- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Karácsonyra szeretném meglepni magamat egy új házzal
- 15-18e a keret (20 csak extra jó vásár esetén),
- letisztult, csilivilitől és ledektől mentes külső tetszene,
- egy Macho 120 hűtőnek kellene elférni benne és
- egy ASUS 7850nek,
- szükségem lenne USB3ra is.A tápom egy Chieftec (CTG-550-80P), nem tudom, hogy ez mennyire számít hosszúnak egy alsó tápos házhoz.
Halk házat szeretnék, de természetesen a szellőzés is fontos lenne nyáron (panel).Nem bánom, hha minél több tippet adtok, hogy tudjak mazsolázni!
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #41192 üzenetére
SK! Olvasom a Corsair Carbide 300 tesztedet és azt írod, hogy a "csatlakozók a ház elején, akadályozzák a DVD tálca nyitását", ezt nem annyira értem!
Egyébként mindegyikre vonatkozik? Én főként csak egyet használok!Még egy kérdés azokhoz akiknek mindennapos használatában van egy ilyen ház: rezonancia?
-
Gstyler
senior tag
A Cooler Master N szériájáról (300/400/500) van valakinek tapasztalata?
Méretét tekintve nekem akár a kisebb is elég volna, vagy az valószínűleg nem tud túl jól szellőzni?[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Nálam végül egy FD Core 3000 lett a befutó!
Tegnap be is költöztem, de van egy kis gondom, mégpedig az, hogy a vinyók (2db) vmi isszonyat fejfájdító búgást gerjesztenek a házban! A felső HDD tartót blokkot ki kellett vennem, mert nem fért be kényelmesen a 7850, így az alsó blokkban van a 2 vinyó! Van erre vmi praktika, hogy miként tudnám ezt a rezonanciát csillapítani? Jelenleg a (fehér) tálcákra 4 db hozzá adott spec.csavarral rögzítettem őket, de ez kevésnek bizonyul...[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #41567 üzenetére
A vinyó lesz a gyenge láncszem (bár tavaly ezt is fórum ajánlás alapján szereztem be: WD10EZEX)
A topicjában más is jelezte, hogy rezeg tőle a háza (az őve egy Xigmatek Midgard II), így kb. felesleges volt házat cserélnem!
Van esetleg vmi tipp, hogy mivel tudom enyhíteni? Jelen állapotban nem lehet megmaradni a gép mellett![ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz stickermajom #41575 üzenetére
Nem gondoltam,h ilyen kaka ez a vinyo, de utólag már nem is ajánlják!
Nem sok gumibelsom van otthon de nézek vmi hasonlót, mert így elviselhetetlen.
sőt a szép új háznak sem tudok örülni, m nem tudok megmaradni mellette.[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #41567 üzenetére
SK lefotóztam a cuccot: itt egy kép a tálcáról kapott 4 új gumibakot is.
Aztán így néz ki Így néz ki előről, [)így fest hátulról és ilyen a teljes ház (a kábel elrendezés még nem végleges) .Szóval most kapott 4 gumibakot, és oldalról is becsavaroztam a tálcát, de így zúg a ház a winyótól!
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #41610 üzenetére
SK: A Samsung is zúg egy kicsit, de a kettő együtt már horror.
bombibmw: végigpróbáltam mindent, végül a WD került felülre és a Samu alulra, sok változás nincsen egyébként.
tranceplanet: A PCGear, hha jól tudom, akkor bezárt.
(sry az előző kicsit össze-vissza hsz-ért, de a képek miatt bénáztam kicsit)
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #41612 üzenetére
Most tettem alá egy szivacsot, így annyira nem zavaró, de amikor felállok és elmegyek a géptől, akkor veszem csak észre, hogy véglegesen megszűnik a fejemben a zsongás, tehát közvetlenül mellette sajnos még így is búg.
A szivacsot sajnos nem tudom végig a ház alá tenni, mert a táp ugye onnan szívja fel a friss levegőt és gondolom, h befulladna.
Az előző (ősrégi) házam alatt végig volt szivacs (mert az felső tápos volt), így az elnyelte teljesen a rezgést.Tanácstalan vagyok... tényleg megfájdul a fejem a gép mellett!
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Peaceliker #41615 üzenetére
Igen, mert van egy bizonyos üteme, amit egy az egyben érzek, amikor a vinyóra teszem az ujjamat!
-
Gstyler
senior tag
válasz CoolBoy323 #41669 üzenetére
Nálam egy FD Core 3000 rezonál a vinyó miatt! Ok, hogy állítólag "szar" az 1 éves WD-m, de én is azt gondoltam, hogy egy közel 20ezres házat a 20 éves vinyóm sem rezegtet be, hát tévedtem! Én ugyanúgy, ahogy az előző, ezer forintos házamnál, szivacsokkal raktam alá, ami csillapítja a rezgést. Valamennyire...
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #41688 üzenetére
Állítólag??? Nyilván nem jó kedvemben találtam ki, hogy rezeg az egész ház és jöttem ide tanácsot kérni
Egyébként jó indulatúan osztottam meg a tapasztalatomat mert, hha valakinek pont olyan WD10EZEX vinyója van, mint nekem, akkor az számítson rá, hogy ebben a házban nem lesz jó helyen!!!
Azt hittem, hogy a fórumnak ez a lényege, de ha nem így van, akkor én kérek elnézést!Because: Kipróbáltam mind a 3 helyen, több kevesebb sikerrel! Jeleneleg alulról 4 helyen és oldalról 2 helyen van rögzítve a vinyó, a tálca oldalához nem ér hozzá. Szivacsot lehet közevetlenül alá tenni, nem tesz rosszat neki?
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #41690 üzenetére
Nem kérdőjelezem meg azt, hogy a te házad jól szuperál és azt sem, hogy neked csak pozitív tapasztalataid vannak, de azt hiszem, hogy jogosan várom el én is azt, hogy elhidd, amit leírok.
Segítséget kérni jöttem ide és érdeklődtem, hogy mit ronthatam el, próbáltam kizárni a "user errort".
Próbáltam több helyre, többféleképpen rögzíteni a HDD-t, de a hiba még mindig fennáll és nincs több ötletem.Következésképpen nem mondom, hogy a ház sz*r, nem mondom, hogy a vinyó sz*r, de az biztos, hogy a kettő együtt nem kompatibilis! Ennyit szerettem volna megosztani!
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
XILENCE COO-XPF120.R ventit keresek, de nem találok már egyik webshopban sem.
Valakinek esetleg van ötlete? -
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #43281 üzenetére
Igen, a többi méretben látom, hogy most is van. Akkor várok egy kicsit köszi!
(Egyébként nekem rezgett a Fractal DC3k házam a vinyótól -> csak ehhez hasonló módon sikerült megoldanom, de legalább már csendben van.)
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
A 40° beköszöntével szükségem lesz itt a panelban még egy 12es ventire, a gyáriakon kívül (FRACTAL DC3K), mert a MB nem megy 40 alá és winyók is 40 felé közelítenek.
A XILENCE COO-XPF120-at már nem találom sehol. Van jelenleg vmi hasonló bestbuy?JohnK: Nálam a hely szűke miatt pl. a szgépasztal és a kanapé közötti 30-40centis helyen van a gép, tehát szellőzés szempontjából nem a legjobb helyen. Esetleg nálad is ez lehet? Ventik maxon pörögnek?
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Melorin #46760 üzenetére
Ez így igaz, de hátul meg ugye a fal van, még ha nincs is rátolva teljesen, de csak nincs szabadon.
SK 30 fokokat írt, nálam inkább 40 van. Bár tény, hogy isszonyat hőség volt az elmúlt napokban, ma már biztosan 5 fokkal alacsonyabb lesz minden, csak nem akarom, h a winyók megfőjenek -
Gstyler
senior tag
válasz Potzee #46801 üzenetére
Cáfolnám, nekem kis machom van, MACHO 120. Tökéletesen teszi a dolgát, a méretétől függetlenül.
Az egész házban egyedül a proci az ami sosem melegszik durván, pedig 3,3ról 4Ghzre van húzva.smiti: Wow, ez tényleg szép tágas. Nekem a FDC3k egy kicsit talán zsufi, de ez az Arc Midi pont jó, szellős. Utólag inkább ezt választanám.
Ahogy látom a winyó neked sincs rögzítve. Csak nem razonált tőle a ház?
Nekem a WD bluetól az egész ház búgott![ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz kalozhun100 #46899 üzenetére
Sajnos ez normális...
Az már egy másik kérdés, hogy ez a 46 fok, hha jól tudom már nem a legoptimálisabb egy winyónak!
Hha tudsz, akkor tegyél be elé egy ventit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest