- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Srácok!
A Zalman Z9 Neo-t be lehet kötni úgy, h a bekapcsológomb és az előlapi USB-k ne világítsanak, de funkcionáljanak? -
zolikaDB
veterán
Van itt valakinek SilverStone Precision PS11B-G háza?
Minősége érdekelne, SilentiumPC RG4 a másik kiszemeltem.
Ebben elfér a 159mm magas Noctuám, porszűrő mindenhol, hangszigetelt (pedig ez nem feltétel), 3db 3.5" HDD, 20+ mm hely hátul a kábeleknek, ára is jó.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Chaser #71801 üzenetére
15-ért ez a nagytestvére, ebbe belefér 3db HDD is: SilentumPC RG4.
Nekem ennyi HDD-m van meg egy 158mm magas Noctua, eddig ezeket néztem:
Fractal 2300/2500, CM 593 III, N400, Silencio 452, Aerocool Aero 1000...
Nem tudom, a lengyel jobb választás lenne-e a nagyobb neveknél. -
zolikaDB
veterán
válasz abridabri #71772 üzenetére
Köszi!
A szellőst úgy értem, hogy a jelenlegi házamban egy SATA kábelt nem tudok kihúzni/bedugni, vagy egy merevlemezt kiszedni, annyi hely sincs.
Tudjak szerelni kényelmesen, ha kell!!! Ilyen szempontból nem ismerem a mai házakat...
Ami fontos, hogy a 158mm-es Noctuám beférjen, meg legyen hely 3db HDD/1db SSD-nek, az mATX lapnak, és mindegy is, h alul vagy felültápos a ház, de az FSP Blue Storm kábelei érjék el a hardvereket.
Amúhy hw igényes dolgok soha nem mennek, a jelenlegi ventik is minimálon pörögnek.
Amik szóba jöttek - nézegetésem, vizsgálataim alatt vannak:
1, CM MR400, amit ajánlottál, bár a plexi (vagy üveg?), meg a LED-es ventik, háááát, nem a szivem csücskei
2, CM N400: tetszik ez az alap, minimál design, és ahogy nézem, elférek benne
3, CM Silencio 452: pont határon van a hűtő magasság
4, CM 593: a régi kedvenc 690 kistestvére, nem tudom, minőségben, szerelhetőségben hozzá képest mit tud, de pl mindenhol van porszűrő!
5, talán SILVERSTONE PS11B-Q
6, Aerocool Aero 1000, de alig kapni valahol, sajnos az 500-ba nem férek el...
7, Fractal Core 2300/2500 (mi is köztük a fő különbség?): lehet-e porszűrőt kapni a tetejére, mert oda nem tesznek gyárilag?! Tetszik amúgy, h felső tápos, oldschool vagyok, tudom
Amúgy ha lenne Fractal Core 3000 valahol, az már nekem jó lenne - öcsémnek 1000 volt, imádtuk.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Újítanék egy "kényelmesebb", szellősebb gépházat, mert a mostaniban csak nyomorognak az alkatrészek.
1, A gépbe szerelendő alkatrészek:
- Asrock B85M pro4: mATX
- Gigabyte GTX750Ti, dual slot
- FSP Blue Storm táp
- Noctua NH-U12P hűtés, 158mm
- 3db 3.5"-os HDD
- 1db 2.5"-os SSD
- ODD-t már nem igénylek
2, Van-e elvárásod a külsejével kapcsolatban?
- design leginkább minimál, fekete szín
- nem bánnám ha lenne USB 3.0 kivezetés elöl
- tetszik a felső élre helyezett bekapcsológomb, de nem feltétel
- nem zavar a plexi és LED, elfogadom, de nincs igény rá
- nem kell nagy toronyház, jó szerelhetőség ami fontosabb, és a jövőben nem tervezek mATX-nél nagyobb lapot és több hw-t a gépbe, mint, amit fentebb leírtam
3, Maximum összeg, amit a házra fordítanál: nyilván ár/érték arányban a legjobb, de 15-18e fölé nem mennék, ha lehet újonnan -
zolikaDB
veterán
válasz #98593280 #54884 üzenetére
Üdv Shellkretor!
Mi a véleményed egy nem tuningos konfig (lapomon) esetében a Nanoxia Deep Silence 4-ről a Fractal Core 1500/Define R4/Define Mini ellenében? Ugye ez pont középárban van... Nézegetem az ATX házakat, de nekem fölösleges - ha egy olyanba költöznék, tkp a nagy üresség tátongana csak. Minőség, csend, porszűrés a lényeg.
Még egy kérdés: a Nanoxiáknál, ahhoz, h hozzáférjek az első ventihez és kitakarítsam a porszűrőt, az előlapot hogyan kell leszedni?
Köszönöm -
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Elkészült a gépem, jelenleg a régi házában van, amit cserélnék.
Az alábbi komponenseknek kell beleférnie, ezek nem változnak ezentúl jó ideig:
- normál ATX táp
- mATX lap
- 158mm magas és 770g-os Noctua hűtő
- 3db 3.5"-os HDD es 1db 2.5"-os SSD
- 1db DVD író
- sima, 1 slotos VGA (200mm hosszú)
A kuckó egy tipikus szgépasztal jobb alsó sarkában van, egy kis rekeszben. Bal oldalra tud szellőzni, vagy felfele, oda sokkal jobban.
Extra kívánságaim nincsenek:
- legyen jól szerelhető, netán ha a HDD-ket nem kell csavarozni, az jó
- por és/vagy zajszűrésnek örülök, de ha nincs, akkor nincs, a gép jelenleg sem zajos
- annyi, h a SATA csatik mind merőlegesek a lapra, és oldalra néznek. Nem bánnám, ha a HDD tartó slot is merőleges lenne a lapra, jelenleg elég kitekeredetten vannak a kis hely miatta a SATA kábelek
Nagyon tetszik a Fractal Core 1500, 2500... Ilyen, vagy design-ban ehhez hasonló, itthon kisker forgalomban kapható házak érdekelnének, ezek is jók, de ha van jobb javaslat, szívesen veszem.
Keret: 16-18, max 20k.
Köszönöm! -
zolikaDB
veterán
válasz zolikaDB #50610 üzenetére
Bocsanat, kifutottam az idobol! Netan a diszes tarsasagban van olyan darab, amiben vannak gyari porszurok (lakas hajlamos porosodni, en meg asztmas is vagyok), vagy lehetseges a hazakat utolagosan ellatni porszurovel? Ilyet hol kapni?
Mod: megtalaltam az N200 tesztedet, elvezettel olvasom -
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Konfigot cserelek, es kellene uj haz, mert a regi pocsekul szellozik.
Amim van, es mindenkepp be kell fernie:
- microATX lap
- ebben lesz egy A8-7600 AMD FM2 proci, semmi durvulas, net, zene
- 3db 3.5"-os HDD es 1db 2.5"-os SSD
- egy ATX-es tap
- Noctua NH-U12, ami 158mm magas, de ha ez nem fer be, az nem gond
- VGA nem lesz!
A kucko egy tipikus szgepasztal jobb also sarkaban van, egy kis rekeszben. Bal oldalra tud szellozni, vagy felfele, oda sokkal jobban.
Led, neon, semmi bazari dolog nem jon be. Elony lenne a jo szellozes, ha netan nincs nagy es komoly venti, az sem baj, ha van helyuk, a kesobbiekben potolom Coolink, Arctic ventikkel. Bitfenix, Cooler Master, Fractal es ehhez hasonlo, egyszeru, de nagyszeru, igenyes hazak jonnek be, keret 12-15k nagyon max.
Minden megoldas erdekel
Koszonom nektek! -
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
Az érdekelne, hogy a küllemen kívül milyen különbség van a Cooler Master HAF 912 Plus és a 690 II között? Melyik mennyire szerelhető könnyen és mennyire lehet elrejteni benne a kábeleket? Hisz árban nem sok különbség van köztük!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.