Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoyoyo
tag
Üdv!
Aki esetleg Fuji akcióra várt, most 7-10%-os leértékelések vannak néhány boltban, a Fuji X-S10 + 16-80 f4 most 500e alatt van
Jón: Én innen indultam ki, hogy árban belőjem;
https://www.apotelyt.com/camera-guide/best-apsc -
Yoyoyo
tag
válasz vihartigris #57315 üzenetére
Tervben van, eddig sajnos nem találkoztam S-10-zel, csak a tesztelők írták, hogy jobb a fogása, főleg nagyobb kéz esetén, mint nekem
Talán lesz majd valami jó akció Fujiéknál. -
Yoyoyo
tag
válasz Yoyoyo #57250 üzenetére
Üdv!
Még mindig keresek egy utazózoom-os rendszert. APS-C vonalon nezelődök és a lehetőleg nem túl drága megoldásokat keresem (300-400e nettó)
Fuji X-S10 + 16-80mm f/4 -et néztem ki, de nem tudom, hogy megéri-e az árát pl. egy Fuji X-T30 + 18-55 f/2.8-hoz képest. (+1 az S10-nek az IBIS miatt és +1 a 16-80mm-nek a nagyobb átfogásért)
Hasonló felállásban van esetleg más javaslat? Sigma, Tamron, stb. gyárt valamelyik márkához valami hasonló zoom obit?
Köszönet!
-
Yoyoyo
tag
Üdv!
Újból hiányzik a fotózás, így próbálok újból egy masinát nézni magamnak.
Régen volt Oly M10m2+12-40 Pro, aztán később sikerült szert tenni egy Sony A7m2 +Tamron 28-75mm f2.8-re is, amit el kellett adnom.Hasonló zoomos obival keresnék 300-350k környékén, főleg táj, kirándulás és családi események lennének megörökítve.
Amiket találtam; Fuji T30, Sony a6xxx, esetleg Nikon Z50
Nem tudom, hogy ezekhez léteznek-e más gyártóktól a natívnál olcsóbb zoomok (f2.8) és kijön a keretből, vagy jócskán emelni kellene?Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Yoyoyo
tag
válasz #31733248 #41915 üzenetére
Koszonom Tin_, Econ!
Sajnos azonos arkategoriaban en sem talaltam sok hasonlo kombinaciot. Meg talan a sony a6000 +16-50 2.8 adapterrel, amit ajanlottak. De nagy kulonbseget nem irtak a kepek minoseget illetoen. Meglesem az ajanlot is!
/A markolat mar a 25mm-eshez is jol jott, sokkal kenyelmesebb a fogasa azzal/Udv
[ Szerkesztve ]
-
Yoyoyo
tag
Üdv Hölgyek /Urak!
Kis segítséget szeretnék kérni. A dilemmám a következő:
Volt nékem egy Oly OMD-10 mII + 25mm f1.8, amit szerettem, de amikor a 12-40 2.8-ra akartam cserélni, sajnos anyagi okokból meg kellett válnom tőle mindenestül.
Jelenleg kicsit javult a helyzet és nagy hiányát érzem egy jó gépnek, de nem tudom, hogy vegyem meg ugyanezt a masinát, vagy lenne alternatíva közel azonos összegben?
Én is APS-C -n gondolkodom még emellett, de mintha jócskán zsebbe kellene nyúlni egy hasonló kombóhoz?Használt gépeket keresnék mindenképpen, városnézős, dzsungelharcos, gyorsanelőkapós turistaskodashoz.
Rawban, kis utómunkával szoktam csinálni a képeket.Előre is köszönöm a tippeket (még ha drágább kategória is)!
[ Szerkesztve ]
-
Yoyoyo
tag
válasz Lassú Víz #30044 üzenetére
Bocsi, de már én is elbizonytalanodtam a témában. A kérdésem csupán annyi lenne, hogy az alább linkelt oldalon összefoglalt válaszban van-e valami kifogásolható, vagy teljes körű a magyarázat?
Elnézést, de csak angolul találtam meg:
"Firstly, the number of wells on the sensor has no bearing on where you can focus or 'how much' you can focus on. Out of focus light is still light hitting the sensor.
Simply put, you have shallower depth of field with a full-frame sensor because you have to get closer to the subject (or zoom in) in order to fill the frame. Note that in your example it says same composition: the camera has been moved or the focal length changed in order to fill the frame with the bottle.
To put it another way, if you fix a tripod in place and take a shot with an APS-C camera with the bottle filling the frame, then take the same shot in exactly the same position with a full-frame camera, you will have more space around the bottle. So you will either need to zoom in or move the camera closer to achieve the same shot where the bottle fills the frame, either of which will alter the depth of field,
See this excellent summary of sensor sizes and their effects."
-
Yoyoyo
tag
Köszönöm a válaszokat!
A tapi nem olyan egyszerű, mert ahhoz sokat kell utaznom, de úgy tűnik ez elkerülhetetlen.
kösz még1x, üdv
-
Yoyoyo
tag
Üdvözletem!
Régóta olvasom a fórumot és nálam is esedékessé vált egy MILC megvétele.
Előtte használtam DSLR-t pár évig, de mérete és súlya miatt nálam is sokszor otthon maradt a gépezet.
Ebből kifolyólag van egy kis aggodalmam is, hogy mennyi kompromisszumot kell majd kössek a kezelhetőségben az új kameránál.Kinéztem pár gépet, de nem tudok döntésre jutni, ebben kérném segítségeteket.
Pár dolog ami egyik vagy másik gép mellett szól?Panasonic GF6 kit
Olympus E-PL5 duplakit (40-150mm-t valószínűleg eladnám)
Sony Nex5 kitTerveim szerint később vennék majd egy fixet; 45mm, vagy még ki tudja...
Pár dolgot tudnátok felhozni pro- és kontra a gépeknél, melyikből mi hiányzik nagyon, vagy miben nagyon jó?
A kezelhetőség fontos lenne (cikkekben a GF6-ot dícsérték), de ezt csak tapasztalattal rendelkezők tudják megmondani.Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Yoyoyo
tag
Helló!
Kinéztem két MILC gépet:
Később szeretnék kísérletezni makro fotózással, sajnos a pénztárca a limit, ezért előtétlencsékben és közgyűrűkben gondolkodom. Tudnátok segíteni abban, hogy ezekhez hol találnék megfelelő szűrőméretű tartozékokat? Keresgettem, de nem nagyon találtam, a Sony 49mm-es, a Samu 40,5mm.
Üdv
-
Yoyoyo
tag
válasz Stauffenberg #17086 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Mint ahogyan arra Te is rájöttél, elírás volt... Több lap is meg volt nyitva és a végén rosszat linkeltem be.
Természetesen az azonos árkategóriájú A1-re gondoltam, ami ezek szerint egyértelműen jobb a Samunál?
Biztosan használnám a videó funkciót is, de nem túl gyakran.
Igazából arra várnék egy megerősítést, vagy lebeszélést, hogy érdemes-e MILCekben gondolkodni, ha ugyanannyiba kerülnek, az obi is ugyanolyan drága kb. Lehet, hogy inkább egy kicsivel jobb DSLR-t kéne néznem? (és lemondani a kisebb méretről?)Üdv
-
Yoyoyo
tag
Helló!
Nemrég váltam meg a fotómasinámtól (Canon 1000D) és szeretném pótolni egy kisebb, hordozhatóbb géppel.
Olvasgattam a MILC-ekről, mekkora kompromisszumot kell kötni ezekkel? Ezeknél is lehet manuálisan állítani a rekeszidőt, záridőt stb... vagy mit takar az "aperture és shutter PRIORITY"? Ugyanúgy automata mód?Amiket kinéztem eddig:
Samsung NX300Nem vagyok profi fotós, de szerettem állítgatni, próbálgatni a gépet. Érdemes 150k körül költeni ezekre, vagy akkor inkább fele ennyiért egy kompakt gépet venni?
Mire kell számítanom egy DSLR után?Előre is köszönöm a tapasztalatokat! Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meyer Optic Görlitz TRIOPLAN 2.9/50 mm Bokeh Monster
- Sony A6000 2 éves 10k expo dobozos 16-50 OSS objektív fényképező Alpha 6000
- Sony SLT-A58 DSLR + 18-55mm objektív! Fox/Packeta az árban
- CANON EF 85mm F1.4 L IS USM 85mm + adapter UV szűrő
- Garanciális Canon RF 24-105 mm f4 L IS USM 24-105mm dobozában + UV
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.