- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Elmondom a sztorim. Az volt a nagy ötlet, hogy vettem egy olcsó midi házat és egy alaplapot, ami SATA/PATA HDD-t is kezel. 2 OP rendszert futtatok felváltva. Ritkán váltok át, a kábelek lehúzógátasa felhúzógátasa nem gond. Már nem remeg meg a kezem, de tudom, hogy kicsit kockázatos. Az SSD (SATA) rendszermeghajtó és a HDD (PATA) rendszermeghajtó van állandóan a házban, osztozik egy belső ventilátoron. A filmeket, zenéket, valamint a személyes és fontos adatokat hordozó nagy HDD-k meg a külső dokkolóba kerülnek. Az benne a jó, hogy ha 1-2 hét is eltelik, mire zenét hallgatok vagy filmet nézek, akkor addig a nagy HDD-k állnak, nincsenek áram alatt, nem kopnak. Hetekig el tudok lenni, hogy csak a híreket olvasom el a neten, meg a naptárt megnézem, van-e bejegyzés. jött-e email. Az adatok két ugyanolyan HDD-n vannak, kedves emlékek, fontos doksik. A redundancia fontos, vannak nem pótolható emlékek. Tervezem, vennék még kettő HDD-t.
Ott lett elrontva a terv, hogy a kánikulában a rendszermeghajtók néha, mikor nagyon dolgoztak, akkor 45°C -ig simán felmentek. Akkor a gépet inkább leállítottam, vagy a ház falát lekaptam és adtam neki egy nagy szobavetnit. A dokkolóban a nagy HDD-k hőmérséklete még vadabbul kezdett melegedni. A 40W-os szobai ventit kellett ráállítani. Az meg lefújta a papírokat az asztalról. Aztán most már nem tetszik, hogy kint vannak az asztalon a nagy HDD-k a dokkolóban. A dokkoló sokat foglal el az az asztalból és van itt valaki a lakásban, aki velem ellentétben nem érti, hogy nem lehet megütni a HDD-t a dokkolóban. Féltem az adataim.
Most olyan házat szeretnék még a következő nyárig, ami piszok jól tudja hűteni az egész belsejét, jól átszellőzteti és bepakolhatok kb. 5 db 3,5 colos HDD-t. Mintha a ház hard drive tray-ja / tálcája úgy viselkedne, mint egy dokkoló. Nem ismerek sok házat, lehet, hogy van olyan, hogy a kiválasztott tálcát le lehet választani működő gépen, ott a SATA csatlakozás leválasztódik, a HDD leáll, nem kap feszültséget, és kiveszem. Vagy beteszem egy inaktív tálcába a HDD-t és felélesztem a SATA csatlakozót azon a tálcán. Az lenne a legszuperebb.
A hot swap-tól és hot plug-tól kicsit félek. Még most se nagyon értem a kettő között a különbséget. Ezek mások, élő SATA csatlakozásba dugják a HDD-t be és ki.Nekem nem lenne meglepetés, hogy a következő nyáron már 37°C lesz a lakásban. A legjobb hűtést akarom ésszerű határokon belül. A vizes megoldás nagyon drágának tűnik. HDD-t meg ugye nem is hűtenek vízzel. Meg olyan tálcákat, ami 90°C-ban el vannak fordítva és nem kell a RAM-ot és az alaplap tápvezetékeit lehúzni.
Ez a példa, amit betettél érdekes, de nekem nem ez kell.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest