- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz sixpak #68340 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy betoltad ezt ide, még ha off is (szerintem elfér ON-ban is, mindegy)
Végigrágtam magam a teljes összefoglalón, az összes házon, nem találtam megfelelőt köztük. Itt említeném a karbantartó emberkének mély tisztelettel munkásságáért, hogy pár link nem megy már (de gondot nem okozott).
Szóval köszi az inspirációt, megyek is dalolva egy View27-est levadászni
Amúgy amin Te (azaz mások) aggódnak, hogy felül nincs szellőzés, számomra kb. "VÉÉÉÉGRE" kategória. Tapasztalat, hogy 3-4 év múlva szarrá tömődnek a nyílások, máshogy lepi a por a gép belsejét (finom porra gondolok), úgysem megy a felső venti blokk 24/7-ben nálam, szóval kifejezetten olyan házat kutattam, aminek felül nincs ez a ventiőrülete + az USB portok és bekapcsoló/reset gombok is előre néznek, mivel ezekbe idővel ugyanúgy beesik a por.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fogtunder #68383 üzenetére
Nem tudom, kinek szólt a beteg humorod, de nagyon felröhögtem (Akkor is, ha nem humor volt)
@ makoss: természetesen a gyártónak.. nem ? [link] -> Internacionálba tartozol, ezért support kukac phanteks.com -ra címzed. Diktálom:
Tárgy: "Enthoo Pro M" front panel USB 3.1 Gen2 support
Levél: Dear Customer Support, do the Enthoo Pro M's front panel USB 3.0 ports support USB 3.1 Gen2 as well OR will it be replaced by newer ports in the forseeable future and if yes, by which type (A or C) ? Thank you, makoss
Jó étvágyat
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz makoss #68385 üzenetére
A szóban forgó termék pedig holland. Esetleg feltűnt, miért nincsen tolongás a kérdésedre ? De hátha valaki megnézi Neked a belső USB csati kábelt neten vagy a sajátján, elfilózik, vajon rámegy-e majd egy Gen2-es alaplapi header-re vagy sem, tudni fogja-e a belső kábel, az árnyékolása, az akármije, háát, sok sikert a magyar oldalnak.
Vagy majd a gyíkemberek. Végül itt kötünk ki, úgy látom. De most, hogy ennyi energiát beleöltem itt, őszintén remélem, megleled a választ !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz makoss #68390 üzenetére
Értem. Figy, én is ilyen vagyok néha, hogy túltolom és úristen, legyen jövőálló, így-úgy-amúgy.. De ez nem mindig egyszerű.
Lefele a kompatibilitás ugye nem nagy sztori, legalábbis Type-A klasszik port esetén: csati ugyanaz (a színkódolástól eltekintve), az USB 3.0 "jobb" (inkább: megfelelőbb) kábelezése pedig nyilván visz 2-est is.
Visszafele, anno USB2-es portos érában azon töprengeni, hogy vajon a 3.0 speckót vinné-e az előlapi portom és a kábelek, hááát, fejvakarós. Nagyobb sebesség nagyobb frekvenciát igényel, "sűrűbb" jelet a kábelen, az emiatt jobb árnyékolást (a gép belseje tele van elektroszmog szeméttel, interferenciával stb és ebben kell egy 50 centis kis vékony kábelnek - vagy többnek - kimennie az előlapra, továbbra is szabvány sebességeket tudva úgy, hogy a digitális jel nem sérül és mondjuk nem kezd el néha a fogadó oldal 1-es helyet 0-át értelmezni, csak egyszerű konyhanyelv példával élek) és ott van még akkor a kábel vastagsága, mármint a belső ereké, nagyobb áramot tud az USB3 felvenni és továbbadni teló töltésre, kütyükre, stb, ezek így mind-mind szempontok.
Gen1 és Gen2 esetében 5Gbit-ről megyünk sebességben 10Gbit-re, tehát a "még jobb kábel" szerintem már játszik, áramban is kakaósabb, .. de ha érdekel a téma -> Katt, jó kis PH-s írás.
Ebből kifolyólag max úgy tudnám elképzelni, hogy Type-A-s klasszik USB portban tudja a 3.0 Gen2-t egy alapvetően 3.0-ás (ami egyben 3.1 Gen1-es) ház, hogy mondjuk nem a házba építik a portot, hanem egy külön kis modulra (és azt csavarozzák a házra, kitakarva a kivágást ezzel), így mondjuk kézzel kicsavarva ezt a modult, felcsavarozhatnád az újat, az új portokkal és - főleg - kábeleivel együtt, na meg az alaplapi csati ..
Szóval nem egyszerű. Anyám most vedlette le a régi gépem, egy AM3-as kétmagos rendszert, Thermaltake Tsunami házban, tetején USB2-es portok. Ugyanezen filózok, hogyan varázsoljak oda 3-ast, de szerintem sehogy, hagyom a fenébe, a kis fedelét ráhajtom, ne egye a por és inkább előlapi panelt veszek mondjuk a kis floppy nyílás helyére, tök oké, lesz Type A-m, Type-C-m, akármim, amit akarok. Mert a ház amúgy önmagában nagyon baba, miért dobnám ki. (Nem egy nagy csicsa, de fasza).
Hát.. sok sikert mindenesetre. Ha továbbra is érdekel a dolog és ilyeneken filózol, ... hátha jön nálam okosabb (az van bőven)
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
ház magasságánál általában lábak nélküli vagy lábakkal együtti értéket adnak meg a gyártók ?
48 centim van és 470mm az általam összefoglalóból kinézett TT Core V31. Viszont gyanítom, 1 cm-nél nagyobbak a lábai, vagy pont ottkörül..Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, szeretnék új házat. Mielőtt itt nyafogok és egyből kérdezek butában, jó kisfiúként megnéztem először az összefoglalót.
Az alapján meg is lett egy Thermaltake Core V31. Nehezen ment a választás, de meglett, tökéletesen illik abba, amit akartam.
Bárkié is az összefoglaló... köszönöm.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, sosem gondoltam, hogy tanácsot kérek itt, annyi PC-t raktam már össze életemben, de megváltoztak a prioritások, nem követem a legújabb trendeket.
Viszont elkeseredve tapasztalom, hogy akármilyen házba szerelem a 4db HDD-met, amik raid-ben vannak, a mai anyagvastagság a házak esetén siralmas és 4 HDD képes berázni-bezizegtetni az egész házat. (raid-ben vannak, így mikor hozzányúlok a kötethez, egyszerre seek-elnek, nem teljesen egyszerre hogy tükörben tökugyanazt, de egyszerre recseg mind a 4).
Szóval szükségem lenne olyan ház ajánlására, ami:
- fogad 4x 3.5" HDD-t
- vastag, masszív lapokkal és belső vázzal rendelkezik
- ATX (esetleg mATX)
- nem rázza szét, nem zörög, nem rezonálgat itt-ott, ha seek-el benne összevissza 4 HDD egyszerreMár gondoltam arra, hogy fogok egy mdf lapot, rácsavarozok 3.5" - 5.25" adaptereket, közéjük befogom a HDD-ket, meg körbeveszem kúpszivaccsal de még meg is fújom valami 12-es ventivel és elindulok teljes modding irányba, de hátha megúsznám egy gyárival.
NAS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest