- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
válasz
laszlohu #4149 üzenetére
azért ezt a tipust kérdezem,mert 0% thmre meg tudnám venni multinál. Mi a végeredménye ár értékre?Megér 24e igo8 Mo térképpel?Nem használnám semmire a navigáláson kívül... Vagy nagyon lebeszélnétek róla?
Ha ez nem támogtja,akkor gondolom a kistestvére főleg ugye? (i350) -
laszlohu
addikt
válasz
dodopek #4148 üzenetére
A Magneo I500 nem támogatja a TMC - t.
A kontraszt ( láthatóság,fényerő ) nemcsak a kijelzőtől függ, ui. Magneo i500 esetében egy ekkora kijelzőhöz szerintem kicsi a felbontás 480X272, míg
pl. Wayteq X960BT esetében a felbontás : 800X480, amitől kontrasztosabbnak érződik,
de ettől függetlenül a Wayteq - nek jobb a fényereje.Hátrány:
Viszont a nagyobb felbontás miatt lassabb is. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Magneo i500 GPS készüléket.Használta már valaki?Tényleg annyira gyenge a fényereje? Egy helyen ezt olvastam. Egy évig ingyenes a térkép update.Utána mennyibe fáj? Nem forintra, csak nagyságrendileg. Ez a masina vajon tudja érzékelni a traffit?
Előre is köszi a válaszokat!
Dodo -
laszlohu
addikt
Az újabb Igo Primo - k pedig leírás szerint támogatják az OpenGL ES - t.
-
Vyndree
őstag
válasz
gabor_01 #4143 üzenetére
Az x990 annyival tud többet társainál, hogy van benne egy processzorba integrált OpenGL ES technológia hardveres támogatás, ami kifejezetten erre a technológiára fejlesztett Sygic Aura 3D navigációs szoftvert támogatja. Ezen kívül viszont kevesebbet tud. Na most ez a 3D-s Sygic 7-10"-on látványos igazán, azaz 7" alatti készülékre nem tenném rá az arról nem is beszélve, hogy a látvány egy csomó minden rovására megy. Ha iGO8-at használsz, akkor az nem fog jobban menni rajta mint az x960-on.
-
Vyndree
őstag
válasz
gabor_01 #4140 üzenetére
Ha neked a sebesség, méret, fényerő, felbontás, és esetleg az ártól lesz tökéletes egy készülék, akkor talán az x960BT amire leginkább jellemzőek ezek a tulajdonságok.
x950-nel szemben 2 helyett 4GB memória, 480 helyett 800-as felbontás, nagyobb fényerő, FM-transzmitter, bluetooth, telefonkönyv és az internet amivel többet tud és már 24eFt alatt kapható. -
nemcso
őstag
Fényerő szempontjából a Garmin tényleg jobb a WayteQ -nél.
Van egy Garmin 255WT és egy x990 gépem, és az előbbi erős napfényben jobban olvasható, mint a másik. Viszont tény, hogy a vas az utóbbiban lényegesen erősebb.
A 4,3" Garmin navigációra tökéletesen elég, azzal a felbontással, szoftver tudással, amivel a gépen futtatható gps szoftvereket kell futtatni.
A WayteQ nagyobb tudású navigációs szoftver futtatását teszi lehetővé (Igo), amihez napobb memória, gyorsabb processzor szükséges. És ott van a többi lehetőség (pl. filmnézés) , kihasználva az akár 16GB -s memórikártya adta lehetőséget. -
PLaci58
addikt
válasz
Vergilia #4137 üzenetére
Nem vagyok mindentudó
Érdemes benézni a 960 topikjába : [link]
Biztos szívesen válaszolnak is a kérdésekre. Én úgy hallottam, hogy jobb a fényereje. Olyan írta, akinek már volt 950-ese.gabor_01!
Jó fényereje van az N770-nek. Használtan már elég olcsón hozzá lehet jutni.
A legjobb fényereje a Garminoknak van, de azok elég magas árkategóriában vannak. -
snowdog
veterán
Pesten próbáltam már egy i900 omniával, halál, majdnem kihajintottam az ablakon...
Ezt meg kell cáfolnom.
Korábban kíséletképpen használtam az Omniát egy Horvátországi nyaralás során (déli országrész) oda-vissza, és gond nélkül, tökéletesen működött.
Az más kérdés, hogy ha menet közben valamit meg kell nézni a képernyőn, akkor az Omnia képernyője össze nem hasonlítható egy 5"-os képernyővel. De én utazás közben 90%-ban egyébként is csak a hangnavigációra hagyatkozom. Ezért emeltem ki, hogy kísérletképpen tettem vele egy próbát. De akinek csak az van, bátran merem ajánlani, hogy használja nyugodtan.
-
Vergilia
tag
válasz
gabor_01 #4136 üzenetére
Ha PLaci mondja akkor úgy is van, neki nem kell győzködni.
Nem szeretnék nappal csak a hangra hagyatkozni, vagy jobb esetben hunyorogni, ha tényleg észrevehetően jobb a fényereje akkor egyértelmű az x960, ezt nem tudtam.
Nem azon a 2500Ft-on múlik, azt hittem, csak a BT, FM-TM, és a BT-s internettel tud többet. Köszönöm a segítséget. -
Vergilia
tag
válasz
PLaci58 #4133 üzenetére
Az X950 21.750Ft, az X960 24.200Ft A specifikációi ugyanazok, úgy látom csak a Bluetooth és az FM-transzmitterrel tud többet, igazából egyikre sincs szükségem.
Holnap szerintem elmegyek érte. Elég lesz az 5"-os, a 7"-os már sok lenne. -
Vyndree
őstag
válasz
Vyndree #4131 üzenetére
Esetleg 7"-os BluePanther?
-
Vyndree
őstag
Sziasztok!
Milyen 5"os PNA-t érdemes most venni? Tudja a HD felbontást (800x480), illetve legyen legalább 2GB belső memója.
Ezt néztem ki: Wayteq X950 HD vagy ezt Archos 5Esetleg 7"-os navigáció létezik már? (lehet androidos is) Hallottam hogy jön, de még nem látom kínálatban. Ebben ha jól tudom nincs GPS, külső Bluetooth-vel hülyeség lenne ilyet használni? (lehet BT sincs benne) Galaxy Tab kicsit drága navinak, iPad-ra meg csak Sygic (és Navigon) van, amiknek sajnos nem a legfrissebbek a térképei
-
PLaci58
addikt
Szerintem a telefonokban gyengébb a GPS vevő, mint a csak erre a célra készült berendezésekben. Általában nehezebben találnak pozíciót. Gyakori, hogy a netről kell letölteni a műholdpoziciókat, hogy jól működjenek.
Azt írod van N97-ed. Gondolom, akkor tudod, hogy mennyire használható.
Külföldön ugyanúgy működik
Most jártam Fr.O. tengerparti részén egy Mio168-al. Buszban nagyon jól működött még a hegyek között is (alagútakban természetesen nem volt jel, de pillanatok alatt újra megtalálta).Névtelen kínai cuccot nem szabad megvenni, bármennyire olcsó is!
Vateráráról amúgy sem vesz az ember értékesebb cuccot.
Sokan hangoztatják, hogy ugyanaz a belseje, ami részben igaz is, DE!
Navigációnál fontos a GPS vevő minősége, processzor teljesítménye, RAM mérete, kijelző minősége, fényereje.
Fontos a szervíz elérhetősége, alkatrészek, kiegészítők (pl. TMC vevő, autós tartó, töltő) beszerezhetősége, ára.
A mai olcsóbb GPS-eket nem érdemes javítani. Jóval többe kerül a forgalmazónak a szervízbe szállítás és javítás mint a sima csere. -
Sly189
senior tag
válasz
laszlohu #4127 üzenetére
Köszi, sztem veszek egy WayTeq eset, esetleg valaki nem veszi meg a telómat ?
http://mobil-telefon.vatera.hu/nokia/nokia_n97_32gb_elado_1465664451.html
pedig szépen képeket is raktam mellé, de még így se sikerül eladni, amúgy
38 000 ért odaadom! és szinte új... hogy vehessek egy rendes GPS-t
-
laszlohu
addikt
Ez lehet, hogy egyedi eset, de nagyon megjártam az A-gps - es mobiltelefonos Gps - ekkel, ui. ha nem kapcsolod ki az Assisted GPS - et, akkor a szolgáltató ezért a szolgáltatásért plusz pénzt gombol le, de ha sikerül kikapcsolni, és csak a beépített GPS vevőt használja, akkor használható. Ezenkívül ajánlatos a telefont a legfrissebb programra
( firmware ) frissíteni, de ez rejt magában néhány veszélyforrást, ui. ha előtte nem mented el a tel-számokat, ill adataidat, akkor azok elvesznek a frissítés után ( a frissítés előtt teljesen fullra kell tölteni a telefont, de ez le van írva részletesen ), és még más egyéb veszélyforrást is rejt, amit warez okokból itt nem tárgyalok.A legtöbb gps-t manapság Kínában gyártják, de ezek között is vannak "Noname" kütyük, amiket nem ajánlok.
Márkásabb cuccok ( többek közt ): Wayteq, Navon, CNS, Magneo -
-
negist
tag
Véleményt szeretnék kérni, ha valaki ismeri vagy nagyon otthon van a gps-ben.
Köszönöm előre is.
-
pinnacle
nagyúr
Leformáztam, most már működik. Illetve, nem teljesen, mert csak a laptop beépített kártyaolvasójával, külső kártyaként még mindig nem látja.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi laszlohu, snowdog! Végül is nem fontos a mentés, mert nem piszkálom annyira a készüléket. Viszont lehet, hogy a CNS Pro 480*272 felbontása jobb lett volna a szememnek. A Windowsban szerintem 2x akkorák a betűk és szerintem bizonyos térképek utcanevei is jobban látszódnak, ja és gyorsabb is lenne talán.
Kingston 8GB microSDHC kártyát vettem, és az a gondom, hogy az XP, Win7 nem látja, ha viszont a Wayteqen keresztül csatlakoztatom, minden OK. Mi lenne a megoldás? Formázzam csak nem tudom, hogy a rajta lévő mappa, fájl mennyire fontos? -
Sly189
senior tag
Sziasztok, érdekelne, hogy a mai telókba, pl egy Androidos Galaxy S be, vagy egy N97 esbe, milyen erős a GPS? N97 esem van, sima, és 3 hét múlva indulnék Belgiumba és Franciaországba, de félek tőle hogy cserbenhagy az n97. Vélemény?
ui kérdés,. vateran árult kínai cuccok mennyire jók? GPS navigáció szempontjából.
-
jansky1
senior tag
sziasztok
van egy dreimgo dg200 készülékem, amihez korlátlan kelet-európai frissítést hazudtak. naviextrasos ügyfélszolgálat mondta, hogy csak 1 év jár, megnézték a licenc fájlt, valamint a dreimgo szervíz is ezt erősítette meg. igo8as szoft van arjta. namármost eszem ágában sincs fizetni a frissítésért (jó szokás szerint
).
van rá valami alternativ megoldás, hogy a 2011es térképeket rá tudjam varázsolni? -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #4108 üzenetére
Végül is Wayteq 960BT-t vettem. Megnéztem mindkettőt, de ez tettszett jobban. Azt mondják, hogy teljesen azonos a hardware, de nekem a Wayteq kontrasztosabbnak tűnt. Egyébként a CNS-nél azt mondták, hogy a pro kijelzője jobb, mint a HD-jé, ha jól emlékszem 15 led van a 12-vel szemben. Nekem egy kicsit lassúnak tűnik. Lehet, hogy frissíteni kellene?
RomVersion: PF08V3.2913.36M7588H
Software Version: V3.6.Y107.04.21
Milyen programmal tudnék biztonsági másolatot készíteni? Mielőtt még teljesen elállítok mindent. -
laszlohu
addikt
Ha egy gyors procis navigáció kell, vegyél:
Wayteq X990 -et,
Előnyei : TMC - ready ( alapból nincs benne TMC vevő )
gyors processzor ( 600 Mhz )
3d támogatás ( opengl )Hátrányai :
Nincs benne FM transzmitter
Nincs benne Bluetooth -
negist
tag
Szép reggelt mindenkinek !
Erről kérlek mondjatok nekem véleményt. Most szeretnék vásárolni valamit.
[link] -
pinnacle
nagyúr
Végül CNS-t vennék, a 2 év garancia meg a korrekt szerviz miatt. Ha jól látom mivel a hardver azonos, a legjobb képminőség, feldolgozási sebesség a Globe-n (kisebb felbontás, kisebb képernyőn) érhető el?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Garmin Nüvi 1350 ezt a gps néztem ki magamnak 1évesen eladó 21.000Ft-ért.
Valakinek van tapasztalata róla? Vagy valami hasznos tanácsot tudtok adni?
-
laszlohu
addikt
válasz
mrThomi #4102 üzenetére
A Navon N670
A felbontása :
480 x 272Hangsúlyozom, nekem nincs egyik korábban felsorolt típus sem, ezért csak okoskodni tudok.
De egy érdekes dolgot olvastam a
Wayteq - ről ( de ez igaz szerintem az összes típusra ),
hogy nem minden
Divx szabványt támogat, a Divx 3.11 a felső határ kodekből, úgyhogy nem ajánlatos pl.
divx 4,5,6 stb kodekkel kódolni.
Ezenkívül nem ajánlatos túl nagy sávszélességgel kódolni, mert akkor szaggat.Kódolni = átkonvertálni az eredeti videót.
-
laszlohu
addikt
válasz
mrThomi #4083 üzenetére
Bocs, de én nem a Navon - ról mondtam, hogy nincs TMC lehetőség, hanem a CNS - ekről és a hozzá adott Map8 ( Igo8 portolás CNS -ekre )- as szoftverről. Habár a
CNS Globe HD - t hardware-ileg felkészítették a TMC - re, viszont a
program ( Map8 ) jelenleg nem támogatja a TMC - t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest