy kinek halk vagy kinek nem. Nekem és csak példának írva, a Braun 9-es borotva hangos, van akinek meg csendes...
    Asszony mondja, hogy ahova hetente jár tornázni, magán lakás és 65 nm-es, ott is Gree Pulse van, előtte NORD volt csak végleg elromlott 4 év után,. Szerinte halkabb a GREE Pulse mint a mi Mideánk, de van hangja. Neki hangos, ennél majd halkabbat kell vennünk jövőre. (Ő a főnök itthon :DDD de az én hallásom az érzékenyebb :DDD ) Én is hallottam már Pulse-t működni, de nekem a házban a régebbi 2 db 7-8 éves LG-k halkabbnak tűnnek. Ami viszont nekem is már halk volt vagy már akár ráfoghatnám, hogy hangtalan, az a nemrégen megtapasztalt 3.5 KW-os Samsung Wind-Free volt. Négyemeletes panel, negyedik emelet, külsőleg szigetelt és keleti/déli/nyugati fekvésű szobákkal. Semmi huzat érzés, semmi légmozgás érzés és mégis könnyedén lehűtötte a 74 nm-t 24-25 fokra, és tartotta is a hőmérsékletet, amikor kint tombolt a hőség. Kár, hogy nem kérdeztem akkor rá részletesebben, de csak látogatóban voltunk ott. Előtte Daikin Sensira volt abban a lakásban, nagyon csendes volt a beltérije, de ez szerinte, a tulaj szerint, még csendesebb. Csak elég húzós az áruk.

• waveson

tag

válasz Hauptmann #47413 üzenetére

Na ja. Egyébként az nem tudom mennyire számít. Nekem mondjuk igen, ezért veszek majd egy Gree Ambert meg egy Daikin Sensirát is tutira.
    De figy, A+++-os klímának elvileg eléggé vissza kell tudnia szabályoznia, hiszen akkor nem tudhat 9-9,2-es SEER-t. Elvileg a nagyon magas SEER szám magával kell hordozzon egy alacsony visszaszabályozást, mivel mondjuk ha fogyaszt 200W-ot, de azzal 1800W hűtést bonyolít le, akkor az nagyon rendben van. De ha nem kell 1800W hűtés se, mert mondjuk éjjel van és kint nincs már meleg, akkor lekapcsol a kompresszor, nincs ezzel gond szerintem. Nézd nekem ON-OFF klímám van, és az itt olvasottak alapján, az nem azért fogyaszt sokat mert ki-be kapcsol a kompresszor, hanem azért mert képtelen részterhelésen üzemelni (ja és egyébként is 2-es EER értékkel rendelkezik. (nem 3,35 és társai, azért az sokat számítana, kb G energiahatékonysága van!).

Lenne egy másik kérdésem: van egy kis bolt valahol, ahol egy Gree GWH18ACD-K6DNA1D Comfort X
    klíma van. A bolt kb 24nm, 20 fokra van állítva a klíma, de 7 db hűtő van, a bolt belmagassága van vagy 5 méter. 2 dolgozó + a vásárlók fűtik még a helyet, meg ugye maga a kinti 30-40fok.
    A boltban van vagy 25-27 fok, annak ellenére hogy a klíma 20 fokra van állítva, ennyire sok hőt termelnének a hűtők, vagy valami gáz lehet azzal az 5,2kW teljesítményű klímával? A tulaj azt mondta hogy nagyon elégedett a klímával, az előző amikor beszart azt mondta 60-70 fok lett a helyiségben, elolvadt minden élelmiszer :D :D Csokik stb. Ehhez képest amikor kint 38 fok volt, ott is volt vagy 30... :/

• waveson

tag

válasz elfelejtette #47402 üzenetére

Még én sem ismerem ezeket a klímákat, csak olvastam itt sokat, meg máshol is. Egyelőre egy 20 éves on-off multisplit klímám van (szóval 2 beltéri 1 kültéri), őrületes áramfogyasztással, és kis teljesítménnyel, rossz karbantartottsággal. :F
    Csak mielőtt veszek 4 db klímát, gondoltam utána járok kicsit a dolgoknak, nem kívántam kivágni másfél misit az ablakon úgy hogy utána szívjak, így daikin sensirával kezdek majd egy gree amberrel. Aztán a következő kettőt meglátjuk, vagy az is 2 daikin lesz, vagy még 1 ilyen kombó. Whatever. Először Whirlpoolt akartam venni, olcsó erős jóleszaz, aztán ahogy elkezdtem belemerülni a témába, hamar rájöttem hogy az nem a legjobb ötlet hosszútávon, márpedig 50% támogatással nem biztos, hogy whirlpoolt kéne venni, ugyebár!!! :R :R Hanem..Whirlpool áron Daikint! :D

• csodacsoki

tag

Sziasztok sikerult eddigi kutakodásaim és szakemberrel valo egyeztetés után 2 típusra szukitenem a kort:
    Gree Amber Grey GWH12YC 269eFt 10év gari
    vagy
    Daikin Perfera (sajnos pontos típust nem tudok, csak hogy 275eFt) 5év gari
    Hűtésre és fűtésre is lenne hasznalva, esetleg tudnátok segíteni melyikre essen a választás?

• kisbalazs83

aktív tag

válasz Atomgeszi #47168 üzenetére

Megnéztem én is ezt a G-tech-et. Még nincs klímám (talán augusztusban), de lelkes olvasó vagyok. Na jó, anyunál van egy 9éve hibátlanul üzemelő FTXN35K. Remélem most is olyan minőségben készülnek. Árukereső szerint egy árban vannak 3,5-ös méretben, szóval kíváncsi voltam milyen paraméterekkel rendelkezik:
    Daikin FTXF35C 258 900 Ft,
    Gree GWH12AEC-K6DNA1A G-tech 261 100 Ft.

Gree Prestige G-Tech. SPECIFIKÁCIÓK forrás: https://gree-magyarorszag.hu

Érdekes, hogy -5°C-nál adja meg a gyártó a 100%-ot (3500W) hűtésre! :Y Ki akar akkor hűteni? +31°C-nál amikor már hűtésre használná az ember, ott kb. 3050W-ot tud. +40°C-nál kb. 84% (2940W). Fűtés +7°C-nál adja a 100%-ot (3810W), 0°C kb. 78% (2970W), -6°C-nál kb. 63%-os (2400W).
    Beltéri hűtéskor: 20dB, fűtéskor: 26dB. SEER 8.5, Warmer SCOP 5.5 értékek nagyon jól hangzanak.

Lássuk FTXF35C Sensira-t. Performance Characteristics, forrás Daikin:
    Mivel véletlenül se azonos hőfokok vannak a táblázatokban outdoor (indoor azonos), így átlagalom. Tehát 31°C-nál a 3,5-ös Sensira hűtési teljesítménye ~3420W, +40°C-nál (3150W). Fűtés +6°C-nál írja 100% (3500W), +7°C-nál kb. (3580W), 0°C-nál kb. 74%-os (2580W), -6°C-nál kb. 62%-os (2170W).
    Beltéri hűtéskor: 20dB, fűtéskor: 21dB. SEER 6.22, SCOP 4.11. Fűtésben, hatásfokban papíron jobb a Gree G-tech. Hűtésben, és fűtéskor zajszintben a Daikin Sensira. Gondoltam ha már végignyálaztam, megosztom. Ha valaki mondjuk olcsóbban meg tudja venni a G-Tech-et, az megint más tészta, de én egyelőre a Daikinnál maradok.

• Angel2014

addikt

Amit kérdeztem korábban [link]

Hogy lenne egy 32nm-es lakás egy Jobb 3,6-os daikin vagy egy gree klima le tudja hűteni az egész lakást ha így lenne egybenyitva?

Belülről így néz ki és középre felülre a vitrines fülé tenném anyunak ami 5 méter csövezés lenne.

Kívülről meg így..na itt meg vagyok áldva mert szólnak a kültériért hogy frissen van dájvitolva és rontja a város kinézetét a kültéri de lesz@rom anyú nagyon beteg muszáj, másrészt ahová bejelöltem oda kerülne a kültéri. Az sem egyszerű mert a kondenz víz ráfolyik a kilépő ember fejére de gondolom ezt lehet majd állítani egy csővel.

Ezt a daikint néztem ki Daikin FTXC35C / RXC35C Ez miben tér el a tőletek linkelt DAIKIN SENSIRA FTXF35A + RXF35A változattól ami egy kicsit drágább? Daikin FTXF35A / RXF35A Sensira

• op26tom

csendes tag

Sziasztok! kb. három hete került beüzemelésre egy Panasonic cs-z35xke klíma. A ház nappalijába lett telepítve, ami nagyjából a ház közepén foglal helyet. A ház 17.2x8.5nm alapterületű. A nappali kb. 29nm, az egyik oldalából boltívvel nyílik a konyha, ami kb. 28nm. A másik oldaláról egy előszoba határolja, a maga kb. 13nm-vel. Ebből nyílik a fürdő /kb. 10nm/, a wc/kb.1.8nm/, továbbá két háló /kb.: 20 és 16nm/. Szóval ekkora területet hűt a klíma, meglepően jó hatékonysággal. Automata üzemmódban használjuk, 23C-ra van állítva a hőmérséklet. A két hálóban amelyek a legtávolabb helyezkednek el a beltéri egységtől, kb. 1.2-1.3C fokkal van melegebb a beállított értéknél. Nem igazán szokott alapjáraton pörögni, de még így is halknak mondanám. Ez már beépített wifi-vel rendelkezik, az app-ja nagyszerűen működik. Aránylag a fogyasztást is pontosan méri, fogyasztásmérővel összehasonlítva kb. 4-5%-al mér kevesebbet az app. A napi fogyasztás eddig 2 és 4.8kw között alakult. Nem igazán hasonlítanám egy kínai klímához sem, mert nem egy ligában játszanak. :D A legtöbb ismerősnél Gree, Midea, Rcool, Syen, Cascade, C&H valamelyike van telepítve, /szerencsére vannak kivételek :)/ ezeket vásárlás előtt megnéztem, meghallgattam/a tapasztalatokat is :) /. Kb. olyanok mint a kínai fűkaszák vagy láncfűrészek. Az egyik kicsit csili-vilib mint a másik, de szinte ugyanazok az alapok. Aki klímában gondolkozik és anyagilag van rá lehetősége, mindenképpen a Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic, Hitachi modelljei közül válasszon.

• Angel2014

addikt

Sziasztok.

Vásárlás előtt álok és tanácsot szeretnék kérni.

Van egy panel lakás ami 32nm.. ha szinte egybe van nyitva az egész helység egy jobb klíma le tudja hűteni az egész lakást ami 40-nm tervezett?

A másik nagyszobába tervezném a beltérit de alatta van egy szekrénysor ami 180 magas a beltéri 260 cm re tenném. Így jó lenne? Így is működhet az előző kérdés?

A beltérit ki hova rakja? Szembe fújjon vagy inkább a hát felől jöjjön. A beteg édesanyám miatt is kérdem. Szóval a légterelés merre essen.

Úgy olvasom hogy van olyan klíma ami tudja a csepptálcafűtést. Ez azért van mert ebbe megy a kondenz víz és elpárologtatja? Az utcára semmi nem folyik ilyenkor? Ez meg azért lényeges mert pont középre esik a lakás a kapubejárat meg pont alattunk lenne.

Átküldök egy rajzot nagyjából így nézne ki..

Továbbá milyen klímát javasolnátok ide?

Lényeges lenne majd a fűtés is.

Én valami ilyesmit néztem de ebben nincs cseppfűtés ez jó lenne ide? Daikin

Gree X comfort

Megköszönném ha segítenétek.. :R

• bilimbalam

tag

Csak egy tapsztalat:
    Ma szereltek kettő Gree G-tech-et. Meglepően csendesek a kül és beltéri egységek is, teljesen elégedett vagyok velük így elsőre.
    Volt már két daikin sensiram a nyaraloban, azok utan sincs semmi panaszom ezekre a gree klímákra.

• TeeJay

félisten

válasz K1LLMy53Lf #46814 üzenetére

Ismerősi körben akiknek felraktak már öcsémék klímát hiába ajánlotta a Daikin-t nem mond nekik semmit, drágább is picit a Sensira és fapadosnak látják a távirányítót is meg a tudást is. Ugye nincs jobbra-balra motoros legyezés, nincs benne wifi nincs hőfok kijelző LED meg csomó francos dolog, viszont egyvalamit nagyon tud, gazdaságosan és kussban hűteni. Ez kül és beltérire is igaz. Aki meg tegnapra akart klímát annak az ár számít ezért van hogy főleg Gree-t raknak tesómék mert a LOMO is jó mindenkinek úgyse tudják mi a halk míg nem volt Daikin-juk, esetleg páran ComfortX-et kérik de a halkabb Gree-t sem fizeti már meg senki. Mondanám igénytelenek, lényeg hogy naponta 2-3órát benyomja hűteni és arra bármi jó.

Szóval én ha ajánlani fogok kb. Gree Syen Polar téma lesz, maximum megkérdezem hogy hajlandó-e fizetni minőségi Daikin-ra a halkság miatt cserébe csilivili funkciók nem lesznek, talán páran hinni fognak nekem miért FTXF van nálam is :D
    Pedig én aztán a rossz alvó mintapéldánya vagyok, sem zaj sem fény nem lehet mert felébredek és nem tudok már vissza aludni :U

Potyára meg nem kell ajánlani a Daikin-t mert aztán megkapja a szerelő hogy fapados izét vitt neki, se wifi se semmi extra, sokan úgysem értékelik mi a halk mert nyomja pár órát auto módon és csá.
    Face csoportban volt olyan nő aki írta hogy 28fok van klíma mellett neki. Mondtam csókolom hűtésre kellene állítani 23-24fokra meg adni neki ventilátort. Hát ő csak bekapcsolta meg ki nem nyúlt semmihez nem ért hozzá. Kiderült auto funkciós 28fok auto ventilátor módban volt, ennyire nem tudják mi a klímázás :D
    Másik fickó Polar-t rendelt, beírta este benyomja fél órára, lehűti a levegőt 24fokra aztán kinyomja mert elég neki az. Hát végülis rövid időn belül újra 30fok lesz de a lényeg hogy jól megy nála a Polar és halk és legjobb klíma :D

• Atomgeszi

nagyúr

válasz K1LLMy53Lf #46820 üzenetére

Minden szentnek maga felé húz a keze..

Én már eleve a nyers hangértékek alapján elvetettem a Gree-t.
    Nappaliba, konyhába, stb. helyre elmegy szerintem, meg, ha nem használod éjjel, és nem akarsz mellette aludni / vagy pedig nem zavar a hang, akkor nyugodtan fel lehet rakni, ha szűkös a büdzsé.
    Ha valóban halkat szeretnél, akkor válassz, Daikin Mitsu Fujitsu Panasonic vonalon.

Nekem a comfort X elődje van 2 készülék is, nappaliban meg étkezőben. Elmennek, hűtenek, nem túl komfortosan, mert állandóan 2-3 fokkal a helyiség valós értéke alá hűtenek, a kültéri rezegteti a falat, a beltéri hangos, az éjszakai mód, vagy sleep mód nem csinál semmit. Persze ez 2018-as készülék. lehet, hogy az újabb jobb, nem tudom.
    G-tech érdekes lehet, de az árukeresős egyik vélemény alapján ugyanaz, mint a comfort X. Tehát a pali azt írta, hogy van neki egy comfort X meg G-tech, de külsőn kívül semmit nem vesz észre változást.

Pedig az egy ígéretes készülék lehetne, ha valóban tudná a 19 db éjszakai módot, meg a sok sok dolgot, amit leírnak.. de élőben senkit nem tudok, akinek lenne.
    Comfort X-et már linkeltem ide egy fb hozzászólást is ahol szidták, hogy hangos.

• waveson

tag

Sziasztok!
    Új vagyok a klímás topicban. Tervezem 2 klímám lecserélését és 2 újat még plusszba. Jelenleg kb 20 éves Regal multisplit klímám van ami néha már nem indul el (ha elindul, nem áll le). Sok áramot fogyaszt, túl nagy területet kell hűtenie+padlástér, 2x9000Btu-s, még nem sikerült kitapasztalnom hogy temperálással járok jobban vagy ha hazaérek és rátolom 18 fokra..amúgy 24-en temperálom.
    Szóval a kérdésem, jó ideje nézegetem a klímákat, és az a tapasztalatom hogy egyébként elég megbízható a legtöbb. A gree is, lg is, vannak környezetemben nagyobb hőterhelésű szobák (hűtők belső agregáttal, szerverek stb nagy hőtermeléssel), egyikben pl 10kW-os daikin, másikban 2x5kW-os Gree és évek óta gond nélkül üzemelnek. De lakossági felhasználásukról semmit nem tudok mivel ezek mind nagy teljesítményen üzemelnek. A két gree 5kW-os, 20 fokra van beállítva, és nagy nyári melegben nem tudják tartani a 20 fokot. Szal kínai vagy sem, mennek szépen.
    Amiket én nézegettem otthonra:
    4 db Daikin Sensira FTXF35A, vagy esetleg valami gree/panasonic valahova? Vagy mind Daikin legyen? Szerverszobákan szinte csak Daikint látok, illetve Toshibát. Gond 10 éve. Semmi, 0.
    Van valakinek infója hogy a Daikin Sensira FTXF35A mennyire tudja visszavenni a "fogyasztását"?
    További kérdésem: létezik, hogy annak ellenére, hogy a ComfortX gree 3.5kwosnak 7es a SEER értéke, jóóval többet fogyaszt mint egy Daikin Sensira aminek 6.1es a SEER-je? Két hasonló helyiség, ugyanaz a tájolás, nap sosem süt be, gree 2x annyit evett majdnem. Ez azért eléggé furcsa nekem.
    Valami más javaslat esetleg, vagy jó lesz a Daikin nekem?
    Hálószobába is lehet nyomni a 3.5eset? Azt vettem észre az is annyira tud specifikációk szerint visszaszabályozni mint a 2.5-es.
    Valakinek van infója a comfortX 3.5es minimális fogyasztásáról amikor még megy a kompresszor? Én 500W-ot olvastam valahol, sokallom mint minimum érték.
    Kösz minden segítséget!!!

• tothm1991

csendes tag

válasz MC Pite #46659 üzenetére

A 30 nm-es kis házamat, 230-as belmagassággal, ami a fürdő (4 nm) kivételével egy légtér. A hűtő is elég hangos, tudok mellette aludni, azzal nincs baj. Meg ha kész lesz a felső szint, akkor főleg nem lesz baj a hanggal. Néztem én a Panasonic KIT-NZ35VKE Nordic-ot is, meg Gree Amber Royal-t, meg Daikin Comfora-t. Ezekből az első, amit a legjobbnak találtam, ahogy az ára is annak a legjobb. De szembe jött velem ez a C&H és csak megkérdezem a hozzáértőket :)

DithenS köszi neked is! Akkor megfontolandó azért. Mondjuk úgy vagyok ezzel általában, hogy kiadok több pénzt is arra, ami igazán jó. De mindenképp szeretem előtte körbejárni rendesen a témát, hogy minél elégedettebb legyek a végén.

• tothm1991

csendes tag

Sziasztok! Ez a három maradt befutónak : Daikin Comfora, Gree Amber Royal vagy Hisense Energy Pro :) 30 nm, 230 a belmagasság, fűtésre is lenne, aludni simán alszok az ablak alatt ugató kutyáktól is, tanyán lakom, így a kinti hangja nem lényeg. Árban a Hisense lenne a legoptimálisabb, A+++ fűtés, hűtés, meg minden finomság. Nekem nagyon favorit. Szerintetek?

• Atomgeszi

nagyúr

válasz Gömbike #46331 üzenetére

Aki 170k körül keres klímát, annak hogy lehetne ajánlani Japánt?

Eddig is csak annak lett ajánlva, aki annyira felment árban, hogy már japán is kijon belőle. :U

Szerintem meg az túlzó, ha benéz az ember fb csoportba és konkrétan megölik, ha nem greet vagy mideat választ.. :U :U
    Ja már olyat is hallottam ma, hogy a greet a daikin gyártja, csak olcsóbban. :DDD Egy gree szerelő mondta.

• Dißnäëß

nagyúr

Sziasztok,

mely gyártót tudnátok ajánlani, akinek az okostelós vezérlésére használt app klassz, jól működik, frissítgetik néha azt, ergo használható ?

Esetleg web-es felületet ad valamelyik ? (Mint a router-ek). Bocs, ha hülye kérdés, okosklímában nem vagyok tájékozott.

Hugomnak Gree-je van, de nem bírtam istennek sem összehozni a Gree Smart app-al, eleve ott indít, hogy régi android verzióra írták az appot, túl új neki a telómé (másfél éves Honor 20, lol) ...

Szóval ilyen "hülye, idétlen, nem kiforrott az app" című sztoriba nem szeretnék belefutni, ha már okos a kütyü.

Daikin-t mernétek ilyen szemmel nézve ajánlani ?
    :R

• Nevil2

tag

Üdv!
    Klíma vásárlás előtt vagyunk:
    - csak hűtésre kell (K-NY-i, távfős panel, középső lakás)
    - egész nap árnyékos, nyugati nappaliba rakjuk (18m2)
    - jól elvagyunk a szellőztetéssel, de a kánikulában jól jönne egy kis hűsítés
    - a készülékre 250k a lélektani határ

Több árajánlatot is kaptunk (3 kW alatt) kínai és japán készülékekre is.
    200k-ig:
    Syen Bora Plusz
    Gree Lomo Plusz
    Fisher Summer
    Midea Xtreme Save
    Syen Muse
    Hitachi ECO Comfort

200-250k
    Gree Comfort-X
    Gree G-Tech
    Hitachi Standard
    Fujitsu ECO
    Daikin Sensira (FTXC / FTXF)

Látom a fórumon, hogy elsősorban a japán klímák az ajánlottak, de néhány kérdés felmerült bennem:
    Az igények tekintetében megtérülő befektetés az 50-70k többletkötlség?
    Mi a különbség a két Daikin között (árban +15k)?
    A felsorolt japánok közül melyik ajánlott?

Köszönöm a válaszokat!

• szutika

csendes tag

Sziasztok lenne egy kérdésem hogy milyen klímát ajánlanátok,szeretnék még egy klímát a házba,jelenleg egy 6-éves gree klíma teszi a dolgát hiba mentesen,és egy kimondottan csendes klímát szeretnék a hálószobába,GREE,DAIKIN,MIDEA,vagy milyen tipusokból érdemes választani? Előre is köszönöm a válaszokat!

• Atomgeszi

nagyúr

válasz erdey_a #45963 üzenetére

Már leírtam párszor.

Ez kb olyan elvakultsag, minthogy csak iPhone létezik a többi szar... Vagy a másik tábor, aki szerint csak android..

Az a bajom velük, hogy kijönnek és mossák az ember agyát, hogy csak a gree a jó, Japánt fel se rak, merthogy az szar.. És nem csak a saját példám, itt felénk rengeteg mideas és rcool os van, aki olyan szinten undorítóan tolja az agymosast, hogy félelmetes.

Mint itt a kolléga is jelezte fentebb, hogy Daikint akar, és nem talál szerelőt hozzá, ezért mondtam, hogy ne mondjon le arról, ha azt szeretne, attól függetlenül, hogy másra próbálják rábeszélni.

• SkiDev

őstag

Sziasztok!

Jövő héten szeretnénk beruházni egy klímára tégla panel felső emeletére, mert a 32 fokos hőmérséklet kissé megterhelő. :N Szereléssel együtt 300k a plafon.
    Olvasgattam sokat a fórumot, így a Daikin Sensira-ra jutottam én is. Ezzel kapcsolatban olyan kérdésem lenne, hogy van-e esetleg kerülendő / jobb FTX-széria, mivel gondolom mindenki más készletből dolgozik?

A másik kérdésem, nézegettem a környéken szerelőket. Sokan közülük Gree-sek elég erősen. Abban az esetben, ha nem tudunk Daikint kérni senkitől, akkor mi a legajánlottabb Gree ebben a kategóriában? Kissé el vagyok veszve, milyen sorrendben vannak a Gree légkondik és minőségben mekkora közöttük a különbség.

Köszönöm a segítséget! :R

• NGA

addikt

válasz ragzso #45902 üzenetére

Nekem pontosan ugyanez a Gree Pulse van, nagyon halk, profi a legyezése, és jól megy a wifije is. Alexa simán vezérli hanggal. Éjjel jól lehet aludni mellette, vagy egy extra csendes módja, ez szinte halkabb, mint a tv merevlemezének a hangja. Baromi erősen hűt, és fűt. Örülök, hogy ezt választottam. A melóhelyemről, mikor indulok haza, simán be tudom kapcsolni, beállítani a hőmérsékletet, és míg haza nem érek, erősebbre szoktam állítani a ventillátort is. Ahogy beérek a városba, leveszem a fordulatot.

A Daikin nem vezérelhető távolról okostelefonnal, csak felárért, 15.000 Ft plusszban

Opcionális online vezérlés okostelefonról
    Opcionálisan rendelhető kiegészítő. A készülék gyárilag nem tartalmazza a kiegészítőt. A kiegészítő árával kapcsolatban keressen minket emai-ben vagy telefonon.

• ragzso

újonc

Egy kérdés még felmerült a választásom végére (jelzem Japán párti vagyok):
    - Gree Pulse GWH12AGB-K6DNA1A 10 év gari
    - Daikin FTXF35A 3 év gari
    A Daikin kb. + 60e Ft. Elbizonytalanodtam kicsit :)

Előre is köszönöm!

• Atomgeszi

nagyúr

válasz Kronk #45740 üzenetére

Mitsu Diamond LN meg Stylish szerintem hellyel közzel ugyanazt a minőséget képviselik. Ezen a(z ár)szinten már nem igen lehet mellényúlni. Inkább csak a kinézet, ami miatt egyik vagy másik felé húz a szíved.

Előny lehet a Daikinnál a hivatalos gyártói háttér jelenléte az országban. Mitsubishinél ilyen nincs, csak importőrök.. ott nagyon sok múlik a kereskedőn, hogy kitől veszed, de, ha jó cég szereli be, nem lehet ezzel sem gond.

Szerelőt tudom ajánlani Windy-éket. Többünknek szereltek Daikint és Mitsubishit, korrekt cég. Hozzám elég messziről jöttek(100km), de cserébe nem kellett hallgatnom az itteni Gree szerelők imádatát és agymosását, amit letoltak itt árajánlat szinten, komolyan, hányinger.

• b.

félisten

válasz Sztenly #45482 üzenetére

Daikinnál is van lehetőség 10 év garira. Ami sajnos hátrány hogy hivatalos Daikin partnertől kell megvenned, ami valószínűleg drágább valamivel. Érdemes kérned ajánlatot tőlük, majd más cégtől is és összevetni a kettőt, megéri e a garanciát. Azt is számold hozzá, hogy a garanciához a daikinnál sajnos évi 2x karbantartást kér. szerintem Greenél is,de ebben nem vagyok biztos.
    nem mernék kockáztatni panelénél, mert baromira vezeti a morgást a vasbeton, helyedben Daikint vennék.

• klambi

addikt

Sziasztok!
    Jártasabb kollégák véleményét szeretném megkérdezni:
    Panel nagyszobába klímát szeretnék, kettőt néztem ki a legközelebbi klímásnál. Meggyőzhető vagyok más márkáról/típusról.
    kinézett:
    DAIKIN SENSIRA FTXF20A/RXF20A
    GREE GHW12QB-K6DND6I LOMO PLUSZ R32

Köszönöm! :R

• icetheman

tag

válasz dn7z #45278 üzenetére

Akkor engedd el a gree fisher és társait. Tapasztalatból mondom , comfort x, 3,5 kettő is van, 5 méterről is hangos, egyedül legkisebb fokozaton "halk", de akkor meg pl fűtésnél zabál, hogy ugyanannyi hőt tudjon betolni kis levegőmozgatással is...
    Ha valamennyire is lényeges ,hogy halk legyen, akkor mindenképp valami komolyabb márkát ajánlanék, daikin vagy hasonlo.. (bárcsak én is azt vettem volna 100-200k-val többért....

• op26tom

csendes tag

válasz #73959936 #45221 üzenetére

Igen Romániára értendők az árak. Odakint az alap 3,5kw-os Gree klímákat kb. 100.000-110000 ft.-ért, vagy példaként említeném még a Daikin FTXC35C / RXC35C tip. klímát, amelyet 150.000ft. alatt meg lehet vásárolni. :)

• Buko01

tag

Sziasztok , lakás vásárlás közben vagyunk van egy fix partner aki igény esetén elintezi a klimabeepiteset , és az alábbi klímával dolgozik.

Az volna a kérdésem , hogy e közül a 4db közül melyiket ajánlanátok ha hát kB 5 évig nem akarok klimaprojekttel foglalkozni és csak hutesre kell egy ősz vissza 42m2 lakásról lenne szó aminek a nappali konyha étkező része sztem 33m2

MIDEA MAX-09-SP-WIFI Blanc oldalfali split (R32, 2,6 kW) hűtő-fűtő inverteres
    klíma
    bruttó 190.000 Ft 5 év Garanciával
    GREE Lomo Plusz hűtő-fűtő inverteres hőszivattyús 2.5 kW klíma szett
    Bruttó:178.200 Ft 10 év Garanciával

FISHER Summer FSAI-SU-94BE3 (2,6 Kw)hűtő-fűtő inverteres hőszivattyús
    Bruttó:177.000 Ft 6 év Garanciával
    DAIKIN SENSIRA 2.5kw klíma
    Bruttó 240.000 Ft 3év Garanciával

Köszi a választ. :R

• lukxy1

csendes tag

Sziasztok!

Daikin vagy Gree klímáknál a kültéri kapja a közvetlen betápot vagy a beltéri? Vagy ez típusfüggő is?

• LanyUs

senior tag

válasz hunaqua #44773 üzenetére

És ez a link, amit epekedve vártál 500 hsz-szal előrébb ( bővebben ezt írta: "Egy belépő, 3,4 vagy 3,5-ös Daikin FTX vagy mi volt, mi rakattuk" - de valójában azt se tudjuk pontosan mi volt, lehetett akár egy Maláj is ) a véleményed szerint felmenti a gree gépeit?

Kinek is kell hallgatni most ezt non-stop üzemben? Mit tegyen szegény ebben a helyzetben? Azért mégiscsak kiment fél milla és dühítő az eredmény. Nem lehet itt csak új ajánlgatni... A hang érzékeny téma. Nem hiszem, hogy a gép rosszul van telepítve. Szerintem az annyit tud. Talán a földön jobb helye lenne ha falon van. Vastag gumibak, falhoz érő feszülő csövezés, de a kompresszor hangon nem lehet csökkenteni... Az olyan amilyen...

• lallern

csendes tag

Sziasztok!
    Véleményt szeretnék kérni, hogy a Gree-től kell-e tartani, hogy zajos vagy teljesen oké az "árelőnye"?
    Hétvégi házba terveztetek légkondit és a kivetelőző az alábbiakat javasolta:
    Gree GWH12QW Lomo Plus 3,5kW-os
    Gree GWH12ACC Comfort X 3,5kW-os
    Daikin RXC35B Sensira 3,5kW-os

(kb 25nm2, viszont eléggé napos, szerintem a 2,5 teljesítmény is elég lenne, de 3,5 alatt nem javasolta, főleg hogy nincs nagy árkülönbség)

Állandóan lakott lakásban Daikin Sensirea van, viszont a +30-50% és a wifi modult pluszba nem érzem reálisnak a lomo plus 190-es árához képest.
    Lomo plus, ahogy olvastam, abba alapból benne van a wifi modul, így nem kell plusz egység mint a legtöbb Daikin-nál?

Előre is köszi segítséget!

• tsrt

csendes tag

Sziasztok!
    Alábbiak közül, ha fűteni is szeretnék vele (amennyit lehet, de van radiátor is), melyik ajánlott, vagy nem ajánlott? A csepptálca fűtés hiánya mennyire probléma?
    Fujitsu Standard ASYG09KMTB,
    Fujitsu ECO ASYG09KPCA,
    GREE AMBER Gray GWH09YC,
    Daikin Comfora FTXP25M,
    Fisher Nordic FSAIF-NORD-91AE3,
    Midea Mission II MB-09N8D6-SP,
    Nyilván ár/érték szerint...Mivel 4 darabra van szükségem, azért ár sem mindegy...
    köszi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés