- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz OnLy16 #18178 üzenetére
Nekem is az tetszik, olyat rendeltem 13K hufért, a Core verziót, ami annyit tesz, hogy nem adnak hozzá ventit, előlapi logót, és diszítőrácsokat, ezeket megveheted külön, több színben, logóból van fehér,szürke és fekete, a szellőző csíkokból fehér,fekete,kék és piros, így valamilyen szinten te állíthatod össze a házad külsejét.
Ha magad rakod össze akkor jelenleg drágábban jössz ki, mintha gyári ventikkel és mindennel együtt vennéd (vagyis ha vannak ventijeid vagy olcsón tudsz szerezni, akkor olcsóbban jössz ki a házzal is). Majd a hét folyamán meglátjuk, hogy mi lesz, már rendelve van, de a szellőzőrácsok szinét még nem sikerült eldöntenem, így azok egy darabig még nem lesznek, a logó fekete, de ezt tervezem lecserélni egy füstös plexi darabra ami mögé berakok majd egy kék ledet, vagy neonzöldet, majd elválik
-
Jim-Y
veterán
Szeretnék venni a házamba előre 2 szívó ventit, szerintetek a Swif2 1200 a maga 800rpm-jével elég lenne? vagy a Swif2 1201 az 1200-as rpm-mel jobb választás? üdv
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, szerintetek amit most készülök rendelni Shinobi ház window legyen, vagy sima?:S üdvbasszus, közben megjelent a PC-A05FNB wáááá, passz, akkor ezt át kell gondolnom, új kérdés: Bitfenix Shinobi vagy a most eladott PC-A05NB helyett egy PC-A05FNB ?
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz freestailo #17986 üzenetére
Az én véleményem az, hogy a 692-t vegye, mert szebb és szerintem jobb is mint a 922, nem mellesleg volt 692-em és nagyon pöpec
-
Jim-Y
veterán
válasz pandor #17914 üzenetére
szia, ez így jól néz ki, annyi, hogy szerintem opsys-nek ne greenes vinyót vegyél, mert az csak 5400-on ketyeg, helyette olyan 7200-ast mint pl a Samsung HD502HJ, ezzel gyorsabb lesz picivel a rendszer, és akkor háznak mehet a Define Mini szerintem, valamint tápnak elég a 350-es APN is, hisz a rendszered 100W alatt fog enni.. üdv
-
Jim-Y
veterán
Üdv, 20K-ig milyen jól szellőző, minél kisebb házat ajánlanátok? üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz marcias #17836 üzenetére
Valaki írt már róla véleményt, elmondása szerint éppen annyit tud, és olyan minőségben, mint ami egy 10K-es háztól elvárható, vagyis nem túl sokat, nem rosszabb mint a kategóriájában a többi ház, de nem is jobb, csak
letisztultminimal házakból, ebben a kategóriában nincs választék, ezért akár még jó vétel is lehet. -
-
Jim-Y
veterán
válasz thomasa #17822 üzenetére
Az is jó, ha egy halk de aktív cpu-coolert veszel, a tápod is legyen halk, ha a merevlemez a leghangosabb a gépben, akkor már jó úton vagy Amennyit az amúgy halk alkatrészek csinálnak, azt felfogod egy hangszigetelt házzal, akkor szerintem az már egy szinte hangtalan rendszer lenne, csak azt nem szeretném, ha csodát várnál egy ilyen háztól, úgy, hogy mellette a többi alkatrész hangos..
-
Jim-Y
veterán
válasz thomasa #17820 üzenetére
Ha ennyire hangtalan gépet akarsz akkor az drága lesz, hangszigetelt ház, ANTEC 30K körül, vagy FD Define XL, Define Mini, passzív CPU-cooler, passzív táp (ez csak pár 100 W-ig lesz passzív, tehát max idle), esetleg passzív VGA, ebből a legerősebb tudomásom szerint egy HD6850... egyik sem olcsó persze..
megj: egyébként az csak egy dolog, hogy a ház hangszigetelt, de fontosabb lenne, hogy a többi alkatrészed (is) halk legyen, ha a vga rotációs kapa, akkor tökmindegy, hogy milyen halk házat veszel, nem fogja annyira megszűrni:S Valamint jó ventik kellenek, egy halk cpu-cooler, egy jó minőségű halk táp, meg vga-ból is egy halkabb darab kell, ezt megspékeled egy hangszigetelt házzal és akkor már közelítesz ahhoz, hogy egy halk konfigod legyen^^
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Igen... nekem A05NB van most, anyaghasználatra és minőségre/összeszerelésre egy ötös skálán hatos, helykihasználásban is hatos, sajnos véleményem szerint a szellőzés a hibája, az nem lett a legjobban megoldva, az újított verzió ezt hivatott kijavítani, így szerintem az a 20K-es kategóriában best-buy lesz.. üdv
-
Jim-Y
veterán
Szia: [link]
Ez megfelel a kritériumoknak, talán az egyik legkisebb ATX-es ház, ha nem a legkisebb a piacon. Cserébe a szellőzése gamer gépekhez nem megfelelő, alkalmi gamereknek és átlagfelhasználóknak megfelelő.
Ami egy fokkal jobb szellőzésben, az ennek az utódja: PC-A05FN sajnos még nem lehet kapni magyarországon.
-
Jim-Y
veterán
válasz Tommi000001 #17757 üzenetére
Én nem gondolkozom vételben, még előtte el kéne adni a mostanit De valakinek biztos jó biznisz lenne, de te sem tudsz korlátlan mennyiséget behozni sajnos ^^
-
Jim-Y
veterán
válasz Tommi000001 #17755 üzenetére
Köszi, sajnos így már annyira nem is nagy akció, max ha van ismerős aki behozza... A 912+ 47euroért jó vétel lenne, 67-ért már annyira nem, főleg hogy refurbished?! -.-
-
Jim-Y
veterán
válasz Tommi000001 #17753 üzenetére
És a szállítási költség mennyi?
-
-
Jim-Y
veterán
Srácok, a Bitfenix Shinobi Window, és a Shinobi Core Window között mi a különbség, és ha már valaki látta ezt-is, azt is, akkor melyik néz ki jobban? Asszem mintha egy díszítőelemmel kevesebb lenne a Core. üdv
-
-
Jim-Y
veterán
válasz tomy0628 #17516 üzenetére
Szia, igen, jobb oldali ábra. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz sasa134 #17492 üzenetére
Szia, nekem jelenleg egy Lian Li PC-A05NB kisméretű házam van, amit le szeretnék cserélni és sokáig nekem is a Define Mini volt a befutó, ellenben bemutatásra került a mostani házamnak a felújított változata, a Lian Li PC-A05FN személyében. Sajnos M.O-n még nem lehet kapni, de ez nemsokára változni fog, enguszék amint lehet rendelnek belőle Szerintem ez a define mininél is jobb vétel lesz, ha az ára nem száll el nagyon, szóval tekintsd meg, ha tetszik, én várnék rá^^ üdv
Ami miatt jó a 05FN:
-lian li design, élőben sokkal szebb mint képen, egy CM-hez viszonyítva ami pont úgy néz ki képen mint élőben Na ez a lian li-nél nincs így...
- full alu
- megoldották a szellőzést, gyárilag tettek ventit fölülre
- usb3 ready
- visszaforgatták az alaplapi tálcát
- a tápegységet úgy is be lehet szerelni, hogy lentről szívja a hidegetszerintem jobb mint a mini, minőségibb az tuti, szerintem még szellőzésre is jobb, a front panelt azért még átgondolhatták volna, de a mostani házam sem fest olyan rosszul élőben mint a képeken
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz benjemin1994 #17355 üzenetére
Egyetertek, nekem is halkak voltak a ventik benne. Nem tudom hogy egyesek miert mondjak hogy hangos...
-
Jim-Y
veterán
válasz benjemin1994 #17314 üzenetére
Én egy Alpenföhn Matterhorn-t vennék
-
Jim-Y
veterán
válasz tvse1995 #17227 üzenetére
Bitfenix Shinobi? üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz albert8 #17181 üzenetére
Fú, jó fej vagy ,hogy emlékeztél rá, köszi, nagyon sokat tanultam rá, de ha ez megvan akkor végre hawaii ^^
csak röviden: grillezés nyaralóban, csónakázás (kenu+kajak) a duna holtágán, halléfőző népünnepély, éjszakai zseblámpás túra a gemencben, majd sátorozás,táborozás a duna egyik elhagyatott zátonyán, szóval van miért letennem a vizsgát köszi, hogy emlékeztél rá, na meg persze a házas bizniszre is lesz idő^^
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #17179 üzenetére
Bitfenix Shinobi Window , vagy olcsóbban Cooler Master Elite-430, üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz Thiefgold88 #17155 üzenetére
Szerintem, Fractal Design Core 3000, vagy a hamarosan érkező Core 2000. Esetleg Bitfenix Shinobi. üdv
-
Jim-Y
veterán
Srácok, itt a házam átdolgozott változata, a Lian Li új házának személyében: [link], gyártói honlap. Minden hibáját kijavították, így megvan, hogy mire fogom cserélni a házam, nagyon pluszpont lianliéknek^^
-
Jim-Y
veterán
válasz dvd_R+ #16999 üzenetére
Használt Aerocool Strike-X
Új CoolerMaster Elite 370,430
drágább, de nagyon jó a Bitfenix Shinobi
szintén drágább de jó a Sharkoon T5/T9 Economy/Value
Sharkoon AL4 14.000-ért [+]Valamint valamikor a közeljövőben várható a Fractal Design CORE2000 ami 12-13K-ért (ha tényleg ennyi lesz), akkor nagyon jó vétel lesz, de nem tudni, hogy mikor érkezik:S
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Köszi, ezek szerint ti se tudtok jobbat a Define mininél.. nem baj az, csak jó legyen
A H2 azért nem tetszik, mert akkor már inkább R3, az jobban bejön, a Survivor pedig nem tetszik sajnos:S De azért köszi^^hesszan: ezt már nézted? igaz ebbe nem fér el annyi hdd:S [link]
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Ha már itt tartunk nekem is segíthetnétek, hátha tudtok valamit javasolni, én is le szeretném cserélni a házamat, amik az igények lennének:
-nem gamer konfiguráció, nem lenne benne erős vga, így túlzottan nagy ház sem kéne
-fontos lenne, hogy legyen hely benne a kábeleknek, új tápom van hosszú kábelekkel és valahogy el akarom rejteni őket, legalább annyira, hogy a szellőzést ne hátráltassák
-szeretem a letisztult designt
-minél kisebb annál jobb
-max 1-2 hdd lesz benne, odd nem, így az sem hátrány ha ezek kiszerelhetőek vagy alapból benne sincsenek
-a standard magas coolerek férjenek el benne (160mm)
-legyen minél halkabb de mellette ne főljenek meg az alkatrészeim
-ha van előlapi usb3 az sem hátrány~25.000-ig.
vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz PainKiller69 #16877 üzenetére
Nyomtam volna voteot, de már vége, meg én is neveztem volna Bár már a PCgeares játéknál se nyertem meg a házat, pedig ott is egy ilyet sorsoltak ki
-
Jim-Y
veterán
válasz PainKiller69 #16862 üzenetére
Egy újabb alternatívát "kukáztam" neked
Ár: [link]
Dimensions (WxHxD) 205 x 460 x 490 mm (ATX Mid Tower)
3.5" Drive Bays x 8 (1 x external, using 5.25” adapter) nem oldalra néz
PS2 ATX (bottom, multi direction)
All intake areas in the floor also have the same simple but effective dust filter on them. [link]+ha nem a windowosat veszed akkor lehet az árba még külön beleférne hangtompító cucc
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Annak nincs értelme, hogy eladod a régi alkatrészeket, nem tudom, hogy milyenek de szerintem lehet megérné eladni, és venni belőle egy pici netre alkalmas gépet, sempron cpu, 2gb ram, háznak egy mini ITX-es beépített táppal, hozzá való lap, és meg is vagy, pici, könnyen(könnyebben) hordozható, és gondolom a célnak is megfelel? vagy ez hülyeség?! :S üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz Apone33 #16859 üzenetére
Igazából ezt azért írtam, mert soknak találom az árát, mondjuk most megnéztem a gyári honlapot és kevertem a 922-vel, facepalm, ettől függetlenül továbbra is sokallom az árát, lehet ez a szubijektív nemtetszésem materializálódása csak A 932 már tényleg elég nagy, bár azt tartom, hogy én nem venném meg De látod, albert8 szerint jó ház, és én sokat is adok a véleményére, szóval ha csak ezt tudod beszerezni, akkor ez is jó üdv
-
Jim-Y
veterán
Szia, ugye nem az adatlapodon lévő konfigot akarod belepakolni? gondolom nem ... Hát.. ilyen áron sokáig a Modecom Logic-ot ajánlottam(uk), mert ennyire olcsón nem igazán van teszt a házakról, szerintem 5K körül majdhogynem egykutya, hogy mit veszel..sajnos nem a minőség lesz az amiért fizetsz 5.000-t, egyszóval leginkább mindegy, hogy mit veszel ilyen áron:/ Valaki vett egyet a fentebb említett házból, hát nem voltam meggyőzve róla, hogy nem kidobott pénz volt az ablakon..:S Esetleg nézd meg az Asus házakat is. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz gergo0328 #16845 üzenetére
Eszembe jutott még 2 ház, amit megnézhetnél, az egyik a FD CORE 3000 az előbb említett core1000-es nagytestvére (amúgy jönni fog core2000 is nemsokára amit szem. szerint nagyon várok, állítólag 12.000 körül lesz az ára és felszereltségben ennyiért jó vétel lesz). A másik ugyancsak egy Sharkoon ház: Scorpio 2000
Apone33: neked is eszembe jutott valami, amit esetleg megleshetsz, egy itthon kevésbé ismert gyártó termékét: LanCool K62 , emlékeim szerint engusz árul olcsóbban egy ilyet ,de lehet rosszul emlékszem, ha ezt meg lehet szerezni 40K alatt akkor az sem lenne rossz Sajnos rosszul emlékeztem -> bár 60K-ről leárazva ez sem rossz vétel
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Nesztovidis #16848 üzenetére
CoolerMaster Elite széria (330 8K , 335 9K , 342 7K , 370 9K , 430 10K)
személyes favorit -> Fractal Design CORE1000 9K
esetleg Xigmatek Asgard ha tetszik 8-10Kén ezekre szavazok
#16851: hát..leginkább igen amúgy nem, az ára egészen baráti, a minőségre pedig nem lehet panasz, a -10K-s kategóriában szerintem megállja a helyét, nyilván csodákat nem lehet várni tőle, de szellős, már amennyire az lehet, ahol szívja a levegőt ott van dust-filter (elől) fekete, adnak hozzá ventit,
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Apone33 #16846 üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni az előzőt..
Hát, azt a CM-et nem favorizálom, akkor vagy a kisebb 912+, vagy a normális Full Tower, a HAF X, ez a köztes megoldás szerintem nem nyerő. Az Aerocool házról konkrétan nincs tudomásom, hogy milyen, de sok aerocoolról hallottam már rossz tapasztalatokat anyaghasználat terén, így én inkább kerülném őket, és biztosra mennék, ha már ennyit kiadok egy házért. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz gergo0328 #16839 üzenetére
Szia, hát ha hajlandó vagy áldozni még pár ezret a házra, akkor a CM STORM Snipert ajánlanám, szépen esett az ára, 23K-ért az ablakos, nem AMD-s verzióhoz hozzá lehet jutni, ez jó vétel lenne, másik szintén 20K fölötti a CM HAF 912+ lenne, ez ~21K forint, 20K alatt a Sharkoon T5/T9 Economy/Value szériát lesd meg, ezeket sokan szeretik, esetleg 20K forintért CM 690 II Advanced Lite, ez is nagyon jó vétel lenne. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz Nesztovidis #16837 üzenetére
Ha lehet akkor inkább ne, nem egy patinás márka:S
-
-
Jim-Y
veterán
válasz Tothgera30 #16821 üzenetére
hA SUPERb SZÉRIA AKKOR ABBAN fsp BÉL VAN, AMI UGYE NEM ROSSZ, DE NEM EGY MAI ERESZTÉS, ADOTT ÁRON LEHET JOBBAT KAPNI, ERGO KÜLÖN HÁZ+ KÜLÖN TÁPPAL JOBBAN JÁR AZ EMBER. ÜDV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest