Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aureal
őstag
válasz
pedrosh #25011 üzenetére
Ez a Creative driver dolog mindig érdekes! Ugyanez volt gond az Emu kártyáikkail is évekig.
Mondjuk XP-n még én is használtam tőlük egy "nép Trabantja" SBlive-ot, arra az oroszok írtak egy KX-drivert (állítólag máig is fejlesztik), sose volt vele gond. De ehhez kapcsolódóan, nem lehet hogy a gépednek is van valami baja, ha a Focus is göthősködik? -
tomcat78
őstag
válasz
pedrosh #25001 üzenetére
Nem azt mondom, hogy feltétlen rossz hangfal. Csak inkább tartalom fogyasztásra való. És nem feltétlen képvisel olyan minőséget, amivel ki jönnének hangkártyák közti különbségek.
Minőségben fölfelé határ a csillagos ég. A saját tapasztalatom alapján valahol 50e fölött kezdődik az a szint stúdió monitorokba, amin már hallható lesz valamennyi javulás, ha zenéről van szó. A kérdés, hogy van e rá szükség. Én most épp két Monkey banana Gibbon 5-öt gyűrök itthon. Volt már Akai, Reloop, alap Mackie, ez érezhetően jobb, magasabb szintet képvisel. Hallgatni is. Én zenélgetek, zeneszerkesztővel szórakozok, így nálam prioritás volt, hogy jobb minőségben tudjam megszólaltatni az elképzeléseimet. Játszani viszont talán már fölösleges-még ha nem is a csúcs, mert jócskán van följebb ebben is.
Elég sokáig volt egy Akai pro rpm3 hangfal párom. Egy viszonylag jó hangú hibrid megoldás. Saját hangkártyával, elég kompakt és kezelhető méretben. Lehet érdemes lenne rá lesned. Nem biztos, hogy jelentős lenne a javulás a mostanihoz! Viszont cserébe pl nem igényel külön hangkártyát sem. Sokat számít a hallgatott műfaj is Az Akai inkább elektronikus zene vonalon érzi jól magát. Hangszeres zenéknél kicsit elmossa a részleteket szerintem. Ami nem jelenti azt, hogy hallgathatatlan lenne, de egy elvetemült hifista valószínűleg sírva menekülne.
Vagy a külön fülhallgató vezérlésre is alkalmas Presonus auidobox usb 96 nagyjából az az árkategória, mint a két általad próbált társa. Ezen van külön hangerő szabályzás a fejesnek és a monitoroknak.
Minden rendszert a leg gyengébb eleme határoz meg. Amiket írtam, illetve amit vettél is a belépő szint környéke ebben a műfajban. És mint írtam is, nem tudok állást foglalni Creative vonalon. Nem tudom milyen hangja van. Papíron nem tűnik rossznak az sem. De azt gondolnám, hogy zene hallgatásra inkább cél HW a jó választás. Ahhoz a többi komponens minősége sem mindegy. A jelenlegi hangfalaid mellé viszont nem biztos, hogy érdemes stúdió vonalon keresgélned. Sőt, azt gondolom, hogy a már írt érték határig valószínűleg mindegy melyiket választod a kettőből, ha a hangfalakat meg tartod. A Creative mellett tényleg előny a ki és bemenetek variálhatósága. Ha pl később egy erősítőt akarsz rá kötni, mondjuk házimozihoz.
Hitspace információim szerint elég segítőkész, ha hallgatási lehetőségről van szó.
Én a végén a komplett wint újra telepítettem....Meg untam a kísérletezést.
-
tomcat78
őstag
válasz
pedrosh #24998 üzenetére
Szia!
Az, hogy szól a hangfal is, ha be dugod a fülest, ezeknél teljesen normális. Erre megoldás lehet pl egy passzív monitor szabályzó. Vagy olyan hangkártya, amin külön van a hangerő szabályzás a monitorra és a fülesre. Ilyen tekintetben csak a stúdió hangkártyákról tudok nyilatkozni.
A driver gond viszont érdekes... Nálam eldobálta az usb portot a gép, végül egy újra telepítés oldotta meg.
Minőség szempontjából a hangfalad lesz a szűk keresztmetszet... Füles tekintetében meg nem tudom mit használsz. Elviekben a mintavételi képességei alapján jobb a Focusrite. Ez normál esetben hallhatónak is kéne legyen. -
imibogyo
veterán
válasz
pedrosh #7774 üzenetére
Akkor passz. Csinálj róla egy jó képet első sorban ha állítva nézed az alaplapot, akkor a jobb alja legyen éles, aztán majd meglátjuk. Nem tudunk segíteni, ha - továbbra is hangsúlyozom - fél információkat kapunk.
Ezek szerint a gyártó manualja sem tükrözi a te alaplapodat.
Pontos típus (leginkább kép) nélkül én most kiszállok ebből a beszélgetésből, mert így csak találgatunk.
Szerk: akkor jó. Innentől már nem lehet nagy probléma megoldani a dolgot. Ha működik jó, ha nem akkor a másik féle bekötést használd, amit linkeltek.
Szerk 2:pedrosh:
Én meg most látom, hogy neked mondtam, hogy csinálj képet!
Vagyis neked válaszoltam nem mateem21-nek. -
imibogyo
veterán
válasz
pedrosh #7770 üzenetére
Én sem vagyok a legjártasabb, de azért volt már pár kártyám.
Szerintem amit most linkeltél képet az jó lesz neki. Bár ugyanazok vannak rajta, mint amit már linkeltem neki.
Én azért kikerestem a gyártó oldalárol a típushoz tartozó leírást is. A 25. oldalon megtalálod a "Front Panel Audio Header" résznél.
Ebben benne van az is, hogy hova kell dugnod a 12. oldalon.
-
imibogyo
veterán
válasz
pedrosh #7766 üzenetére
Azért az alaplapból jó pár helyen áll ki "négy pálcika".
És egyáltalán nem biztos, hogy csak négy dugóról van szó....Ez csak a konkrét típus ismeretében lehet megmondani. Amúgy ezt a Google kidobja két perc alatt. Bár biztos kényelmesebb ha mi keressük ki neki.
-
válasz
pedrosh #7366 üzenetére
Én ezt tudnám javasolni: Creative-Labs Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Külpolitika
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest