Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Elsődlegesen asztrotáj és asztro fotózásra keresek vázat. Most egy EOS 1200D van a kezeim között, de rájöttem, hogy nem erre van szükségem. Váltanék MILC-re és fix obikra, ami nekem bőven tökéletesnek tűnik. Amit eddig ajánlottak az Sony F3 illetve A3000. Állítólagosan kiválló szenzorral vannak szerelve, ami még magasabb érzékenységen sem zajosodik túlságosan. Most aprón lenne A5000-is, így azt is bedobnám a lehetőségek közé, nyilván ez már drágább, de még ez is belefér, ha megéri.
Első sorban 12 mm-től 50mm ig használnám asztrotájra, illetve esetleg 200-300mm körül Hold fotózásra. Ami efölött van, az már nagytávcsöves technika, az még várat magára. Szóval alapvetően magasabb érzékenységgel, hosszabb záridővel, széles blendével mennek majd a fényképek.
Milyen vázat keressek, mi az ami nekem jó lehet? Az A5000-es 80-85k körüli ára az még belefér, e fölé egyelőre nem nagyon mennék, csak kivételes jó ajánlat esetén.
Köszi
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz MrChris #40215 üzenetére
Igen, valahogy én is így vagyok vele, hogy nem szívesen vállalnám be a 80k expósat. . Egy jelenleg hibátlan, 30k expósért mi pénzt érdemes adni?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Témába vágó kérdést sikerült máshol feltennem. Véleményeteket szívesen venném. Köszi.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz #31733248 #36063 üzenetére
Mint írtam nem profi munkára kell és semmilyen utómunka nem lesz a képekkel végezve. Katt, lement, beilleszt, vizsgálati jelentés kinyomtat, teljesítés igazolás aláírat, számla kiállít. Ehhez kell nekem olyan gép, ami elvégzi a rá bízott feladatot. Se több, se kevesebb dolga nem lesz, csak annyi hogy rossz fényviszonok mellett is elfogadható képeket készítsen, magától.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz MrChris #36058 üzenetére
Elsőként írtam, hogy nem kifejezetten árérzékeny a választás, így továbbra is az lx100-asra hajlok. A lényeg,h ogy rossza fényviszonyok között is elfogadható képeket készítsen, ehyszerűlegyen kezelni és kis helyen elférjen.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz #31733248 #36052 üzenetére
Ahogy nézem ehhez a kitobi f3,5, ami szerint elég gyenge lesz az alacsony megvilágítású képek készítésénél. Ez elég fontos nekem, így lehet, hogy marad a lx100-as. A Panának elvileg f1,7-től indul az obijának a fényessége. Igaz 2x annyiba kerül a gép...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz csacsi77 #36015 üzenetére
Köszi, nem tudom, hogy én miért nem találtam semmit, de most már megy.
Viszont ha hasonló tipusokból csak Cannonra vagy Nikonra való van, akkor abból melyik fog illeni a pana gépre? mind a kettő? Van különbség a kettő között?
-
föccer
nagyúr
válasz jjeahh #36004 üzenetére
Köszi. Erre az mk320-ra nem találtam érdemi találatot... :-/ A Metz az nagyon fapadosnak tűnik.
-
föccer
nagyúr
válasz jjeahh #36002 üzenetére
A gyengefény sem jelenti azt, hogy botorkálni kell, mint az éjszakai sötétben. Úgy kell elképzelni, hogy van egy mélygarázs építés alső szintje és még nincs kész a végleges világítás és csak ideiglenes reflektorok vannak felrakva. Vagy egy kivilágított éjszakai betonozás egyik eldugottabb sarka, ahová csak szórt fény jut.
Elolvastam az itteni Pana LX-100-as tesztet és tetszetős. 2 hátrányát látom. Egyrészt, hogy nincs beépített vaku, így mindenképpen kell hurcipászni. a másik, hogy nincs forgatható keresője. Egyik sem túl nagy gond, de kényelmesebb lenne. Esetleg ehhez a géphet tudnál egy dönthető, derítésre is használható vakut ajánlani, aminek külön áramforrása van?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz jjeahh #36000 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Állvány is korlátozottan lesz használható, de inkább nem. Bármi komolyabb kiegészítő vaku, amit a gépre teszek, vagy kézben fogok kizárt. Főként építkezések közbeni dokumentálásra fogom használni. Olvasgatok az obikról, F2 környékén már egész jónak mondható a fényerő. Ez elég lehet nekem?
Másik, hogy ahogy olvasom ilyen esetekre nagy érzékenységre kell csavarni a technikát, amiért a zajcsökkentésért nagyobb érzékelő és kevesebb pixelszám a szerencsésebb. Ebben a témában mi számít "nagyobb" érzékelőnek és kevesebb pixelnek? mondjuk 10Mpx körül mekkora érzékelőnek van értelme?
Nyilván nem zuhogó esőben lenne használva. Inkább porterhelés lenne jelentősebb, mintsem nedvesség.
Fix objektív az annyit tesz, hogy nincs benne optikai zoom lehetősége?
Bocsánat a sok ostobának tűnő kérdésért, de mielőtt eltapsolok 1/4 milliót a cég életéből, azért szeretnék utána járni, hogy legalább olyasmit vegyek, aminek van értelme.
Köszi.
Föccer
-
föccer
nagyúr
Üdvözlet tisztelt Fórumlakók!
Szükségem lesz egy fényképezőgépre, a kompakt gépes topikban csend honol,így itt kérem tanácsotokat. Ami lényeg:
- legyen hülyebiztos, főként én fogom kezelni és nem értek a fotózáshoz.
- sokszor félhomályos helyen kell használnom, tipikusan 0,5-5 méteres távolságra a tárgytól, így fontos hogy nagy érzékelő legyen benne, megapixel szám nem fontos, bőven elegendő ~10 Mpx is.
- lehetőleg ne legyen túl nagy, lesz alkalmom, amikor létrázni kell vele, ne adj isten egyéb felszereléssel együtt cipelni. Nem árt, ha valamelyest por é cseppmentes lenne a rendszer
- jó vaku, esetleg külön levehető/csatolható vaku a gépen lévőn kívül. Lesznek alkalmak, amikor értékelhető fotókat kell készíteni olyan szerkezetekről, ami erős árnyékot vetnének, így mögé kellene világítani, hogy ne, vagy kevésbé legyenek vetett árnyékok.
- ritkán elképzelhető, hogy makrózni is kell, de ez nem elsődleges.
- nem kell raw mód, simán jpg-be, vagy png-be mentett formátuk tökéletes. Egy mozdulattal menthető legyen, utólagos képfeldolgozás max átméretezés lehetséges.
- cserélhető aksi legyen. Mégjobb, ha AA ceruza aksikkal is működhetne, így szorult helyzetben sima elemekkel is üzemképes lehet.
- lehessen állványra rakni.
- optikai zoom jó ha van valamennyi, de szintén nem elsődleges szempont.Nem kifejezetten ár érzékeny a választás, de azért éppeszű keretek között maradjon a költség. Lövésem sincs, hogy milyen árakon mozoghat egy nekem megfelelő gép, stock obival, esetleg vakuval, egy nagyobb kártyával. Nem pro gép kell, hanem munkára, felmérésekre.
Milyen gépeket nézegessek? Amit találtam az a Pentax K-S2-ese, vagy esetleg az elődnek tartott K-50. A kitobikra viszont nem találtam infót, hogy milyen fényerővel rendelkeznek.
Segítésgeteket előre is köszi.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Farming Simulator 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest