- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Laptop takarítás otthon? Így csináld biztonságosan!
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
gooool #19366 üzenetére
Alaplap és a VGA, amit a kolléga mondott helytálló, az kell bele.
Alaplap miost drága. Várj egy kicsit és le fog menni az ára 12K körül. Én most vettem egy ilyen lapot 10-ért 3 hónaposan.
A VGA-ból az MSI OC 16K alatt van elég sok helyen.
A ram tökmind1, hogy milyen, mert max 650-750-ig lesz hajtva, erre elég a 800-as kingamax is. 5K-ért...
Ne vegyél IDE-s vinyót. Kb. +500-1000 Ft-ért már vehetsz 250-320-ast. A GTA4 18GB helyet foglal...
Persze a lap és a VGA megváltoztatása erős többletkiadás, amit rögtön azzal lehet orvosolni, hogy:
Procit vegyél használtan teszteltet. 10-12K körül itt már jó kis procikat lehet kapni, amivel már megint spóroltál, és ki is zártad, hogy valami antituning fost veszel. Simán szóba jöhet E4300-tól felfele ill. E2140-től felfele. Az már jó, ha viszi a 3Ghz-et. Ma is volt fent egy E4300a-s 3,2-es primestabil eredménnyel 12K-ért.
Egy ilyen gépbe tök fölösleges 400-as táp, egy 350-es FSP szépen elviszi. 5-6K az ára.
Ne vegyél Asrock lapot és 2600XT. Inkább várj 1 hónapot és vedd meg a 3-szor olyan erős gépet.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark KillerX #19235 üzenetére
Dehogy húztam fel magam...eszem ágában nem volt. Akkor nem ilyen vagyok. Azon már jobban felhúzhatnám magam, hogy a nevemet nem úgy írtad, ahogy én...mert erre viszont ugrok.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark KillerX #19232 üzenetére
Nézd vissza a hsz-eimet. SOHA a büdös életben nem ajánlottam senkinek SLI-t. Sőt! A legtöbb embert megpróbálom lebeszélni róla. Eddig akárki megkérdezte, hogy megéri-e, a válaszom határozott NEM volt.
Az, hogy én hülye vagyok, az én dolgom. De azért, mert én egy állat vagyok, nem buzdítok másokat a hülyeségre...
-
TazLeacher
nagyúr
Tudod mit, akkor én nem játszom!
1920x1200-ba - FULL HD -rendszerint mindnent FULLon, simán megy minden. Erre Te idejössz és közlöd, hogy márpedig nekem ez nem mehet, mert ehhez már kellene a 4GB ram, hogy tudjak játszani.
Az első bekezdést elfogadom. Nem azt mondtam, hogy nem lesz jobb. Azt mondtam, hogy nem kell. Akármilyen fura, de ha 4,5Ghz-ról 4,8Ghz-re húzod a procit, a gépe akkor is jobb lesz, főleg szintetikus tesztekben. De attól egyik játék se fog jobban menni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sipi83 #19212 üzenetére
Az egész nem rád irányúlt, mert, ha jól látom azért nálad a gépvásárlás nem forintokon múlik.
Az, hogy 2 v. 4Gb, a pénzárcád dönti el.
Amennyiben 800-as ramokat választasz, ebben az esetben célszerűbb valami márkásabb, jobb szériás ramot választani, hogy a későbbi esetleges tuning esetén ne legyen gond. Ezek természetesen drágábbak, mint az átlagos 800-asok.
Vagy kiküszöbölöd azzal, hogy veszel valamilyen (igazából tökmind1 milyen) 1066-os ramot, de nagy átlagban erről is elmondható, hogy drágább lesz, mint egy átlagos 800-as.
Nézd meg az árakat, utána tudsz dönteni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark KillerX #19207 üzenetére
Csak akkor hol taqrtunk megint?
Megvetetjük vele a jó kis lapot, és berakunk egy FSB bajnok E8xxx szériás proci mellé egy 800-as Geil-t...
Ha már 800-as, akkor min. a kolléga által is használt CSXO. De van erre is megoldás: Kingmax 1066-os 2x2 Gb 14K - Laraxior.
MmDorian: kevesebb, mint 1 perccel, de melőztél!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark KillerX #19204 üzenetére
Nem drága, de tessék. Pont itt a szitu elötted. Inkább megvette volna a DS3L-t, de kell a 4GB ram. Grat!
Pontosan erről beszéltem...
-
TazLeacher
nagyúr
Akkor most olvass vissza egy kicsit, mielőtt beleszólsz, és akkor láthatod, hogy ugyan ezt már leírták helyetted...
nem egy olyan nagy érvágás egy erősebb konfigba 4 gigát bepakolni.
És itt a lényeg. Csak mostmár minden csappól az folyik, (MINDENHOL), hogy Vista alá 4Gb KELL! Akkor ezek szerint tényleg nekem van csodagépem...egész jól elmegy 2GB-vel, és ment ez elött is. Biztos elférne a gépebe, mint már írtam, és valószínűleg jobb is lenne, ahogy fogalmaztál "folyékonyabb", de nem KELL!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Attix82 #19187 üzenetére
Engem me qvára nem érdekel, hogy mennyit eszik meg a VISTA. Ha a 2GB-ből 4-et, az se zavar addig, amig minden megy normálisan. Abból a 10K-ból pont lehet venni egy kategórával jobb VGA-t, vag procit, esetleg egy jobb hűtőt. És ezektől már lehet nem fog szaggatni a game, ami eddig szaggatott, de a +2Gb ramtól nagy csodát senki ne várjon...
Persze, Q9650 + 4870X2 mellé pakoljuk be a 4GB-t, mert igazából már "nincs hova tenni a pénzt". Amikor viszont azon matekol valaki, hogy melyik márkájú VGA-t vegye, mert X olcsóbb 1K-val, vagy, hogy vegyen-e HyperTX-et 4K-ért vagy gyáru hűtővel tuningoljon, oda aztán nagyon fontos a +2GB ram...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark KillerX #19185 üzenetére
Akkor lehet én vagyok ilyen szerencsés. A Far Cry2-t még nem játszottam, de a Crysis-t 1680-ba High-on végignyomtam 2GB rammal...ha meg a jövőre tekintünk, akkor Core7i és DDR3...
U.I.: Te úgy érzed, hogy bármi problémát okoz neked az, hogy 2GB ramod van és nem 4? -
TazLeacher
nagyúr
Szeretném megkérdezni a tisztelt nagyérdeműt, hogy akik "Vista miatt" ajánlnak 4Gb ramot, azok hány GB rammal használják a Vistát?
Mert az a nagy büdös helyzet, hogy 2 éve használok 2Gb rammal Vistát, és eddig még semmivel sem volt gondom. Sem OPrenszerben, sem játékban.
Elismerem, hogy olcsó most a ramár, de ne azért ajánljuk, mert KELL, hanem azért mert olcsó, és annyit megér...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
MmDorian #18736 üzenetére
Egy E5200-es tunignhoz simán jó a lap. 200-as alap FSB-vel és 12,5-es szorzóval, ha csak 50-et emel az FSB-n 3Ghz felett van. Mindezt 250-es FSB-vel. Ergo tökéletesen elég abba a lapba a 800-as memó. Még 3szoros memszorzónál sincs meg a 800-as gyári órajele.
E7300-as persze már más a helyzet...
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kételkedem #18433 üzenetére
Bocs, kicsit félreérthető voltam. Az "ugyan enyni pénzért" azt azáltala írt tápra értettem, ami 12-13K, azért írtam, hogy vagy vegyen olcsóbbat, vagy ennyiért már jobbat.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
k_marcus #18428 üzenetére
Ahol faraghatsz a költségekből elég erőteljesen:
RAM: vegyél 1066-os KINGMAX-ot, az jóáron beszerezheted.
TÁP: vagy vegyél egy sima 400-as FSP PNF-et, ami 6,5K vagy ugyan ennyi pénzért valami másik tápot. Pl.: Az új Corsair 400W impozáns darabnak tűnik.
VGA: Mennyi most a Gainward 4850? Ragaszkodsz ahhoz a márkához? Szerintem van olcsóbb is.
HÁZ: Az Elite azért ház az utóbb linkelt meg nem igazán nagy cucc...és 1-2K a különbség.
CPU: ha nincs már több keret, akkor inkább vegyél 8200-est, tálcásat, és így belefér egy normális CPU hűtő is. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
T-unit #18386 üzenetére
Az lehet, de mindkettő 100-szor jobb, mint a Geil V. De ez gondolom nem számít.
Ez nagyon fájt. Ugye most nem baj, ha nem állok le veled vitatkozni, hogy egy 6-7K-s ramnál, nagyon számít a 10 év gar. Szerinted hol lesz a DDR2 10 év múlva, vagy te most is EDO-t használsz még?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #18384 üzenetére
Bocs, lejárt a mod: CSXO
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Henker2 #18376 üzenetére
A 2db ventit igazából el is felejtheted. Nem hoz jelentős javulást. Az a +1db venti nagy általánosságban -1-4 fokot számít, viszont kifizeted ére a szép kis felárat, és gyártod a zajt a házban. Nem hiszem, hogy mondjuk 2 fok megér ennyit. Én ennyi pénzért ragaszkodom a Xigmatek-emhez...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Barracuda91 #18231 üzenetére
Valami nekem nem stimm. Az alaplap, amit linkeltél, az DDR2-es. Te meg DDR1-es ramot írtál...most tisztázzuk le, hogy mid van, mit szeretnél belőle cserélni, mennyid van rá.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tibord #18133 üzenetére
Az ár nem számít. (Mármint ebből a szempontból).
Sokkal könnyebb a gépnek, hogy egyszerre csak 2 szálon kell dolgoznia, mintha mind a 4 le lenne terhelve. Igy valamivel gyorsabbak is lesznek. Leírták már egyszer-kétszer ezt szaknyelven, de ez a lényeg, és most nincs kedvem visszakeresni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Anulu79 #18126 üzenetére
Akkor már értem, hogy honnan az elvárás.
Úgy néz ki, nem lesz gyenge játék, úgyhogy én mindenképpen a második varáiáció körül keresgélnék, illetve, ha nem is teljesen, de a GTA 4-hez én nem vennék 4850 alatti kártyát.
Szükséged lesz egy alaplapra, ami lényegében olyan 13K-tól 35K-ig szóba jöhet, attól függ hogy álsz.
Procinál is hasonló a helyzet, ott is van több lépcsőfok, ahogy az elöttem szóló írta. Ha nem riadsz vissza a tuningtól, illetva, ha még nem tudod, akkor nem riadsz vissza új dolgokat megtanulni, akkor súlyos tízezreket spórolhatsz.
Ramból lényegébn elég a 2GB, ezt olyan 9K-ig kapsz normálisba biztos. Próbáld meg nagyjából belőni a keretet.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Untamed #18063 üzenetére
Nekem kicsit sántít a dolog...
A 7k-s lap elég gyenge eresztés lenne, ráadásul Asrock. 12K körül már vannak jó lapok.
Ilyen költségvetésű gépbe bőven jó egy E5200-es proci.
Memóból 2x1Gb-s ramot kapsz már 8K körül. Az nehogy már sok legyen 2Gb ramért...
Ragaszkodsz a GT-hez? Akkor már inkább itt PH-n vegyél egy pár hónapos 8800GTS-t vagy 9800GTX-et, ha már NV.
Megkérdezhetem, hogy minek ilyen hangkari? Mire fogod használni?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
solder81 #17399 üzenetére
Geil Value helyett valami normálisabb ram, mondjuk egy CSX KIT, és e mellé már nem lenne rossz, ha már nem 800-as lenne, hanem egy 1000-es vagy 1066-os. Lehet még Ballistic, Mushkin. De ha ragaszkodsz a Geil-hez, akko is már inkább a Geil Ultra. De az előzőek jobbak.
Tápegységnek egy Corsair 450W-est.
Ezt a Samsunk vinyót pont nem ismerem, de inkább WD vagy Seagate.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
szasanyi #16342 üzenetére
Igaz. Hiszen, ha veszel egy normális Q6600-ot, azt simán meghúzod 3,2-2,6 között. Van olyan játék, ami ennlé többet igényel? Mert lényegében kiörölheted a se**ed a 4,5 Ghz-es procival, ha nincs, ami dolgozzon rá...
Nekem spec egy Q9300-am van, ami 3,6-on léggel hűtve 24(!) óra prime alatt 68 fok volt. Mindez 1 hete, amikor még 30-35 fokok tomboltak. Igaz, ez a proci 40K volt, ami +5K egy E8500-hoz képest. De 35K egy ilyen proci. Itt PH-n ennyiből megvan egy normális Q6600 + a hűtő. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
elfelejtette #16340 üzenetére
Ennyi a lényeg.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
T-unit #16337 üzenetére
Megfordítom a kérdést. Ma ugyan annyiért kapsz 4 magos procit, mint 2 magos E8500-at. Ha be tudod nekem bizonyítani, hogy egyik játékban se jobb a Q6600-as, akkor elfogadom az álláspontod. De, ha csak 1 játékban is jobb a 4 magos, és ugyan annyiba kerül, akkor miről beszélünk?
Ja, és akkor csak játékokról volt szó...mert ugye minden másban jobb a 4 magos. Jelentős többletköltséget nem ér meg, de ma már ugyan annyi, mint egy 2 magos. Akkor?
Meg lehet nema 3DMark a lényeg, de azzel kiválóan lehet prezentálni a kártya kihajtását...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
benjoe1 #16285 üzenetére
Gépet ajánlanak majd a skacok, én adnék egy pár választ.
1. Ha most veszel gépet ennyiért azzal 1-1,5 évet ki lehet húzni. Először majd részletességből kell egy kicsit visszavenni, majd a felbontásból, de szerintem így még akár 1-1,5 év múlva is alkalmas lesz a legújabb játékok futattására.
2. Ha ilyen időintervallumba gondolkozol, akkor már nem igazán éri meg továbbfejlesztgetni, mert már jönnek az új procifoglalatok, és azok 1-1,5 év múlva már elérhető árban lesznek, érdemesbb lesz arra váltani. (Már, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket.)
3. VX450-et hosszú távra nem ajánlanám. Már mostanság is van olyan konfig, amihez kevés. Alapvetően azért abba az irányba megyünk, hogy minden egyre kevesebbet fogyaszt, de azért érdemesebb lenne egy HX520-ast (vagy amennyiben 2 GPU-ban gondolkozol) egy HX620-ast venni.
4. CoolerMaster Elite. Most jön ki az új (CM Elite 335 - szeptember 19.), igen tetszetős is lesz, az ára 8K, és nagy valószínüséggel hozza a hozzá illő színvonalat.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kiki144 #16278 üzenetére
Ha ilyen gépet raknék össze, monitorból biztos, hogy Eizo-t vennék.
Házat se ezt választanám, az biztos, a tápról meg nem is beszélve.
Egy ilyen gépbe meg a "profik" biztos, hogy nem kompakt vízhűtést raknának, hanem valami spéci cuccot.
Ugye utána jön a következő lépés, hogy ha már nagyban játszunk, akkor a 2 VGA-t és a ramokat is vízzel hűteni.
A GTX280-ból hogy csinálsz Quad SLI-t?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
baleegamer #14855 üzenetére
Azért nézz utána, mert ezek P35 tapasztalatok. De a DS3, az DS3 marad. A DS4 meg már egy lépcsővel feljebb. Ha kapsz még, akkor egy P35DS4 nagyon jó választás lehet.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
baleegamer #14851 üzenetére
Valahogy nem szereti. Elég antituning.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
SystemRoot #14847 üzenetére
DS3 alá nem rakunk Quadot!
DS4 alá már mehet...
-
TazLeacher
nagyúr
Szóval akkor tisztázzuk, semmi bajom veled (egyelőre
). Arról biztosíthatlak, hogy a "munkahelyi szexuális életem" (egyébként van ilyen a legtöbb embernél, vagy valamiről lemaradtam
) rendben van, révén a feleségemmel dolgozom együtt. De mielött félreértenéd nem vagyko az a "korral haladó nyugdíjas alkat", mondjuk úgy, hogy korán nősültem...
A burkolt sértésre nem reagálok ismét, mert az megint nem az én műfajom. Egyébként tudok itt a topicban ilyet: "mert hihetetlenül jól tudják érezni magukat attól , hogy lekezelően kioktatnak/leszólnak valakit". Ezt vagy észre vetted, vagy nem, - remélem nem, mert akkor lehet nem akkora kényszer ez nála - többek között ezért nem járok ide már, mert erre nincs szükségem. És így mellékesen jegyezném meg, hogy ezt sosem felejtem el neki, mert egy ilyen szituban összefutottunk, amikor még újonc voltam...de ez már egy másik történet...
Részemről zárva a téma, nem is kívánok ezzel többet foglalkozni, és álljon itt neked, csak NEKED egy kis ajándék:
-
TazLeacher
nagyúr
Isc-vel ez már nem egy újkeletű vita, ezt a kört már többször lefutottuk!
És amig a világ világ, mi ebben különböző állásponton leszünk.sokszor úgy kapcsolódsz egy témába , hogy belekötsz valakibe
Azért mert nem vagyok jelen aktívan a topicba, azért passzívan elég sokat itt vagyok! Régen sokat jártam ide, mert volt egy kellemes kis közösség, ahol jó éreztem magam. Ez már nincs meg, én is továbbálltam. (Nem hiszem, hogy nagy veszeség.
) Ha "kicsit" visszább olvasol összerakhatod a képet, de szerintem fölösleges. Szóval azért, mert nem dumálok bele mindenbe, és nincs itt napi 500 hsz-em, azért nem hiszem, hogy ez belekötés lenne. (Főleg nem pár hsz alapján. Látogass el bátran más topicokba is...) Csak akkor szólok hozzá, amikor úgy érzem kezd olyan irányba menni a dolog, ami SZERINTEM már a kérdező kárára mehet!
És ha tetszik, ha nem, szerintem még kimondottan kellemes hangvételű voltam ahhoz képest, hogy Codegen tápot ajánlottál. Mielőtt itt ajánl valaki legyen tisztában azzal, hogy valamilyen formában felelősséggel tartozik azért az emberért.
A burkolt személyes sértést egyszerűen le sem reagálom.
Utolsó bekezdés:
Leírtad más szavakkal azt amit én írtam. Azt hiszem joggal feltételezem egy olyan emberről, aki 22K-s házat akar venni, hogy van rá pénze.Egy komoly logikai bukfenc van a dologban. Ha valaki 22K körül néz ki házat, akkor miért ajánl neki bárki 8K-s házat? (Persze ha az a 22K-s ház egy kalap **** akkor érthető, de itt nem ez volt a lényeg) Ez kb olyan, mintha egy 790i+Q9450+GTX280 helyett ajánlanánk egy P35+E2180+8800GT-t. Hiszen az se rossz...Ezt próbáltam megmagyarázni az elöbb. Lehetőség szerint mindenkinek a saját igényeihez kellene igazítani az ajánlást. Rendszerint ilyen a winyó kérdés. Winyót elég nehéz ajánlani...mert fogalma sincs senkinek, hogy mik az igények. Nekem bőven elég egy 320-as, de van, akinek 1000Gb is kevés. Ettől nem megy jobban a gép, de elég nehéz lenne megmagyarázni valakinek, hogy tök fölösleges 1000Gb, amikor az árkülönbözetből vehetne jobb VGA-t. De 100 más ilyen téma van.
Amikor én vettem gépet, sokat segített a PH!, remélem ez így marad továbbra is. Jó érzés, amikor priviket kapok, és bizonyos emberek újságolják, hogy ilyen, meg olyan az új gép, és köszönök a segítséget. Ez simán kárpótol azért, hogy mondjuk szerinted bunkó voltam múltkor Veled. Miért van az, hogy eddig sosem kaptam olyan privit, hogy menjek a pics@ba, mert egy kaplap sz@r amit jánlottam. Azért mert abba próbálok nem beleszlni, amihez semmi közöm.
-
TazLeacher
nagyúr
különbségből vehetnél 4870-et
Akkor nézzük magyarul. Szóval az egyik ház 22K, a másik ház 8K, tehát ha a különbségből vehetne 4870-et, ez magyarul azt jelenti, hogy a 22-8-ból (azaz 14-ből) vehet egy 4870-est.
A ház: nagyon el vagy tévedve. Nekem semmi bajom az Elite-el. Ismét Te szóltad le a mások által választott házat. Azért mert TE beéred egy 8K-s házzal, nem biztos, hogy mindenkinek ilyenek az igényei. És mint már 100-szor leírtam: ez szubjektív. Két proci közül (nagyjából) ki lehet választani, hogy melyik a jobb, de két ház közül már elég nehéz, hacsak nem tudsz felhozni komoly ellenérveket az említett házzal szemben, hiszen elég indok egy ház megvételére (hacsak nincsenek a működést befolyásoló hibái) az, hogy TETSZIK. Tudom, neked ez furcsa, hogy valakinek nem mind1, hogy milyen, de ez van. Valhogy megérthetnéd már ezt ennyi idő után, hogy nem mindenkinek az tetszik ami neked...
Ha már így rákérdeztél: mi a bajom az Elite-el? Hogy szerintem rohadt ronda!
És, hogy spóroljunk egy hsz véltást, nem zavar, ha az én házam (vagy bármelyik másik) szerinted ronda. Van aki 100K-t költ a Zalman kuckóra, valaki szerint ronda. Ez van. Ezt hívják úgy, hogy különböző ízlés, és vélemény.
-
TazLeacher
nagyúr
Hol lehet kapni 14K-ért 4870-est?
A kettő ház között (sajna nincs tapasztalatom az említett kuckóval) kb. pont annyi a különbség, mint a 2 VGA között. Amit ő írt, az se rossz...valahogy nem tudtam sose megérteni azokat, akik 150-200K-t "ölnek" a gépbe, a házra meg sajnálnak +10K-t.
Végülis igazuk van. Hiszen a ház nem is olyan fontos. (A gyakorlati hasznán túl) ez a gépnek az az alkatrésza, amit akkor is "használsz", amikor a gép ki van kapcsolva. Hiszen ott van, és nézed, része a helyiségnek, ahol van.
És ugyan ez a véleményem a monitorról is. Sokan vannak akik "fullos" gépekkel nyomják 15-17 colos monitorokon. Minek a f@sza gép, ha úgyis a monitort nézed...lol.
Ezek valahogy nekem logikátlan döntések. De mindenki döntse el maga. Nekem fontos, hogy a szobába hogy mutat a gép (azon kívül, hogy mondjuk legtöbbször azért a egy 20K-s háznak vannak egyéb előnyei is egy 8K-al szemben)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ricsy888 #14545 üzenetére
2 eshetőség lehet szvsz:
1. Mindkét kártyán menni fog az X játék
2. Egyiken (most tökmind1 melyiken) 6 FPS-el, míg amásikon 5 FPS-el. Ez jó, mert 20% az egyik javára, de igazából tök mnd1, mert játszhatatlan. Elég elképzelhetetlennek tartom, hogy míg az egyik kártyán vígan jászadozol, addig a másikon meg szaggat....Szóval ismét nincs hosszútáv...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mrdan206 #14542 üzenetére
A Gigabyte nagyon feljött az "utóbbi" időben, az Asusról ez annyira nem mondható el. A legtöbben inkább tutira mennek. Én is így voltam vele vásárlásnál, és ezután is így leszek. Így eset ki a pixisből az imádott Abit is nálam. Most készülök 790i-t venni, de felejtem az Asus-t. Pedig olcsóbban hozzájutnék, de rizikózzon a nyavaja. Megyek a már jól bejáratott úton...
-
TazLeacher
nagyúr
Nem hiszem el, hogy nem lehet elfelejteni ezt a hosszabb távon dumát...
Ebben a műfajban nincs hosszabb táv! A G80-nak volt egy viszonylag hosszú jó szakasza, de az is éppen csak nem volt 1 év se...akkor milyen hosszabb táv? Hol van most a mindent verő GTX? A 2900? A 8800GT? A 3870? Már nem bestbuy egyik se. Pont ugyan itt lesznek fél év múlva a mostani kártyák. Nincs hosszabb táv. Hosszú táv az lenne, ha évekig tudnád nyomni ugyan azzal a géppel, úgy, hogy nem kell egyre lentebb venned a felbobontást és a részletességet, míg egyszercsak már el sem indúlnak rajta a játékok...
-
TazLeacher
nagyúr
Rég nem jártam erre, de most gondoltam "beugrok", hogy érdemben(?) hozzászóljak az érintett témához.
Légy oly kedves és ne ajánlgass ilyen szarokat. Köszi. Van inkább egy jobb 5letem. Álljon ki az 5haverod a viharba, és lóbálja ott a Codegen tápját. Ők azt csinálnak, amit akarnak, de mást azért ne vigyünk már be az erdőbe...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bandee2 #13626 üzenetére
Akkor maradjanak a ramok, esetleg a VGA is. Én még mindig a 9600GT mellett vagyok. Most megint keezdődik a szokásos jövendő mondás. Majd, ha jönnek az ilyen meg olyan játékok, majd, ha...ezt hallgatjuk évek óta. Ezt már az Ati sem gondolja komolyan, hiszen elmozdúlt az nV irányába inkább, mert rájött, hogy amit eddig csinált az egy kalap sz*r.
MOD: TomyBoy1986: ezen miért nem lepődöm meg?
Na jólvan kezdődik megint a nv buzi duma, meg a többi. Én húztam, ezért nem járok már ide...Bandee2: sok sikert az új géphez, dönts belátásod szerint!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bandee2 #13620 üzenetére
Videókártyából én ezt venném, mégiscsak egy XFX, és alig több valamivel, szerintem jóval megbízhatóbb. (Már ha maradsz a 9600GT-nél. Én maradnék, de én nV Fan vagyok
)
Ramot nem ott vennék, abban az árkategóriában nincsen olyan ram, amit megvennék.. Azt biztos nem akarod máshol venni? Nem egy nagy cucc belepattintani a ramot.
Egyébként bajod nem lesz attól a ramtól (a videókártyát én akkoris leváltanám az XFX-re) se, csak tudod. Amiket mondtam azok jó márkájúak, ez meg egy Kingmax, bár a jobb szériából, az 1066-osokkal alapvetően nincs gond. De lehet én gondolom rosszúl...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bandee2 #13615 üzenetére
Viccnek szántam, de nem rossz 5let, ha van vinyód. De egy kicsit érezhető lesz a különbség, de a vinyót később megveheted, ezt meg eladhatod. Szinte semmit nem fogsz bukni 1-2 hónap alatt. ha viszont most veszel kisebb VGA-t/procit/ramot, azon nagyot fogsz szívni. Ha nincs elég zsé, akkor marad a valamin spórolás...ezt úszod meg a legolcsóbban.
Bizonyos dolgokat kicsit máshogy látok, mint itt egynéhányan.
Pl.: Iponba van Gainward 9600GT ugyan ennyiért, hát én biztos azt venném, és nem Galaxy-t.
A másik a ram. Miért jó 1066-os Kingmax-ot venni? Akárki akármit mond, én még mindig inkább megvennék egy tuningos kis CSX vagy Corsair (esetleg OCZ) 800-ast 9K-ért, mint 1066-os Kingmaxot ugyan ennyiért.
Mikor fogod kihasználni az 1066-ot? Mennyi ennek a procinak a szorzója? Ha jól emléxem 10x200-on megy, nem? Szorzót fogsz visszavenni, vagy 4-szeresere lövöd be a ramokat? Mert 3,6-on járatva is szerintem több, mint elég lenne egy CSX 9K-ért.Illetve tudom, hogy elbírja a táp, de ha már nem veszel vinyót, ami megmarad kb 2-3K-d a 70K alatt, azt lehet beletolnám és vennék egy 400-ast. De ezt rád bízom, hogy mennyire fölösleges kiadás-e.
-
TazLeacher
nagyúr
Tudok mást is, de nem ajánlanám. A lehetőségek lehetnek még a Q9300-as, és a Q9450-es. Mindkettő újabb, de egyelőre a kisebb is 20K-val drágább, mint a Q6600-as, és közel sem olyan jól húzható, mint egy G0-ás 6600-os.
Én most Q6600-ost vennék. Annyira, hogy ma reggel vettem is 1-et.
Ha elfogadsz egy tanácsot a vásárláshoz. A procit ne boltba vedd! A tunung elég lutri. Általában a boltok nem kötik az orrodra előre, hogy G0-ás-e a proci (bár mostmár szinte csak azt kapni), és szépen mellé lehet nyúlni ilyen antituning példányokkal, és nincs annál bosszantób, mint amikor megveszed drága pénzért, aztán meg nem azt kapod, amit szerettél volna. Folyamatosan nézegesd itt az aprókat, és keress G0-ás Q6600-osokat. Folyamatosan vannak jobb példányok, 2 napja kelt el pl. egy zsír új G0-ás 28K-ért, ami léggel megy 3,8-at.
, de általában 30-32K körül mennek, a legjobb, ha találsz olyat, amit már teszteltek és minnél kevesebb fesszel minnél nagyobb órajelet bír. A különösen jó példányokért nem szabad sajnálni +2-5K-t se, mert így kiküszöbölöd a szerencse kérdését.
Azért megemlíteném a Q6600-as hátrányát is: ezek a procik azért jóval jobban melegednek mint egy E8xxx-es kétmagos. Azokhoz elég egy 5K-s hűtő, hogy szépen vigye a 3,6-ot, míg egy Q6600-oshoz már valami izomsabb fog kelleni. Egy Xigmatek hdt-s1283 - ez már olyan 9K - elég jónak mondható, esetleg egy Scythe Ninja Plus.
A proci nem olyan, mint a ram, hogy megveszi az ember és lényegében véve 2 évig nem is kell piszkálni. Inkább vegyél most 30K körül egy procit, és cseréld le 1 év múlva, mint most 60-70K-ért, aztán meg 1 év múlva pont ugyan annyit fog érni, csak nem lesz (szíved?) lehetőséged lecserélni, mert nincs rá lé.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha nem fogsz tuningolni sose (ami persze főben járó bűn
): a cél, hogy egy minnél magasabb órejelű pédányt válassz. Ebben az esetben a Te választottad egy E8400-as legyen.
Amennyiben viszont tuningolni fogsz: a lényeg, hogy egy 3,6-on járatott 2 vagy 4 magos processzor lényegében véve extrém körülményeket eltekintve mindenre elég. Na má most egy olyan 2 magos, ami 3,6-on jár jó szívvel 2 ajánlható, az E8200-as, és az E8400. Viszont ezeknek az árából kapsz már itt a PH! aprók között olyan G0-ás (ezek a jól húzhatóak) Q6600-at (kb. 30K-32K), ami viszi a 3,6-ot. Lényegében az esetek 80%-ában semmi különbség nem lesz a 2 proci között, de a maradék 20%-ban a Q6600 gyorsabb lesz, mint egy 2 magos. Egy 3,6-ra húzott 4 magos kb. egy 4 Ghz-n járatott 2 magosnak felel meg teljesítményben. Persze az E8xxx szériás procikkal még a 4Ghz-t sem nehéz elérni, de a már említett 20%-abn jobban jöhet az a +2 mag. Mi az a 20%? Játékok, amelyek támogatják a 4 magot (jelenleg 2 ilyet tudok az Assasin's Creed és a Grid, de azért lesz több is), tömörítés, konvertálás, videó és zeneszerkesztés, stb.
Konklúzió: ha két dolog az esetek 80%-ban ugyan úgy teljesít, de van 20%, amikor az egyik jobb, és mindkettő ugyan annyiba kerül, akkor azt hiszem nem kérdés, hogy melyik a jobb.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha tutira akarsz menni, akkor itt az aprókba veszel G0-ás Q6600-at. Itt tuti azt kapod, amiért fizetsz (míg egy boltban nem 100%, hogy G0, mert lehet régebbi is), ráadásul ezek olyan 30-35K között mozognak.
Az Extrem, azaz a QX procik közel sem gyorsabbak ANNYIVAL, amennyivel többe kerül (tehát nem 4-szer olyan gyors, mint egy Q6600), ezeket csak nagyon fanatikusoknak csinálják (én majdnem vettem egyet
, van 70K-ért egy bontatlan garis QX6800 a procik között, akkor már inkább az, mint egy Q9450), hétköznapi használatra aztán a kibaszott pénz kategória...
Azt meg felejtsd el, hogy tovább tart. Most tök mind1, hogy 20K-ért, vagy 120K-ért veszel procit. Amit most megveszel, az 1 évig még jó, 2 év múlva már a felejtős kategória. Ezért mondom mindí azt, hogy, ha van most 100K-d procira, akkor most vegyél 40K-ért, majd jövő évben add el, dobjál rá megint 30K-t, majd köv évbe megint. Így 3 évig van király procid 100K-ból, míg ha egybe elköltöd a 100K-t, az már decemberbe se lesz csúcs.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #13532 üzenetére
62K egy Q9450-ért, amikor 30K egy G0-ás Q6600.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #13527 üzenetére
Még annyit, hogy én is inkább egy E8200-est ajánlanék, illetve, ha az anyagi kereted engedi, akkor a DS3 helyett egy DS4-et, és egy jó proci hűtő mindenféleképp kelleni fog.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13409 üzenetére
Érdemes meglesni az Iponon linkelt tesztet. 9800GTX+ és 4850. Az Innonak már kész van egy, 40K alatti árral.
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Könyörgöm. Mutassatok már nekem 30-40K között HD4850-et. Vártam már a cseszegetést.
Ja, nekem nincs tapasztalatom, ez tény.
De VaniliásRönk: te is biztos tapasztalatból írtad, hogy gyorsabb. Gondolom volt mind2 kártyád már, így van tapasztalatod.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tomassyno #13351 üzenetére
Passzolna, de, ha ő 45K-ért adja (vagy nem jól értelmeztem?) akkor az nagyon sok értek. garival használtan 35-40K között.
30-40K között? Egy 8800GT, vagy az említett GTS. Van most még 40-45K között az agyonsztárolt Radeon 4850, de sajna ezeknek elég szar a hűtése, tehát az még plusz költség, tehát nem lesz meg 40K-ból. A GT-ből célszerű valami jobb hűtésest venni, ez olyan 35K, az GTS-ből meg tökmind1, a legolcsóbbat. (Arra nagyon figyelj a GTS-nél, hogy nehogy 640-est vagy 320-ast vegyél!)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tomassyno #13346 üzenetére
Necces.
Akkor maradjon a 7200-es, az egy normális hűtővel (mondjuk) HyperTX2 28k
Lapnak egy P35DS3 olyan 18K, esetleg DS4, abba jobb a Quad, de drágább.
Memóból 2 GB elég ez olyan 9K
Tápból jó szívvel Corsair VX450, ez 14K, de jelenleg elég egy Buestorm II. 400W 11,5KEz így össz 67,5K. A VGA-ra így marad durván 33K. Most vagy ez és ennyiből kell VGA, vagy valamiből lentebb adsz, ami lehet monjuk a proci egy E2xxx széria.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13327 üzenetére
Komolyan. Minden szavamat meg kell magyaráznom? Nem hiszem, hogy ennyire nem érted. Leírom mégyszer:
KIT ÉRDEKEL, HOGY HOGY FOG KINÉZNI A LISTA?
Ez azt jelenti, hogy az a lista érdekel, amit én leírtam, mert arra hiatkoztam, és nem arra, hogy mi lesz, révén nem látok a jövőbe, ezért csak arra tudok hivatkozni, ami van (veled ellentétben, aki 1,5 éve arra hivatkozik, hogy mi lesz...).
Erre te megint kötekedsz a "[...]Ha nem érdekel a lista minek állítottad össze?"[...] dumáddal, amikor én jövőbeli listát nem állítottam össze. Bár lehet, hogy fogok, és mivel Te jövőlátó vagy, ezt már látod előre, ebben az esetben elnézésed.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mave13 #13324 üzenetére
Mindketten tudjuk, hogy a számtechben a
pénz x 2 nem egyenlő a teljesítmény x 2-vel. Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan...azt is mind2-en tudjuk, hogy a csúcsnak mindíg indokolatlanúl alacsony az ára.Miért nem ér rá az nV? Ha az AMD ráért 1,5-2 évig, hogy összehozzanak egy épkézláb VGA-t, akkor aztán az nV tökre ráér még 3 hónapot. Ha meg nem, akkor mi van? Semmi. Nem érnek rá, és jól csődbe mennek. Ááááá. Dehogy.
Bekövetkezik a sötét korszak. Elképzelem...az utcán szétszagatott zöld zászló. A boltok előtt hatalmas kígyózó sorok, mert mindenki AMD karit akar venni, hiszen az nV karikon el se indúlnak a játékok. Az út szélén egy utcagyerek dobálja a vonatot egy megviselt 8800GT-vel, mellettük tömegesen állnak volt nagy játékosok, akiknk az arcára fagyott a mosoly, amikor megjelent a HD4870-es, várnak a mentőre, hiszern rájöttek, hogy a kobban megvásárolt VGA ma már papírnehezéknek se jó.
Szerintem hazamegyek és felakasztom magam.... -
TazLeacher
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13323 üzenetére
Nem idéztem, mert nem arra a hsz-edre válaszoltam, nem is volt idézőjelbe.
Akkor mégegyszer leírom. HA TETSZIK, HA NEM, JELENLEG AZ NV DIKTÁL!
Kit érdekel, hogy hogy fog kinézni a lista. Azt írtam, hogy a GTS most benne van a top-ba. Benne van? Benne. Akkor ne arról beszéljél, hogy hogy fog kinézni, hanem arról, hogy miért kellett belekötni abba, amikor azt mondtam, hogy benne van az élvonalba. MÉG benne van, és mivel most írok, és nem 1 hét múlva, az én megállapításom a helyes, akármennyire is fáj ez neked...meg megint jössz itt az X2-vel, meg az AMD fejlettsége. Jó fejlettek, ha ugyan ahhoz a teljesítményhez 2 GPU kell....
Nem írtam le a HD4870-es. Sőt, sem a 98GTX, sem a 280-as nem a szívem csücske.
Milyen PH szinvonal? A mondatból ezt negatív jelzőként értelmeztem. Akkor mit is csinálsz itt, ha itt annyira mély a színvonal?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13319 üzenetére
Az a baj, hogy saját magadat kergetted bele egy logikai bukfencebe:
Te: Az AMD karik mindig is jobbak volta!
Én: Ezt szerintem a valódi poén részbe akartad
Te: Majd nézd meg hogyan futnak a rendes DX10(.1) játékok G80/G92-n, ha futnak egyáltalán, le fog fagyni a vigyor az arcodról.Most akkor jobbak voltak, most jobbak, vagy majd jobbak lesznek?
A másik: mióta hallgatjuk az igazi DX10, az igazi 10.1, meg a hasonló dumákat? Idestova 1,5 éve. Már a HD2xxx szériánál is ez volt a duma, nem jött be, utána jött a HD3xxx, meg a majd jönnek a dx10-es gamek, sé szart se fog érni a 8800GT, nem jött be. Ezek után meg jön a HD4xxx, és ismét a "jönnek a Dx10-es" duma jött elő. Komolyan kérdezem: aki 1,5 éve ezzel nyugtatja magát, nem unja még?
Miért is? Mert az AMD hiába fejleszt, mikor az nVidia fejlesztői támogatásnak álcázott maffiamódszerekkel tartja fenn az uralmát?
Sajnos megint nem érted a lényeget.
Maga az elv, amit az nV képvisel lehet szimpatikus, unszimpatikus, de akár mocsok szarnak is el lehet őket hordani, a tényen akkor sem változtat. Egy vicces kis példával talán így 1,5 év után megérted a lényeget.Tételezzük fel, hogy a MOL elkezd autókat gyártani, de csak benzinest. Ezért úgy dönt, hogy megveszi az összes benzinkutat, és egyszerűen nem engedi, hogy dízelt áruljanak. Ez egy rohadt mocskos húzás, tény, de nem tudsz ellene mitt tenni. Max veszel egy dízelt, és mindenhol reklámozod, hogy majd, ha visszajön a dízel minden benzines autótulaj sírni fog. Csak az a bibi, hogy mire visszajön a dízel, addigra a mai benzines autók szarrá rohadnak, és semmire nem lehet majd őket használni. Ha majd tényleg jönnek a dízelek (mert éppen a MOL úgy gondolja, vagy éppen ezt kiívánja a piac) lehet, hogy a MOL is csinál dízel autót, addig meg otthon ülhetszm és magyarázhatod magadnak, hogy mennyivel jobb egy dízel, mennyivel jobb egy dízel, a töbiek meg addig járnak benzinessel....
Nekem nem fog lefagyni az arcomról a mosoly, mert jelenleg, és még jódarabig elleszek a GTS-el, sőt most készülök megvenni a másodikat. Úgyhogy alig várom, hogy 30K alá csússzon az ára.
Miért nem élvonal? Nézzük a jelenlegi 1 GPU-s VGA piacot.:
1. GTX280/260
2. 9800GTX
3. HD4850
4. 8800GTS
5. 8800GTJa, és ha a HD4850 középkategória, akkor mi a felső? Ja, hogy az akkor nincs az AMD-nek. De majd jön a 4870. Csak az akár, hogy közbe az nV meg nem megy el nyaralni.
MOD: OFF
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13310 üzenetére
Az AMD kártyái eddig is jobbak volt.
Ezt szerintem a valódi poén részbe akartad.
nVidia másfél éve nem képes semmi újításra
Ezzel az általad annyira védett céget aláztad a sárga (bocs piros
) földig. 1,5 év sem volt elég az AMD-nek, hogy ezt a technikailag egy kalap szart be tudja hozni. Jók a kártyák, szépek, pirosak, nagyok. Azt ennyi. Az első értelmes kártyájuk ez a 4850-es (lesz), de az nV elővette a csavarhúzót, tekert egyet a 9800GTX-en, és megint ot vagyunk, hogy 200 dolcsiért (kb. ugyan annyiért, mint a 4850-est), megkapod, és ez még mindig gyorsabb lesz. Ja, és ez megint egy több hónapos kártya.
2007. decemberében vásároltam a 8800GTS-em. Mutass nekem egy olyan AMD kártyát, ami fél év múlva még mindíg az élvonalban mardt.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13307 üzenetére
Nem akarok piszkálódni, meg vitát elindítani, de végre megveregetheti a vállát az AMD. Sikerült kiadnunk egy olyan kártyát (1maggal) ami képes lenyomni a 8800GT-t.
Kár, hogy az egy novemberi kártya.
Re poén: ha a 4850-esnél összeadjuk a kétszer két számjegyet, akkor pont kijön a kártya átlagos hőfoka.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13305 üzenetére
Minnyá jön a 4850/4870/X2...
Aktív témák
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Formula-1
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Adóbevallás
- Politika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Gaming PC I7-7700k, 4x8GB RAM MSI Z270A-PRO ALAPLAP
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- I7 6700k 16GB DDR4 512GB m.2 SSD
- Komplett számítógép // i9-10900K // 64GB RAM // GTX1650 // 240GB SSD // 1TB SSD // WiFi // BT
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest